BreakingMad Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Πρόσφατα βρέθηκα με ένα διαμέρισμα στην ιδιοκτησία μου, στην Λεπτοκαρυά Κατερίνης, από ένα συγγενικό μου πρόσωπο. Έχω να πάω στο συγκεκριμένο μέρος (και γενικά Κατερίνη) πάνω από 20 χρόνια. Συνήθως με την οικογένεια μου πάμε Χαλκιδική. Το διαμέρισμα έχει 2 δωμάτια, πολύ κοντά στο πεζόδρομο, αλλά είναι σε κτίσμα σχετικά παλιό. Σίγουρα θα χρίζει ανακαίνισης και οι απορίες μου είναι οι εξής, αν κάποιος γνωρίζει την περιοχή: Είναι όντως τόσο χάλια η θάλασσα όπως ακούω από γνωστούς; Συνήθως τι κόσμο μαζεύει; Πχ Έλληνες με οικογένειες κτλ. Το βράδυ έχει κίνηση; Προσπαθώ εδώ και καιρό να αποφασίσω εάν έχει νόημα να το κρατήσω για διακοπές, να το εκμεταλλευτώ κάπως ή να το πουλήσω. Μένω χρόνια μόνιμα στην Αλεξανδρούπολη και γενικά δεν θα έχω εύκολα πρόσβαση. Επεξ/σία 2 Αυγούστου από BreakingMad
NikosKallithea Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου 2 λεπτά πριν, BreakingMad είπε Συνήθως μαζεύει Έλληνες με οικογένειες κτλ. Το βράδυ έχει νύχτα; 1.Αυτο 2.Το βράδυ νεκρά Άσχετα με τα παραπάνω το σπίτι έχει αξία, πουλατο αν θελεις Μύκονο 🥰
Δημοφιλής ανάρτηση cthulhucarbide Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοφιλής ανάρτηση Δημοσ. 2 Αυγούστου Δεν έχω περάσει από εκεί αλλά μπορώ να επιβεβαιώσω ότι το βράδυ έχει όντως νύχτα 5 42
basilis_k6 Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου εγω παντως που πηγα πριν χρονια εβλεπα ολη την πρωην γιουγκοσλαβια. οι ελληνες ημασταν λιγοτεροι. το βραδυ ηταν νυχτα σιγουρα. 2
BreakingMad Δημοσ. 2 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Τροποποιώ λίγο την περιγραφή γιατί βλέπω σας φάνηκε αστεία η έκφραση "το βράδυ έχει νύχτα;". Υποθέτω θα φαινόταν αστεία και σκέτο το "έχει νύχτα;". Υ.Γ και σε εμένα φάνηκε αστείο όταν το ξαναδιάβασα Επεξ/σία 2 Αυγούστου από BreakingMad
zio10 Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου Δεν την ξέρω την περιοχή αλλά από αυτά που γράφεις για μένα κοίτα σαν πρώτη επιλογή να το πουλήσεις ακριβά για να μη μπεις στη διαδικασία ανακαίνισης, εκμετάλλευσης, να βρεις άτομο εκεί κτλ.
tollisth Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Η θάλασσα είναι μια χαρα και σε μικρή απόσταση από Λεπτοκαρυά βόρεια και νότια έχει εξαιρετικές παράλιες και μέρη για να πας οπως και τον Όλυμπο Έχει αρκετούς ξένους κυρίως Σέρβους που έρχονται κυριολεκτικά κατά χιλιάδες Δεν είναι για clubbing σίγουρα ,είναι οικογενειακή κατάσταση Κάθε χρόνο ανεβαίνει η Λεπτοκαρυά σαν προορισμός πάντως Επεξ/σία 2 Αυγούστου από tollisth 6
Nabuko Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου 5 ώρες πριν, BreakingMad είπε Το διαμέρισμα έχει 2 δωμάτια, πολύ κοντά στο πεζόδρομο, αλλά είναι σε κτίσμα σχετικά παλιό. Σίγουρα θα χρίζει ανακαίνισης Πόσο είναι το σχετικά παλιό? του 90, του 80 του 60? Άρα δεν το έχεις δει ούτε έχεις καμία ιδέα σε τι κατάσταση βρίσκεται. Μπορεί δηλαδή να είναι για γκρέμισμα και να σου μείνει το οικόπεδο ή με μια ανακαίνιση πχ των 10 χιλιάδων να γίνει decent κατοικία. Είτε για σένα, είτε για πιο εύκολη πώληση με μεγαλύτερο κέρδος, είτε για εκμετάλλευση air bnb.
BreakingMad Δημοσ. 2 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2 ώρες πριν, Nabuko είπε Πόσο είναι το σχετικά παλιό? του 90, του 80 του 60? Άρα δεν το έχεις δει ούτε έχεις καμία ιδέα σε τι κατάσταση βρίσκεται. Μπορεί δηλαδή να είναι για γκρέμισμα και να σου μείνει το οικόπεδο ή με μια ανακαίνιση πχ των 10 χιλιάδων να γίνει decent κατοικία. Είτε για σένα, είτε για πιο εύκολη πώληση με μεγαλύτερο κέρδος, είτε για εκμετάλλευση air bnb. Το έχω δει, ήταν του παππού μου που το είχε παραχωρήσει κλασικά σε συγγενείς και απλά δεν πήγαινα σχεδόν ποτέ λόγω απόστασης κτλ. Είναι χτισμένο το 91.
Nabuko Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου 8 λεπτά πριν, BreakingMad είπε Το έχω δει Εννοώ αν το έχεις δει πρόσφατα και στην παρούσα κατάσταση ώστε να ξέρεις τι χρειάζεται. 35 ετών σπίτι είναι καλή περίπτωση για εκμετάλλευση οποιουδήποτε τύπου
basilis_k6 Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου 22 λεπτά πριν, BreakingMad είπε Το έχω δει, ήταν του παππού μου που το είχε παραχωρήσει κλασικά σε συγγενείς και απλά δεν πήγαινα σχεδόν ποτέ λόγω απόστασης κτλ. Είναι χτισμένο το 91. στην ελλαδα αυτα τα λενε νεοκτιστα 😂 6 13
BreakingMad Δημοσ. 2 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου Είναι τελείως αναλόγως. Έχω δει σπίτια που χτίστηκαν πριν 15 χρόνια από συγκεκριμένο εργολάβο και είναι σε χειρότερη κατάσταση από σπίτια του 90. Είναι ξεκάθαρα το πώς και τι υλικά θα βάλεις. 1 ώρα πριν, Nabuko είπε Εννοώ αν το έχεις δει πρόσφατα και στην παρούσα κατάσταση ώστε να ξέρεις τι χρειάζεται. 35 ετών σπίτι είναι καλή περίπτωση για εκμετάλλευση οποιουδήποτε τύπου Ναι το σπίτι χρίζει ολικής ανακαίνισης. Κουφώματα, κουζίνα, μπάνια, δάπεδο κτλ. Για να πεις ότι πλησιάζει άλλα παρόμοια δωμάτια που βλέπω πχ στο booking στην ίδια περιοχή 3
lary7 Δημοσ. 3 Αυγούστου Δημοσ. 3 Αυγούστου Μια χαρά είναι λεπτοκαρυα, αρκετό τουρισμό το καλοκαίρι , έχουν επενδύσει αρκετοί σέρβου εκεί και γενικά έχει κυρίως ανατολικό τουρισμό. Οι επιλογές σου θεωρώ πως είναι είτε το πουλάς είτε το ανακαινίζεις και το τρέχεις βραχυχρόνια, με σκοπό να το έχεις παράλληλα διαθέσιμο και για εσένα. 1
SabotazNic Δημοσ. 3 Αυγούστου Δημοσ. 3 Αυγούστου Δες αν υπαρχει αναγκη ενοικιασης ολο τον χρονο για να μην μπλεκες με πλατφορμες, προμηθειες, συνεργεια καθαρισμου κτλ. Ενα ακομα παθητικο εισοδημα. Και αν θες να εισαι σειφ, 2-3 ενοικια εγγυηση, και ορος στο συμβολαιο για πχ καταβολη ενοικιου πρωτες 5 εργασιμες. Οκ, καποια τυπικα πραγματα οπως κουφωματα, ηλεκτρολογικο σχεδιο, κανας ηλιακος, ισως χρειαστουν.... 1 1
ekechagi Δημοσ. 3 Αυγούστου Δημοσ. 3 Αυγούστου Η Λεπτοκαρυά λειτουργεί κυρίως με group Σλάβων. Οπότε έχει αρκετούς Βούλγαρους, Ρουμάνους, Σέρβους. Έχει καλούτσικη παραλία, αλλά με πολύ πέτρα. Τελευταία φορά που πήγα πέρσι, είχε καλές τιμές για ξαπλώστρες (χωρίς χρέωση το σετ, 5€ ο καφές). Το χωριό πάνω έχει μαγαζιά να φας, να ψωνίσεις, να κάνει βόλτα. Για τα Ελληνικά δεδομένα, δεν έχει πολύ ζωή. Είναι όμως πολύ κοντά στο Λιτόχωρο (βουνό) για βόλτα και φαγητό. Και είναι κοντά στην Κατερίνη, για βόλτα και παραλία (παραλία Κατερίνης είχα πάει μια φορά, μου φάνηκε κλάσεις ενώτερη από Λεπτοκαρυά). Εάν χρειάζεται ανακαίνιση, αξίζει να ρίξεις 10-20κ να το σουλουπώσεις. Και να πηγαίνεις το καλοκαίρι 1-2 εβδομάδες διακοπές και μετά να το τρέχεις τύπου AirBnB. Εάν δεν είσαι μεγάλο σε ηλικία (τύπου 50άρης) δεν θα σε βολέψει ιδιαίτερα να κάθεσαι μεγάλα διαστήματα εκεί. Αλλά το σπίτι είναι σπίτι. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις