Axlmon Δημοσ. Παρασκευή στις 07:02 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 07:02 μμ Η Επιτροπή Ανταγωνισμού προγραμματίζει συνεδρίαση στις 23 Οκτωβρίου 2025 για να εξετάσει εάν το Σκρουτζ παραβιάζει την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία περί ανταγωνισμού, κατόπιν καταγγελιών από δέκα επιχειρήσεις που συνεργάζονται με την πλατφόρμα. Σύμφωνα με την Έκθεση του αρμόδιου Εισηγητή, η εταιρία με την επωνυμία «ΣΚΡΟΥΤΖ Ανώνυμη Εταιρεία Υπηρεσίες Διαδικτύου» φέρεται να καταχράται τη δεσπόζουσα θέση της στην αγορά παροχής υπηρεσιών επιγραμμικής πλατφόρμας αναζήτησης και σύγκρισης τιμών. Οι καταγγελίες επικεντρώνονται στους όρους συνεργασίας που επιβάλλει το Σκρουτζ στους επιχειρηματικούς χρήστες της πλατφόρμας www.skroutz.gr. Όπως αναφέρεται στην Έκθεση, ορισμένοι από αυτούς τους όρους, εξεταζόμενοι συνολικά, συνιστούν εκμεταλλευτική κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της εταιρίας μέσω της επιβολής μη εύλογων όρων συναλλαγής. Αυτή η πρακτική, σύμφωνα με την Έκθεση, παραβιάζει τόσο το άρθρο 2 του ν. 3959/2011 όσο και το άρθρο 102 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΛΕΕ). Το κείμενο της Έκθεσης χαρακτηρίζει τους επιβαλλόμενους όρους ως «μη αναγκαίους, μη αναλογικούς και επιζήμιους» κυρίως για τους εμπορικούς εταίρους και επιχειρηματικούς χρήστες της πλατφόρμας, αλλά και για τους καταναλωτές. Η παράβαση φέρεται να διαρκεί από το 2020 έως σήμερα. Κατόπιν εξέτασης των στοιχείων του φακέλου, η Έκθεση προτείνει μια σειρά από μέτρα εναντίον του Σκρουτζ. Συγκεκριμένα, εισηγείται να διαπιστωθεί επίσημα η παράβαση των σχετικών άρθρων της ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας και να επιβληθεί πρόστιμο, λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα και τη διάρκεια της παράβασης. Επιπλέον, προτείνεται η υποχρέωση της εταιρίας να παύσει την παράβαση και να μην την επαναλάβει στο μέλλον, με την απειλή επιπλέον προστίμου και χρηματικής ποινής σε περίπτωση συνέχισης ή επανάληψης της παραβατικής συμπεριφοράς. Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η Εισήγηση δεν είναι δεσμευτική για την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Η Επιτροπή θα λάβει την τελική της απόφαση αφού συνεκτιμήσει όλα τα δεδομένα της διαδικασίας και τις απόψεις των εμπλεκόμενων μερών κατά τη συνεδρίαση του Οκτωβρίου. Η υπόθεση αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς το Σκρουτζ αποτελεί μία από τις κορυφαίες πλατφόρμες σύγκρισης τιμών στην ελληνική αγορά, με σημαντική επιρροή στο ηλεκτρονικό εμπόριο της χώρας. Η έκβαση της διαδικασίας ενδέχεται να επηρεάσει τον τρόπο λειτουργίας των πλατφορμών σύγκρισης τιμών στην Ελλάδα και τις σχέσεις τους με τις επιχειρήσεις που φιλοξενούν. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
Δημοφιλής ανάρτηση basilis_k6 Δημοσ. Παρασκευή στις 07:06 μμ Δημοφιλής ανάρτηση Δημοσ. Παρασκευή στις 07:06 μμ Αναφορά σε κείμενο Η Επιτροπή Ανταγωνισμού προγραμματίζει συνεδρίαση 9 3 48
Δημοφιλής ανάρτηση SOCRATIS1000 Δημοσ. Παρασκευή στις 07:18 μμ Δημοφιλής ανάρτηση Δημοσ. Παρασκευή στις 07:18 μμ Για πάμε λίγο Κάνατε όνομα ,πήρατε όλες τις επιχείρησεις ,μπήκατε πρώτοι στις αναζητήσεις στο Google και από εκεί και πέρα τσεκούρι ,συνεχώς αυξήσεις σε προμήθειες ,ΦΠΑ να πληρώνει ο πελάτης σας στην δική σας προμήθεια ,αν μια παραγγελία επιστρέψει πίσω να κρατάτε το 50% της προμήθειας που πήρατε και αλλά πολλά Άντε μπας και πέσουν λίγο οι τιμές ,γιατί οι τιμές στο Σκρουτζ έχουν αυξηθεί σε πολλά πράγματα και δεν είναι γιατί ανέβηκαν οι τιμές αλλά γιατί ανέβηκαν οι προμήθειες και ο μαγαζατορας για να βγει πρέπει να αυξήσει τις τιμές 46 2
αποστόλης Δημοσ. Παρασκευή στις 07:23 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 07:23 μμ Κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης; Πρώτη φορά ξανασυμβαινει Θυμάμαι το πρώτο post εδώ που ανακοινώθηκε το skroutz. Πώς περνάνε όσο γρήγορα τα χρόνια! 8 1
AtiX Δημοσ. Παρασκευή στις 07:25 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 07:25 μμ (επεξεργασμένο) Το ίδιο δεν γίνεται και στο efood και παντού? Έχω βαρεθεί μια υπηρεσία, οποιοδήποτε όσο σημαντική ή όχι και να είναι, να μου γίνεται οικονομικό βάρους στο τελικό προϊόν… Επεξ/σία Παρασκευή στις 07:38 μμ από AtiX 27
TechWeirdo Δημοσ. Παρασκευή στις 07:28 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 07:28 μμ Το Σκρουτζ φαίνεται πως παίζει το δικό του παιχνίδι… αλλά αυτή τη φορά, οι επιχειρήσεις του λένε «Πάρε το πρόστιμο και πάμε για καφέ!» 1
transparent Δημοσ. Παρασκευή στις 07:35 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 07:35 μμ Για τους ψαγμένους της παρέας 1 2
morfeas-dsl- Δημοσ. Παρασκευή στις 07:39 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 07:39 μμ Μακάρι να φάνε βαρύ πρόστιμο 2 1 1
bill999r Δημοσ. Παρασκευή στις 07:46 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 07:46 μμ (επεξεργασμένο) Shopflix και Βαγγέλης.... Έτσι γίνεται όταν δεν μοιράζεσαι.. Δεν ξέρω τι γίνεται με τις πρακτικές του Σκρουτζ αλλά είμαι σίγουρος πως όταν γίνεσαι μονοπώλιο και περνάς στα χέρια της CVC γίνεσαι και άπληστος. Ωστόσο αν δεν υπήρχε το Σκρουτζ, κανένα από τα μαγαζιά που το κατηγορούν δεν θα είχε την παραμικρή πιθανότητα να γίνει γνωστό και να τραβήξει πελάτες. Επίσης κανένας από εμάς δεν θα είχε τόσο άμεση πληροφόρηση για σύγκριση τιμών ανά την επικράτεια. Το Σκρουτζ συνεχίζει να είναι καλό για τον καταναλωτή. Συνεχίζει να είναι εργαλείο. Τα καταστήματα όμως δεν πρόκειται να βρούν το δίκιο τους. Ο Σκρουτζ έδειξε τον δρόμο. Σειρά των καταστημάτων να συνεταιριστουν και να φτιάξουν ένα αντίπαλο εργαλείο που σαν σκοπό θα έχει να προωθεί τα καταστήματα και όχι να τους πίνει το αίμα. Έτσι γίνονται οι δουλειές. Επεξ/σία Παρασκευή στις 10:13 μμ από bill999r 11 2 3
kostafunk Δημοσ. Παρασκευή στις 07:50 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 07:50 μμ Αυτο που δεν μου αρεσει στο Skroutz ειναι οτι οταν πας να βαλεις μια παραγγελια και λεει 3 ευρω μεταφορικα και στην πληρωμη βαζει το Skroutz αλλα 3 ευρω επανω για τα μεταφορικα και ειναι πια 6 ευρω.Ε μου την δινει αφανταστα.Αυτο λεγετε κρυφες χρεωσεις.Οποτε παω και βλεπω αμα μπορω να παρακαμψω το Skroutz και να το παρω το προιον κατευθειαν απο την σελιδα του εμπορου.Ετσι εχω γλιτωσει πολλα 3 ευρα 2 4
bar1s Δημοσ. Παρασκευή στις 08:41 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 08:41 μμ Παρακαλώ πείτε μου πως έρχομαι σε επικοινωνία, θέλω να συμμετέχω σαν κατάστημα στη διαμαρτυρία 7
Dr_Pepper Δημοσ. Παρασκευή στις 08:44 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 08:44 μμ (επεξεργασμένο) Πιθανή... πιο μπαμ και απο ΟΠΕΚΕΠΕ όχι μόνο στα μαγαζιά που τους πίνει το αίμα (ακόμη και μέσω cookies αν απλά μπεις σκρουτζ βγεις και μπεις σε κατάστημα που έχει σκρουτζ λογαριασμό θα πάρουν προμήθεια) Αλλά και τους πελάτες πχ με skrtouz plus το ανέβαζαν τιμή παγίου, κατέβασαν το όριο βάρους για δωρεάν μεταφορά , ανέβασαν το όριο αγορών για δωρεάν μεταφορικά (+ αυτό το όριο μετριέται ανα κατάστημα και όχι ανα συνολο στο καλάθι) και σε κάποιες περιπτώσεις ανέβασαν και τα καθαρά μεταφορικά δηλαδή εκει που ήταν πάντα 3 το χρεώνουν 4... και όλα αυτά χωρίς οι ταχυδρομικές να αλλάξουν τιμολόγια κτλ απλά έτσι επειδή μπορούν .. (+ κάνουν δεξιά και αριστερά μικροπαπάντζε,ς φασουλι το φασούλι σε χιλιάδες καταναλωτές γεμίζει το σακούλι του skroutz πχ αν πες αγοράζεις πράματα αξίας 26 ευρώ από 1 κατάστημα και δεν έχεις plus και αγοράζεις plus για ένα μήνα γιατί πχ τα μεταφορικά ειναι 6 ευρώ και το plus κάνει 4, πέφτεις στην φάκα κολπάκια , αν το προσθέσεις μαζί plus 1 μήνα + τα πράματα αξίας 26 ευρώ σε ένα καλάθι ΔΕΝ γλιτώνεις τα μεταφορικά! ποντάρουν δηλαδή στην απερισκεψία/βιασύνη σου και στην κοινή λογική που δεν είναι κοινή για αυτούς.. όπως κάνανε παρόμοια τα καρτέλ κινητής με τις μονάδες και τα πακέτα κτλ, για να "πιάσει" το plus πρέπει να σβήσεις το καλάθι σου, να αγοράσεις σκέτο μόνο του το plus για 1 μήνα και μετά να ξαναπροσθέσεις τα αντικείμενα 26 ευρώ για να βγούν με δωρεάν μεταφορικά) και για ένα μεγάλο διάστημα είχαν αφαιρέσει και τα τηλέφωνα και το μπότ με το ζόρι ενώ επιμένεις να μιλήσεις με εκπρόσωπο να επιμένει να θέλει να σου λύσει αυτό το πρόβλημα ενώ δεν κάνει ούτε και για τα βασικά... Ευτυχώς πρόσφατα αλλάξανε αμανέ και ξανα πρόσθεσαν τηλέφωνα (δεν γίνανε και λίγα παράπονα έχω δει κάμποσα εγώ online και νομίζω και εγώ παραπονέθηκα δηλαδή σίγουρα παραπονέθηκα και σε αυτούς και σε άλλες σελίδες αλλά νομίζω και στο Insomnia εία παραπονεθεί για αυτό ) και το bot δεν ειναι τόσο τσαμπουκάς φάση "you shall not pass" αν ζητήσεις εκπρόσωπο. EDIT Επίσης το scoop είναι περισσότερο για να κλέβει traffic απο το Insomnia και παρόμοιες σελίδες αγγελιών μιας και το έχουν @#@#σμένο και παρατημένο ένας συρφετός απο απρόσωπες αγγελίες ατάκτως διασπαρμένες σε βασικά και πολύ γενικολογικά categories... δεν τους νοιάζει να "πάει καλά" κάνοντας το πραγματικά λειτουργικό και βολικό και να γίνει φάση ελληνικό ebay, ενώ μπορούν, το έχουν έτσι ίσα ίσα με "μηχανική υποστήριξη" (που λένε και στις κλινικές) να επιβιώνει για να έρχεται κόσμος και να αυξήσει την πιθανότητα πωλήσεων στο κανονικό skroutz. Μπορεί βέβαια να μην έχουν το ανθρώπινο δυναμικό για να το κάνουν... ένα άλλο αγκάθι βγάζουν τόσα λεφτά απο μια χώρα με τεράστια ανεργία και χαμηλούς μισθούς και τσιγκουνεύονται να προσλάβουν κόσμο ακόμη και για το support (γιαυτό ρίξανε τα τηλέφωνα ένα διάστημα) και είμαι βέβαιος ότι οι θέσεις για απλούς junior προγραμματιστές και γενικά entry level θα θέλουν διδακτορικά 100 χρόνια προϋπηρεσία και θα δίνουν κάνα 800άρι άντε 1000άρι μεικτά στο τσακίρ κέφι... εκτός αν ειναι να βολέψουν κανένα ανεψιό εκει σίγουρα θα πλησιάζουν μισθούς ceo ΗΠΑ Επεξ/σία Παρασκευή στις 08:55 μμ από Dr_Pepper 5 1 1 2
ashoka21 Δημοσ. Παρασκευή στις 08:44 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 08:44 μμ Ωπ τι εχουμε εδω; Skroutz μια πλατφρομα με εξαιρετικες υπηρεσιες για τους πελατες της (τηρούμενων των αναλογιων ελλαδα) και κακιστες για τους συνεργατες της. Την σωζει οτι τα αλλα marketplaces και price comparison sites ειναι για το πλοιο. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα