Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Just now, satsok2 said:

Btw τσέκαρε και αυτό το thread. Μάλλον είχε θαφτεί.

Υπάρχει κανένας σας στο strava ;

Παρών! 

• Like 1
  • Απαντ. 99
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγω πριν χρόνια ομολογουμένως, αγόρασα Skechers αυτά που έχουν την μαλακη σολα και έκλαψα τα λεφτά μου. Πολλα κίλα τότε βέβαια, πήγα σε έκθεση και ήμουν 10 ωρες όρθιος. Τις πρωτες 5-6 ημέρες παράδεισος λες και πεταγα! Ε μετά απο καμια 15 μέρες 10 ωρες ορθιος, η σολα έγινε κούτσουρο! Εβαζα άλλες σόλες απο κάτω, γιατι δεν χαλάνε ειναι ποιοτικά μέχρι που ξεκίνησαν να χαλανε.  Εκτοτε δεν ξαναπήρα. Νομίζω καλύτερα να ψαχτεις ρε παπουτσια τυπου running για να έχεις αποτέλεσμα. 

Δημοσ.
10 minutes ago, JiovanniGeorgeo said:

Έχω ήδη αρκετές χρυσές συμβουλές για να απαντήσω και εγώ. Αρχικά ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για το ενδιαφέρον σας, και που αντέξατε να διαβάσετε το σεντόνι μου ή ένα κομμάτι του έστω. :P

Προτιμώ να κλειστώ σε φρενοκομείο, παρά σε γυμναστήριο. Λυπάμαι, δεν μπορώ να ανταπεξέλθω ούτε στο ταρτάν. Μπαίνω μέσα στο ΜΠΑΡΟΥΤΑΔΙΚΟ Αιγάλεω αν έχεις ακουστά, και μόνο όταν ΤΡΕΞΩ ΜΕ ΤΑ ΟΛΑ μου μπαίνω για έναν γύρο. 
Αναζητώ κάτι άλλο φιλαράκι μου. Θέλω να αισθάνομαι ελεύθερος, όχι σαν ποντίκι που κάνει γύρω γύρω. Το τόνισα, δεν πάω για γυμναστική, πάω για να νιώσω ελεύθερος, να σκεφτώ, να ακούσω τη μουσική μου, και να χαλαρώσω κουράζοντας με για να μην χιμήξω και ξεσπάσω σε άνθρωπο.

Να, κάτι τέτοιες πρακτικές συμβουλές μου μένουν, και με βοηθούν να καταλάβω μερικά πράγματα.

Πάλι καλά που δεν τα παρήγγειλα, ήμουν έτοιμος! Μετά είπα.. ε, ας πάμε στο insomnia πρώτα.. :) 

Εκτός θέματος μεν, αλλά είτε εδώ, είτε με PM, αν μου βρίσκατε ένα quote μιας ιστοσελίδας, ή ένα μικρό βίντεο YT, που να λέει ΤΑ SUPER SOS που ΠΡΕΠΕΙ να κάνω 5-10 λεπτά πριν ξεκινήσω το τρέξιμο.. θα το ακολουθούσα ευλαβικά!

Ε, δε πάω αλλού. Nike Pegasus, τέλος.

Να κλειδώσουμε σε μοντέλο; Και βλέπω εγώ το πως και από που.

Nike Pegasus Trail 5 GTX Ανδρικά Αθλητικά Παπούτσια Trail Running Μαύρα Αδιάβροχα με Μεμβράνη Gore-Tex - 120€

Αυτά δείχνουν να είναι τα φαβορί. 0 αρνητικές, ναι μεν θερινά αλλά ΣΙΓΟΥΡΑ θα βγάλω χειμώνα στη Ταυλάνδη που προσπαθώ να πάω. Επίσης λέει αναπνέουν.
Αυτά δείχνουν αναμφίβολα τα ΑΠΟΛΥΤΑ. 
Nike Air Zoom Pegasus 39 Shield Ανδρικά Αθλητικά Παπούτσια Running Μαύρα - 100€

Κακώς τα παραθέτω. Αλλά επειδή αναφέρθηκε το ότι μπορώ να πάω σε παλιό μοντέλο.. αξιολογήσεις λένε πως διαλάει ο πάτος τους εντός 2 μηνών. Και σε 6 να διαλύσουν, εγώ θα κλαίω με μαύρο δάκρυ.. άρα όχι αυτά.

Nike Air Zoom Pegasus 40 Ανδρικά Αθλητικά Παπούτσια Running Μαύρα - 120€

Μοναδικό αρνητικό ότι λερώνουν; Κανένα θέμα, τα βάζω σε κάλτσα για να τα προστατέψω, φαντάσου αυτά των 20€ και στο πλυντήριο κατευθείαν. Επίσης είχε αγοράσει με λευκή σόλα ο χρήστης.
Άρα είναι πιθανή αγορά και αυτά για εμένα. 

Nike Pegasus 41 Ανδρικά Αθλητικά Παπούτσια Running Black / Anthracite - 115€

Θετικότατες αξιολογήσεις, ένας είπε πως τρίζουν και έχουν κακό πάτημα στη φτέρνα. Το δεύτερο με τρομάζει μόνο.

@Demis ΑΝ δεν είσαι και εσύ υπέρ των Pegasus, των GTX λόγου χάριν, μην αναλύω και τα δικά σου.. ήδη έχει πονέσει το κεφάλι μου κοιτόντας παπούτσια. :P
Απ΄ ότι έχετε καταλάβει, απλά θα προτιμούσα να είναι διακριτικά - full-black.

Πριν το τρέξιμο, μικρά δυναμικά stretches για τα πόδια, τύπου ανοίγματα ισχιου και καμιά προβολή θα βοηθήσουν να ανοίξει η κυκλοφορία στο πόδι και να ενεργοποιηθουν οι μύες. Τσέκαρε και αν πάσχεις από overpronation. Υπάρχουν πολλα θέματα με μια μικρή ψακτικη για αυτόν τον όρο 

Δημοσ.

αν  φορέσεις hoka δεν θα ξαναπάρεις άλλο. αλλά..................150- 200 ευρώ.

https://www.hoka.com/en/gr/men-road/clifton-10/1162030.html

ολα τα αλλά ειναι μετά.

παρε το clifton 9 σε καλή τιμή αν δεν μπορείς το 10

τα εχω κ τα 2

https://www.skroutz.gr/s/59678141/hoka-clifton-10-1162030-bwht-andrika-athlitika-papoutsia-running-bwht.html

• Like 2
Δημοσ.

Μαγκες για ορθοστασια + περπατημα σε τι παμε? Συνηθως παιρνω nike. Οποιος ξερει για να μην κανω hijack το ποστ, στελνει πμ. 

Δημοσ.

Πριν και μετά διατάσεις, είναι πολύ σημαντικό.

Κατά τη γνώμη μου δοκίμασε να κάνεις και εναλλαγές στην προπόνηση.

Ακόμα και στην ίδια διαδρομή κάποιες φορές πήγαινε πιο αργά από το συνηθισμένο.

Αυτά που γράφεις για τους εσωτερικούς χώρους (ακόμα και για ανοιχτά στάδια) τα καταλαβαίνω. Είναι βαρετό.

Για το παπούτσι όπως σωστά αναφέρθηκε κάνε ένα πελματογράφημα.

https://www.intersport.gr/el/e-shop/footscan-dorean-pelmatografisi/

Κοίτα στις προσφορές, σε outlet (αν και έχουν ξεφύγει κι εκεί οι τιμές).

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ένα απλό θα σου πω. Είμαι 57 τρέχω μέρα πάρα μέρα 5km και τίποτε περισσότερο με καλά παπούτσια άνω των 120+ και πάντα σε γρασίδι ή μαλακό χώμα. ΠΟΤΕ σε άσφαλτο κράσπεδα και λοιπά σκληρά. Ποτέ δεν είχα κανένα θέμα. Πρόσεχε. Λάθη όταν είσαι μικρός θα σου βγουν μετά όταν ανέβουν τα χρόνια. Βρες παπούτσι ακριβό αυτό που σου ταιριάζει. Δεν είναι όλα για όλους. Αλλά τα ακριβά σε σχέση με αυτά των 20€ θα σε σώσουν. 

Επεξ/σία από Makis38
  • Like 4
Δημοσ.
3 hours ago, JiovanniGeorgeo said:

Πάντα αγόραζα φθηνά σπορ παπούτσια. Είχα βρει την Ελληνική εταιρεία Bozikis, και είχα βρει την υγειά μου για μεγάαααλο χρονικό διάστημα - απλά προσθέτοντας έναν πάτο.

Ούτε στο μποξ με ενοχλούσαν (μιλάμε για εξωτερικούς χώρους - πάρκα, όπου χρειάζομαι να φοράω παπούτσια), και φυσικά ούτε στα ~17.000 βήματα τη μέρα. Με 20€ έκαστο, αγόραζα τα ζευγάρια με τη σέσουλα.

Αλλά... ήρθε η ώρα που τα 5 χιλιόμετρα τρέξιμο έγιναν 8, και τώρα 10+.
Και τότε ξεκίνησαν τα προβλήματα:
Δεν μπορώ πλέον να τρέχω κάθε μέρα .. κάτι που το χρειάζομαι κυρίως για να ηρεμώ.

Τα καλάμια μου πάνε να εκραγούν.
ΞΕΡΩ ΚΑΛΑ ότι η καθημερινή επανάληψη ίδιων σωματικών ασκήσεων μπορεί να βγει και αρνητική — δεν χρειάζεται να μου το εξηγήσετε, το έχω εμπεδώσει. Επίσης, παίρνω εδώ και χρόνια μαγνήσιο και τις απαραίτητες βιταμίνες.

Πήγα σε γιατρό, με έστειλε σε ορθοπεδικό... και πάλι, καμία λύση. Το μόνο που μου είπαν είναι να πηγαίνω πιο αργά.
Μιλάμε όμως για πραγματικές διαδρομές:
ανηφόρες, σκαλιά, πάρκα, κύκλους γύρω από την πόλη, κατσαβραχάκια - κάθε λογής επιφάνεια και ένταση. Κάνω και ξεσπάσματα. Δεν είναι «κανονικό» τρέξιμο σε πίστα.

Ένας φίλος ευρυγνώστης (και του το αναγνωρίζω), μου είπε :

"
Τα έχεις δοκιμάσει όλα, εκτός από καλό, ακριβό παπούτσι με αερόσολα.”
Μου υποσχέθηκε πως η εμπειρία θα είναι μέρα με τη νύχτα. Ότι έτσι δεν θα πονάνε τα καλάμια, ούτε οι φλέβες.

Και αποφάσισα να το πάρω σοβαρά, γιατί είναι να ταξιδέψω για κάτι πολύ απαιτητικό, για ένα ολόκληρο έτος. Θέλω να κάνω μια σωστή επένδυση — αν και είμαι στριμωγμένος οικονομικά.

Το όριό μου: 100€ (αν αξίζει πραγματικά).

Βρήκα λοιπόν ένα ζευγάρι με “αερόσολα”, στα 70€, και με βάση τα reviews φαίνεται καλή περίπτωση.
Αυτό εδώ:
https://www.skroutz.gr/s/56675418/Skechers-Andrika-Sneakers-Bbk-183090-BBK.html

Αρνητικά reviews δεν είδα. Μου αρέσουν, και δείχνουν να έχουν κάθε ελκυστικό στοιχείο.. μέχρι και ένα μικρό curve μπροστά, όπου τα επίπεδα τα φοβάμαι!
Το πρόβλημα όμως είναι άλλο:
Με 10 λεπτά δοκιμής στο χωλ του σπιτιού μου... πώς να καταλάβω αν είναι τα σωστά;

Άκουσα διάφορα - ότι μόνο η Nike έχει “πραγματική” αερόσολα, ότι αυτά δεν είναι αυθεντικά, ότι τα κρίνουν άτομα που απλώς περπατάνε... και όχι για έντονη χρήση όπως η δική μου.

Γι’ αυτό καταφεύγω σε εσάς.

1. Εσείς τι λέτε; Έχετε εμπειρία με Skechers σαν αυτά;
2. Υπάρχει άλλη πρόταση που να ΜΗΝ ξεπερνά τα 100€, αλλά να κάνει τη διαφορά; (δεν με καίει το χρώμα τόσο αν και το πράσινο με φρικάρει λ.χ. όσο το να μην είναι εξαλιάρικα - είναι η αμαρτία μου, επιθυμώ να δείχνει κάπως σοβαρό)
3. Να το τολμήσω; Ή θα ξαναβρεθώ στα ίδια και θα μετανιώσω τα λεφτά;

Παραθέτω τέλος και τα παπούτσια που φοράω 4 χρόνια τώρα, ίδιο μοντέλο, απλώς σε διαφορετικά χρώματα — και τα λιωνω κυριολεκτικά:

Ευελπιστώ πως θα με βοηθήσει κάποιος από εσάς να βρω το επόμενο “σταθερό μου ζευγάρι”, και θα ξεμπλέξω.

Φιλε μου,αν και για ψυχολογικους λογους εχω πλεον σταματησει την σοβαρη γυμναστικη εδω και χρονια,εχω μερικα σχολια που ελπιζω να σε βοηθησουν.

Δεν μας λες το βαρος σου,παιζει ρολο. Το να κανεις τρεξιμο σε διαφορες,ακομη και σκληρες επιφανειες περα απο το οτι καταπονει πολυ το σωμα σου και τις αρθρωσεις ειναι ενα ειδος σπορ,ας το πουμε ετσι,που πρεπει να εχεις προτερα,σιγα,σιγα,γυμνασει το σωμα σου και τα ποδια σου πολυ καλα,να ειναι μυικα ισχυρα. Αλλα οπως και να εχει,οτι ειδους σπορ και να κανεις χρειαζεται μια ''προθερμανση'' για αυτο πολυ καλα σου ειπαν καποια παιδια,τουλαχιστον στην αρχη να ξεκινας πιο αργα για να δωσεις χρονο στο σωμα σου να κανει ενα acclimatization.

Ας πουμε καποιος που κανει πολεμικες τεχνες,μπορει να εχει εξαιρετικα ανοιγματα,αλλα αν δεν κανει προθερμανση,δεν τον γλυτωνει τον τραυματισμο.

Τελος,τι υψος εχεις και τι αναστημα και κατατομη σωματος εχεις?Για αυτα που κανεις χρειαζεται συγκεκριμενη σωματικη διαπλαση.Αν εισαι πολυ ψηλος,ξεχασε το.

Σαν τελευταια προσωπικη μου συμβουλη,μιλησε με εναν προπονητη αθληματων στιβου να σου δωσει καποιες γενικες συμβουλες. Καλη επιτυχια στον στοχο σου.

(Ποτε μου δεν φορεσα ακριβα παπουτσια,αλλα αυτα που βρηκες, μου αρεσαν πολυ και νομιζω μπορει να αγορασω ενα ζευγαρι. :) )

Δημοσ.

Έχεις περιττά κιλά?

Κάνεις καλές διατάσεις μετά το τρέξιμο? Μπορεί να υπάρχει πιάσιμο και βράχυνση μυών που προκαλεί πόνους.

Με την καταπόνηση που περιγράφεις θα πρέπει να έχεις δύο ζευγάρια καλά παπούτσια να τα εναλλάσσεις κάθε μέρα. Το κόστος είναι το μικρότερο πρόβλημα που θα έχεις σε σχέση με την υγεία σου.

Πελματογράφημα δεν θα έκανε κακό γιατί ίσως αποκαλυφθεί κάποιο χαρακτηριστικό στο πάτημα που κάνει πρόβλημα αλλά προς θεού όχι σε intersport και βλακείες αλλά σε επαγγελματία ποδολόγο. Κόστος δυστυχώς πολύ μεγάλο αν χρειαστεί να φτιαχτούν πάτοι.

Οι γιατροί τι είπαν για τους πόνους στα καλάμια? Τα καλάμια είναι κόκκαλο, δεν δικαιούται να πονάει εκτός αν είναι κάτι άλλο εκεί κοντά

Δημοσ.

Αν τρέχεις δεκάρια κάθε μέρα θέλεις δύο ζευγάρια παπούτσια για τρέξιμο. Ο πάτος θα πρέπει να ξεκουράζεται τουλάχιστον 24 ώρες ανάμεσα σε δύο προπονήσεις. 

• Like 5
Δημοσ.
2 ώρες πριν, JiovanniGeorgeo είπε

Εκτός θέματος μεν, αλλά είτε εδώ, είτε με PM, αν μου βρίσκατε ένα quote μιας ιστοσελίδας, ή ένα μικρό βίντεο YT, που να λέει ΤΑ SUPER SOS που ΠΡΕΠΕΙ να κάνω 5-10 λεπτά πριν ξεκινήσω το τρέξιμο.. θα το ακολουθούσα ευλαβικά!

Υπάρχουν πολλά βιντεάκια και άρθρα που δίνουν παραδείγματα. 

Να κάνω ένα sum up: Πριν το τρέξιμο χρειάζεσαι δυναμικές κινήσεις και όχι στατικές. Οι στατικές πηγαίνουν στην αποθεραπεία. Επίσης, κομμάτι της προθέρμανσης και της αποθεραπείας είναι κι η ένταση. Δεν ξεκινάς φουλ τα γκάζια, παρά με ένα γρήγορο περπάτημα - ελαφρύ τζόκινγκ, και χτίζεις σταδιακά την ένταση. Προετοιμάζεις το σώμα σου κατ' αυτόν τον τρόπο. Αντίθετα, μετά το τρέξιμο, πρέπει να πας το σώμα σου σε κατάσταση ηρεμίας. Ρίξε ταχύτητα και περπάτα χαλαρά. Κάνε και τις στατικές σου διατάσεις, κι είσαι αρχηγός.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

θα σου πω την προσωπική μου άποψη και τι δούλεψε τουλάχιστον σε εμένα. Μετά από 10+ χρόνια τρέξιμο και αποστάσεις μέχρι μαραθώνιο. 

Κατά την ταπεινή μου άποψη οι αερόσολες ΔΕΝ κάνουν για μεγάλες αποστάσεις. Σε κανένα αγώνα δεν θα δεις να τρέχουν με παπούτσια που έχουν αερόσολα. 

Θέλεις παπούτσι που να απορροφάει τους κραδασμούς. Εγώ μετά από πολλές δοκιμές κατέληξα στα https://www.skroutz.gr/c/379/athlitika-ypodhmata/f/2012673/Saucony-Triumph.html?keyphrase=iso+5 + πάτους φτιαγμένους για εμένα μετά από μέτρηση. Κόστος 100€ την πρώτη φορά και μετά 75€ κάθε φορά που παραγγέλνω καινούργιους (περίπου κάθε 2,000χλμ) Μόνο έτσι σώθηκα από τραυματισμούς και πόνους. 

Επεξ/σία από ekap
Δημοσ.

Νομίζω αυτά μου ζητάτε.

Ύψος 1.69

Βάρος 66.55

BMI 22.2

Ηλικία 35-36 ετών

Εδώ από ρολόι Xiaomi Band 6 έχω το χθεσινό, τελευταίο τρέξιμο. Είναι παρεμφερές, ότι ' να ' ναι δηλαδή, με τα υπόλοιπα. 

image.jpeg.8c3c2ff49621085537b96dc67b606017.jpeg

Παιδιά επίσης κάνω box 3 έτη σχεδόν, είμαι αυτός εδώ, και για 2 έτη σήκωνα τρομερά βάρη σαν κουβαλητής (η καλύτερη εργασία που έχω κάνει - και τα περισσότερα λεφτά που έχω βγάλει), εκεί έκανα και τα ~17.000 βήματα τη μέρα.. σε πρακτορείο αεροδρόμειο. Τώρα το box το κάνω ξυπόλυτος, και το περπάτημα στην εργασία απλά λύθηκε με 1-2 αλλαγές πάτων. Και οι δεύτεροι δηλαδή είναι απο super market. Δε θεωρώ πως έχω πρόβλημα.

Το ότι ΟΛΑ τα παραπάνω, ΜΑ ΟΛΑ, τα κάνω για να σώσω τον ψυχικό μου κόσμο καθώς είμαι 100% αυτοκτωνικός, φαίνεται στο ότι όντως με τα βίας μπαίνω στο κόπο να με ζεστάνω στο τρέξιμο. Ειδικά όταν έχω νεύρα.

Τι κάνω;

Δυο διατάσεις. Στατικές (που ήδη μου λέτε πως είναι για το τέλος αυτές), μια που τεντώνω το πόδι εμπρός σε ένα ψηλό παγκάκι, και μια που τα τραβάω πίσω στο κώλο. Τα κρατάω για 20s έκαστο, και ξεκινάω. Τις περισσότερες φορές πάω κάπως πιο αργά στην αρχή.. Θα προσπαθώ να το κάνω συνειδητά. Και το περπάτημα στο ΤΕΛΟΣ γνωρίζω ήδη, αλλά πολλές φορές απλά θέλω να τελειώνω. Στο όνομα σας, δε θα το ξανακάνω.

Με τα παπούτσια τι γίνεται.. Εγώ "πονάω" στην ιδέα να μπω στα intersport, όλα αυτά τα μαγαζιά τα απαιχθάνομαι (αγοράζω από αποθήκες και ηλεκτρονικά). Άντε να επιστρέψω κάτι.. αλλά να τρέχω για ειδικούς πάτους.. με σκοτώνετε - δεν έχω ούτε υπομονή, ούτε λεφτά για 50€ πάτο.

Νομίζω αυτά ήταν τα πρώτα φαβορί.

1. Pegasus 41 → Για καθημερινό τρέξιμο σε ευθείες, αλλά όχι τρέλα-επιφάνειες.

2. Adidas Terrex Soulstride → Για το δικό μου “ψυχολογικό τρέξιμο-διαδρομή-ξεσπάσματα”, χωρίς φιοριτούρες. ΚΑΙ ΤΣΑΜΠΑ.

3. Nike Pegasus Trail 5 GTX → Νομίζω αυτό αν και το πιο ακριβό, είναι το πιο τούμπανο και καλύπτει ΟΛΕΣ τις ανάγκες μου.

Τώρα χρήστες αναφέρουν HOCA και άλλα εξωτικά πράγματα. Βοηθήστε να καταλήξω.

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω κι εγώ με τα Pegasus, εγώ τρέχω χρόνια και με τα ASICS Nimbus. Τα τρία τελευταία μοντελα ειδικά είναι πολύ καλά.

Βλεπω ότι πας με αργό ρυθμό όποτε προτίμησε κάτι για διάρκεια κι όχι ταχύτητα.

Και αν το κάνεις κάθε μέρα, να έχεις δυο να εναλλάσσεις και να γυμνάζεις τους μυς και με άλλον τρόπο έστω και μια φορά την εβδομαδα.

Βρες και κανένα δεκάλεπτο βίντεο για cool down και stretching μετά το τρέξιμο και ακόλουθα το όταν επιστρέφεις σπίτι με την ησυχία σου, όχι μόνο λίγων δευτερολέπτων διάταση στο δρόμο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...