Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 ώρες πριν, Kelyyy είπε

Πήγα σε ένα ξενοδοχείο που κοστίζει 600€ το βράδυ σε νησι όπου θα  με προσλαμβαναν για το υπόλοιπο της σεζόν δυστυχώς πλήρωσα τα μεταφορικά από την τσέπη μου αλλά απο το τηλέφωνο είχαν πει ότι δεν θα πληρώσουν. Πήγα με τη μητερα μου. Περίμενα μια ολόκληρη ώρα να έρθει η ιδιοκτήτρια Μετά τη μια ώρα μας προσφεραν μονο ένα νερό βρύσης. Όλη τη μέρα τίποτα αλλο από φαγητό. Προσλαμβαναν άτομα που δεν ήξεραν ελληνικα, χωρίς καθόλου ένσημα, παράνομα ποιος ξέρει τι λεφτά τους έδιναν. Τα λεφτά που έδιναν πολύ λίγα με λίγα ένσημα. Τα μπουρμπουαρ τα κρατάνε αυτοί, δωμάτιο που βλέπει μόνο τοίχο υπόγειο 

Ισως να εβρισκες κάτι πιο μονιμο σε αυτη την ηλικια; Κατι που να μπορείς να εξελιχθείς; Αν εισαι φοιτητής/τρια πηγαινε δουλεψε με πρακτική...

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Δυστυχώς άμα τους καταγγείλεις δουλειά μετά δεν βρίσκεις, έχω φίλο που είχε δικό του μαγαζί ψυκτικός,δεν πήγε καλά η δουλειά και το έκλεισε,πήγε να δουλέψει σε τρίτο τότε με την αλλαγή συσκευών που γινόταν χαμός, ούτε σύμβαση εργασίας ούτε τίποτα,σκλάβος απο το πρωϊ μέχρι το βράδυ, μόλις του είπε τέρμα και θα κάνω καταγγελία έπεσε και εκβιασμός,"εχω κονέ στον σύλλογο και δεν πρόκειται να ξαναβρείς δουλειά στον τομέα", δεν βγάζεις άκρη.

Για εμένα η ποιό σωστή λύση είναι καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας, αλλά ποιός παίρνει το ρίσκο;, ειδικά με απειλές του τύπου δεν θα ξαναδουλέψεις σε αυτόν τον τομέα;.

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, dtk-386 είπε

Και βγαίνουν στα κανάλια μετά και ζητούν κόσμο και αναρωτιούνται γιατί δεν ανταποκρίνονται οι νέοι. Πολλοί μάλιστα τέτοιοι "εργοδότες" ειρωνεύονται και χαρακτηρίζουν την νέα γενιά ως τεμπέληδες και βολεψάκηδες. Ήθελα να ξερα θα ήθελαν τα παιδιά τους να δουλεύουν σε τέτοιες συνθήκες; Ελληνικός τουρισμός ανέκδοτο.

Οχι μόνο Έλληνες, ούτε μετανάστες δεν βρίσκεις πλεον για πολλές δουλειές λόγω κακών συνθηκων. 

Και δυστυχώς όλος ο εργασιακός τομέας στην Ελλάδα είναι σκ. Αλλού καλύτερα κι αλλού χειρότερα. 

Επεξ/σία από mariosnik_
  • Thanks 1
Δημοσ.

Οντως. Και οι ίδιοι οι μετανάστες από φτωχιές χώρες θέλουν να φύγουν για βόρεια Ευρώπη. Ούτε να μας βλέπουν δεν θέλουν.:lol:

• Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, lector είπε

Λογω της βραδινης μου απασχολησης, κινουμαι συχνα σε μαγαζια, καφετεριες, μπαρ, κλαμπ, ξενοδοχεια, εστιατορια, χωρους δεξιωσεων, και τυχαινει να βρισκομαι πιο μεσα απο εκει που παει ο πελατης. Απο το πιο τελειωμενο μεχρι το πιο χλιδατο μερος που εχω βρεθει, παντα σε θεσεις που δε φαινονται προς τα εξω, οπως κουζινα, λαντζα, καθαριοτητα, χαμαλικι κλπ, απασχολουνται αλλοδαποι, πακιστανοι, κλπ. Σε ξενοδοχειο που μονο για να σου ανοιξει την πορτα ο γκρουμ θελει 50 ευρω, στο υπογειο πλενει πιατα πακιστανος. Οι εξαιρεσεις μετρημενες στα δαχτυλα του ενος χεριου. 

Δεν εχω τιποτα με τους ανθρωπους, να δουλεψουν κι αυτοι φυσικα. Αλλα αυτη η κατασταση δεν ειναι τυχαια, κατι υποδεικνυει για τη νοοτροπια των επιχειρηματιων.

Και εγώ πρόσφατα είδα σε ένα σουβλατζίδικο, είχαν έναν αφρικανο να ασχολείται με το καθάρισμα, πλύσιμο πιάτων και το ξεβουλωμα τυχόν αποχετευσεων. 

4 λεπτά πριν, dtk-386 είπε

Οντως. Και οι ίδιοι οι μετανάστες από φτωχιές χώρες θέλουν να φύγουν για βόρεια Ευρώπη. Ούτε να μας βλέπουν δεν θέλουν.:lol:

Αυτοι που έμειναν εδώ για χρόνια φεύγουν, έρχονται νεοι που κάθονται για λίγο και μετά κοιτάνε και αυτοί να φύγουν για αλλού. Η Ελλάδα μόνο με Αφρική και Ασία συγκρίνεται σε σεβαστό ποσοστο στον εργασιακό τομέα, άπειρα τα προβλήματα και όχι μόνο με εργοδότες, ακομα και με καλές συνθήκες η ικανοποιητικό μισθό δύναται να παραιτηθείς πάλι πχ λόγω προβλημάτων με συναδέλφους. 

52 λεπτά πριν, cpc464 είπε

Δυστυχώς άμα τους καταγγείλεις δουλειά μετά δεν βρίσκεις, έχω φίλο που είχε δικό του μαγαζί ψυκτικός,δεν πήγε καλά η δουλειά και το έκλεισε,πήγε να δουλέψει σε τρίτο τότε με την αλλαγή συσκευών που γινόταν χαμός, ούτε σύμβαση εργασίας ούτε τίποτα,σκλάβος απο το πρωϊ μέχρι το βράδυ, μόλις του είπε τέρμα και θα κάνω καταγγελία έπεσε και εκβιασμός,"εχω κονέ στον σύλλογο και δεν πρόκειται να ξαναβρείς δουλειά στον τομέα", δεν βγάζεις άκρη.

Για εμένα η ποιό σωστή λύση είναι καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας, αλλά ποιός παίρνει το ρίσκο;, ειδικά με απειλές του τύπου δεν θα ξαναδουλέψεις σε αυτόν τον τομέα;.

Αυτά με τα κονε και οι απειλές είναι παρλαπίπες των εργοδοτών στην συντριπτική πλειοψηφία των εργοδοτών.

Αλλά ναι, αν μιλάμε για μικρό μέρος της επαρχίας, μπορεί να γίνει αυτό επειδή γνωρίζονται μεταξυ τους, τρως άκυρο από παντού. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ημαστε 3οι στην Ευρώπη στον εργασιακό εκφοβισμό-mobbing

Φαντάζομαι τι θα γίνεται σε εργασίες όπως σεζον-εστίαση κλπ

https://www.in.gr/2023/12/03/greece/mobbing-stin-ellada-stin-3i-thesi-xora-mas-stin-eyropi-ta-simadia-tis-ergasiakis-kakopoiisis/

Επεξ/σία από LiquidTroll
  • Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, dtk-386 είπε

Και βγαίνουν στα κανάλια μετά και ζητούν κόσμο και αναρωτιούνται γιατί δεν ανταποκρίνονται οι νέοι. Πολλοί μάλιστα τέτοιοι "εργοδότες" ειρωνεύονται και χαρακτηρίζουν την νέα γενιά ως τεμπέληδες και βολεψάκηδες. Ήθελα να ξερα θα ήθελαν τα παιδιά τους να δουλεύουν σε τέτοιες συνθήκες; Ελληνικός τουρισμός ανέκδοτο.

Ολοι αυτοι γιατι δε βολευουν τοτε ατομα του στενου και ευρυτερου οικογενειακου κυκλου τους;

Αφου οι τεμπεληδες δε πανε για δουλεία ας το δουλεψουν μονοι τους το μαγαζι να γεμισουν οι τσεπες τους...

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, majunior είπε

Όχι δε φτάνουμε καν στο interview! Τους καλούμε για interview και λένε ότι μπορούν από Σεπτέμβριο!

Στην ηπειρωτική Ελλαδα ειναι πολύ συχνό φαινόμενο η ελλειψη προσωπικού Μάιο-Σεπτεμβριο που φευγουν σεζον για νησιά.

τους δινουν 1600+ αλλα δεν μένουν.

Σε low level δουλειές τυπου λαντζα, καθαριότητα λογικά ειναι πολυ χειρότερες συνθήκες στα νησιά.

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.
5 ώρες πριν, LiquidTroll είπε

Επειδή ΤΟΥΣ εχεις αναγκη, κάνουν ότι θέλουν.

Ακόμα και στα καναλια βγαινουν και λενε οτι δεν βρίσκουνε κόσμο.

Αποκαλούν τεμπέληδες τους νέους. (καποιοι ίσως να είναι, δεν ξέρω...)

Συμβαίνει παντου, δεν είναι μονο στην εστίαση. Μαλάκες θέλουν, δεν είναι κάτι νέο, και σου ρίχνουν όλες τις ευθυνες, όταν αυτοι βγάζουνε

πολλά περισσότερα εις βάρος σου.

Δεν βγάζεις άκρη.

Παντως ξαδερφος μου που σήμερα είναι σεφ, είχε πάει Μήλο , για σεζον. 14ωρα ήτανε στάνταρ, 5 μηνες που εκατσε εκει, δεν εκανε ουτε ενα μπανιο.  10 το πρωί με όσο πάει το βράδυ. Για 500 € και πληρωμενη διαμονη στο ξενοδοχείο, φαγητο οτι περισευε

Αφου το δεχθηκε,καλα του καναν.
Τι συζηταμε τωρα;

4 ώρες πριν, cpc464 είπε

Δυστυχώς άμα τους καταγγείλεις δουλειά μετά δεν βρίσκεις

Εχουμε 2025,ξεκουτουλα.

3 ώρες πριν, mariosnik_ είπε

Αλλά ναι, αν μιλάμε για μικρό μέρος της επαρχίας, μπορεί να γίνει αυτό επειδή γνωρίζονται μεταξυ τους, τρως άκυρο από παντού. 

Κανενα ακυρο δεν τρως.
Ας σταματησει αυτο.
Στην "επαρχια" ακυρο τρως αμα ακουστει οτι εισαι κλεφτης,τεμπελης,μπιστολερο ή γενικα δημιουργεις φασαριες.
Οχι επειδη κατηγγειλες κακο εργοδοτη.
Αυτοι που θα σου ριξουν ακυρο,ειναι αυτοι που δε θες να πας για δουλεια ουτως η αλλως.

• Like 8
  • Thanks 2
Δημοσ.
10 minutes ago, StamTheMan said:

Εχουμε 2025,ξεκουτουλα.

Και αυτό που έβαλε ο Nabuko 2025 είναι, η αλήθεια είναι ότι αν σε στοχοποιήσουν και δώσουν και κακές συστάσεις δεν ξαναβρίσκεις εύκολα δουλειά.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, cpc464 είπε

Και αυτό που έβαλε ο Nabuko 2025 είναι, η αλήθεια είναι ότι αν σε στοχοποιήσουν και δώσουν και κακές συστάσεις δεν ξαναβρίσκεις εύκολα δουλειά.

Τον απέλυσε αυτόν του βίντεο είπε με αιτιολογία στην Εργάνη....την κλοπή. :ph34r:

Δημοσ.
59 minutes ago, dtk-386 said:

Τον απέλυσε αυτόν του βίντεο είπε με αιτιολογία στην Εργάνη....την κλοπή. :ph34r:

Οτι να ναι, απλά καταγγέλεις την συμβαση,για κλοπή πρέπει να γίνει καταγγελία στην αστυνομία, για να μην έγινε είναι ξεκάθαρα πρόσχημα, το πρόβλημα όμως είναι να μην του μείνει του ανθρώπου το όνομα.

Δημοσ.

Εχω περασει ενα φεγγαρι απο τετοια δουλεια, παλια,  το 2000-2003 τα καλοκαιρια

Αν ειναι να δουλεψεις στον τουρισμο τοτε μονο σε θεση με τιπς.

Σε θεση που δεν σου δινουνε τα τιπς απλα τους ριχνεις ενα καλο φτυσιμο και φευγεις.

Θελει προσοχη.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...