arxontas2323 Δημοσ. 4 Αυγούστου Δημοσ. 4 Αυγούστου Δεν έχω διαβάσει τι έχουν γράψει οι άλλοι. Γενικα το τρέξιμο ειναι απο τα πιο εύκολα προσβάσιμα σπορ αλλα και απο τα χειρότερα στο θέμα τραυματισμών. Γενικα αν δεις οτι δεν σου βγαίνει και μετα απο αλλαγή παπουτσιών άλλαξε σπορ. Οσον αφορά τα παπούτσια δεν ειναι τόσο απλό όσο φαίνεται. Δεν σημαίνει οτι ενα παπούτσι που κάνει σ μένα , ότι κάνει και σ εσένα… εγώ έχω υπερπρηνισμο και παίρνω συγκεκριμένα παπούτσια.
tzavardin Δημοσ. 4 Αυγούστου Δημοσ. 4 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 20 ώρες πριν, JiovanniGeorgeo είπε Έχω ήδη αρκετές χρυσές συμβουλές για να απαντήσω και εγώ. Αρχικά ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για το ενδιαφέρον σας, και που αντέξατε να διαβάσετε το σεντόνι μου ή ένα κομμάτι του έστω. Προτιμώ να κλειστώ σε φρενοκομείο, παρά σε γυμναστήριο. Λυπάμαι, δεν μπορώ να ανταπεξέλθω ούτε στο ταρτάν. Μπαίνω μέσα στο ΜΠΑΡΟΥΤΑΔΙΚΟ Αιγάλεω αν έχεις ακουστά, και μόνο όταν ΤΡΕΞΩ ΜΕ ΤΑ ΟΛΑ μου μπαίνω για έναν γύρο. Αναζητώ κάτι άλλο φιλαράκι μου. Θέλω να αισθάνομαι ελεύθερος, όχι σαν ποντίκι που κάνει γύρω γύρω. Το τόνισα, δεν πάω για γυμναστική, πάω για να νιώσω ελεύθερος, να σκεφτώ, να ακούσω τη μουσική μου, και να χαλαρώσω κουράζοντας με για να μην χιμήξω και ξεσπάσω σε άνθρωπο. Να, κάτι τέτοιες πρακτικές συμβουλές μου μένουν, και με βοηθούν να καταλάβω μερικά πράγματα. Πάλι καλά που δεν τα παρήγγειλα, ήμουν έτοιμος! Μετά είπα.. ε, ας πάμε στο insomnia πρώτα.. Εκτός θέματος μεν, αλλά είτε εδώ, είτε με PM, αν μου βρίσκατε ένα quote μιας ιστοσελίδας, ή ένα μικρό βίντεο YT, που να λέει ΤΑ SUPER SOS που ΠΡΕΠΕΙ να κάνω 5-10 λεπτά πριν ξεκινήσω το τρέξιμο.. θα το ακολουθούσα ευλαβικά! Ε, δε πάω αλλού. Nike Pegasus, τέλος. Να κλειδώσουμε σε μοντέλο; Και βλέπω εγώ το πως και από που. Nike Pegasus Trail 5 GTX Ανδρικά Αθλητικά Παπούτσια Trail Running Μαύρα Αδιάβροχα με Μεμβράνη Gore-Tex - 120€ Αυτά δείχνουν να είναι τα φαβορί. 0 αρνητικές, ναι μεν θερινά αλλά ΣΙΓΟΥΡΑ θα βγάλω χειμώνα στη Ταυλάνδη που προσπαθώ να πάω. Επίσης λέει αναπνέουν. Αυτά δείχνουν αναμφίβολα τα ΑΠΟΛΥΤΑ. Nike Air Zoom Pegasus 39 Shield Ανδρικά Αθλητικά Παπούτσια Running Μαύρα - 100€ Κακώς τα παραθέτω. Αλλά επειδή αναφέρθηκε το ότι μπορώ να πάω σε παλιό μοντέλο.. αξιολογήσεις λένε πως διαλάει ο πάτος τους εντός 2 μηνών. Και σε 6 να διαλύσουν, εγώ θα κλαίω με μαύρο δάκρυ.. άρα όχι αυτά. Nike Air Zoom Pegasus 40 Ανδρικά Αθλητικά Παπούτσια Running Μαύρα - 120€ Μοναδικό αρνητικό ότι λερώνουν; Κανένα θέμα, τα βάζω σε κάλτσα για να τα προστατέψω, φαντάσου αυτά των 20€ και στο πλυντήριο κατευθείαν. Επίσης είχε αγοράσει με λευκή σόλα ο χρήστης. Άρα είναι πιθανή αγορά και αυτά για εμένα. Nike Pegasus 41 Ανδρικά Αθλητικά Παπούτσια Running Black / Anthracite - 115€ Θετικότατες αξιολογήσεις, ένας είπε πως τρίζουν και έχουν κακό πάτημα στη φτέρνα. Το δεύτερο με τρομάζει μόνο. @Demis ΑΝ δεν είσαι και εσύ υπέρ των Pegasus, των GTX λόγου χάριν, μην αναλύω και τα δικά σου.. ήδη έχει πονέσει το κεφάλι μου κοιτόντας παπούτσια. Απ΄ ότι έχετε καταλάβει, απλά θα προτιμούσα να είναι διακριτικά - full-black. Η λογική της σόλας από αφρό που έχουν τα Pegasus, είναι να απαντά στην πίεση που δίνεις προς το πόδι στο τρέξιμο και να σε βοηθάει να σηκώσεις το πόδι, απορροφόντας ένα ποσοστό από τον κραδασμό. Επειδή είναι αφρός, βοηθάει στο να το κάνει αυτό ομοιόμορφα σε ανώμαλο δρόμο. Αντίστοιχο υλικό έχουν και τα vomero (Που είναι ελάχιστα πιο ακριβά και συνήθως καλύτερα, και για τους περισσότερους τα καλύτερα commercial παπούτσια σε αυτήν την κατηγορία είναι τα asics kayano που είναι και αυτά ακριβότερα). Θέλω να σου εφιστήσω την προσοχή στο εξής: Ναι, έκανες μεγάλο λάθος τόσον καιρό με τα παπούτσια των 50 ευρώ. Το ότι θα πάρεις τώρα όμως παπούτσι των 120 ευρώ δε σημαίνει ότι θα κρατήσει περισσότερο. Μετά από 3-6 μήνες ανάλογα τη χρήση(μπορεί και αργότερα), θα δεις ότι αυτός ο αφρός θα κάτσει. Τότε το παπούτσι αυτό θέλει αλλαγή ή να το χρησιμοποιείς μόνο για περπάτημα, καθημερινές δουλειές. Όπως καταλαβαίνεις είναι ακριβό χόμπι το τρέξιμο. Τα παπούτσια για αθλητές είναι συνήθως ακόμα ακριβότερα. Επίσης κάποιες χύμα συμβουλές: Τα pegasus 38,39 και ίσως και το 40 ήταν αρκετά καλές σειρές. Το 41 δεν μου άρεσε καθόλου. Τα trail και ότι άλλο είναι διαφορετικές σειρές εντός της σειράς, καλό είναι να τα δοκιμάσεις πριν τα πάρεις. Αυτό ισχύει και για το νούμερο της Nike. Αν δεν ξέρεις το νούμερό σου, μέτρα το πόδι σου καλά, και βρες πιο είναι το νούμερο σου σε αυτή την εταιρεία γιατί είναι σχετικά στενά και θα υποφέρεις. Τέλος, τα καινούρια pegasus, τα vomero κλπ όταν δεν τα περπατάς, μπορούν να κάνουν καταστροφική δουλειά στο πόδι σου. Αν κάνεις δουλειά με πολλή ώρα ορθοστασία, χωρίς να τα κουνάς δηλαδή, ασκούν πίεση προς τα πάνω και το πλεονέκτημά τους στο τρέξιμο γίνεται μειονέκτημα. Η κοπέλα μου έκανε κιρσούς από την πίεση αυτή σε δουλειά με ορθοστασία. Η ορθοστασία πέρα από το ότι είναι γενικά κακή, θέλει flat πάτους. Επεξ/σία 4 Αυγούστου από tzavardin 1
atheatos Δημοσ. 4 Αυγούστου Δημοσ. 4 Αυγούστου New Balance https://www.skroutz.gr/s/47856354/New-Balance-411-V3-M411CR3-Andrika-Athlitika-Papoutsia-Running-Mple.html Όχι απαραίτητα το συγκεκριμένο. Ενα οποιοδήποτε new balance κάνει για αυτό που θες.
Therempant Δημοσ. 4 Αυγούστου Δημοσ. 4 Αυγούστου 39 λεπτά πριν, tzavardin είπε Η λογική της σόλας από αφρό που έχουν τα Pegasus, είναι να απαντά στην πίεση που δίνεις προς το πόδι στο τρέξιμο και να σε βοηθάει να σηκώσεις το πόδι, απορροφόντας ένα ποσοστό από τον κραδασμό. Επειδή είναι αφρός, βοηθάει στο να το κάνει αυτό ομοιόμορφα σε ανώμαλο δρόμο. Αντίστοιχο υλικό έχουν και τα vomero (Που είναι ελάχιστα πιο ακριβά και συνήθως καλύτερα, και για τους περισσότερους τα καλύτερα commercial παπούτσια σε αυτήν την κατηγορία είναι τα asics kayano που είναι και αυτά ακριβότερα). Θέλω να σου εφιστήσω την προσοχή στο εξής: Ναι, έκανες μεγάλο λάθος τόσον καιρό με τα παπούτσια των 50 ευρώ. Το ότι θα πάρεις τώρα όμως παπούτσι των 120 ευρώ δε σημαίνει ότι θα κρατήσει περισσότερο. Μετά από 3-6 μήνες ανάλογα τη χρήση(μπορεί και αργότερα), θα δεις ότι αυτός ο αφρός θα κάτσει. Τότε το παπούτσι αυτό θέλει αλλαγή ή να το χρησιμοποιείς μόνο για περπάτημα, καθημερινές δουλειές. Όπως καταλαβαίνεις είναι ακριβό χόμπι το τρέξιμο. Τα παπούτσια για αθλητές είναι συνήθως ακόμα ακριβότερα. Επίσης κάποιες χύμα συμβουλές: Τα pegasus 38,39 και ίσως και το 40 ήταν αρκετά καλές σειρές. Το 41 δεν μου άρεσε καθόλου. Τα trail και ότι άλλο είναι διαφορετικές σειρές εντός της σειράς, καλό είναι να τα δοκιμάσεις πριν τα πάρεις. Αυτό ισχύει και για το νούμερο της Nike. Αν δεν ξέρεις το νούμερό σου, μέτρα το πόδι σου καλά, και βρες πιο είναι το νούμερο σου σε αυτή την εταιρεία γιατί είναι σχετικά στενά και θα υποφέρεις. Τέλος, τα καινούρια pegasus, τα vomero κλπ όταν δεν τα περπατάς, μπορούν να κάνουν καταστροφική δουλειά στο πόδι σου. Αν κάνεις δουλειά με πολλή ώρα ορθοστασία, χωρίς να τα κουνάς δηλαδή, ασκούν πίεση προς τα πάνω και το πλεονέκτημά τους στο τρέξιμο γίνεται μειονέκτημα. Η κοπέλα μου έκανε κιρσούς από την πίεση αυτή σε δουλειά με ορθοστασία. Η ορθοστασία πέρα από το ότι είναι γενικά κακή, θέλει flat πάτους. Για ορθοστασια τι προτεινεις?
Nabuko Δημοσ. 4 Αυγούστου Δημοσ. 4 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Therempant είπε Για ορθοστασια τι προτεινεις? Σε τι περιβάλλον εργασίας? Τσέκαρε κάποιο από αυτά. Skechers Work (π.χ. Skechers Arch Fit ή Max Cushioning) Nike Air Monarch IV New Balance 624 / 608 Reebok Work N Cushion Birkenstock QO700 / Super Birki Shoes For Crews BASE i4 ή Comfort Base Cofra New Malaga U-Power RedLion Σε γενικές γραμμές και σε ότι αφορά παπούτσια καλό είναι να δοιμάζουμε μόνοι μας γιατί ότι βολεύει τον έναν δεν κάνει και στον άλλον διότι είμαστε διαφορετικοί ανατομικά. Επεξ/σία 4 Αυγούστου από Nabuko 2 1
tzavardin Δημοσ. 4 Αυγούστου Δημοσ. 4 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Therempant είπε Για ορθοστασια τι προτεινεις? Βασικά να την αποφεύγεις, γιατί μόνο κακό κάνει. Από εκεί και πέρα, ακόμα και ένα απλό flat παπούτσι έχει καλύτερο αποτέλεσμα από air zoom πάτους κλπ για τον λόγο που είπα πριν. Δεν ξέρω αν υπάρχουν ορθοπεδικοί πάτοι ειδικοί για ορθοστασία, υποθέτω ότι birkenstock κλπ με μαξιλάρια θα προσφέρουν κάποια ανακούφιση. Γενικά δες τα παπούτσια που είπε ο nabuko. Επεξ/σία 4 Αυγούστου από tzavardin
nickk0kkav Δημοσ. 4 Αυγούστου Δημοσ. 4 Αυγούστου Εγώ το μονο πραγμα που περνώ μαρκα ειναι τα παπούτσια. Τα αθλητικά παπούτσια κατα τη γνώμη μου είναι τα μονα οπου κανουν για περπάτημα. Δε χρειάζεται να πας στα 100€ .. Βασικά ποσα κιλα είσαι περίπου? Προφανώς οσο πιο βαρυς τοσο πιο καλα παπούτσια χρειάζονται. Σε έκπτωση βγαίνουν τα duramo της Adidas σε αυτα τα λεφτα..εμενα δε μου πολυαρεσουν Προτιμώ σε φθηνες σειρές τα patriot της ascics που θα τα βρεις στα 55-60 ευρω και οτι nike βρεις εως 60€ . Αλλα δε θες απλα αθλητικά θες οπωσδήποτε παπούτσια τρεξίματος! Εστω τα απλα μοντέλα. Προσεχε στα καλάμια που ανέφερες παιζει τεράστιο ρολο το drop του παπουτσιού δηλαδή η φτέρνα να ειναι πιο ψηλα απο τη μυτη του παπουτσιού. Πχ τα παπούτσια για τέννις ειναι φλατ..δε θες φλατ θελεις παπούτσια τρεξίματος! Αν μου πεις οτι εισαι 120 κιλα ξερω γω εκει πρέπει να πας σε nimbus asics 120+ Αλλα και εκει δεν ειναι τοσο απλο το θεμα γιατι πρέπει να ξερεις πως πατας . Αν εχεις πρηνισμό δε σου κάνουν αυτα τα μοντέλα κ τα φθηνα θες αλλα παπούτσια stability Ξεκινα απο τα φθηνα που λεω - εκτος αν ειναι πολύ βαρυς και το βλέπεις. Αλλα για να καταλάβεις πρέπει να δοκιμασεις τα ζευγάρια μήνες μη τα βαλεις μια βδομάδα! Υγ : δε διαβασα κανένα ποστ ακτος απο το αρχικό σου
miltiadis1989 Δημοσ. 4 Αυγούστου Δημοσ. 4 Αυγούστου Τα παπούτσια τρεξίματος πρέπει να τα δοκιμάσεις και καλό είναι να τα πληρώσεις γιατί θα κλαις τα πόδια σου μετά από λίγο καιρό. Εγώ είμαι βαρύ σκαρί(110 κιλά τώρα) και με βολεύουν πάρα πολύ κάποια μιζούνο που πήρα. Τα πλήρωσα αλλά πλέον δεν έχω πόνο στα πόδια
Therempant Δημοσ. 4 Αυγούστου Δημοσ. 4 Αυγούστου 1 λεπτό πριν, miltiadis1989 είπε Τα παπούτσια τρεξίματος πρέπει να τα δοκιμάσεις και καλό είναι να τα πληρώσεις γιατί θα κλαις τα πόδια σου μετά από λίγο καιρό. Εγώ είμαι βαρύ σκαρί(110 κιλά τώρα) και με βολεύουν πάρα πολύ κάποια μιζούνο που πήρα. Τα πλήρωσα αλλά πλέον δεν έχω πόνο στα πόδια Ριξε προταση, θα ηθελα για τον πατερα μου, περπατημα μονο? 1
rataplann Δημοσ. 4 Αυγούστου Δημοσ. 4 Αυγούστου Ψηλέ Σταμάτα το τρέξιμο, βασικά όλοι σας σταματήστε το τρέξιμο,ο άνθρωπος δεν είναι τσιτάχ, τρέχει μόνο όταν τον κυνηγάνε.. περπάτημα μόνο. 2 3
JiovanniGeorgeo Δημοσ. 4 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου ^ Γέλασα. Δεν τα λες όλα όμως. Γιατί είναι ο άνθρωπος εκ του φυσικού του; Για να σκοτώνει και να ριμάζει. Σε περίπτωση που ήμουν γείτονας σου θα προτιμούσες να έβρισκα τις ρίζες μου ή να πάρω παπουτσάκι; ________________________________________________ Στο θέμα μας. Ελπίζω να μην σας απογοητεύσω με την επιλογή μου. ΠΟΛΛΟΙ ακόμα λέτε, ΠΡΕΠΕΙ να τα σκάσω. Πήγα στο Intersport και τελικά δεν τα έσκασα. Από τη μια είχα κάτι Gore-tex των 130, δοκίμασα και τα Novablast 5, και από την άλλη είχα τα Adidas Falcon 5, ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟ νούμερο 40 παρακαλώ (που είναι το νούμερο μου λίγο πολύ - πολύ αναπαυτικά και δεμένα με το πόδι). ΜΕΡΑ ΜΕ ΝΥΧΤΑ παιδιά. Μιλάμε οι κουμούτσες τα Trail αισθανόμουν πως μόνο βάρος είναι.. ενώ το άλλο ήρθε, έκατσε και το ένστικτο μου έλεγε πως ναι μεν δεν είναι το καλύτερο (ούτε τα trail ηταν), ναι μεν μπορεί να φάω καμιά γλύστρα ή να γυρίσω από λάσπες και να δείχνω σαν άστεγος.. ΑΛΛΑ, με λιγότερα από 40€ (γιατί ήταν και το παιδικό - πάλι καλά μου έκοψε σε αυτό), επέστρεψα σπίτι.. έβαλα τα δικά μου.. και παρατηρώ πως τα 3 ζευγάρια Bozikis που έχω είναι ένα ξεχυλωμένο χάλι μπροστά στα Falcon, και ήταν και 39 νούμερο να φανταστείτε αυτά. Δείχνουν μέρα νύχτα στην πέδηση. Άρα σίγουρα έπρεπε τουλάχιστον να ξεκολλήσω από τα Bozikis. Τώρα θα ψάξω να βρω τα super-sos ζεστάματα και διατάσεις, να κάθομαι 10' να τα κάνω. Και αύριο βγαίνω για δοκιμή με σκοπό να τα δώσω ΟΛΑ. Θα επανέλθω με την εμπειρία και την αίσθηση στο καλάμι. https://www.skroutz.gr/s/54702350/adidas-Runfalcon-5-Wide-IE0552-Andrika-Athlitika-Papoutsia-Running-Mayro.html?product_id=258741882&sponsored=listing 2 1
Dante80 Δημοσ. 4 Αυγούστου Δημοσ. 4 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Να τα χαρείς, καλά τρεξίματα! Είχα τα 3 πριν καιρό και ήταν πραγματικά τίμια, πιες τους το αίμα! Μια πρόταση. Τρέξε δυο τρεις μέρες με αυτά, και αν δεις πως είναι μια χαρά τότε πάρε άλλο ένα ζευγάρι και φόρα τα μέρα παρά μέρα το καθένα. Όπως γράψαμε, καλό θα είναι να αφήνεις τον πάτο να ξεκουράζεται και να μην φοράς το ίδιο παπούτσι κάθε μέρα. Όχι μόνο θα σου κρατήσουν περισσότερο, αλλά θα είναι και καλύτερα από το να πάρεις δύο ζευγάρια στην σειρά. Δλδ, χοντρικά εκεί που θα κάψεις 2 ζευγάρια παπούτσια σε 12 μήνες αν τα φοράς κάθε μέρα, αν πάρεις δύο τώρα και τα φοράς εναλλάξ θα κρατήσουν 18 μήνες. 50% περισσότερο! υγ: έχε υπόψιν σου πως το νούμερο σου είναι ότι πρέπει για αγορές, καθώς μπορείς να βλέπεις ταυτόχρονα ανδρικά, γυναικεία και εφηβικά παπούτσια. Φοράω 42 που είναι και το μεγαλύτερο νούμερο σε γυναικεία συνήθως, οπότε πολλές φορές πετυχαίνω το ζευγάρι που θέλω σε αυτά, και σε καλές τιμές! Επεξ/σία 4 Αυγούστου από Dante80 2
Makis38 Δημοσ. 4 Αυγούστου Δημοσ. 4 Αυγούστου 6 hours ago, Therempant said: Ριξε προταση, θα ηθελα για τον πατερα μου, περπατημα μονο? Skechers
miltiadis1989 Δημοσ. 5 Αυγούστου Δημοσ. 5 Αυγούστου 16 ώρες πριν, Therempant είπε Ριξε προταση, θα ηθελα για τον πατερα μου, περπατημα μονο? Mizuno wave rider έχω πάρει.Είχα φτάσει να κάνω και ημιμαραθώνιο με αυτά πλέον έχω κάποιο καιρό να παώ και θα έχω πέσει σίγουρα σε αποδόση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις