Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, LeoTheAkuma είπε

Πως ξαφνικά γίνεται να έχουν γίνει παράνομοι 7 εκατομμύρια πολίτες που ότι και χρήση να κάνουν (από τους οποίους είναι μια τρίχα από το παγκόσμιο χάρτη) MP3, σε μια ταινία online η site με αθλητικά η κατέβασμα ταινίας η παιχνιδιών, ξαφνικά να έχει γίνει το νούμερο ένα θέμα στο ίντερνετ αλλά όχι στις ειδήσεις.

πολυ σωστος.. δν το ειχα σκεφτει καθολου αυτο 

• Απαντ. 378
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, LeoTheAkuma είπε

Εγώ άλλη απορία έχω. Πως ξαφνικά γίνεται να έχουν γίνει παράνομοι 7 εκατομμύρια πολίτες που ότι και χρήση να κάνουν (από τους οποίους είναι μια τρίχα από το παγκόσμιο χάρτη) MP3, σε μια ταινία online η site με αθλητικά η κατέβασμα ταινίας η παιχνιδιών, ξαφνικά να έχει γίνει το νούμερο ένα θέμα στο ίντερνετ αλλά όχι στις ειδήσεις. Εάν ήταν κάτι τόσο σοβαρό θα έπαιζε παντού. Όχι μόνο σε τόσα site. Εκφοβισμός είναι ο οποίος δεν ξέρουμε αν θα τηρηθεί πιστεύω. Ούτε νομικές γνώσεις έχω ούτε είμαι δικηγόρος. Απλά ξέρω ότι τόσοι νόμοι υπάρχουν, λίγοι εφαρμόζονται στην Ελλάδα. Δεν έγινε ξαφνικά το downloading παράνομο. 

Αμα βγει στις ειδησεις ποιος νομιζεις οτι θα το δει ? 

Απλα θα σε ζαλισει η θεια απο το χωριο που βλεπει "Βερα στο δεξι" στο youtube εαν ειναι παράνομη.

Μετα θα σε ρωταει αυτο ειναι ? εκεινο ειναι ? κτλ.

Να σου θυμησω με την DIGEA που 2 χρονια μας τα ειχανε κανει Zeppelin οτι θα κοπει το αναλογικο σημα.

Ε οταν το κοψανε τοτε ετρεχαν για αποκωδικοποιητες ολοι οι μπαρμπαδες....

Ουρες σε Κωτσοβουλες,Ηλεκτρονικη,MediaMarkt ...

Ετσι και με το παρανομο download & streaming 1 χρονο το λεμε .

Οταν θα σκασουν τα πρωτα προστιμα θα λενε οι μπαρμπαδες "και που ξερω εγω οτι sportlemon ειναι παρανομο ; εγω την Παναιτωλικαρα εβλεπα"

Η θα λέει εγω πληρωνω για το κουτι συνδρομη , γιατι ειμαι παρανομος?  δινω 15€ το μηνα...

Επεξ/σία από k_w_t
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, pasxaliskar είπε

για πες ρε τι θα διαλεξουν να κανουν να βρουν οικιακα μποξακια η εαν seedareis σε τορεντ ? καθεστε κοιτατε το δεντρο και οχι το δασοσ που λεμε .. 

Αυτό λέτε αλλά το θέμα είναι ότι δε ξέρετε τι λέτε όσοι τα λέτε.

Το τι θα κάνουν και μέχρι σε ποιο βαθμό θα εφαρμόσουν το νόμο μένει να το δούμε.

Το τι ΜΠΟΡΟΥΝ να κάνουν οι κάτοχοι πνευματικών δικαιωμάτων είναι γνωστό. Τι εντύπωση έχεις, ότι οι υπάλληλοι τους κάνουν copy τα magnet links ένα ένα στο qbittorrent και κάθονται και γράφουν IPs στο τεφτέρι για να τις δώσουν στο δικηγόρο; ΌΛΗ η διαδικασία είναι αυτοματοποιημένη μέχρι το δικηγόρο που κάνει τις μυνήσεις (σε όσες χώρες γίνεται αυτό).

Στην πραγματικότητα οι ελληνικές εταιρείες που έχουν αγοράσει τα πνευματικά δικαιώματα μπορεί να μη χρειάζεται να κάνουν απολύτως τίποτε. Μπορούν να λαμβάνουν αυτόματα τα στοιχεία από τις εταιρείες με τις οποίες ήδη συνεργάζονται οι κάτοχοι πνευματικών δικαιωμάτων στο εξωτερικό.

Αλλιώς με το σκεπτικό σου, γιατί να είναι μεγάλος κόπος στην Ελλάδα των 10 εκατομμυρίων και να μην είναι π.χ. στη Γερμανία των 85 εκατομμυρίων που κανείς δε κατεβάζει χωρίς VPN; Ή ακόμα περισσότερο, στις ΗΠΑ. Εκεί γιατί οι χρήστες δε νιώθουν ότι μπορούν να κρυφτούν μέσα στο δάσος και να συνεχίσουν να κατεβάζουν ανενόχλητα;

Επεξ/σία από imvrios
  • Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, polakis21 είπε

Αυτο που λες για το kodi πως το συμπεραινεις οτι εισαι ασφαλης; Τι διαφορετικο εχει το kodi οταν βλεπεις ταινια;

Αναφέρομαι στη χρήση του kodi για πρόσθετα που χρησιμοποιούν πηγές streaming όπως tainiomania ή και free iptv servers. Εκεί υπάρχει  απόρρητο επικοινωνιών που δεν αίρεται για περιπτώσεις θέασης πειρατικού περιεχομένου, αλλά για πολύ σοβαρότερα εγκλήματα.

Στις περιπτώσεις που το kodi χρησιμοποιεί πρόσθετα που αντλούν από torrent ισχύει ότι έγραψα παραπάνω για τα torrents. Ας διευκρινίσω κάτι  επιπλέον. Στη Γερμανία οι κάτοχοι πνευματικών δικαιωμάτων (και οι εισπρακτικές που χρησιμοποιούν) αν βρουν στο swarm ενός torrent ενδιαφέροντός τους γερμανικές IP έχουν δικαίωμα εξωδικαστικά να αιτηθούν τα στοιχεία των χρηστών των IP από τους εκεί παρόχους και να αιτηθούν εξωδικαστικά αποζημίωση από τους χρήστες του torrent. Αν οι χρήστες αρνηθούν τότε πάνε δικαστικά.

Στην Ελλάδα, με τον εδώ νόμο και την ΚΥΑ, αν οι κάτοχοι πνευματικών δικαιωμάτων βρουν σε swarm ελληνικές IP πρέπει να καταγγείλουν στον εισαγγελέα , να καταρτιστεί ποινική δικογραφία, αυτός να απευθυνθεί στην ΑΑΔΕ για το πρόστιμο, η ΑΑΔΕ στους παρόχους για να ταυτοποιηθεί ο χρήστης από την IP, να ενημερωθεί ο οργανισμός πνευματικής ιδιοκτησίας για να φτάσει στο τέλος να ενημερωθούν οι κάτοχοι των δικαιωμάτων για να ζητήσουν αποζημίωση. Οι δυνατότητες εύκολου και γρήγορου χρήματος για τους κατόχους δικαιωμάτων είναι μικρότερες στην Ελλάδα από ότι στη Γερμανία και δεν είμαι βέβαιος ότι θα το κυνηγήσουν. Πιθανόν να κινηθούν κάποιες υποθέσεις για να δουν πώς θα πάει...

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, Nik35 είπε

Αναφέρομαι στη χρήση του kodi για πρόσθετα που χρησιμοποιούν πηγές streaming όπως tainiomania ή και free iptv servers. Εκεί υπάρχει  απόρρητο επικοινωνιών που δεν αίρεται για περιπτώσεις θέασης πειρατικού περιεχομένου, αλλά για πολύ σοβαρότερα εγκλήματα.

Στις περιπτώσεις που το kodi χρησιμοποιεί πρόσθετα που αντλούν από torrent ισχύει ότι έγραψα παραπάνω για τα torrents. Ας διευκρινίσω κάτι  επιπλέον. Στη Γερμανία οι κάτοχοι πνευματικών δικαιωμάτων (και οι εισπρακτικές που χρησιμοποιούν) αν βρουν στο swarm ενός torrent ενδιαφέροντός τους γερμανικές IP έχουν δικαίωμα εξωδικαστικά να αιτηθούν τα στοιχεία των χρηστών των IP από τους εκεί παρόχους και να αιτηθούν εξωδικαστικά αποζημίωση από τους χρήστες του torrent. Αν οι χρήστες αρνηθούν τότε πάνε δικαστικά.

Στην Ελλάδα, με τον εδώ νόμο και την ΚΥΑ, αν οι κάτοχοι πνευματικών δικαιωμάτων βρουν σε swarm ελληνικές IP πρέπει να καταγγείλουν στον εισαγγελέα , να καταρτιστεί ποινική δικογραφία, αυτός να απευθυνθεί στην ΑΑΔΕ για το πρόστιμο, η ΑΑΔΕ στους παρόχους για να ταυτοποιηθεί ο χρήστης από την IP, να ενημερωθεί ο οργανισμός πνευματικής ιδιοκτησίας για να φτάσει στο τέλος να ενημερωθούν οι κάτοχοι των δικαιωμάτων για να ζητήσουν αποζημίωση. Οι δυνατότητες εύκολου και γρήγορου χρήματος για τους κατόχους δικαιωμάτων είναι μικρότερες στην Ελλάδα από ότι στη Γερμανία και δεν είμαι βέβαιος ότι θα το κυνηγήσουν. Πιθανόν να κινηθούν κάποιες υποθέσεις για να δουν πώς θα πάει...

Το θέμα είναι ότι υπάρχει πλέον η διαδικασία. Και συμφωνώ ότι αποκλείεται να τους κυνηγήσουν όλους. Αν το αποφασίσουν στη τύχη θα κυνηγήσουν κάποιους προς παραδειγματισμό. Αν είσαι όμως ο γκαντέμης της υπόθεσης και είσαι σε αυτούς;

Στην Ελλάδα πρέπει να μπει στη μέση και ο εισαγγελέας γιατί μιλάμε για ποινικό αδίκημα και θα πληρώσεις πρόστιμο στο κράτος. Στη Γερμανία πληρώνεις μόνο τους κατόχους, σε ιδιώτες.

Και ένα ωραίο που έχει μέσα η ΚΥΑ αν δεν το έχεις δει.

Η απόφαση προβλέπει επίσης ότι η πληρωμή του προστίμου δεν απαλλάσσει από την υποχρέωση καταβολής αποζημιώσεων και δικαιωμάτων στους δικαιούχους των έργων. Όλες οι παραβάσεις γνωστοποιούνται στον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας, ώστε οι δικαιούχοι να μπορούν να διεκδικήσουν επιπλέον αξιώσεις.

Που τι σημαίνει; Ότι πέρα από το πρόστιμο στην ΑΑΔΕ και στο κράτος, οι κάτοχοι πνευματικών δικαιωμάτων μπορούν να σε κυνηγήσουν μετά και αυτοί για επιπλέον λεφτά.

Ο γερμανικός νόμος πλέον είναι γατάκι μπροστά στον ελληνικό.

Επεξ/σία από aypnia
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, aypnia είπε

Το θέμα είναι ότι υπάρχει πλέον η διαδικασία. Και συμφωνώ ότι αποκλείεται να τους κυνηγήσουν όλους. Στη τύχη θα κυνηγήσουν κάποιος προς παραδειγματισμό. Αν είσαι όμως ο γκαντέμης της υπόθεσης και είσαι σε αυτούς;

Στην Ελλάδα πρέπει να μπει στη μέση και ο εισαγγελέας γιατί μιλάμε για ποινικό αδίκημα και θα πληρώσεις πρόστιμο στο κράτος. Στη Γερμανία πληρώνεις μόνο τους κατόχους, σε ιδιώτες.

Και ένα ωραίο που έχει μέσα η ΚΥΑ αν δεν το έχεις δει.

Η απόφαση προβλέπει επίσης ότι η πληρωμή του προστίμου δεν απαλλάσσει από την υποχρέωση καταβολής αποζημιώσεων και δικαιωμάτων στους δικαιούχους των έργων. Όλες οι παραβάσεις γνωστοποιούνται στον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας, ώστε οι δικαιούχοι να μπορούν να διεκδικήσουν επιπλέον αξιώσεις.

Που τι σημαίνει; Ότι πέρα από το πρόστιμο στην ΑΑΔΕ και στο κράτος, οι κάτοχοι πνευματικών δικαιωμάτων μπορούν να σε κυνηγήσουν μετά και αυτοί για λεφτά.

Το έχω δει αλλά δεν ξέρω τι μπορεί να διεκδικήσουν οι κάτοχοι δικαιωμάτων από απλούς χρήστες που βλέπουν μια ή περισσότερες ταινίες και τι από καφετέριες, μπαρ κλπ που προβάλλουν αγώνες.

Ο νόμος σχετικά με τις ταινίες είναι πολύ προβληματικός. Θεωρεί ότι κάθε παράβαση σηκώνει πρόστιμο (με διπλασιασμό του για να μην κινηθεί ποινική διαδικασία) .  Έτσι αν κάποιος σε ένα διάστημα ενός μήνα πιαστεί να βλέπει 10 ταινίες θεωρητικά μπορεί να κληθεί να πληρώσει 10 φορές. Το πρόβλημα είναι ότι αν ο ίδιος χρησιμοποιούσε μποξάκι κατά  το ίδιο διάστημα και πιανόταν, θα πλήρωνε μόνο ένα πρόστιμο για όσες ταινίες κι αν έβλεπε.  Αυτό είναι μάλλον αντισυνταγματικό.

Το μεγάλο θέμα είναι αν θα γίνουν δικογραφίες από τους εισαγγελείς για τις περιπτώσεις των torrents. Αν ξεκινήσουν , οι επιπλοκές στα καταστήματα και καταλύματα που προσφέρουν δωρεάν wifi θα είναι πολλές.

Δημοσ.
Στις 6/8/2025 στις 2:57 ΜΜ, adi32 είπε
  • Η χρήση παράνομων προγραμμάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών  (αν έχεις προγράμματα χωρις αδεια )
  • Η διανομή παράνομων υλικών φορέων ήχου  (αν διανέμεις πχ mp3)
  • Η αποθήκευση μουσικών συνθέσεων χωρίς άδεια  (αν σωζεις πχ mp3)
  • Η παράνομη αναμετάδοση, εγγραφή ή διανομή οπτικοακουστικών έργων  (αν μεταδιδεις ή διανεμεις βιντεο) 
  • Η πρόσβαση σε προστατευόμενο περιεχόμενο μέσω παράνομων συσκευών ή υπηρεσιών (αν εισαι συνδρομητης σε πειρατικα)

Αυτα ειναι μονο ?

Αρα δε λεει για εναν χρηστη που απλα βλεπει μια ταινια ή εναν αγωνα online 

και εγω αυτο καταλαβαινω, οποτε ειμαστε κομπλε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άρα η είδηση λέει πως απλά θα ανεβουν τα VPN από κάνα 12ρι που είναι το μήνα, σε 20-30€..;

Και πάλι μπάζει η ιστορία για μένα. Όπως είπε ένας χρήστης από πίσω με άλλο τρόπο.. Πες ότι θες να στερήσεις από έναν χρήστη 750$, και ξέρεις πως δεν έχει vpn, απλά θα αναπαράγεις κάτι στο πισί ή κινητό του; 

Όταν λέω χρήστη εννοώ κάποιον που δε χωνεύεις. 

Επεξ/σία από JiovanniGeorgeo
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο youtube υπάρχουν επεισόδια από σειρές του mega π.χ  Σαββατογεννημένες καλή ώρα που βλέπουν τώρα τα παιδιά.Αυτα υπόκεινται στο νόμο περί πειρατείας;;;;

Επεξ/σία από cd2matheos
Δημοσ.

Εγώ πάντως, βρήκα το θάρρος και κατεβάζω (εξαιρετικά αργά, αλλά δε με πειράζει) το Dexter το καινούριο επεισόδιο σε πολύ χαμηλή ανάλυση, και λίγα mb με Opera vpn όχι τορρεντ, direct download. Ελπίζω να μη με πιάσουν, αλλά κόβεται ο Dexter; Δεν κόβεται...

• Like 2
Δημοσ.

Καλησπέρα.

Θα ήθελα να ρωτήσω τί ισχύει / προβλέπει ο νέος νόμος σχετικά με εμπορικούς downloaders όπως StreamFab, MovPilot, κ.ά. 

Πληρώνω συνδρομή στη Disney+ και σκέφτομαι να αγοράσω το αντίστοιχο πακέτο του StreamFab ώστε να έχω τις αγαπημένες μου ταινίες και σειρές σε εξωτερικό HDD (για ιδιωτική χρήση), αλλά με αυτά που διαβάζω δεν ξέρω αν η ελεγκτική αρχή το "βλέπει" ως torrenting ή άλλη ύποπτη διακίνηση δεδομένων. Θα χρειαστεί vpn ακόμα και για αυτό;

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, elnec είπε

Εγώ πάντως, βρήκα το θάρρος και κατεβάζω (εξαιρετικά αργά, αλλά δε με πειράζει) το Dexter το καινούριο επεισόδιο σε πολύ χαμηλή ανάλυση, και λίγα mb με Opera vpn όχι τορρεντ, direct download. Ελπίζω να μη με πιάσουν, αλλά κόβεται ο Dexter; Δεν κόβεται...

Μόνο 4Κ HDR web η Blu-ray. Τιποτα αλλο δεν είναι πια αποδεκτό εν έτη 2025. Παίξε με nord obfuscated turkey δίνει εξαιρετικές ταχύτητες και πάντα private tracker οχι public. 

35 λεπτά πριν, pmakr είπε

ξερει κανεις καποιο vpn που να ειιναι γρηγορο σε torrents?

Το ταχυτητες επιζητάς? Κατι σε 150mb με 200mb είναι αποδεκτό? Δηλαδή να γίνεται το down με 15 20mb/s. 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, cd2matheos είπε

Στο youtube υπάρχουν επεισόδια από σειρές του mega π.χ  Σαββατογεννημένες καλή ώρα που βλέπουν τώρα τα παιδιά.Αυτα υπόκεινται στο νόμο περί πειρατείας;;;;

Αν μπουν πρόστιμα και για youtube ή και κάθε λογής βιντεάκια ακόμα και σε fb, tiktok κλπ. νομίζω πως ανοίγουν οι πύλες του φρενοκομείου. 

• Like 2
Δημοσ.
58 λεπτά πριν, Arkin είπε

Μόνο 4Κ HDR web η Blu-ray. Τιποτα αλλο δεν είναι πια αποδεκτό εν έτη 2025. Παίξε με nord obfuscated turkey δίνει εξαιρετικές ταχύτητες και πάντα private tracker οχι public.

Εντάξει νομίζω υπερβολικό 8-9+ giga για ένα επεισόδιο 50 λεπτών. Και το 1080p με υψηλό bitrate στο μισό και λιγότερο μέγεθος μια χαρά είναι. Ιδικά οι σύγχρονες smart μια χαρά upscale κάνουν. Και δεν μπλέκεις καθόλου με torrent... Πας σε free direct links και ας κατέβει σε 10 λεπτά αντί για 5. Άποψή μου φυσικά.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...