koeltzakoatl Δημοσ. Τρίτη στις 02:54 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 02:54 μμ σε ένα open web που μας έχει κουράσει με cookies, banners, GDPR και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο, το interface και μόνο αποτελεί ΟΑΣΗ ! Και εγώ πιστεύω πως έχουμε δει τα πρώτα βήματα και δεν μπορώ να κρύψω ότι το χρησιμοποιώ καθημερινά (και εκτεταμένα). Έμαθα, εδώ και 2 χρόνια, να γράφω συγκεκριμένα prompts για να παίρνω τις απαντήσεις που θέλω. Έχω παρατηρήσει πως τα hallucinations έχουν μειωθεί (βέβαια αυτά που μπορώ εγώ και καταλαβαίνω!), πάντα το ρωτάω να το ξανατσεκάρει.
filip123go Δημοσ. Τρίτη στις 03:06 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 03:06 μμ 13 minutes ago, cpc464 said: Η αλήθεια αυτή είναι,κάπου χάνεται το νόημα όμως, όταν ο δάσκαλος θέλει μία περίληψη ενός βιβλίου περιμένει ότι θα το διαβάσεις και ίσως μάθεις ένα ηθικό δίδαγμα,αν το κάνει το chat gpt δεν μαθαίνεις τίποτα. Θα μπορούσε ο δάσκαλος να ζητήσει περίληψη ενός βιβλίου ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΈΣΕΙ ώστε να το διαβάσεις με χαρά, και μετά να πεις το chatgpt να σου γράψει την περίληψη και να δεις αν είναι σωστή ή όχι. Και μετά , με τη σειρά του, ο δάσκαλος, να βάλει την περίληψη σου στο ΑΙ και να δει αν είναι σωστή η όχι. Και εσύ διάβασες το βιβλίο, και κέρδισες μιση με μία ώρα από τη ζωή σου. Εκτός αν η άσκηση ήταν να γράψεις με το στανιό περίληψη και όχι actually, να διαβάσεις το βιβλίο. 1
Geralt_Haute_Bellegarde Δημοσ. Τρίτη στις 03:08 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 03:08 μμ Και στα ιατρικά θέματα είναι πολύ καλό. Δε λέω ότι μπορεί να αντικαταστήσει τον γιατρό (με τίποτα δηλαδη) αλλά μπορεί να εξηγήσει με πολλούς τρόπους τα προβλήματα υγείας και σε βάθος. 🙂
fremendog Δημοσ. Τρίτη στις 03:24 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 03:24 μμ Το ChatGPT, είναι ό,τι καλύτερο στο να σου γράφει αναλυτικά επιχειρήματα, για συζητήσεις με αντιπαράθεση απόψεων. Έχω αποστομώσει κόσμο και κοσμάκη! Πουτανιά;;;🤣 3
TasMan Δημοσ. Τρίτη στις 04:33 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 04:33 μμ Προσωπικά έχω αντικαταστήσει το google με το chatgpt στο 90%. Αντί να ψάχνω σε σελίδες που μπορεί να έχουν άσχετα πράγματα μου δίνει απάντηση ακριβώς σε αυτό που ρωτάω. Και διαφωνώ για το εκπαιδευτικό κομμάτι που αναφέρθηκε γιατί δεν σου δίνει μια ξερή απάντηση. Κάνει ολόκληρη ανάλυση του συλλογισμού του. Αν ασχοληθείς να τον διαβάσεις μια χαρά μαθαίνεις πράγματα! 1
james01gr Δημοσ. Τρίτη στις 05:27 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 05:27 μμ 2 ώρες πριν, Fotoalexandros είπε Συγνώμη αλλά αυτό δεν το καταλαβαίνω: γιατί θα σε κάνει πιο χαζό η τεχνητή νοημοσύνη. Επειδή σου βρίσκει έτοιμες απαντήσεις αντί να τις ψάξεις εσύ; Μα το θέμα είναι αν αυτές τις απαντήσεις - είτε τις βρήκες εσύ είτε στις βρήκε η τεχνητή νοημοσύνη - έκατσες εν συνεχεία να τις διαβάσεις και να πλουτίσεις τις γνώσεις σου. Στο χέρι σου είναι αν θέλεις να μάθεις ή αν θέλεις να μείνεις ντουβάρι. Ο ηλίθιος - είτε με τεχνητή νοημοσύνη είτε χωρίς αυτήν - θα παραμείνει ηλίθιος, κι αυτός που θέλει να μάθει θα επωφεληθεί από αυτήν. Σε εθιζει στην εύκολη πληροφορία και λύση. Ο εγκέφαλος δεν λειτουργεί έτσι. Εάν εθισεις έναν άνθρωπο από παιδί να ψάχνει την εύκολη λύση, ποτέ δεν θα καταφέρει να αποκτήσει κριτική ικανότητα και να καταλάβει ποτέ μπορεί να βασιστεί στις δυνάμεις του. Μεγαλώνουν γενιές πλέον που η ευκολία θα είναι κατάρα και όχι εργαλείο για να χρησιμοποιείς τον χρόνο σου δημιουργικότερα. Οι περισσότεροι που έχουν ελεύθερο χρόνο λόγω της τεχνολογίας είναι χωμένοι μέχρι το λαιμό με social κτλ. Δεν γίνονται καλυτεροι. Χειρότεροι γινονται 3
V.I.Smirnov Δημοσ. Τρίτη στις 05:33 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 05:33 μμ 3 ώρες πριν, Fotoalexandros είπε Συγνώμη αλλά αυτό δεν το καταλαβαίνω: γιατί θα σε κάνει πιο χαζό η τεχνητή νοημοσύνη. Επειδή σου βρίσκει έτοιμες απαντήσεις αντί να τις ψάξεις εσύ; Μα το θέμα είναι αν αυτές τις απαντήσεις - είτε τις βρήκες εσύ είτε στις βρήκε η τεχνητή νοημοσύνη - έκατσες εν συνεχεία να τις διαβάσεις και να πλουτίσεις τις γνώσεις σου. Στο χέρι σου είναι αν θέλεις να μάθεις ή αν θέλεις να μείνεις ντουβάρι. Ο ηλίθιος - είτε με τεχνητή νοημοσύνη είτε χωρίς αυτήν - θα παραμείνει ηλίθιος, κι αυτός που θέλει να μάθει θα επωφεληθεί από αυτήν. H διαφορά είναι ότι ο χαζός και ο τεμπέλης μπορεί - παροδικά τουλάχιστον - να συναγωνιστεί τον έξυπνο και να φανεί εξίσου έξυπνος και εργατικός ενώ δεν είναι....
cpc464 Δημοσ. Τρίτη στις 06:31 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 06:31 μμ 3 hours ago, filip123go said: Θα μπορούσε ο δάσκαλος να ζητήσει περίληψη ενός βιβλίου ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΈΣΕΙ ώστε να το διαβάσεις με χαρά, και μετά να πεις το chatgpt να σου γράψει την περίληψη και να δεις αν είναι σωστή ή όχι. Και μετά , με τη σειρά του, ο δάσκαλος, να βάλει την περίληψη σου στο ΑΙ και να δει αν είναι σωστή η όχι. Και εσύ διάβασες το βιβλίο, και κέρδισες μιση με μία ώρα από τη ζωή σου. Εκτός αν η άσκηση ήταν να γράψεις με το στανιό περίληψη και όχι actually, να διαβάσεις το βιβλίο. Δεν συμφωνώ,υπάρχει τεράστια διαφορά στην διευκόλυνση και στην υποκατάσταση της προσπάθειας, το δεύτερο ζημιώνει. Ναι να με βοηθήσει η AI στο διάβασμα όχι όμως να με αντικαταστήσει. 1
SOCRATIS1000 Δημοσ. Τρίτη στις 06:36 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 06:36 μμ (επεξεργασμένο) 5 hours ago, Spyrito33 said: Αυτο το πραγμα μονο χαζοτερους μας κανει. Δεν χρειαζεται να σκεφτεις και να ζοριστεις για τιποτα πλεον!!! Πολυ λιγες οι θετικες επιρροες που θα μπορουσε να εχει στη τεχνολογια οσο αφορα τον ανθρωπο και τη βελτιωση του...Μακαρι να βγω λαθος!!! Μαμαει το chat gpt ,σου κάνει την ζωή σου πιο εύκολη ,τεράστια βοήθεια σε πολλούς τομείς Τώρα αν θεωρεί ότι κάποιος θα γίνει πιο έξυπνος με το τσατ η θα μάθει να κάνει ιππασία με το τσατ ,δεν φταίει το ΑΙ αλλά το μυαλό του Και επίσης για αυτούς που λένε ότι σου δίνει την απάντηση στο πιάτο ,μπορείς εύκολα να το ρωτήσεις αυτό πως το έκανες ,πως μπήκες σε αυτή την λύση ,τι έκανες ακριβώς εκεί ,και να μάθεις και πράγματα Είναι θέμα ανθρώπου όχι ότι σε κάνει το ai χαζό ,αν δεν θες να μάθεις πράγματα δεν θα μάθεις οπως πάντα ,αν θες να μάθεις απλά θα το ρωτήσεις και θα στο εξηγήσει ίσως καλύτερα και από έναν ειδικό Επεξ/σία Τρίτη στις 06:38 μμ από SOCRATIS1000 1 1
zazoum Δημοσ. Τρίτη στις 06:46 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 06:46 μμ Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί η εξυπνάδα και το κόπιασμα θεωρείται trait. Τρέχω μακριά όταν ακούω τέτοιες λέξεις.
V.I.Smirnov Δημοσ. Τρίτη στις 06:55 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 06:55 μμ (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, zazoum είπε Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί η εξυπνάδα και το κόπιασμα θεωρείται trait. Τρέχω μακριά όταν ακούω τέτοιες λέξεις. Διότι η μάθηση απαιτεί αυτενέργεια, ώστε να αναπτυχθούν και να σταθεροποιηθούν οι διανοητικές δεξιότητες. Τρέχεις μιακριά, κακό του κεφαλιού σου..... Επεξ/σία Τρίτη στις 06:56 μμ από V.I.Smirnov 3
zazoum Δημοσ. Τρίτη στις 07:02 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 07:02 μμ Just now, V.I.Smirnov said: Διότι η μάθηση και απαιτεί αυτενέργεια, ώστε να αναπτυχθούν και να σταθεροποιηθούν οι διανοητικές δεξιότητες. Τρέχεις μιακριά, κακό του κεφαλιού σου..... Γεννιέσαι αβέλτηρος τελείως, ξέρω γω κάποια σοβαρη νευρολογική πάθηση, και απο πάνω παθαίνεις και ενα σοβαρό ατύχημα και μενεις ξάπλα παράλλητος και σε συντηρούν οι αποκλειστικές. Απλά κοιτάς γύρω σου. Ούτε κοπιασμα, ούτε εξυμάδα, ούτε γνωση. Τί γίνεται εκεί πέρα; Τί αισθάνεσαι με αυτή την περιγραφή; Πάει; Χασαμε την Κούρσα; Χάσαμε το τρένο; Δεν βλέπω κανα τρένο σε αυτή τη ζωή εγώ.
ScorpioX777 Δημοσ. Τρίτη στις 07:21 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 07:21 μμ 16 λεπτά πριν, zazoum είπε Γεννιέσαι αβέλτηρος τελείως, ξέρω γω κάποια σοβαρη νευρολογική πάθηση, και απο πάνω παθαίνεις και ενα σοβαρό ατύχημα και μενεις ξάπλα παράλλητος και σε συντηρούν οι αποκλειστικές. Απλά κοιτάς γύρω σου. Ούτε κοπιασμα, ούτε εξυμάδα, ούτε γνωση. Τί γίνεται εκεί πέρα; Τί αισθάνεσαι με αυτή την περιγραφή; Πάει; Χασαμε την Κούρσα; Χάσαμε το τρένο; Δεν βλέπω κανα τρένο σε αυτή τη ζωή εγώ. Λες και ακουω την θεια μου την ποπη που εγινε καλογρια...
filip123go Δημοσ. Τρίτη στις 07:24 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 07:24 μμ 22 minutes ago, V.I.Smirnov said: Διότι η μάθηση απαιτεί αυτενέργεια, ώστε να αναπτυχθούν και να σταθεροποιηθούν οι διανοητικές δεξιότητες. Τρέχεις μιακριά, κακό του κεφαλιού σου..... Κάποιοι, (και εγώ μέσα σε αυτούς) γουστάρουν άπειρα να μαθαίνουν καινούρια πράγματα, να διαβάζουν, να κοπιάζουν κλπ κλπ κλπ. Κάποιοι γουστάρουν να πηγαίνουν ταξίδια. Δουλεύουν για να πληρώνουν εισιτήρια και διαμονή. Κάποιοι γουστάρουν να αραζουν και να πίνουν καφέ από το πρωί μέχρι το βράδυ. Έχουμε καπιταλισμό. Μια νυχου βγάζει σε ένα ΣΚ όσα βγάζει ένας με 35 διδακτορικά στην Ελλάδα. Το "διάβασε για να βρεις μια καλή δουλειά" έχει πάψει να ισχύει τα τελευταία 15 χρόνια. Οπότε, για ποιον λόγο κατακρίνεις αυτόν που θέλει να ταξιδεύει αλλά όχι αυτόν που διαβάζει; Πολύς κόσμος μπερδεύει τη γνώση με την εξυπνάδα και την κοινή λογική. Δεν εχουν καμία σχέση το ένα με το άλλο. Μπορεί να είναι κάποιος ηλίθιος και έχει 45 πτυχία. Και τέλος, στην Ελλάδα σερβιτόρους και καθαρίστριες χρειαζόμαστε, όχι επιστήμονες. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα