lector Δημοσ. Τρίτη στις 12:30 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 12:30 μμ 8 ώρες πριν, safridia είπε Δηλαδη θες να πεις οτι σε μια αποστολη αντικαταβολη που δεν γινει παραλαβη απο τον πελατη και προφανος κανεις δεν θα πληρωσει η μεταφορικη ζηταει και περνει κοστος αποστολης, κοστος αντικαταβολης (που δεν εκανε απολυτος τιποτα) και κοστος αποστολης ξανα για την επιστροφη; Το ξερεις αυτο η το λες για να προσθεσεις επιπλεον δραμα; Για την αντικαταβολη δε μου εχει τυχει, αλλα, για τα μεταφορικα εξοδα, η κουριερ θα χρεωσει στον πελατη της (δηλαδη την επιχειρηση-καταστημα) τα μεταφορικα εξοδα μπρος και πισω. Οι κουριερ που συνεργαζονται με καταστηματα, δεν πληρωνονται μεροκαματο ουτε κατ'αποκοπην. Στελνουν μηνιαιως τιμολογιο στον πελατη τους με ολα τα εξοδα. Σε αυτο το τιμολογιο θα περιλαμβανονται και οι χρεωσεις για απαραδοτα δεματα.
Arkin Δημοσ. Τρίτη στις 12:39 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 12:39 μμ (επεξεργασμένο) Αντικαταβολή. Τι μου θυμίσατε κάποτε δεν ήξερα εποχές προ 2010 τσάμπα λεφτά σε αντικαταβολες. Από τότε μόνο καρτα. Ποτέ δεν έχω επιστρέψει τίποτα παραδόξως ούτε έχω ακυρώσει καμία παραγγελία μέχρι σήμερα πέρα από θέμα τα εγγυησης 2 3 φορές. Όσοι το κάνουν σύστημα ειδικά σε αντικαταβολή πρεπει να τους απαγορευτεί να ψωνίζουν μέσω ίντερνετ και με αντικαταβολή να είναι στη μαύρη λίστα ότι απαγορεύετε να παραγγείλει με αντικαταβολή. Επεξ/σία Τρίτη στις 12:39 μμ από Arkin
safridia Δημοσ. Τρίτη στις 01:43 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 01:43 μμ 1 ώρα πριν, lector είπε Για την αντικαταβολη δε μου εχει τυχει, αλλα, για τα μεταφορικα εξοδα, η κουριερ θα χρεωσει στον πελατη της (δηλαδη την επιχειρηση-καταστημα) τα μεταφορικα εξοδα μπρος και πισω. Οι κουριερ που συνεργαζονται με καταστηματα, δεν πληρωνονται μεροκαματο ουτε κατ'αποκοπην. Στελνουν μηνιαιως τιμολογιο στον πελατη τους με ολα τα εξοδα. Σε αυτο το τιμολογιο θα περιλαμβανονται και οι χρεωσεις για απαραδοτα δεματα. Για να πληρωθει αντικαταβολη κυριως αναφερθηκα γιατι καπου διαβασα για κοστος 10ευρω χασουρα, με τιμες χονδρικης αυτα.
dtk-386 Δημοσ. Τρίτη στις 01:56 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 01:56 μμ Όλοι οι υπέρμαχοι της αντικαταβολής θα την υπερασπίζονται μέχρι να λάβουν παντόφλες αντί για πχ κινητό. 😆 Μετά θα λένε δώσε μου κάρτα και αμφισβήτηση συναλλαγής μέχρι να σβήσει ο ήλιος. Έχουμε 2025, ημαρτον. 😆 1
spectaculator Δημοσ. Τρίτη στις 02:32 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 02:32 μμ 32 minutes ago, dtk-386 said: Όλοι οι υπέρμαχοι της αντικαταβολής θα την υπερασπίζονται μέχρι να λάβουν παντόφλες αντί για πχ κινητό. 😆 Μετά θα λένε δώσε μου κάρτα και αμφισβήτηση συναλλαγής μέχρι να σβήσει ο ήλιος. Έχουμε 2025, ημαρτον. 😆 Να μην τσαμπουνάμε ότι πατάτα μας κατέβει... Και με την κάρτα μπορεί ν' αγοράσεις κάτι που δεν υπάρχει σε στοκ και να σ' εμπαίζουν πως θα στο στείλουν μέχρι να σβήσει ο ήλιος. Ξέχασες μου φαίνεται το άλλο σούπερ νήμα με τον γάτο που πούλαγε αέρα κοπανιστό... Ξέχασες επίσης πως δεν αποζημιώθηκαν πλήρως όσοι αγόρασαν αεράκι κοπανιστό από αυτόν... 1
pasxaliskar Δημοσ. Τρίτη στις 02:43 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 02:43 μμ Στις 21/7/2025 στις 1:35 ΜΜ, grenable είπε Γειά σας έκανα μια παραγγελία σε ένα κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών και δεν επιθυμώ να παραλάβω το πακέτο. Ενημέρωσα τα τοπικά ελτα και μου είπαν κανένα πρόβλημα θα το στείλουμε πίσω και δεν επιβαρύνεστε με κάποιο έξοδο. Βρήκα μετά το νόμο 2251 του 1994 όπου δεν ορίζεται ρητά ότι αν δεν παραλάβεις το πακέτο δεν είσαι υπόχρεος. Αυτό είναι ένα συμπέρασμα που εξάγεται εμμέσως από το κάτωθι απόσπασμα του νόμου " Σε κάθε σύμβαση από απόσταση ο καταναλωτής έχει το δικαίωμα να υπαναχωρήσει αναιτιολογήτως εντός δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών, αν δεν συμφωνήθηκε μεγαλύτερη προθεσμία, επιστρέφοντας το αγαθό στην αρχική τουκατάσταση, χωρίς να επιβαρύνεται με οποιαδήποτε δαπάνη, εκτός από τα έξοδαεπιστροφής.Για την άσκηση του δικαιώματος υπαναχώρησης η προθεσμία του προηγούμενουεδαφίου αρχίζει, για τα αγαθά, από την παραλαβή τους, εφόσον ο προμηθευτής τήρησετις υποχρεώσεις της προηγούμενης παραγράφου 9 και..." Βέβαια ο νόμος δεν προβλέπει καν τι γίνεται στην περίπτωση που δεν παραλάβεις. Η υπαναχωρηση αφορά μόνο την περίπτωση που παρέλαβες. Γνωρίζει κανείς τελικά τι ισχύει;; απαραδεκτος .. για αυτο κοβουν τις αντικαταβολες εαν δεν το ηθελες τι το παραγγειλες?
grenable Δημοσ. Τρίτη στις 02:46 μμ Μέλος Δημοσ. Τρίτη στις 02:46 μμ (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, pasxaliskar είπε απαραδεκτος .. για αυτο κοβουν τις αντικαταβολες εαν δεν το ηθελες τι το παραγγειλες? Αν βαριέσαι να διαβάσεις τη συζήτηση μη ρωτάς χαζομάρες. Τουλάχιστον διάβασε και μετά πες τη χαζομάρα σου, αλλά διάβασε μην είσαι τεμπέλης. Επεξ/σία Τρίτη στις 02:47 μμ από grenable 1
pasxaliskar Δημοσ. Τρίτη στις 02:47 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 02:47 μμ Μόλις τώρα, grenable είπε Αν βαριέσαι να διαβάσεις τη συζήτηση μη ρωτάς χαζομάρες αρα εκανες λαθος παραγγελια επειδη βιαστικες.. το πιο τιμιο ηταν να παραλαβεις και να τα στειλεις πισω εμ ε δικα σου εξοδα και οχι να τους πιστολιασεις .. καλυτερα τωρα?
sdikr Δημοσ. Τρίτη στις 02:49 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 02:49 μμ Just now, grenable said: Αν βαριέσαι να διαβάσεις τη συζήτηση μη ρωτάς χαζομάρες. Κάλεσε τους και πες τους πως άλλαξες γνώμη για αυτό που έβαλες σε παραγγελία να σου πούνε τι μπορείς να κάνεις. Αλλιώς συνέχισε να ψάχνεις δικαιολογίες
grenable Δημοσ. Τρίτη στις 02:49 μμ Μέλος Δημοσ. Τρίτη στις 02:49 μμ 1 λεπτό πριν, pasxaliskar είπε αρα εκανες λαθος παραγγελια επειδη βιαστικες.. το πιο τιμιο ηταν να παραλαβεις και να τα στειλεις πισω εμ ε δικα σου εξοδα και οχι να τους πιστολιασεις .. καλυτερα τωρα? Όχι έχει θέμα το site..που δεν το γράφει εκεί που πρέπει να το γράψει. Ευχαριστώ για τη χαζομάρα σου Μόλις τώρα, sdikr είπε Κάλεσε τους και πες τους πως άλλαξες γνώμη για αυτό που έβαλες σε παραγγελία να σου πούνε τι μπορείς να κάνεις. Αλλιώς συνέχισε να ψάχνεις δικαιολογίες Ήδη τους έχω καλέσει, δεύτερος τεμπέλης, σας,προτείνω να κάνετε παρεα
sdikr Δημοσ. Τρίτη στις 02:52 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 02:52 μμ 1 minute ago, grenable said: Όχι έχει θέμα το site..που δεν το γράφει εκεί που πρέπει να το γράψει. Ευχαριστώ για τη χαζομάρα σου Ήδη τους έχω καλέσει, δεύτερος τεμπέλης, σας,προτείνω να κάνετε παρεα Σίγουρα τους έχεις καλέσει για αυτό συνεχίζεις να ψάχνεις δικαιολογίες Να Παραγγείλεις κάτι που κανονική τιμή είχε αρκετά πάνω απο τα 25 που έδωσες όταν υπήρχε στο εμπόριο και δεν σου φάνηκε περίεργη η τιμή ωστε να δεις παραμέσα
SabotazNic Δημοσ. Τρίτη στις 03:58 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 03:58 μμ 1 ώρα πριν, spectaculator είπε Να μην τσαμπουνάμε ότι πατάτα μας κατέβει... Και με την κάρτα μπορεί ν' αγοράσεις κάτι που δεν υπάρχει σε στοκ και να σ' εμπαίζουν πως θα στο στείλουν μέχρι να σβήσει ο ήλιος. Ξέχασες μου φαίνεται το άλλο σούπερ νήμα με τον γάτο που πούλαγε αέρα κοπανιστό... Ξέχασες επίσης πως δεν αποζημιώθηκαν πλήρως όσοι αγόρασαν αεράκι κοπανιστό από αυτόν... Δεν αποζημιωθηκαν οσοι εστειλαν εμβασμα. Εκει δεν σε καλυπτει η τραπεζα, πρεπει να πας νομικα πλεον. Πληρωμη καρτα σε καταστημα -> δικαιωμα αφμισβητησης λογω μη παραλαβης, λογω παραλαβης αλλου προιοντος. Πληρωμη καρτα σε κουριερ -> μη δικαιωμα αμφισβητησης για τους παραπανω λογους λογω πληρωμης υπηρεσιας αποστολης προιοντων, οχι των ιδιων των προιοντων. 1 ώρα πριν, sdikr είπε Κάλεσε τους και πες τους πως άλλαξες γνώμη για αυτό που έβαλες σε παραγγελία να σου πούνε τι μπορείς να κάνεις. Δεν χρειαζεται να καλεσει, shit happens.
sdikr Δημοσ. Τρίτη στις 04:23 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 04:23 μμ 23 minutes ago, SabotazNic said: Δεν αποζημιωθηκαν οσοι εστειλαν εμβασμα. Εκει δεν σε καλυπτει η τραπεζα, πρεπει να πας νομικα πλεον. Πληρωμη καρτα σε καταστημα -> δικαιωμα αφμισβητησης λογω μη παραλαβης, λογω παραλαβης αλλου προιοντος. Πληρωμη καρτα σε κουριερ -> μη δικαιωμα αμφισβητησης για τους παραπανω λογους λογω πληρωμης υπηρεσιας αποστολης προιοντων, οχι των ιδιων των προιοντων. Δεν χρειαζεται να καλεσει, shit happens. Σωστά το λές το τελευταίο, μετα απο κάτι τέτοιο κόβουν και τις αντικαταβολές
SabotazNic Δημοσ. Τρίτη στις 04:27 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 04:27 μμ Μόλις τώρα, sdikr είπε Σωστά το λές το τελευταίο, μετα απο κάτι τέτοιο κόβουν και τις αντικαταβολές Καλυτερα. Απο την μια του λετε να πληρωσει αυτα τα 3.5 ευρω, απο την αλλη δεν θελετε να κοπει η αντικαταβολη, και αρα οταν θα πληρωνετε με καρτα και θα αλλαζετε γνωμη να μην σας κρατανε αυτοματως τα εξοδα μεταφορικων οταν θα επιστρεφουν τα χρηματα. Αποφασιστε τι θελετε. Νομιζω εχει τυχει να αρνηθω παραλαβη ακομα και με πληρωμη με καρτα και να επιστρεψουν ολο το ποσο. Λογικα εχει να κανει επειδη δεν χρεωθηκα ξεχωριστα, και αρα ισως δεν εχουν δικαιωμα να σπασουν την συναλλαγη? Ισως και να ηθελαν να τα επιστρεψουν ολα, αφου εχουν προνοησει για αυτο. 1
sdikr Δημοσ. Τρίτη στις 04:47 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 04:47 μμ 19 minutes ago, SabotazNic said: Καλυτερα. Απο την μια του λετε να πληρωσει αυτα τα 3.5 ευρω, απο την αλλη δεν θελετε να κοπει η αντικαταβολη, και αρα οταν θα πληρωνετε με καρτα και θα αλλαζετε γνωμη να μην σας κρατανε αυτοματως τα εξοδα μεταφορικων οταν θα επιστρεφουν τα χρηματα. Αποφασιστε τι θελετε. Νομιζω εχει τυχει να αρνηθω παραλαβη ακομα και με πληρωμη με καρτα και να επιστρεψουν ολο το ποσο. Λογικα εχει να κανει επειδη δεν χρεωθηκα ξεχωριστα, και αρα ισως δεν εχουν δικαιωμα να σπασουν την συναλλαγη? Ισως και να ηθελαν να τα επιστρεψουν ολα, αφου εχουν προνοησει για αυτο. Κάτι έχεις μπερδέψει πολύ με το τι πιστεύω,
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα