Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, panosno1com said:

Η ψιλή κυριότητα εχει τρελή χαρτούρα/κόστος να ενωθεί με την επικαρπια οταν ερθει η ωρα?

Οχι, μόνο μια ληξιαρχική πράξη θανάτου του επικαρπωτή χρειάζεται. 

• Thanks 1
  • Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
22 ώρες πριν, The_Judas είπε

Οπότε ας ζυγίσει μόνος του τα δεδομένα.

Θα ζει μια ζωή με επιδόματα ή είναι κάτι προσωρινό; Αυτό το ξέρει ο ίδιος.

Δεν ειναι παντα στο χερι σου πως θα ζεις. Μια λυση βεβαια ειναι, μετα την αποκτηση του ακινητου να το πουλησει.

Δημοσ.
17 ώρες πριν, mariosnik_ είπε

Πολύ καλά κάνουν όσοι βλέπουν ότι δικαιούνται ένα επίδομα και το λαμβάνουν, ας είχε το κράτος καλύτερη και πιο αξιοκρατική επιδοματικη πολιτική αν έχετε πρόβλημα με αυτά. Υπάρχουν άνθρωποι που τα έχουν ανάγκη τα επιδόματα και καλώς τα παίρνουν. Το τι συμφέρει τον καθέναν, δουλειά ή να κάθεται να ζει με το επιδομα, το κρίνει ο ίδιος και όχι οι άλλοι που κάνουν κριτική του καναπέ. Ο άνθρωπος που δεν πήγε να δουλέψει είτε δεν ήθελε πραγματικά να δουλέψει είτε έχει καεί από άλλο εργοδότη στο παρελθόν που του υποσχέθηκε πάλι δουλειά για Χ μέρες και δεν τον πήρε δεν του πλήρωσε ούτε τα ένσημα κι αυτά που υποσχεθηκε, γινόταν κατά κόρον κάποτε για θέσεις στην εστίαση. Μια φορά θα κάτσεις να την πατήσεις έτσι, δεύτερη όχι. Πολύ καλά κάνει λοιπον και κάθεται ο καθένας να ζει από το επιδομα όταν βλέπει ότι δεν αξίζει να δουλέψει. 

Συνήθως αυτοί που αποφεύγουν την δουλειά είναι βολεμένοι με σπίτια-ενοίκια ή μαύρα....και μετά όταν γίνονται 67 αναρωτιόνται γιατί είναι μικρή η σύνταξη (που κανονικά θα έπρεπε να είναι μηδενική για μηδέν ένσημα).

Όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη τρέχουν για δουλειά όπως όλοι οι υπόλοιποι.

Αν δεν έχουν ανάγκη καλά κάνουν, αλλά είναι επιλογή τους.

• Like 2
Δημοσ.
14 ώρες πριν, paredwse είπε

Οχι, μόνο μια ληξιαρχική πράξη θανάτου του επικαρπωτή χρειάζεται. 

Την οποια την πας στο συμβολαιογράφο και σου φτιαχνει νεο τιτλο ιδιοκτησιας ή κάνεις κατι αλλο?

Δημοσ.
4 ώρες πριν, The_Judas είπε

Συνήθως αυτοί που αποφεύγουν την δουλειά είναι βολεμένοι με σπίτια-ενοίκια ή μαύρα....και μετά όταν γίνονται 67 αναρωτιόνται γιατί είναι μικρή η σύνταξη (που κανονικά θα έπρεπε να είναι μηδενική για μηδέν ένσημα).

Όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη τρέχουν για δουλειά όπως όλοι οι υπόλοιποι.

Αν δεν έχουν ανάγκη καλά κάνουν, αλλά είναι επιλογή τους.

Δεν σχολίασα κατι για μαυρα ενοίκια εγώ και αδηλωτη εργασία. Αλλά να μην καταδικαζετε το να κάνει χρήση ενός επιδόματος κάποιος πολίτης από την στιγμή που το δικαιούται. Δεν θα καταργηθούν τα επιδόματα επειδή κάποιοι τα εισπραττουν παράνομα, να τους βρει το κράτος και να τους κόψει τον κωλο.

Επισης δεν υπάρχει σύνταξη για μηδέν ένσημα. Ούτε καν αναπηρική σύνταξη δεν μπορείς να βγεις με μηδέν ένσημα, θες 15 χρόνια ένσημα. Όσοι τηρούν τις προϋποθέσεις για συνταξη και ξέρουν τα ένσημα τους, γνωρίζουν και για το ύψος της σύνταξης.

Όσο για τα υπόλοιπα θα διαφωνήσω και με αυτά, πολύς κόσμος θέλει αλλά αδυνατεί να δουλέψει για διάφορους λόγους. Και οχι δεν είναι επιλογή του, αυτό θα το κρίνει ο καθένας από μόνος του. Καθίστε να πιστεύετε ότι νομιζετε, έχουν γίνει άπειρες συζητήσεις για αυτό στο φόρουμ και καταλήγουν σε κόντρες. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε

Δεν σχολίασα κατι για μαυρα ενοίκια εγώ και αδηλωτη εργασία. Αλλά να μην καταδικαζετε το να κάνει χρήση ενός επιδόματος κάποιος πολίτης από την στιγμή που το δικαιούται. Δεν θα καταργηθούν τα επιδόματα επειδή κάποιοι τα εισπραττουν παράνομα, να τους βρει το κράτος και να τους κόψει τον κωλο.

Το κρατος μοιαζει ανικανο για κατι τετοιο. Εδω και 10 μηνες ειπαν οτι θα κοψουν το κεα απ οσους εχουν καταθεσεις, κι ακομα τιποτα(ουτε πιστευω οτι θα γινει τελικα).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε

Το κρατος μοιαζει ανικανο για κατι τετοιο. Εδω και 10 μηνες ειπαν οτι θα κοψουν το κεα απ οσους εχουν καταθεσεις, κι ακομα τιποτα(ουτε πιστευω οτι θα γινει τελικα).

Για να χορηγηθεί το ΚΕΑ δεν γίνεται αυτόματος ελεγχος καταθέσεων; Εαν το επιδομα έχει χορηγηθεί παράνομα ή δήλωσες κατι ψευδως. Τουλαχιστον για ΔΥΠΑ και ΟΠΕΚΑ, στο ζητάνε πίσω και περνάνε την οφειλή στην εφορία αναδρομικά, οπότε δεν γλιτώνεις. 

Επεξ/σία από mariosnik_
  • Super Moderators
Δημοσ.
On 31/07/2025 at 12:43, panosno1com said:

Την οποια την πας στο συμβολαιογράφο και σου φτιαχνει νεο τιτλο ιδιοκτησιας ή κάνεις κατι αλλο?

Δεν πας πουθενά, μέχρι να γίνει οποιαδήποτε πράξη στο ακίνητο (πώληση, δωρεά κλπ). Ο τίτλος ιδιοκτησίας είναι ο αρχικός τίτλος της γονικής παροχής. Με αυτόν και με την ληξιαρχική πράξη θανάτου, ο ψιλός κύριος αποκτά κυριότητα 100%. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι, αυτήν την στιγμή πήρα το επίδομα ΚΕΑ (ακόμα δεν έχω πάρει καν την πρώτη δόση) και τον τελευταιο καιρό βγάζω χρηματα με κάτι service που κάνω σε PC, κάποιες αγοροπωλησίες retro games και custom arcades και 3-4 μαύρα μεροκάματα τον μήνα. Τα υπολόγισα και δεν αξίζει τον κόπο να δεσμευτώ σε μία δουλειά με βασικό μισθό που θα μου τρώει όλο τον χρόνο 6 μέρες την εβδομάδα για να βγάζω περίπου 200 ευρώ παραπάνω. Μονο αν βρω μια δουλειά που θα μπορώ να βγάζω από 1000 και πάνω αξίζει για μένα.

Μαζί με το επίδομα δικαιούμαι και κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ. Αν πάρω τώρα το σπίτι αυτά θα κοπούν αυτομάτως και ταυτόχρονα θα χάσω και όλες μου τις οικονομίες που έχω τώρα για την παροχή αφού εγώ θα την πληρώσω, όχι η μανα μου. Και μετά θα μείνω με ένα σπίτι που δεν μπορώ να το εκμεταλλευτώ οικονομικά έτσι κι αλλιώς γιατί σε αυτό μένω με μηδέν χρήματα στην άκρη (και ίσως και λίγο χρέος αν δεν φτάσουν) και χωρίς το επίδομα και την ελάφρυνση από ΔΕΗ. Συν ότι άλλο δεν θα δικαιούμαι λόγω τεκμαρτού.

Αν όμως η μάνα φύγει νωρίς χτύπα ξύλο, δεν υπάρχει chance να καταφέρω να πληρώσω κληρονομικά καθώς φαίνεται ότι θα είναι πολύ περισσότερα. Και έτσι δεν ξέρω τι να κανω και το έχω αφήσει έτσι.

Επεξ/σία από imgema
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, imgema είπε

Καλά, μην το παίρνεις και κατάκαρδα. 

Eγω δεν χαλιέμαι καθόλου φίλε μου.Επιδοματίας είσαι και αυτό προκαλεί θλίψη.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, imgema είπε

Ναι, αυτήν την στιγμή πήρα το επίδομα ΚΕΑ (ακόμα δεν έχω πάρει καν την πρώτη δόση) και τον τελευταιο καιρό βγάζω χρηματα με κάτι service που κάνω σε PC, κάποιες αγοροπωλησίες retro games και custom arcades και 3-4 μαύρα μεροκάματα τον μήνα. Τα υπολόγισα και δεν αξίζει τον κόπο να δεσμευτώ σε μία δουλειά με βασικό μισθό που θα μου τρώει όλο τον χρόνο 6 μέρες την εβδομάδα για να βγάζω περίπου 200 ευρώ παραπάνω. Μονο αν βρω μια δουλειά που θα μπορώ να βγάζω από 1000 και πάνω αξίζει για μένα.

Μαζί με το επίδομα δικαιούμαι και κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ. Αν πάρω τώρα το σπίτι αυτά θα κοπούν αυτομάτως και ταυτόχρονα θα χάσω και όλες μου τις οικονομίες που έχω τώρα για την παροχή αφού εγώ θα την πληρώσω, όχι η μανα μου. Και μετά θα μείνω με ένα σπίτι που δεν μπορώ να το εκμεταλλευτώ οικονομικά έτσι κι αλλιώς γιατί σε αυτό μένω με μηδέν χρήματα στην άκρη (και ίσως και λίγο χρέος αν δεν φτάσουν) και χωρίς το επίδομα και την ελάφρυνση από ΔΕΗ. Συν ότι άλλο δεν θα δικαιούμαι λόγω τεκμαρτού.

Αν όμως η μάνα φύγει νωρίς χτύπα ξύλο, δεν υπάρχει chance να καταφέρω να πληρώσω κληρονομικά καθώς φαίνεται ότι θα είναι πολύ περισσότερα. Και έτσι δεν ξέρω τι να κανω και το έχω αφήσει έτσι.

Να πω εξαρχής ότι κανείς δεν είναι στη θέση του άλλου επομένως δεν μπορεί να ξέρει τι συμβαίνει στη ζωή του.

Επίσης δεν ξέρουμε προσωπικές πληροφορίες για τον TS οπότε είναι λίγο δύσκολες οι "συμβουλές".

Δεν ξέρω ούτε τι ηλικία έχεις, ούτε εσένα, ούτε την κατάσταση σου, ούτε που μένεις, ούτε αν έχεις σπουδάσει κάτι κλπ κλπ. 

Παρόλαυτα φίλε μου @imgema επειδή η κατάσταση σου δεν μπορεί να είναι μόνιμη, δυστυχώς το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να ψάξεις να βρεις κάποια δουλειά. Ίσως να βρεις κάτι "ικανοποιητικό" ή τουλάχιστον καλύτερο από αυτό που κάνεις τώρα. Όντως σε γενικές γραμμές η αγορά εργασίας και η χώρα γενικότερα είναι για τον λούτσο αλλά πρέπει να το προσπαθήσεις.

Μετά μπορείς να δεις αν θα το κάνετε με γονική παροχή ή διαθήκη. Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή τα πράγματα τα έχεις λίγο ανάποδα στο μυαλό σου. Εκτός και αν για λόγους ανωτέρας βίας υπάρχει ανάγκη αυτό να γίνει τώρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 31/7/2025 στις 4:49 ΜΜ, mariosnik_ είπε

Για να χορηγηθεί το ΚΕΑ δεν γίνεται αυτόματος ελεγχος καταθέσεων; Εαν το επιδομα έχει χορηγηθεί παράνομα ή δήλωσες κατι ψευδως. Τουλαχιστον για ΔΥΠΑ και ΟΠΕΚΑ, στο ζητάνε πίσω και περνάνε την οφειλή στην εφορία αναδρομικά, οπότε δεν γλιτώνεις. 

Οχι βεβαια, τι αυτοματος ελεγχος? πως? καταρχην υπαρχει το απορρητο των καταθεσεων. Το μόνο που κανει η πλατφορμα ειναι να διαβαζει τους... τοκους, οι οποιοι ειναι 0.01% στις απλες καταθεσεις. Οι ιδιοι λενε οτι 2 στους 10 το λαμβανουν κακως διοτι εχουν τρελες καταθεσεις. Γιαυτο αλλωστε και εξηγγειλαν οτι στο εξης θα γινεται (κανονικος)ελεγχος. Πραγμα που δε προχωραει, μαλλον διοτι οι δικαιουχοι θα τρεξουν να σηκωσουν τα λεφτα τους, πραγμα που δε συμφερει τις τραπεζες.

2 ώρες πριν, imgema είπε

αρα δε μπορεις να το πουλησεις/νοικιασεις και να κονομησεις. Ναι, με το τεκμαρτο του σπιτιου μπορει να φορολογηθεις, ειδικα αν δεν εισαι στη ΔΥΠΑ😀

45 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Eγω δεν χαλιέμαι καθόλου φίλε μου.Επιδοματίας είσαι και αυτό προκαλεί θλίψη.

Οσοι παιρνουν επιδοματα σου προκαλουν θλιψη? Οι πολυτεκνοι ας πουμε, θεωρεις οτι κακως παιρνουν? οι αναπηροι επισης?

Επεξ/σία από fitsoulas2024
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε

Οσοι παιρνουν επιδοματα σου προκαλουν θλιψη? Οι πολυτεκνοι ας πουμε, θεωρεις οτι κακως παιρνουν? οι αναπηροι επισης?

Αυτοί οι τύποι μου προκαλούν θλίψη

Αναφορά σε κείμενο

• Like 1
  • Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...