Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 28/07/2025 at 10:43, eliasj said:

Καλημερα σε ολους. Για να μην ανοιγω νεο θεμα το ποσταρω εδω. Σκέφτομαι να αγορασω την 116 E87 του 2008 για τον γιο μου που περασε στο πανεπιστήμιο Σπαρτης και θελω ενα αμαξι θεωρητικα ασφαλες να κυκλοφορει εκει και να κανει την διαδρομη Αθηνα Σπαρτη 2 φορες τον μηνα. Το συγκεκριμένο εχει 225Κ χλμ σε καλη κατασταση βενζινη αυτοματο. Εχουν γινει ολα τα service και αλλαγη μπεκ αλλα οχι δισκο πλατο και μου φαινεται πολυ περιεργο μετα απο τοσα χλμ. Πιστευετε οτι αξιζει η αγορα ενος τετοιου αυτοκινητου στα 6000 ευρω? Επειδη κοιταμε μονο αυτοματα δυστυχώς δεν υπαρχουν πολλες επιλογες σε αυτο το budget 6-7K. Θα εκτιμούσα τις γνωμες σας, ευχαριστώ

δισκο πλατο ρωτα σε συνεργειο ποσο κανει και θα παθεις ενα μικρο εφραγμα (λογω βολαν) 

πουλησα περυσι το e87 118i με τα μισα χλμ και υσηχασα: κοστοβορο, βαρυ οχημα=καταναλωση και ακομα και η ασφαλιστικη με δαγκωνε (λογω bmw)

Γενικα ειναι αμαξι για ταξιδια  με ασφαλεια και οχι για τη πολη κατα τη γνωμη μου ενω αν και η πισωκινηση δεν ειναι θεμα, σε νεα παιδια ειναι παντα το τυρακι στη φακα να πατησουν και να ελεγξουν προσφηση (για να το γραψω ευγενικα). Ενα ακομα θεμα που εχουν ειναι η μπαταρια που τη τρωνε σα πασατεμπο (και κλασσικα ειναι ακριβη) μιας και η bmw κανει αθλια διαχειριση των ηλεκτρικων. Το μεγαλυτερο προβλημα ειναι ο κινητηρας που δεν υπαρχει κατοχος αυτου του μοντελου να μη κοιταζει το λαδι και θελει οποσδηποτε καθε χρονο συντηρηση.

(Αντιθετα σε e90 που ειναι παρομοιας γενιας δεν ειχα τετοια θεματα).

Επεξ/σία από vamvakoolas
  • Like 2
  • Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε

Το μεγαλυτερο προβλημα ειναι ο κινητηρας που δεν υπαρχει κατοχος αυτου του μοντελου να μη κοιταζει το λαδι και θελει οποσδηποτε καθε χρονο συντηρηση.

Όχι μόνο του μοντέλου αλλά του κινητήρα γενικότερα. Μακριά από BMW με τον Ν43

• Like 2
Δημοσ.
Στις 26/7/2025 στις 11:12 ΠΜ, 11osmikrosmhtsos είπε

Κανενα μικρο συγχρονο τουρμποκουβαδακι δεν προκειται να πεσει κατω απο τα 6.5L εντος εκτος και εισαι μαγικος οδηγος. Αν το εχεις στο αιμα σου ισως να δεις καλες τιμες με καναν ecoboost απο ford.

Πληροφοριακά, με skoda scala 2021 χειροκίνητο βενζίνη 1000cc 95hp τουρμπάτο, πάντα με AC, εντος πολης ειμαι εως 6,1 και ταξιδι με 120-140 5,9.

Στις 27/7/2025 στις 10:50 ΠΜ, Dr.MikeD είπε

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

@d4mage μέχρι στιγμής λόγω των όποιων δυσκολιών έχω αυτό τον χρονικό διάστημα, περιορίζομαι πάρα πολύ. Αν πρόκειται για καλη περιπτωση , τότε θα κάνω την όποια υπέρβαση. Δεν θέλω να το γενικεύω. 

Με όλο το θάρρος, ποια από τα παραπάνω κριτήρια θα διαφοροποιούσες; Σε σχέση τιμής και χιλιομέτρων.

Με μία πολύ πρόχειρη αναζήτηση: 

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/45864310-toyota-yaris

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/47754806-nissan-micra

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/47724033-hyundai-i-20

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/47337898-hyundai-i-20

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/45349419-hyundai-i-20

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/47608564-opel-astra

Θεωρώ πως διαθέτεις ένα σεβαστό ποσό και θα βρεις αρκετές επιλογές σε αυτά τα χρήματα. Σε βενζίνη δεν θα κοιτούσα κινητήρα με ιμάντα στο λάδι και ουτε ecoboost. Το i20 είναι μια αρκετά καλή επιλογή..  Όπως ειπώθηκε και παραπάνω μην τα φοβάσαι τόσο πολύ τα χιλιόμετρα, πάντα απο ιδιώτη.. Σε αυτό το κριτήριο πιστέυω θα μπορούσες να ανοιχτείς λίγο παραπάνω, ίσως μέχρι τα 125k χλμ. Ειδικά εάν το ψάξεις και λίγο περισσότερο για πετρέλαιο. Υπολόγισε τα χιλιόμετρα που κάνεις ετησίως, 8 στις 10 φορές θα σου προσφέρει και οικονομία και πιο άνετο ταξίδι αλλα και μακροζωια. Σε αυτά τα χρήματα σε πετρελαιοκίνητα παίζουν τα κλασσικά αξιόπιστα γαλλικά μοντέλα.

https://www.car.gr/s/lwnnmdlp/

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο ecoboost κινητήρας έχει περάσει αναβαθμίσεις από την ford και σε κάποιες εκδόσεις πλέον είναι με καδένα. ΑΝ γνωρίζεις τι ψάχνεις, μπορείς να βρεις ecoboost με καδένα, αξίζουν και τα focus, και τα fiesta. Εφόσον το όριο είναι το 2020, μπορείς να βρεις mhev έκδοση με καδένα στον κινητήρα για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Είναι αλήθεια ότι τα 5w20 είναι ακριβά λάδια για συχνές αλλαγές και αυτό ανεβάζει κάπως το κόστος, αλλά σε γενικές γραμμές τα συγκεκριμένα μοντέλα είναι industry leaders και καλύπτουν πολλές από τις προϋποθέσεις που θέτεις. Παραθέτω λινκ απο κάτω για το θέμα ιμάντας/καδένα
https://www.fordownersclub.com/forums/topic/147212-ecoboost-timing-chainwet-belt/
image.png.1a97718ac433245285d3916d955a73d2.png

Σε γενικές γραμμές ωστόσο, αν συνεχίζεις να κοιτάς την ford, και στα 2 αυτά μοντέλα προτείνω ανεπιφύλακτα τον tdci κινητήρα. Σε focus δεν θα πρότεινα τον 95ps, είναι κάπως ψόφιος καθώς το αυτοκίνητο είναι πιο βαρύ από το fiesta. Ο συγκεκριμένος 1,5 tdci 120ps κινητήρας έχει βγει και πολύ οικονομικός καθώς σε μοντέλο 2015 wagon με σασμάν διπλού συμπλέκτη στην πόλη καίει γύρω στα 7λ/100χμ, ενώ σε ταξίδι τον έχω κάνει να φτάσει τα 4,9λ/100χμ, με νορμάλ τιμές γύρω στα 5,2λ/100χμ. Τα 3,8 που αναφέρει η Ford τα θεωρώ ανεπίτευκτα. Είτε manual, είτε dct ωστόσο, οι επιδόσεις του είναι μια χαρά και για την πόλη και για ταξίδια

Επεξ/σία από anavgous
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, anavgous είπε

Σε γενικές γραμμές ωστόσο, αν συνεχίζεις να κοιτάς την ford, και στα 2 αυτά μοντέλα προτείνω ανεπιφύλακτα τον tdci κινητήρα. Σε focus δεν θα πρότεινα τον 95ps, είναι κάπως ψόφιος καθώς το αυτοκίνητο είναι πιο βαρύ από το fiesta. Ο συγκεκριμένος 1,5 tdci 120ps κινητήρας έχει βγει και πολύ οικονομικός καθώς σε μοντέλο 2015 wagon με σασμάν διπλού συμπλέκτη στην πόλη καίει γύρω στα 7λ/100χμ, ενώ σε ταξίδι τον έχω κάνει να φτάσει τα 4,9λ/100χμ, με νορμάλ τιμές γύρω στα 5,2λ/100χμ. Τα 3,8 που αναφέρει η Ford τα θεωρώ ανεπίτευκτα. Είτε manual, είτε dct ωστόσο, οι επιδόσεις του είναι μια χαρά και για την πόλη και για ταξίδια

👍 👍 👍 

Δημοσ.

Seat ibiza tgi (cng) 2018 μοντέλο 

Φυσικό Αέριο, εάν υπάρχει πρατήριο κοντά (όχι υγραεριο Lpg ... Φυσικό Αέριο cng) 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξεχνα το Cng.Πεθαμενο καυσιμο εδω και καιρο...Στα Τρικαλα εκλεισε το πρατηριο και τον ηπιαν...Ταλαιπωρια με χαλασμενες αντλιες,αναμονη απο ουρα απο ταριφες,χαμηλες πιεσεις καποιες φορες βαζεις λιγοτερα κιλα...οτι ναναι....Στο car εχει γεμισει ο τοπος απο μεταχειρισμενα....

Και με τιμη 1.22 εχει πολυ μικρη διαφορα απο το υγραεριο.9 λιτρα τεποζιτο βενζινης.....δεν πας πουθενα.

Επεξ/σία από fabiawrc
  • Like 3
Δημοσ.
4 hours ago, SOCRATIS1000 said:

Θα σε παρακαλέσω να μην πάρεις ένα τέτοιο αμάξι ,η μάλλον το συγκεκριμένο

Στην ηλικία του γιου σας όταν ήμουν το είχα πάρει ,η πλάκα είναι ότι το είχα πάρει 6500 ευρώ πριν 10 χρόνια περίπου ( έχουν μείνει στα ίδια χρήματα όπως φαίνεται ) 

Είναι τάφος το αυτοκίνητο ,δεν τραβάει ,πολύ βαρύ ,θα τον κουράσει πραγματικά και καίει παρά πολύ βενζίνη 

Ευτυχώς το είχα βρει με αέριο εγώ θυμάμαι τότε και δεν έκαιγα,αν πατάτα βενζίνη έκλαιγα ,έπινε τον κωλο του 

Μην πάρει αυτόματο αν είναι νέος οδηγός η έχει μικρή εμπειρία ,όσοι έχουν πάρει πρώτο αμάξι Σμαρτ πχ μετά δεν μπορούν να οδηγήσουν μηχανικό κιβώτιο 

Για τον άλλον φίλο ,μέχρι 10κ ,μπορείς να βρεις ένα Renault Clio που είναι σκυλιά και έμπιστα ,τώρα αναμένεις παραπάνω πας σε open corsa με facelift και μετά ένα κλικ τα pegeut 208 

Έχετε δικαιο αλλα ο μικρος ήδη οδηγει το Smart!!! Η καταναλωση ειναι θεμα, αλλα σκεφτομαι οτι Σπαρτη θα κανει ελαχιστα χλμ. Με ενδιαφερει να ειναι ασφαλες και αξιοπιστο το αυτοκινητο οχι αν ειναι γρηγορο. Δυστυχώς σε αυτο το budget δεν βρισκουμε πολλες επιλογες. 

Δημοσ.
1 hour ago, eliasj said:

Έχετε δικαιο αλλα ο μικρος ήδη οδηγει το Smart!!! Η καταναλωση ειναι θεμα, αλλα σκεφτομαι οτι Σπαρτη θα κανει ελαχιστα χλμ. Με ενδιαφερει να ειναι ασφαλες και αξιοπιστο το αυτοκινητο οχι αν ειναι γρηγορο. Δυστυχώς σε αυτο το budget δεν βρισκουμε πολλες επιλογες. 

Πάρτου ένα manual και θα μάθει, έχεις άπειρες επιλογές σε αυτά τα λεφτα. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, fabiawrc είπε

Ξεχνα το Cng.Πεθαμενο καυσιμο εδω και καιρο...Στα Τρικαλα εκλεισε το πρατηριο και τον ηπιαν...Ταλαιπωρια με χαλασμενες αντλιες,αναμονη απο ουρα απο ταριφες,χαμηλες πιεσεις καποιες φορες βαζεις λιγοτερα κιλα...οτι ναναι....Στο car εχει γεμισει ο τοπος απο μεταχειρισμενα....

Και με τιμη 1.22 εχει πολυ μικρη διαφορα απο το υγραεριο.9 λιτρα τεποζιτο βενζινης.....δεν πας πουθενα.

καλά , δεν είναι έτσι παντού . Επαρχία που είμαι με έχει σώσει (έχει και διαφορά απο υγραέριο) , συν ποτέ δε μου χρειάζεται η βενζίνη . Άσε που τα 9 λίτρα είναι υπεραρκετά ακόμα και σε εκτός δικτύου πχ διακοπές κάπου , απλά έχεις μπελά στο κεφάλι να κρατάς ρεζέρβα το αέριο με ODB και να δουλεύεις βενζίνη φουλάροντας ανα ~150χλμ (άλλοι είχαν μπετόνι και τους βγήκε αχρείαστο) 

Δλδ εξαρτάται απο πολλά . Σίγουρα το υγραέριο καλύτερο αν βρεις καλό εγκαταστάτη (το οποίο είναι το Α&Ω) 

Δημοσ.
Στις 26/7/2025 στις 11:12 ΠΜ, 11osmikrosmhtsos είπε

Θα σου πω κατι και ας με κραξει ξανα ολο το forum.

Θελεις ασφαλες αμαξι, αυτα τα αμαξια που εχεις βρει, εχουν καλη παθητικη ασφαλεια. Αλλα στην πραξη δεν ειναι καθολου ασφαλη.

Δηλαδη θες να δωσεις 10k για αυτο.

image.png.3a7213341f9f7dfae1076e175687577d.png

Δινεις πολλα λευτα για πολυ λιγο αυτοκινητο. Δηλαδη θα περιμενα καποιος να μου πει τι καλο εχει ενα τετοιο αυτοκινητο. Τι καλο εχει? Εχει ποιοτητα? Εχει ασφαλεια? Εχει οδηγικη συμπεριφορα? Εχει ανεση? Εχει καταναλωση? Τι εχει?

Παμε τωρα στην ουσια. Θα στα απαντησω 1-1

Ασε τα αστερια και κοιτα την πλατφορμα, αν θες πραγματικη ασφαλεια θες μαζα. Η μαζα παντα νικαει.

Θα πρεπει να συμβιβαστεις στο να μην κανει καλα κατι απο τα 2. Jack of all trades master of none

Κανενα μικρο συγχρονο τουρμποκουβαδακι δεν προκειται να πεσει κατω απο τα 6.5L εντος εκτος και εισαι μαγικος οδηγος. Αν το εχεις στο αιμα σου ισως να δεις καλες τιμες με καναν ecoboost απο ford.

Δεκτο

Περιοριζεις παρα πολυ τις επιλογες σου αλλα μπορω να το δεκτω, το undersizing παντως εναντιων του καταναλωτη γυρναει στο τελος imho

Περιοριζεις τρομερα τις επιλογες σου. Ενα αμαξι με αλλαγες λαδιων καθε 5000km ειναι σε καλυτερη κατασταση στις 300.000km απο ενα με 80.000 με αλλαγες καθε 20.000km. Name of the game ειναι η συντηρηση και ο προηγουμενος ιδιοκτητης.

Νομιζω θες να περιοριστεις σε αμαξακια σαν αυτα που βρηκες. Fun fact θα προτιμουσα να φαω 10.000 σε μπαρμπουτι παρα να τα δωσω σε καποιο τετοιο αμαξακι. Αν θελεις κουβαδακι, παρε ενα hyundai getz τουλαχιστον θα σου βγει σκυλι, θα του βαλεις και υγραεριο, θα καει φραγκοδιφραγκα και δε θα δωσεις 10.000 ευρω... Ε στις 500.000km ισως να του πεταξεις ενα μοτερ και να βγαλει αλλα τοσα. Απλως να μην χρειαστεις να τεσταρεις την ενεργητικη/παθητικη ασφλαεια του ποτε.

Same car FYI

Τελος η προταση μου θα ηταν κατι τετοιο.

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/46704365-ford-focus

Καλησπέρα και από μένα. Ξέρει κάποιος στο φόρουμ αν το Opel Astra 2020 φοράει ιμάντα αντλίας λαδιού εσωτερικά στο καρτερ?

Δημοσ.

Σε ένα νέο οδηγό που έχει μυαλό μπορείς να του δώσεις οποιοδήποτε αμάξι θέλεις. 

Κάποιοι γονείς έχουν τον φόβο ότι δεν πρέπει να πάρουν αμάξι με πολλά άλογα ή σπορ και λοιπά γιατί θα θέσει σε κίνδυνο το παιδί τους. 

Αυτό είναι εν γένει λαθος, αν εμπιστεύεσαι το παιδί σου και τις οδηγητικες του δεξιότητες πες του. Βρες οπουδήποτε αμάξι μέχρι Χ ευρώ που σου αρέσει και πάρτο. 

Με την μόνη προϋπόθεση ότι θα είναι εργοστασιακό και όχι πειραγμένο. Άσε το παιδί να διαλέξει. 

Ένα αμάξι με 50 άλογα μπορεί να σε βάλει σε ίδιους μπελάδες με ένα αμάξι με 500. Το γκάζι είναι γλυκό και εθιζει. 

Αν κρίνω από εμένα το οδηγητικο μου στυλ κατασταλάξε στα 20 μου. Επικίνδυνα δεν οδήγησα ποτέ στην ενήλικη μου ζωή. Ίσως γιατί τα προηγούμενα χρόνια έκανα πράγματα που δεν έπρεπε. 

Οπότε let them enjoy themselves 

Δημοσ.
16 hours ago, SOCRATIS1000 said:

Δηλαδη στα 6000 ευρώ μετά το BMW το χάος ; Έχει πολακια παλιά μια χαρά γιατί σκυλιά του πολέμου ,γενικά υπάρχουν μέχρι και του 15 αμάξι 

Δεν μπορώ αν καταλάβω γιατί BMW 

Εντάξει μπορώ δηλαδή και εγώ BMW λόγο ηλικίας ήθελα να βάζω κάνα γκομενάκι μέσα να το παίζω μούρη ,αλλά πίστεψέ με έκλαιγα ,τώρα αν του τα βάζετε εσείς τις βενζίνες κομπλέ ,γιατί καίει σαν διάολος 

Πάντως μεγάλο λάθος που ξεκίνησε με Σμαρτ ,Ευρώπη είμαστε ,το 80% των αυτοκινήτων είναι χειροκίνητο κιβώτιο ..καλό είναι να του πάρετε κάτι σε χειροκίνητο να μάθει ,και με αυτά τα λεφτά μια χαρά αμάξι βρίσκετε και πολύ καλύτερα του 116 

Αδυνατω να καταλαβω το υφος σας. Η ερωτηση μου ειναι για αξιοπιστια του συγκεκριμενου αυτοκινητου. Δεν ρωτησα γνωμες αν παρω αυτοματο η manual ουτε για "πολακια" ουτε καταλαβαινω τα 'γκομενακια' και τις 'μουρες' Το παιδι εχει Smart για να το γραψω και στο επιπεδο που εκφραζεστε, για 'μουρη' αν ηθελε και εχουμε αλλα 2 αυτοκινητα για να πουλησει 'μουρη' Το παιδι δινει το Smart για να παρει κατι αλλο για αυτο υπαρχει αυτο το budget. Ολα οσα εχετε γραψει ειναι εκτος θεματος. Καλημερα 

Δημοσ.

δειτε nissan micra (παιζουν λιγα αυτοματα) renault clio, fiat panda/stilo (παιζουν μερικα αυτοματα).

εγω προσωπικα θα επαιρνα ενα audi A3 ή Α4 (20ετιας) μονο με το 1800αρι κινητηρα. Οτι πρεπει για ταξιδια,, αξιοπιστος και δε καιει τα εντερα του

Δημοσ.
Στις 31/7/2025 στις 8:24 ΠΜ, SOCRATIS1000 είπε

Μα για αυτό λέω να μην πάρει το 116 ,το αυτοκίνητο δεν θα το ευχαριστηθεί στο ελάχιστο ,Παναργο αμάξι που κάνει πολύ ,τι να ευχαριστηθεί ακριβώς ,1300 κιλά με 115 άλογα ατμοσφαιρικά ,καειε κάπου 9-10 λίτρα ,για να πάει σβέλτα πρέπει να του πεις το αίμα και σου πίνει μετά το αίμα στο πορτοφόλι 

Ας πάρει ένα golf του ίδιου έτους ,πολύ πιο ευχάριστο πχ 

Για πρωτο αμαξι ιδανικα ειναι τα 150-200 αλογα κατα την γνωμη μου. 

Για δευτερο το παιδι μπορει να παει με ασφαλεια στα 250+. Ιδανικα κατι προς 300. Πανω απο 300 δεν πιστευω πως χρειαζονται

20 ώρες πριν, eliasj είπε

Η ερωτηση μου ειναι για αξιοπιστια του συγκεκριμενου αυτοκινητου.

Η αξιοπιστια εχει αμεση εξαρτηση με την συντηρηση που ειχε εχει το αμαξι. Καθε αμαξι μπορει να γινει απο απολυτα αξιοπιστο μεχρι απολυτα αναξιοπιστο

• Like 1
  • Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...