DrFreeman Δημοσ. 4 Αυγούστου Δημοσ. 4 Αυγούστου 21 hours ago, The_Judas said: φθηνος προορισμός η ποτιδαια; δεν νομίζω. Ετοιμαζόμουν να το γράψω αλλά με πρόλαβες.
Morosana Δημοσ. 4 Αυγούστου Δημοσ. 4 Αυγούστου 1 ώρα πριν, ringboy είπε H συντριπτικη πλειοψηφια κουβαλανε απο τη χωρα τους απο το ψωμι μεχρι και τα χαρτια υγειας. Κάπου είχα ακούσει ότι το lidl στη Χαλκιδική κάνουν το μεγαλύτερο τζίρο στην Ελλάδα την καλοκαιρινή περίοδο αλλά και να μην κάνουν τέτοιοι κυμπαρηδες τουρίστες που είναι χαλάλι τους 😛
The_Judas Δημοσ. 4 Αυγούστου Δημοσ. 4 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, Morosana είπε Κάπου είχα ακούσει ότι το lidl στη Χαλκιδική κάνουν το μεγαλύτερο τζίρο στην Ελλάδα την καλοκαιρινή περίοδο αλλά και να μην κάνουν τέτοιοι κυμπαρηδες τουρίστες που είναι χαλάλι τους 😛 και καλά κάνουν, ας μειώσουν λιγο τις τιμές αν θελουν εσοδα. Δεν ειναι τυχαίο που η Χαλκιδική ειναι ο τουριστικός προορισμός με τα περισσοτερα σουπερ μαρκετ και μαλιστα μεγαλυτερα σε μεγεθος από πολλων πόλεων. Δεν ειναι νησί οπού είσαι αποκλεισμένος και δεν εχεις επιλογές. Ανεκαθεν η Χαλκιδική ειχε πολλα ενοικιαζομενα δωματια και λιγότερο μεγάλα ξενοδοχεία. Επεξ/σία 4 Αυγούστου από The_Judas
zio10 Δημοσ. 4 Αυγούστου Δημοσ. 4 Αυγούστου Όλοι οι τουρίστες κάτι προσφέρουν. Σίγουρα τη διαμονή (αν δεν είναι με τροχόσπιτο), τζίρο σε μικρά και μεγάλα μάρκετ, σε fast food, γυράδικα, καφετέριες, βενζινάδικα κτλ. Αν όλοι θέλανε high class διαμονή και αστεράτα εστιατόρια δεν θα μπορούσαμε να τους εξυπηρετήσουμε έτσι κι αλλιώς. Με όλους κάποιοι κλάδοι ωφελούνται. Ακόμα και σε all inclusive να πάει κάποιος και να μην αφήσει ούτε ένα ευρώ έξω θα έχουν δουλέψει αρκετοί προμηθευτές και αρκετό προσωπικό. 1
Morosana Δημοσ. 4 Αυγούστου Δημοσ. 4 Αυγούστου 29 λεπτά πριν, The_Judas είπε και καλά κάνουν, ας μειώσουν λιγο τις τιμές αν θελουν εσοδα. Δεν ειναι τυχαίο που η Χαλκιδική ειναι ο τουριστικός προορισμός με τα περισσοτερα σουπερ μαρκετ και μαλιστα μεγαλυτερα σε μεγεθος από πολλων πόλεων. Δεν ειναι νησί οπού είσαι αποκλεισμένος και δεν εχεις επιλογές. Ανεκαθεν η Χαλκιδική ειχε πολλα ενοικιαζομενα δωματια και λιγότερο μεγάλα ξενοδοχεία. Είναι λίγο πιο σύνθετο το τουριστικό θεμα. Όταν για χρόνια κατεβάζεις τα βρακιά σου στα Βαλκάνια και αντί να εκμεταλλευτείς ότι δίπλα έχεις διεθνές αεροδρόμιο δίνεις όλη την προσοχή και φτιαχνεις ένα τουριστικό προορισμό για αυτούς που έχεις και όχι για αυτούς που θα μπορούσες να έχεις τώρα κλαίνε. Το ακριβώς αντίθετο παράδειγμα στο νησί μου που για πολλά χρόνια δεν είχε ανάγκη έως ήταν εχθρική με τους τουρίστες, αναπτύχθηκε σιγά σιγά στοχεύοντας σε ένα κοινό που αφήνει χρήμα και ακόμα και με τις φωτιές έχουν αύξηση. 1
BreakingMad Δημοσ. 4 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2 ώρες πριν, DrFreeman είπε Ετοιμαζόμουν να το γράψω αλλά με πρόλαβες. Φθηνός από πλευράς δωματίων, τουλάχιστον εγώ έκλεισα φέτος με 50ευ το βράδυ.
poulinos Δημοσ. 4 Αυγούστου Δημοσ. 4 Αυγούστου 22 hours ago, soteras said: Πριν κάνεις οτιδηποτε επειδή λες ήρθε ξαφνικά εγώ θα ρωτήσω το σπίτι αυτό σαν οίκημα έχει χρέη πάνω του ρευμα/νερό/ενφια κλπ. διαβασα νεφρο αντι για νερο 1
soteras Δημοσ. 4 Αυγούστου Δημοσ. 4 Αυγούστου 3 λεπτά πριν, poulinos είπε διαβασα νεφρο αντι για νερο Χαχαχα.Ελπίζω να μην χρωστάει ένα νεφρό γιατί αυτά τα μου ήρθε έτσι ξαφνικά καμία φορά... 1
archer100 Δημοσ. 4 Αυγούστου Δημοσ. 4 Αυγούστου (επεξεργασμένο) On 02/08/2025 at 14:03, BreakingMad said: Προσπαθώ εδώ και καιρό να αποφασίσω εάν έχει νόημα να το κρατήσω για διακοπές, να το εκμεταλλευτώ κάπως ή να το πουλήσω. Αφου εχεις παιδια, αν δεν εχεις οικονομικο προβλημα (σοβαρο) πχ ελλειψη ρευστου η κοστιζει πολυ η διακρατηση του, τοτε ΜΗΝ ΠΟΥΛΑΣ. Τα ακινητα ειναι ΔΙΑΓΕΝΕΑΚΟ περιουσιακο στοιχειο, δεν ξερες ποτε τι αξια μπορει να εχει οταν το παιδι σου γινει πχ 50-60 χρονων και μπορει να σου αναψει λαμπαδα που δεν το πουλησες το 2025, οπως αναβουν λαμπαδες κατι απογονοι αρβανιτων με μποστανια στο Μαρουσι, η κατι νησιωτων με παλιαμπελα διπλα στη θαλασσα, το ιδιο και Χαλκιδικιωτες (το 60 χιλιομετρα επανω σε ακτογραμμη αξιζαν ψιχουλα) Επεξ/σία 4 Αυγούστου από archer100 1
poulinos Δημοσ. 4 Αυγούστου Δημοσ. 4 Αυγούστου 15 minutes ago, soteras said: Χαχαχα.Ελπίζω να μην χρωστάει ένα νεφρό γιατί αυτά τα μου ήρθε έτσι ξαφνικά καμία φορά... για αυτο το διαβασα νεφρο επειδη πολλες φορες κρυβονται πολλα χρεη. 1
soteras Δημοσ. 4 Αυγούστου Δημοσ. 4 Αυγούστου Μόλις τώρα, poulinos είπε για αυτο το διαβασα νεφρο επειδη πολλες φορες κρυβονται πολλα χρεη. Εγώ πάντως αυτό προτείνω πρώτα έναν έλενγχο σε αυτό όπως και τη χρήση έχει πχ το οικόπεδο γιατί για να το έχουν αρνηθεί άλλα χ άτομο που πήγαιναν εκεί ίσως κάτι να ξέρουν το τι θέλει το σπίτι μετά το βλέπεις 1
agrimi_pontios Δημοσ. 4 Αυγούστου Δημοσ. 4 Αυγούστου Είσαι τυχερός. Ψάξε για κάνα προγραμμα επιδοτούμενο. Προσωπικά επειδή είμαι από Πιερία 80 με 100 ευρώ τη βραδιά το νοικιάζεις άνετα. Θα σου μείνουν καθαρά τα 60 με 80. Πιστεύω εισαι τυχερός. Αν είναι να το πουλήσεις όσο χαλια και να είναι το σπίτι πιάνει πάνω από 100000 ευρω 1
prototypegr Δημοσ. 4 Αυγούστου Δημοσ. 4 Αυγούστου 13 ώρες πριν, csontheline είπε Από google maps : 1) Αλεξανδρούπολη - Λεπτοκαρυά 396χλμ 4 ώρες και 12 λεπτά 2) Αλεξανδρούπολη - Πευκοχώρι (από Πολύγυρο) 361χλμ 4:27 3) Αλεξανδρούπολη - Πευκοχώρι (από Εγνατία οδό - περιφερειακή - Μουδανίων) 410χλμ 4:38 Στο 1 έχεις και 2 διόδια (Μαλγάρων 0,90€, Κλειδίου 2,10€). Με τον χαμό που γινόταν τα προηγούμενα χρόνια (υποθέτω ότι πλέον είναι χειρότερα), προσωπικά θα προτιμούσα Λεπτοκαρυά. Η κίνηση που θα πετύχεις είναι σε πολύ συγκεκριμένες χρονικές περιόδους, σε αντίθεση με την Χαλκιδική που είναι κάθε μέρα. Ναι, σαν την Χαλκιδική δεν έχει (μάλλον), αλλά η ψυχική ηρεμία αξίζει περισσότερα. Συν ότι στην Χαλκιδική πληρώνεις διαμονή (αν κατάλαβα σωστά). Σε κάθε περίπτωση, από την στιγμή που απέκτησες το ακίνητο, κάντε μία εξόρμηση να το δείτε, να δείτε και την κατάσταση της περιοχής για να έχεις ιδία γνώμη. Πολύγυρος - Αλεξανδρούπολη είναι 3:20' με βάση το google maps (2 ώρες κάνω εγώ μέχρι Ξάνθη που πάω συχνά). Στο δρόμο μου συναντώ 3 διόδια και έχει σίγουρα ακόμα ένα μετά την Ξάνθη για Κομοτηνή. Οπότε σίγουρα 4 έχει για Χαλκιδική κι αν έχει κανένα ακόμα από Κομοτηνή μέχρι Αλεξανδρούπολη, ενώ για Θεσσαλονίκη συναντάς σίγουρα ακόμα ένα διόδιο στις λίμνες περίπου. Οπότε για Λεπτοκαρυά έχει τουλάχιστον 6 διόδια. Πολύγυρος - Ποτίδαια (γιατί εκεί έγραψε ότι πηγαίνει) είναι μισή ώρα. Καλό είναι να πηγαίνετε και σε άλλες περιοχές εκτός της Χαλκιδικής, να ηρεμήσουμε λίγο 🤣 Βέβαια αυτά τα λέω εγώ γιατί δεν έχω ούτε στρώμα να νοικιάσω 😝
Deu164 Δημοσ. 4 Αυγούστου Δημοσ. 4 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Ζύγισε τα να δεις τι σε βολεύει και συμφέρει, Ενα σπίτι στην επαρχία όπου είναι και τουριστικός προορισμός και η πρόσβαση εύκολη χωρίς καράβια και πολύωρα ταξίδια είναι καλή επιλογή. Μια σκέψη είναι και το δάνειο για επισκευή και ενοικίαση για να αποκληρωθεί το δάνειο, μετά σου μένει το ακίνητο και το αξιοποιείς όπως σε βολεύει. Κάπως έτσι έκατσε και εμένα, έφτιαξα σπίτι στην επαρχιακή πόλη καταγωγής μου και χρειάστηκε να φύγω μετά από λίγα χρόνια για να έρθω στην Αθήνα λόγο δουλείας. Αναγκάστηκα να το νοικιάσω για να αποπληρωθεί το δάνειο... Σε 2 χρόνια τελειώνει. Ειναι στην Πρέβεζα 380 km μακρυά 4 ώρες ταξίδι 40ευρο διόδια και 50-60 καύσιμα Χ2 άλλα δεν το μετανιώνω, έκτος των άλλων κάθε καλοκαίρι δε χρειάζεται να κλείνω ξενοδοχεία κτλπ μένω σπίτι μου πετάγομαι στην Πάργα, Λευκάδα, Σύβοτα. Καμία φορά κρατάνε τα παιδιά ο πάππους και η γιαγιά και πεταγόμαστε για 2-3 μέρες σε κάποιο άλλο νησί του Ιονίου... Που να τρέχεις να κλείνεις ξενοδοχεία και να κοστίζει μια περιούσια για 7 μέρες μια οικογένειά... Εκεί το μίνιμουμ για εμένα είναι 15 μέρες συνεχόμεναι. Η γυναίκα που δουλεύει και εξ'απόστασεως μαζί με τα παιδιά που δεν έχουν σχολείο μένουν τουλάχιστον και 1 μήνα συνεχόμενα... Βρίσκω και εγώ εδώ την ησυχία μου για λίγες μέρες μαζεύω 3-4 ρεπό και τους επισκέπτομαι ενδιάμεσα... Spoiler Οταν πηγαίνουμε μένουμε στο πατρικό στον όροφο της αδελφής μου, η ίδια δεν έχει μείνει ποτέ, μένει στο δικό μου 2αρι που είναι ακριβώς κάτω από το 3αρι που νοικιάζω. Αρχικά ήταν να γίνουν 4 πάρκινγκ για τους 4 ιδιοκτήτες τής οικοδομής άλλα συνεννοηθήκαμε όλοι κατά την κατασκευή και μας τα άλλαξε ο κατασκευαστής σε 4 2αρια διαμερίσματα. Επεξ/σία 4 Αυγούστου από Deu164 1
fmarulezkd Δημοσ. 4 Αυγούστου Δημοσ. 4 Αυγούστου Στις 3/8/2025 στις 9:46 ΜΜ, Morosana είπε Οι μύριοι δεν είναι και τόσο μύριοι και ούτε η Σένγκεν τους έκανε περισσότερους https://www.voria.gr/article/i-entaxi-boylgarias-roymanias-sti-zoni-sengken-den-efere-perissoteroys-toyristes-sti-boreia Όσον αφορά την οικονομική τους δύναμη τη δείχνουν στο lidl αλλά οχι στα μαγαζιά https://www.voria.gr/article/apogoiteymenoi-oi-epiheirimaties-tis-halkdikis-apo-tin-poreia-toy-toyrismoy-ton-ioynio-kai 22 ώρες πριν, Morosana είπε Το θέμα είναι τι τουρίστες θα σου φέρει αυτός ο δρόμος. 1 τζατζίκι 2 μπύρες και ψωμί ; 2 φορές έχω πάει Χαλκιδική με μερικά χρόνια διαφορά και δεν είδα τίποτα το ποιοτικό από θέμα τουριστών. Ακόμα θυμάμαι το σκουπιδαριο με κονσέρβες και πεταμένες πάνες στη Βουρβουρού Από την στιγμή που ο φίλος σκέφτεσαι την μετατροπή σε airbnb και όχι σε γυράδικο, οι καταναλωτικές συνήθειες των τουριστών δεν είναι πρόβλημα που τον αφορά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις