Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πιστεύει πραγματικά κάποιος οτι ο Τραμπ δεν γνώριζε για την Nvidia και οτι δεν την είχε ακούσει ποτέ?
Ένας άνθρωπος που τα τελευταία 50 χρόνια συναναστρέφεται με τους πιο ισχυρούς ανθρώπους στην Αμερική και μιλάει για Business όλη την ώρα?

Ο λόγος που παριστάνει τον "βλάκα" και τρελό είναι γιατί έχει καταλάβει πως έτσι έχει τρελή απήχηση στον μέσο Αμερικανό,
χώρια οτι φαίνεται να του αρέσει αυτός ο ρόλος γιατί τον υποτιμούν και τους πάει όλους τρένο μετά.

Επεξ/σία από razimar
  • Haha 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, ptriv1 είπε

Τι να την κάνει την ΤΝ η Αμερική όταν την διοικεί ένας βλάκας πρόεδρος !!!

Η Αμερική δεν είναι μία έχει βορρά και νότο άρα και ο πρόεδρος δεν είναι ένας μόνο έχουν και άλλοι λόγο στο έργο Αμερική.

Μα η Αμερική έφτιαξε τη ΤΝ για να διοικεί τον κόσμο και τελικά η ΤΝ διοικεί την Αμερική.

Σημείωση:

Remake America Great Again

Keep others in their Graves and eat Grapefruit to have a good health.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, razimar είπε

Πιστεύει πραγματικά κάποιος οτι ο Τραμπ δεν γνώριζε για την Nvidia και οτι δεν την είχε ακούσει ποτέ?

Το άρθρο παραλείπει την λεπτομέρεια όπου ο Trump λέει ότι αυτό συνέβη στις πρώτες μέρες της διακυβέρνησης του οπότε ναι το θεωρώ πιθανό να μην ξέρει την nvidia  (όχι ότι δεν ήξερε πως υπάρχει γιατί ήθελε να την διασπάσει για να μειώσει το μονοπώλιο άρα ήξερε ότι υπάρχει σαν εταιρεία απλά δεν είχε καλή εικόνα για τα καθέκαστα σχετικά με την αξία της τόσο χρηματικά όσο σαν asset)

• Haha 1
Δημοσ.
37 minutes ago, Dr_Pepper said:

Σε αυτό έχεις δίκαιο τυχαίνει να γνωρίζω κάποιες λεπτομέρειες (και ήμουν σίγουρος ότι κάποιος θα το σχολιάσει αυτό αλλά ήθελα να αποφύγω τα σεντόνια πάντως το έχω αναφέρει πάλι σε άλλα ποστ ας το ξανακάνω) 

Ο πατέρας του Fred Trump είχε ένα networth 300 εκατομμύρια

Στον γιο του έδωσε ένα δάνειο 10 εκατομμυρίων 

Ο Trump έχει NetWorth (δηλαδή όλη η περιουσία του μείον οι επισφάλειες πχ αν έχει 1000 ευρώ στην τράπεζα σαν αποταμίευση αλλά 600 ευρώ δάνειο τότε το networth ειναι  1000-600=400 ευρώ και όχι 1000 και ας έχει 1000 σε μετρητά στην τράπεζα που τα τραβάει όποτε θέλει) γύρω στα 6 δισεκατομμύρια 

Οπότε πήρε αυτά τα 10 εκατομμύρια και τα έκανε 6 δις ή αλλιώς τα αυγάτισε 600 φορές ή αλλιώς ειναι σαν να πήρες 1000 ευρώ απο τους γονείς σου και να τα έκανες 600.000  ευρώ, έχεις 600 χιλιάρικα;

Γιατί είμαι σίγουρος οι γονείς σου σου έχουν δώσει πολλά περισσότερα απο 1000 ευρώ.... 

Αλλά πες πως ειναι ψέμα το δάνειο και κληρονόμησε τα πάντα απο τον πατέρα του. 

300 εκατομμύρια το 1999 (τότε πέθανε) συμψηφίζοντας τον πληθωρισμό ειναι γύρω στα 500.000.000 σημερινά δολάρια δηλαδή και όλα να τα είχε κληρονομήσει τα αυγάτισε πάνω απο δέκα φορές. 

Δηλαδή εσύ αν κληρονόμησες 1 μικρό διαμέρισμα απο τους γονείς σου ειναι σαν να κατάφερες μετά να τα κάνεις όχι δις ούτε πολλά εκατομμύρια... απλά  10 μικρά διαμερίσματα...  το έχεις καταφέρει αυτό; 

(και αν το έκανες πάλι λιγότερα θα καταφέρνεις γιατί για να είμαστε ακριβείς ειναι 6,5 δις το networth και άρα 13 φορές παραπάνω απο αυτά που θεωρούμε ότι κληρονόμησε στην καλύτερη που δεν το έκανε) 

Απλά το λέω για να δεις ότι δεν ειναι δικαιολογία το ότι δεν είσαι εκατομμυριούχος το ότι δεν φτάνεις τα επιτεύγματα κάποιων ανθρώπων γιατί έστω και στην δική μας μικρότερη κλίμακα πάλι δεν τους φτάνουμε... 

Τέλος μην θεωρούμε την κληρονομία σαν εγγύηση ο Ηρόδοτος έλεγε μηδένα προ του τέλους μακάριζε δεν θα σταθώ στο ότι παρα πολλοί φτωχοί άνθρωποι που ξαφνικά τους ήρθαν εκατομμύρια απο το πουθενά τα φάγανε όλα και πολλές φορές χειροτέρευσε η ζωή τους σε σχέση με πριν κερδίσουν το λόττο επειδή δεν ξέρανε πως να τα διαχειριστούν (πχ https://finance.yahoo.com/news/23-lottery-winners-lost-millions-220024754.html

Δεν είναι ένας ούτε 2 οι πλούσιοι (ή και απλοί άνθρωποι) που είτε χάσανε εξ ολοκλήρου είτε μικρύνανε την περιουσία που κληρονόμησαν και αυτό επειδή δεν ήταν το ίδιο ικανοί με τους γονείς τους. 

Ο trump την αυγάτισε αισθητά (600+ φορές) και αυτό ενώ σε μια φάση είχαν χρεοκοπήσει οι κύριες επιχειρήσεις του ! δηλαδή κατάφερε να τις αναδιοργανώσει και να ξαναγίνουν πετυχημένες σε επίπεδο δις 

Εμένα αυτό μου δείχνει έναν ικανό άνθρωπο και όχι κάποιον που να κοιμάται. 

και δεν παραβλέπω κάτι εσύ παραβλέπεις όμως το ότι βγήκε 2 φορές πρόεδρος των ΗΠΑ ενώ μάλιστα είχε τόσους πολέμιους δεν ήταν στάνταρ αντιπολίτευση δηλαδή όπως είχε πχ ο bush ή να τον έχουν σαν θεό όπως τον obama ... μέχρι και φυλακή προσπάθησαν να τον βάλουν για να μην βγει υποψήφιος  και παρόλα αυτά έκανε τις δικτυώσεις που πρέπει (που θέλει ικανότητα) και πολέμησε όλα τα τεράστια συμφέροντα που δεν τον ήθελαν (που πάλι θέλει ικανότητα) 

Εγώ πιστεύω πως ακόμη και δις να μου δώσουν για campaign πιο πιθανό ειναι να πάθω κάποιο "ατύχημα" κατα την προεκλογική περίοδο παρά να βγω πρόεδρος των ΗΠΑ ειδικά αν οι μισοί πλούσιοι των ΗΠΑ δεν με θέλουν εκει. 

Cool story bro αλλά η αλήθεια είναι η εξής:

1. O Trump πήρε από το μέλος της ΚΚΚ πατέρα του 1Μ δάνειο αρχικά (πολύ περισσότερα στη συνέχεια) και βοηθήθηκε από αυτόν να εξασφαλίσει άλλα 100Μ τραπεζικά δάνεια.

2. Επένδυσε κυρίως σε real estate στη ΝΥ αρχίζοντας στα 70s, και επωφελήθηκε από πολλά διαδοχικά real-estate booms.

3. Αν απλα καθόταν σπίτι του και έπαιρνε μόνο τα νοίκια, σήμερα θα έπρεπε να έχει περιουσία από 8 έως 15 δις. Πόσο είπες ότι έχει net worth? 🤣🤣🤣

Please sum up how much would somebody have made today if they had invested 100M in Manhattan real-estate from the 70s
ChatGPT said:

If someone invested $100 million in Manhattan real estate in the 1970s and held it until today (2025), they would likely have made:

💰 Estimated Total Wealth Today: $8 to $15+ Billion

Με λίγα λόγια, η μόνη δεξιότητα που έχει αυτή η εγκεφαλικά νεκρή πορτοκαλί αμοιβάδα είναι να γλυτώνει χρεοκοπίες φορτώνοντας τες στους ανεγκέφαλους που επενδύουν πάνω του.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δε γίνεται να εισαι εκατομμυριουχος επιχειρηματίας και μη Γνωρίζεις την Nvidia, οχι για τα προϊόντα που βγάζει, αλλα για τα κέρδη και το όνομα στο χώρο. 

Η το είπε απλά για να τον μειώσει ή ειναι πραγματικά τόσο βλακας που θέλει διερμηνέα. Μάλιστα είπε να κινηθούν εναντίων της εταιρίας χωρίς να γνωρίζει καν τι ειναι και τι κανει . Νόμιζα οτι παππούς Μπαιντεν ηταν στόκος, αλλα ο καροτομαλλης ξεπερνάει κάθε όριο βλακειας. 

Απορώ τελικά αν για να γίνεις εκατομμυριουχος πρεπει να εισαι έξυπνος ή βλακας. 

Επεξ/σία από ntinosterpsis
Δημοσ.

Μπορεί να φανεί κουλό σε ορισμένους αλλά ισχύει 100% στην αγγλόφωνη και ειδικά στο Αμερικα. 

Οι περισσότεροι γνωρίζουν και προφέρουν την Nvidia ως Εν-βιντια (δύο λέξεις, έμφαση στο Εν) . Έχει και άλλους όμως που την προφέρουν Νεβιντια (μια λέξη, μονοκόμματη, έμφαση στο Βι). 

Δεν θα μου φαινόταν καθόλου παράξενο αν είπε ότι δεν την γνωρίζει από την προφορά και μόνο αλλά αν του έδειχνες τα σήματα είναι πιθανότατο ότι θα την γνώριζε. 

Βέβαια, το να μην την γνώριζε καθόλου είναι εξίσου πιθανό. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, ntinosterpsis είπε

Δε γίνεται να εισαι εκατομμυριουχος επιχειρηματίας και μη Γνωρίζεις την Nvidia, οχι για τα προϊόντα που βγάζει, αλλα για τα κέρδη και το όνομα στο χώρο. 

Η το είπε απλά για να τον μειώσει ή ειναι πραγματικά τόσο βλακας που θέλει διερμηνέα. Μάλιστα είπε να κινηθούν εναντίων της εταιρίας χωρίς να γνωρίζει καν τι ειναι και τι κανει . Νόμιζα οτι παππούς Μπαιντεν ηταν στόκος, αλλα ο καροτομαλλης ξεπερνάει κάθε όριο βλακειας. 

Απορώ τελικά αν για να γίνεις εκατομμυριουχος πρεπει να εισαι έξυπνος ή βλακας. 

Αν είσαι λαμόγιο και έχεις το χάρισμα της επικοινωνίας αρκεί. Δεν χρειάζεται να είσαι έξυπνος απαραίτητα. Είναι δύσκολο να επιβιώσεις αν δεν ξέρεις να προστατευτείς και να διαπραγματεύεσαι.
Άλλωστε εκτός από το "μικρό δάνειο" του 1εκ δολαρίων δραστηριοποιήθηκε στον τομέα του πατέρα του (έτοιμη τεχνογνωσία , όνομα και πιθανόν πελατολόγιο).
Επίσης είναι πιο εύκολο να πάρεις δάνεια. Έγινε δισεκατομμυριούχος γιατί έκανε και λαμογιές αντίθετα με τον πατέρα του.

Αναφορά σε κείμενο

Using the negotiating skills he talks about so shamelessly on the campaign trail, Mr Trump convinced New York City to give the hotel a 40-year tax break that saved $160m. In 1996 he sold his half of the hotel to Hyatt for $142m.

Όπου negotiating skills , βάλε ότι καταλαβαίνεις. Πάντως δεν νομίζω ότι με πειθώ θα καταφέρεις να αποσπάσεις 40 έτη φοροαπαλλαγές.

Εδώ το κομμάτι που έβαλα σε ένα άρθρο από το BBC.

https://www.bbc.com/news/business-35836623

• Like 2
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Nabuko είπε

Ενώ ο Μπάηντεν είναι γνωστός χακεράς. Παίζει την τεχνολογία στα δάχτυλα 😄

γνωστός στους gamers με το nickname Nexus Biden!

αρχείο λήψης.png

Επεξ/σία από ethereum
  • Haha 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ το μόνο που δεν μπορώ να χωνέψω είναι ο CEO με κουστούμι. Έχω στραμπουλήξει τον εγκέφαλο μου. 

Είναι σαν να έβλεπα τον Jobs με κουστούμι... 

Επεξ/σία από MSSB
  • Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...