Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, logistoulis είπε

Το ξέρω δυστυχώς θα πρέπει να τα σκάσω κάποια στιγμή παρότι το router του παρόχου αυτή τη φορά είναι αξιοπρεπέστατο (το Huawei που δίνει η Nova)

ΒΕΒΑΙΑ, να πω την αλήθεια το 1Gbps δεν έχω και πολλές συσκευές που να το μπορούν να το εκμεταλλευτούν..

Το pixel μου όταν είμαι κοντά στο router πιάνει το χιλιαρι, αλλά οι λοιπές συσκευές είτε φορητές κονσόλες είτε τα λάπτοπ της δουλειάς (ακόμα και το αρκετά ακριβό Thinkpad 14s ) δεν μπορούν να πιάσουν τη ταχύτητα σε speedtest 

Το playstation 5 επίσης ψιλογτπ είναι με το wifi και πάλι καλά που την πιάνει με Ethernet και από όσο ξέρω μέχρι το 1Gbps download πάει, δηλαδή και να είχα πιο γρήγορη γραμμή δε θα είχε νόημα. Με wifi είναι στο 200-300..

Οπότε δεν αγχώθηκα άμεσα να αναβαθμίσω και το ασύρματο δίκτυο μου, βέβαια σε πολλά μέρη του σπιτιού με τα δεν πιάνω ούτε 100 Mbps , οπότε θα μπορούσα να κάνω κάτι για αυτό πέρα από κάτι αναμεταδότες που είχα από την εποχή της 100αρας γραμμής μου γιατί ακόμα και 300-400 να καταφέρω να στέλνω παντού θα είναι καλύτερα από αυτό που έχω τώρα.

Απλά φοβάμαι στο τι να κάνω, υπό την έννοια του να δώσω πολλά λεφτά και να μην εδώ το ανάλογο αποτέλεσμα που περιμένω, γιατί τα mesh με wifi 7 είναι τσιμπημενα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως αξίζει η οπτική (ίσως μέχρι τα 1000 για πιο πάνω δε ξέρω..) σε σχέση με τη 100αρα καθώς είχα συχνά πυκνά περιπτώσεις όπου από τους άλλους χρήστες της γραμμής δε μπορούσα να κάνω τη δουλειά μου, τώρα και μπορώ και αν θέλω να κατεβάσω κάτι μεγάλο εφόσον είμαι στην ακτίνα του router κατεβαίνει αέρα (ειδικά παιχνίδια στο ps5 κατεβαίνουν δραματικά πιο γρήγορα, αλλά όχι με το wifi). έχω όμως την εντύπωση ότι κάθε νέα τεχνολογία που βγαίνει για τα ασύρματα έχει όλο και πιο μικρή εμβέλεια για πραγματικά μεγάλες ταχύτητες

Μπορείς να βάλεις wifi 6e mesh access points. 
Αλλά έχεις δίκιο ότι στη δική σου περίπτωση με τη 1000άρα το Wifi 7 mesh είναι όντως must ειδικά αν έχεις στην κατοχή σου πολλές συσκευές που υποστηρίζουν το wifi 7.
Επίσης, πάντα παίζει ρόλο η εσωτερική διαρρύθμιση του σπιτιού, τα τετραγωνικά που θες να καλύψεις, οι τοίχοι που μπορεί να εμποδίζουν την μετάδοση του σήματος κλπ

Οπότε αν κάνεις το βήμα για wifi 7 σίγουρα θα χρειαστείς και ethernet καλώδιο ως backbone  που να συνδέει τα access points μεταξύ τους, ώστε όλα τα access points να μπορούν να φτάνουν το max της γραμμής σου. Γιατί όπως είπες είναι μια ακριβή επένδυση και υπάρχει ο κίνδυνος να μην επιτευχθεί το αποτέλεσμα που προσδοκάς. 

• Like 3
Δημοσ.

Καιρός ήταν. Οντως το WiFi 7 πάσχει από σταθερότητα. Χρησιμοποιεί τεχνολογίες που δίνουν ταχύτητα  συνδυάζοντας tri band, beam forming κτλ αλλά όχι τόσο αξιόπιστα. Οι ταχύτητες του wifi7 router μου είναι μεν ανώτερες από WiFi 6 αλλά μερικές φορές είναι ή του ύψους ή του βάθους αν υπάρχουν παρεμβολές και εμπόδια στο σήμα. Αν μια μπάντα από τις 3 χάσει το σήμα , μέχρι να ανακατευθύνει το πακέτο και να το δώσει στην άλλη μπάντα που έχει καλύτερο σήμα, μπορεί να διακοπεί η μεταφορά και να γίνει rejected από τον υπολογιστή. Βασικά πιστεύω ότι είναι software το πρόβλημα ,στην διαχείριση του υλικού και ελπίζω να δοθούν και οι αντίστοιχες βελτιώσεις στα ήδη υπάρχοντα WiFi 7 routers .

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 hours ago, hyperspaced said:

Ναι. Το γεγονός ότι είναι μη ιοντίζουσα δεν σημαίνει ότι δεν έχει θερμικά αποτελέσματα.

Θεωρητικά σωστό, όμως έχει σημασία να εξετάζουμε και τη σχετική ισχύ. Στην περίπτωση της WiFi ακτινοβολίας, τα θερμικά αποτελέσματα είναι αμελητέα,  τόσο ώστε να καθίστανται πρακτικά ανύπαρκτα. Αν το πάμε με αυτή τη λογική και η LED λάμπα στο γραφείο μου παράγει θερμότητα και μάλιστα περισσότερη. Άρα, μήπως είναι λίγο υπερβολικό να αναφερόμαστε στα “θερμικά αποτελέσματα” του WiFi χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη τη συνολική ισχύ και το πλαίσιο χρήσης;

Επεξ/σία από DrFreeman
Δημοσ.
2 ώρες πριν, DrFreeman είπε

Θεωρητικά σωστό, όμως έχει σημασία να εξετάζουμε και τη σχετική ισχύ. Στην περίπτωση της WiFi ακτινοβολίας, τα θερμικά αποτελέσματα είναι αμελητέα,  τόσο ώστε να καθίστανται πρακτικά ανύπαρκτα. Αν το πάμε με αυτή τη λογική και η LED λάμπα στο γραφείο μου παράγει θερμότητα και μάλιστα περισσότερη. Άρα, μήπως είναι λίγο υπερβολικό να αναφερόμαστε στα “θερμικά αποτελέσματα” του WiFi χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη τη συνολική ισχύ και το πλαίσιο χρήσης;

Ενα WiFi που εκπέμπει 1W με μια τυπική κεραία 3dBi, έχει ισοδύναμη ισοτροπική ισχύ στα 2W.  Ένα κινητό είναι περίπου στα ίδια. Η διαφορά βέβαια είναι στην απόσταση: ένα κινητό είναι 5 cm από το αυτί σου, ένα WiFi είναι 10 μέτρα.

Εγώ ανέφερα ότι και στα 2 υπάρχουν θερμικά αποτελέσματα. Το πόσο "αμελητέα"  όπως λες είναι όλα αυτά είναι θέμα συνεχιζόμενης έρευνας, πχ. δες το project GOLIAT της E.E. εδώ. Προσωπικά δεν θα ήθελα να έχω ένα WiFi router ή ενα κινητό να εκπέμπει πάνω από το κεφάλι μου όταν κοιμάμαι ή ακριβώς δίπλα μου στο γραφείο, αλλά μπορεί να είμαι εγώ ο περίεργος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 minutes ago, hyperspaced said:

Ενα WiFi που εκπέμπει 1W με μια τυπική κεραία 3dBi, έχει ισοδύναμη ισοτροπική ισχύ στα 2W.  Ένα κινητό είναι περίπου στα ίδια. Η διαφορά βέβαια είναι στην απόσταση: ένα κινητό είναι 5 cm από το αυτί σου, ένα WiFi είναι 10 μέτρα.

Εγώ ανέφερα ότι και στα 2 υπάρχουν θερμικά αποτελέσματα. Το πόσο "αμελητέα"  όπως λες είναι όλα αυτά είναι θέμα συνεχιζόμενης έρευνας, πχ. δες το project GOLIAT της E.E. εδώ. Προσωπικά δεν θα ήθελα να έχω ένα WiFi router ή ενα κινητό να εκπέμπει πάνω από το κεφάλι μου όταν κοιμάμαι ή ακριβώς δίπλα μου στο γραφείο, αλλά μπορεί να είμαι εγώ ο περίεργος.

Δεν απαιτείται να έχεις το router στο αυτί σου προφανώς, αλλά και το κινητό είναι για περιορισμένη διάρκεια στο αυτί.

Όπως και να ‘χει, αυτά τα γράφω περισσότερο στα πλαίσια υπερβολικής φοβίας για τις «ραδιενεργές ακτινοβολίες» που έχω δει από γνωστούς - κυρίως άτομα με ανύπαρκτες τεχνικές γνώσεις. Όπως υπερβολή άνευ ουσίας θεωρώ πώς είναι το να κλείνεις το router το βράδυ, να κλείνεις το κινητό, κλπ

Επεξ/σία από DrFreeman

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...