Fotoalexandros Δημοσ. 24 Ιουλίου Δημοσ. 24 Ιουλίου 48 minutes ago, Retromaniac said: Εκεί είναι απαραίτητο γιατί η οδοντόβουρτσα είναι μέσα στα νερά συνέχεια. Δεν το κάνουν επειδή θέλουν να σου πάρουν τα λεφτά. Επίσης εγώ έχω την ora-b 5 χρόνια και είναι μία χαρά. Αρκεί να μην έχεις πάρει τη πιο βασική έκδοση που δεν είναι με μπαταρία λιθίου. Όχι. Δεν ισχύει. Για παράδειγμα υπάρχουν ρολόγια καταδύσεων που φορτίζουν με επαφές. Οι επαφές μια χαρά μπορούν να γίνουν ένα σώμα με το σασί με την μέθοδο της θερμοκολλησης. Όλα αυτά είναι απάτες
Huruduru Δημοσ. 24 Ιουλίου Δημοσ. 24 Ιουλίου 4 λεπτά πριν, Fotoalexandros είπε Όχι. Δεν ισχύει. Για παράδειγμα υπάρχουν ρολόγια καταδύσεων που φορτίζουν με επαφές. Οι επαφές μια χαρά μπορούν να γίνουν ένα σώμα με το σασί με την μέθοδο της θερμοκολλησης. Όλα αυτά είναι απάτες Τα Mi Smartband της Xiaomi κάνουν αυτό ακριβώς και είναι αδιάβροχα. Αυτό φοράω αυτή τη στιγμή της 9ης γενιάς 30€ συσκευή. Ναι αλλά η "εντελώς ανέπαφη" ζεσταίνει την μπαταρία ως αποτέλεσμα να χρειαστεί συντομότερα αλλαγή και σε συσκευές που δεν ανοίγουν εύκολα και οι μπαταρίες είναι Serialized με το Firmware (Apple για παράδειγμα), χρειάζεσαι στην τελική πιο σύντομα Service, οπότε παραπάνω $$ για τις εταιρίες. 1
Retromaniac Δημοσ. 24 Ιουλίου Δημοσ. 24 Ιουλίου 40 λεπτά πριν, Fotoalexandros είπε Όχι. Δεν ισχύει. Για παράδειγμα υπάρχουν ρολόγια καταδύσεων που φορτίζουν με επαφές. Οι επαφές μια χαρά μπορούν να γίνουν ένα σώμα με το σασί με την μέθοδο της θερμοκολλησης. Όλα αυτά είναι απάτες Ναι αλλά δεν φορτίζουν μέσα στο νερό, θα γίνει βραχυκύκλωμα. Αντίθετα η οδοντόβουρτσα θα μπορούσε να έχει νερό στις επαφές και να γίνει βραχυκύκλωμα. 1
lomvardo Δημοσ. 24 Ιουλίου Δημοσ. 24 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Fotoalexandros είπε Ποτέ μου δεν κατάλαβα - και το εννοώ σοβαρά - πιο είναι το πλεονέκτημα της ασύρματης φόρτισης. Δεν ειναι παραλογη η απορια σου. Για μενα όμως που εχω iphone - apple watch - airpods, πηρα φετος εναν "3 σε εναν" ασυρματο φορτιση και πραγματικα ησυχασα αποτα καλώδια γιατι το καθενα ειχε διαφορετικο και εβαζα/εβγαζα συνέχεια. Η αυξημενη θερμοκρασια ειναι οντως προβλημα παντως Επεξ/σία 24 Ιουλίου από lomvardo
Fotoalexandros Δημοσ. 24 Ιουλίου Δημοσ. 24 Ιουλίου 19 minutes ago, Retromaniac said: Ναι αλλά δεν φορτίζουν μέσα στο νερό, θα γίνει βραχυκύκλωμα. Αντίθετα η οδοντόβουρτσα θα μπορούσε να έχει νερό στις επαφές και να γίνει βραχυκύκλωμα. Σε αυτό έχεις δίκιο. Δεν το σκέφτηκα.
crispy_mummy Δημοσ. 24 Ιουλίου Δημοσ. 24 Ιουλίου 4 ώρες πριν, Fotoalexandros είπε (να δεχθώ ίσως το ότι δεν χαλάει το βύσμα, είναι ένα σενάριο "τραβηγμένο από τα μαλλιά". Ποτέ μου δεν χάλασα βύσμα φόρτησης, χώρια ότι πλέον τα βύσματα δεν έχουν σωστή και λάθος πλευρά με το usb-c). Αυτό, ή να είσαι "ιδιοφυΐα" όπως εγώ και το ξεχάσεις στην τσέπη σου όταν μπήκες μέσα στη θάλασσα (true story) και μετά δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις την USB θύρα για μέρες γιατί έχει πάρει υγρασία, και αν δοκιμάσεις να το φορτίσεις δε θα έχει καλή κατάληξη.
Dimitris_1981 Δημοσ. Πέμπτη στις 08:18 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 08:18 μμ Κάποιους μας βολεύει η ασύρματη φόρτιση. Αν στα 3 χρόνια δώσω 100€ για να το κρατήσω 6-7 χρόνια δεν με νοιάζει. Δεν θα νταντεύω το κινητό για να βγάλω 6 μήνες παραπάνω. Στους 22 μήνες έχω 89% μπαταρία με 358 κύκλους. Στο απόλυτο των 1000 κύκλων με 80% το ανάλογο θα ήταν κάτι λιγότερο από 93%. Φυσικά το 80% μετά από 1000 κύκλους στα 15 Pro είναι υπό ιδανικές συνθήκες (θερμοκρασία περιβάλλοντος για χρήση/φόρτιση 16° to 22° C και ποτέ πάνω από 35° C ) που δεν νομίζω ότι κάποιος τις πετυχαίνει. Νομίζω κάτι 40αρια στην παραλία (Γιατί πρέπει να υποφέρουμε και εμείς την "ηλιοθεραπεία" ) το ενόχλησαν περισσότερο από την ασύρματη φόρτιση σε κλιματιζόμενο χώρο. Η εκτίμηση μου είναι άντε να έχασα 2-3% από την ασύρματη φόρτιση. Μπορεί να κάνω και λάθος.....
Black Demis Δημοσ. Πέμπτη στις 08:18 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 08:18 μμ οσο δουλευει οπως δουλευει αχριστο μου ειναι (το να παράγει θερμότητα και σαν συνέπεια καταστροφή της μπαταρίας)
Axelq Δημοσ. Πέμπτη στις 08:41 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 08:41 μμ Τα κορόιδευα και εγώ μέχρι που πήγα να μείνω από μπαταρία σε ταξίδι στη μέση του πουθενά και με έσωσε. Δεν ψάχνεις για καλώδια, το κουμπώνεις και συνεχίζεις να το χρησιμοποιείς κανονικά. 1
ktlk21 Δημοσ. Πέμπτη στις 09:01 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 09:01 μμ Γτ αποτελεί είδηση ότι η ασύρματη έκδοση πάει στα 25w...ενω εγώ με vivo x90 εδώ και 2 χρόνια έχω 55w ασύρματη φόρτιση και η xiaomi έχει φτάσει 80w εδώ και 2 χρόνια κοντά.. Αυτά που ότι κάνει η Apple το θεωρούμε πρωτοπορια κουράζει 1
somt Δημοσ. Πέμπτη στις 09:52 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 09:52 μμ μόνο ασύρματη φορτιση εκτος απο το αυτοκίνητο που το συνδέω αναγκαστικά δε νταντευω τη μπαταρία μου 1
CMOS_Z Δημοσ. Πέμπτη στις 10:31 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 10:31 μμ 1 ώρα πριν, ktlk21 είπε Γτ αποτελεί είδηση ότι η ασύρματη έκδοση πάει στα 25w...ενω εγώ με vivo x90 εδώ και 2 χρόνια έχω 55w ασύρματη φόρτιση και η xiaomi έχει φτάσει 80w εδώ και 2 χρόνια κοντά.. Αυτά που ότι κάνει η Apple το θεωρούμε πρωτοπορια κουράζει Είναι πρότυπο με πιστοποιήσεις που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από διαφορετικούς κατασκευαστές που υποτίθεται έχει δοκιμαστεί κλπ. Κατά τα άλλα όπως είπες η xiaomi για παράδειγμα έχει πολύ ταχύτερη ασύρματη φόρτιση καιρό τώρα αλλά και αντίστροφη ασύρματη φόρτιση.
Dimitris_1981 Δημοσ. Πέμπτη στις 10:45 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 10:45 μμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, ktlk21 είπε Γτ αποτελεί είδηση ότι η ασύρματη έκδοση πάει στα 25w...ενω εγώ με vivo x90 εδώ και 2 χρόνια έχω 55w ασύρματη φόρτιση και η xiaomi έχει φτάσει 80w εδώ και 2 χρόνια κοντά.. Αυτά που ότι κάνει η Apple το θεωρούμε πρωτοπορια κουράζει Αποτελεί είδηση γιατί αφορά μεγάλη μερίδα χρηστών (Apple / Samsung και όποιον θέλει να υιοθετήσει το Standard). Δεν λέει κάπου για πρωτιά ή καινοτομία. Το βασικό είναι η τεχνολογία της μπαταρίας και όχι τα Watt του φορτιστή. Όλοι μπορούν να δώσουν Wattage αλλά με κόστος την ζωή της μπαταρίας. Όποτε επιλέγουν το ιδανικό κατα την γνώμη τους. Χωρίς να κάνω Fact Checking: Αναφορά σε κείμενο Χωρίς πάλι να κάνω Fact Checking βάζω την σύγκριση από το chatGPT. Ανάλογα με τις προτεραιότητες σου επιλέγεις. Αναφορά σε κείμενο Επεξ/σία Πέμπτη στις 10:45 μμ από Dimitris_1981 2
freegr Δημοσ. Παρασκευή στις 12:36 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 12:36 πμ Δυστυχώς δεν το βλέπω να αφορά παλιότερα μοντέλα που έχουν δυνατότητες αλλά να το δούμε
andreas4067 Δημοσ. Παρασκευή στις 08:33 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 08:33 πμ 16 ώρες πριν, Fotoalexandros είπε Ποτέ μου δεν κατάλαβα - και το εννοώ σοβαρά - πιο είναι το πλεονέκτημα της ασύρματης φόρτισης. Οι περισσότερες ασύρματες λύσεις είναι σημαντικά πιο αργές από τις σύγχρονες ενσύρματες που φτάνουν ακόμα και τα 120W. Το σύστημα φόρτισης μέσω επαγωγής έχει μεγαλύτερες απώλειες θερμότητας και ενέργειας. Οι απώλειες αυτές μπορεί να φτάνουν μέχρι και 30%, που σημαίνει μεγαλύτερη κατανάλωση ρεύματος για την ίδια ποσότητα φόρτισης. Επειδή το σύστημα λειτουργεί με επαγωγικό πεδίο, δημιουργείται θερμότητα όχι μόνο στη βάση φόρτισης αλλά και στο κινητό και την μπαταρία, κάτι που μειώνει τη μακροχρόνια υγεία της μπαταρίας. Έτσι κι αλλιώς, είτε το βάλεις στο pod φόρτισης είτε στο καλώδιο, θα πρέπει να το αφήσεις κάτω. Μάλιστα στο καλώδιο μπορείς πιο εύκολα να το πάρεις στο χέρι αν χρειαστεί την ώρα που φορτίζει. (να δεχθώ ίσως το ότι δεν χαλάει το βύσμα, είναι ένα σενάριο "τραβηγμένο από τα μαλλιά". Ποτέ μου δεν χάλασα βύσμα φόρτησης, χώρια ότι πλέον τα βύσματα δεν έχουν σωστή και λάθος πλευρά με το usb-c). Αυτό ακριβώς!!!! Πες τα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα