nvel Δημοσ. 31 Ιουλίου Δημοσ. 31 Ιουλίου 2 ώρες πριν, yiannis_1 είπε Μου κάνει εντύπωση που το θέμα άνοιξε ειδικά ξύλου εν μέσω πυρκαγιών... Σαν τρολάρισμα μου φαίνεται. Τα τύπου "Σουηδικό" σπίτια που είχαν στο Καπανδρίτι στα Κιούρκα και στο Κρυονέρι σε περίπτωσεις που μπήκε φωτιά στο οικόπεδο έμεινε μόνο το οικόπεδο. Παρόλα αυτά κάποιοι σηκώνουν τέτοια λόγο κόστους. τα ξύλινα σπίτια απαγορεύεται να αναγερθούν κοντά σε δασικές εκτάσεις 1
NikosKallithea Δημοσ. 31 Ιουλίου Δημοσ. 31 Ιουλίου Το ξύλο οτι και να το κάνεις δεν αλλαζει. Το μπετον και τα τουβλα ειναι 100 κατηγορίες ανωτερο. Περαν αυτου αν χρειαστεί μια να ανακαίνιση μπανιου(το πιο συνηθες) στα χτιστά σπίτια ειναι απλή υπόθεση, στο ξύλινο με τις γυψοσανίδες και του κούφιους τοίχους τι θα κάνεις θα ρίξεις το μισό σπίτι και θα το φτιάξεις απο την αρχή, ακομα και ενα κάδρο να κρεμασεις σε γυψοσανίδα θελει γνώσεις🤣 Τεσπα ο καθενας διαθέτει τα λεφτα του οπως νομιζει 1
phanispal Δημοσ. 31 Ιουλίου Δημοσ. 31 Ιουλίου Απλή υπόθεση να ξηλωθούν πλακάκια που γίνονται όλα ρδελομπου
Ukforthemoment Δημοσ. 31 Ιουλίου Δημοσ. 31 Ιουλίου 9 λεπτά πριν, nvel είπε τα ξύλινα σπίτια απαγορεύεται να αναγερθούν κοντά σε δασικές εκτάσεις Eχει αλλάξει πρόσφατα αυτό;Γιατί τα https://www.google.com/maps/@37.6555364,22.3140581,3a,60y,264.4h,101.19t/data=!3m7!1e1!3m5!1srN43nxYb0jJI-zu6Uk-_iQ!2e0!6shttps:%2F%2Fstreetviewpixels-pa.googleapis.com%2Fv1%2Fthumbnail%3Fcb_client%3Dmaps_sv.tactile%26w%3D900%26h%3D600%26pitch%3D-11.187510580785059%26panoid%3DrN43nxYb0jJI-zu6Uk-_iQ%26yaw%3D264.40337685643823!7i16384!8i8192?authuser=0&entry=ttu&g_ep=EgoyMDI1MDcyOC4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D https://www.google.com/maps/@37.6555365,22.3140629,3a,75y,264.4h,101.19t/data=!3m8!1e1!3m6!1sYVtSKQnVPWtJVcguYGAgGw!2e0!5s20220501T000000!6shttps:%2F%2Fstreetviewpixels-pa.googleapis.com%2Fv1%2Fthumbnail%3Fcb_client%3Dmaps_sv.tactile%26w%3D900%26h%3D600%26pitch%3D-11.187510580785059%26panoid%3DYVtSKQnVPWtJVcguYGAgGw%26yaw%3D264.40337685643823!7i16384!8i8192?authuser=0&entry=ttu&g_ep=EgoyMDI1MDcyOC4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D είναι χτισμένα πριν 3 με 4 χρόνια.Κάτω απο το Μαίναλο. Και ξέρω και απο την άλλη μεριά του Μαίναλου υπαρχουν ξυλινα σπίτια https://www.kalimera-arkadia.gr/blog/item/145168-to-yperoxo-resort-tou-kotsovolou-sto-elatodasos-tou-mainalou.html
nvel Δημοσ. 31 Ιουλίου Δημοσ. 31 Ιουλίου 5 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Eχει αλλάξει πρόσφατα αυτό; ο κανονισμός είναι του 2023 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 31 Ιουλίου Δημοσ. 31 Ιουλίου 45 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Περαν αυτου αν χρειαστεί μια να ανακαίνιση μπανιου(το πιο συνηθες) στα χτιστά σπίτια ειναι απλή υπόθεση, στο ξύλινο με τις γυψοσανίδες και του κούφιους τοίχους τι θα κάνεις θα ρίξεις το μισό σπίτι και θα το φτιάξεις απο την αρχή, ακομα και ενα κάδρο να κρεμασεις σε γυψοσανίδα θελει γνώσεις🤣 Υπερβολες. Βαζεις τετοια που κρατανε και σενα πανω. https://www.kafkas.gr/ilektrologika/ylika-syndesis-stirixis/ylika-stirixis/oupa/oupa-gypsosanidas/fischer-oupa-gypsosanidas-10x37mm-m5-me-vida-50tem._208724/?affid=14&gad_source=1&gad_campaignid=22095036933&gbraid=0AAAAAB-P2XqrN4grpBW-SytgiGISs1QrI&gclid=CjwKCAjwqKzEBhANEiwAeQaPVVP7oQHXuf5WDWegQ8wHGbVx8kpQ2mMywrLEkyTKBm4ym1oWjcdDGRoCmr4QAvD_BwE Και αμα θες να κρεμασεις κατι πιο βαρυ βιδωνεις πανω στα δοκαρια που ειναι 40εκ περιπου το ενα απο το αλλο. Οσον αφορα το μπανιο και τα πλακακια μια χαρα μπαινουν και σε γυψοσανιδα. Και αμα εχουν χαλασει τις αλλαζεις τσακ μπαμ χωρις πολλα πολλα. Αλλωστε στις περισσοτερες ανακαινισεις αν θελουν να αλλαξουν διαρυθμιση με γυψοσανιδες τις κανουν, δεν σηκωνουν τοιχους με τουβλα.
mechpanos Δημοσ. 31 Ιουλίου Δημοσ. 31 Ιουλίου Αφήστε τί κάνουν στην Αμερική και στις βόρεια Ευρώπη. Εκεί έχουν δάση και κόβουν ξύλα σε κλάσμα του κόστους που τα βρίσκουμε εμείς εδώ. Είναι λογικό και έχει νόημα γι' αυτούς, έχουν μάθει σε αυτό το τρόπο δόμησης εδώ και αιώνες, ζουν με την ξυλεία δίπλα. Εμείς εδώ δεν έχουμε βιομηχανία ξυλείας, όλο εισαγόμενο είναι. Αυτό εξηγεί στο γιατί εκεί τα κάνουν ξύλινα. Το κομμάτι του αρχικού κόστους το ακούω. Βέβαια θα πρέπει να το συγκρίνεις και με τα ίδια σε συμβατικό. Και αν θέλει κάποιος να κάνει ξύλινο, γιατί να μην κάνει με φέρουσα τοιχοποιία χωρίς κολώνες, μόνο με τούβλα; Πάλι έχει ένα ~20% εξοικονόμηση κόστους. Εγώ δεν θα το προτιμούσα λόγω πυρασφάλειας. Και ξύλινη στέγη που έχω, το έχω έννοια. Πόσο μάλλον να ήταν όλο το σπίτι ξύλινο.
theoilia Δημοσ. 31 Ιουλίου Δημοσ. 31 Ιουλίου ο κουμπάρος μου εδώ στο χωριό έχει ξύλινο σπίτι εδώ και 40 χρόνια περίπου. για λόγους κόστους το έκανε ο άνθρωπος και δεν το έχει μετανιώσει καθόλου. το μόνο του πρόβλημα είναι πως είναι το μοναδικό σπίτι στην περιοχή που έχει ξηρή ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι τον χειμώνα που δουλεύει η θέρμανση. κατά τα άλλα δεν τον είδα ποτέ να κάνει κάποιου είδους συντήρηση εκτός από μικρό μερεμετια στην σκεπή . και εδώ και κάποια λίγα χρόνια έχει κάνει εξωτερική θερμομόνωση. τον ζηλεύω να πω την αλήθεια γιατί το σπίτι, που το έκανε ένας τοπικός ξυλουργός, είναι όμορφο
StamTheMan Δημοσ. 31 Ιουλίου Δημοσ. 31 Ιουλίου 8 ώρες πριν, Paralytos@ είπε Δεν νομίζω ότι ονομάζεται ξύλινο ένα σπίτι επειδή ο σκελετός είναι από ξύλινα δοκάρια και "ντύνεται" με γυψοσανίδες. Ένα σπίτι κατά τη γνώμη μου ονομάζεται ξύλινο όταν είναι κατασκευασμένος από κορμούς δέντρων οι οποίοι θα πρέπει να έχουν περάσει χημική επεξεργασία, όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω. Οπως και να το ονομαζεις,το αποτελεσμα ειναι το ιδιο. Με τον πρωτο τυφωνα διαλυονται.
kostasbm Δημοσ. 31 Ιουλίου Δημοσ. 31 Ιουλίου 16 minutes ago, StamTheMan said: Οπως και να το ονομαζεις,το αποτελεσμα ειναι το ιδιο. Με τον πρωτο τυφωνα διαλυονται. αν περάσει τυφώνας π.χ Ραφήνα,πορτο ράφτη ποσά θα μείνουν όρθια ??? για να μη πω και ποιο μέσα Αττική
Paralytos@ Δημοσ. 31 Ιουλίου Δημοσ. 31 Ιουλίου 48 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Οπως και να το ονομαζεις,το αποτελεσμα ειναι το ιδιο. Με τον πρωτο τυφωνα διαλυονται. Δεν ξέρω αν διαλύονται με τον πρώτο τυφώνα αλλά στο ξύλινο που κατοικώ εγώ στην Ελλάδα δεν είχα κανένα πρόβλημα.
JakeKaufman Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου On 30/07/2025 at 16:25, NikosKallithea said: Ενα ξερω εγω, το σπίτι πρεπει να ειναι με μπετον και τουβλα, τα υπολοιπα ειναι για πεταμα και εχουν ημερομηνια λήξης. Μερικά εκατομμύρια σύμμεικτες κατασκευές με μέταλλο αλλά και αμιγώς Μεταλλικές γελάνε με το ένα που «ξέρεις εσύ»
SabotazNic Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου Στις 30/7/2025 στις 4:34 ΜΜ, phanispal είπε Στην Αμερική δηλαδή δεν ξέρουν. Εκει τους λειπει το χρημα για τετοια σπιτια. Για αυτο βλεπεις να εχουν σπιταρονες, που σε μια πλημμυρα ή τυφωνα, τα χαιρετανε
grdimis67 Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Σκέφτηκες καθόλου τη λύση της μεταλλικής (και μεταφερόμενης όποτε θελήσεις) οικίας; Με ατσάλινο σκελετό και σωστή, ποιοτική κατασκευή; Ρίξε μια ματιά σε αυτή την εταιρεία – έχω δει από κοντά δικό τους σπίτι σε φίλο. Και πριν πεις «είναι μικρό», να ξέρεις ότι το φτιάχνουν στα μέτρα σου. Ο φίλος μου έκανε 125 τ.μ. προκατασκευασμένο πριν 4 χρόνια, με μηδενικό κόστος συντήρησης, πολύ καλή τιμή και γρήγορη παράδοση. Απ’ όσο ξέρω, αναλαμβάνουν έργα σε όλη την Ελλάδα. Προσοχή: δεν μιλάμε για ψευτοκατασκευές με φθηνά υλικά και κακή αισθητική. Τα συγκεκριμένα δεν είναι μαζικής παραγωγής, αλλά πολύ ποιοτικά. Αν θες κάτι πρόχειρο και απλό, μην τα κοιτάξεις καν – θα χάσεις τον χρόνο σου. Θετικά: αντιπυρική, αντισεισμική, μεταφερόμενη, χαμηλότερο κόστος Αρνητικα: δεν εχω εντοπίσει ουτε μου εχει πει κατι ο φιλος μου απο την εμπειρια του γιατι το συζητησαμε ενα μηνα πριν καθως σκεφτομαι και εγω για τετοια κατασκευή Επεξ/σία 1 Αυγούστου από grdimis67
mankts Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου Δεν υπαρχει θεμα συγκρισης ξυλινου σπιτιου με σπιτι με κατασκευη απο μπετον ή πετρα Ξυλινο σπιτι = ευκολια και ταχυτητα στην κατασκευη με μικροτερο κοστος Γενικα η ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ στην Ελλαδα ειναι στα σπάργανα ακόμη (γι αυτο και δεν υπαρχουν μεταλλικα κτηρια ακόμη)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα