zio10 Δημοσ. Σάββατο στις 10:23 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:23 πμ 22 λεπτά πριν, gakost είπε Τα ακούς κούφια οχι επειδή ο τοίχος ειναι στραβός αλλά επειδή κάνανε οικονομια στην κόλλα. Λέγετε spot fixing και ουσιαστικά βάζουν κόλλα στις 4 γωνίες αντί σε όλη την επιφάνεια. Τα "μαστόρια" θα σου πούνε ότι δεν πειράζει αλλά οι κατασκευαστές απο τις κόλλες στις οδηγίες εγκατάστασης γράφουν ότι πρέπει να καλυφθεί ολη η επιφάνεια. Πχ η ardex που νομίζω ειναι δημοφιλής κόλλα στην Ελλάδα αναφέρει: The tiles must be pressed firmly into the freshly combed mortar bed to ensure good contact with the mortar. Slide the tile at right angles to the notch pattern to ensure 100% coverage on the back of the tile. Tiles with ribbed or keyed back profiles, large format tiles (400mm in either direction), should also be buttered to ensure complete coverage. Lift a tile from time to time to check that there are no voids beneath the tile. Do not spot fix. Any surplus adhesive must be removed from the surface of the tile and joints, before the adhesive sets. ARDEX X18 has an open time of 30 minutes and an adjustment time of 30 minutes. Please be aware of site conditions when considering these times and only spread enough adhesive so that the tiles can be fixed while the mortar is still wet. All tools should be cleaned with water immediately after use. Μπορείς να το διαπιστώσεις με τα μάτια σου με μια θερμική κάμερα. Βρέχεις τα πλακάκια και στην κάμερα φαίνονται Ξεκάθαρα οι περιοχές που έχει και που δεν έχει κόλλα. Εκτός απο το κούφιο που ακούς, ιδίως στα μεγάλα και βαριά που έβαλες μπορεί να ξεκολλήσουν και θα σπάσουν πιο εύκολα αν τα χτυπήσεις κατά λάθος. Ελπίζω να έβαλε μεμβράνη απο πισω να κανει στεγανοποιήση πρώτα. Δύσκολο να έβαλε μεμβράνη νομίζω.
Axelq Δημοσ. Σάββατο στις 10:53 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:53 πμ 24 minutes ago, gakost said: Ελπίζω να έβαλε μεμβράνη απο πισω να κανει στεγανοποιήση πρώτα. Εδώ έχει κάνει οικονομία στην κόλλα, για ποια μεμβράνη μιλάμε. Έτυχες στον κλασικό "μάστορα" δηλαδή 9/10 αν όχι 99/100 εκεί έξω. Μπορείς να τους καταλάβεις από τα παρακάτω χαρακτηριστικά: 1) Αρχικά πρέπει να σχολιάσει αρνητικά τη δουλειά κάποιου άλλου μάστορα, ειδικά αν είχες φέρει κάποιον για την ίδια δουλειά. 2) Χρησιμοποιεί προϊστορικά εργαλεία και δεν έχει θέληση να μάθει πως να χρησιμοποιήσει ένα laser αλφάδι, έχει "έμπειρο μάτι". 3) Συγκεκριμένα οι πλακάδες έχουν θέμα αν τους φέρεις μικρά πλακάκια, αλλά και πολύ μεγάλα πλακάκια να έχεις πάρει, πάλι θα έχουν παράπονο, αν είναι 60 x 60 θα σου πουν ότι είναι στραβά, όχι Α' ποιότητας και ότι έκαναν ώρες να τα ισιώσουν για να είναι ομοιόμορφα. 4) Κανείς δε θα κάτσει να ισιώσει τον τοίχο αλλά θα χρησιμοποιήσει παραπάνω κόλλα, στην περίπτωση σου ούτε αυτό έκανε. 5) Να σου κάνει τις γωνίες 45 ° για να μη φαίνονται οι ένωσεις, μικρή πιθανότητα. 6) Να χρησιμοποιήσει μεμβράνη στεγανοποίησης, εποξειδικό - υδατοαπωτητικό αρμόστοκο ειδικά στο μπάνιο, καμία. Σταματάω εδώ αλλιώς θα πάρει η μπάλα όλες τις ειδικότητες 😁
souvlakomanis Δημοσ. Σάββατο στις 10:55 πμ Μέλος Δημοσ. Σάββατο στις 10:55 πμ (επεξεργασμένο) 56 λεπτά πριν, gakost είπε Τα ακούς κούφια οχι επειδή ο τοίχος ειναι στραβός αλλά επειδή κάνανε οικονομια στην κόλλα. Λέγετε spot fixing και ουσιαστικά βάζουν κόλλα στις 4 γωνίες αντί σε όλη την επιφάνεια. Τα "μαστόρια" θα σου πούνε ότι δεν πειράζει αλλά οι κατασκευαστές απο τις κόλλες στις οδηγίες εγκατάστασης γράφουν ότι πρέπει να καλυφθεί ολη η επιφάνεια. Πχ η ardex που νομίζω ειναι δημοφιλής κόλλα στην Ελλάδα αναφέρει: The tiles must be pressed firmly into the freshly combed mortar bed to ensure good contact with the mortar. Slide the tile at right angles to the notch pattern to ensure 100% coverage on the back of the tile. Tiles with ribbed or keyed back profiles, large format tiles (400mm in either direction), should also be buttered to ensure complete coverage. Lift a tile from time to time to check that there are no voids beneath the tile. Do not spot fix. Any surplus adhesive must be removed from the surface of the tile and joints, before the adhesive sets. ARDEX X18 has an open time of 30 minutes and an adjustment time of 30 minutes. Please be aware of site conditions when considering these times and only spread enough adhesive so that the tiles can be fixed while the mortar is still wet. All tools should be cleaned with water immediately after use. Μπορείς να το διαπιστώσεις με τα μάτια σου με μια θερμική κάμερα. Βρέχεις τα πλακάκια και στην κάμερα φαίνονται Ξεκάθαρα οι περιοχές που έχει και που δεν έχει κόλλα. Εκτός απο το κούφιο που ακούς, ιδίως στα μεγάλα και βαριά που έβαλες μπορεί να ξεκολλήσουν και θα σπάσουν πιο εύκολα αν τα χτυπήσεις κατά λάθος. Ελπίζω να έβαλε μεμβράνη απο πισω να κανει στεγανοποιήση πρώτα. Ναι επειδή το έψαξα λίγο αυτό φοβάμαι που γράφεις επειδή ένα για το spot fixing. Μεμβράνη δεν έβαλε όχι και γενικά πήγε αρκετά λάθος όλο αυτό νομίζω. Βεβαια δεν ήξερα και εγώ γιατί πρώτη φορά ανακατεύτηκα με τέτοιες εργασίες οπότε δεν ήξερα τι ισχύει και τι όχι. το θέμα είναι τώρα τι κάνω το αφήνω έτσι και ότι γίνει; Ή μπορώ/αξιζει να κάνω κάτι τώρα. η πολλή που μπήκε ήταν H30 kerakol και πλήρωνα εγώ τις κόλλες οπότε αυτό με την οικονομία δεν ξέρω αν ισχύει. Επεξ/σία Σάββατο στις 10:56 πμ από souvlakomanis
gakost Δημοσ. Σάββατο στις 11:10 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:10 πμ (επεξεργασμένο) 7 hours ago, Axelq said: Εδώ έχει κάνει οικονομία στην κόλλα, για ποια μεμβράνη μιλάμε. Έτυχες στον κλασικό "μάστορα" δηλαδή 9/10 αν όχι 99/100 εκεί έξω. Μπορείς να τους καταλάβεις από τα παρακάτω χαρακτηριστικά: 1) Αρχικά πρέπει να σχολιάσει αρνητικά τη δουλειά κάποιου άλλου μάστορα, ειδικά αν είχες φέρει κάποιον για την ίδια δουλειά. 2) Χρησιμοποιεί προϊστορικά εργαλεία και δεν έχει θέληση να μάθει πως να χρησιμοποιήσει ένα laser αλφάδι, έχει "έμπειρο μάτι". 3) Συγκεκριμένα οι πλακάδες έχουν θέμα αν τους φέρεις μικρά πλακάκια, αλλά και πολύ μεγάλα πλακάκια να έχεις πάρει, πάλι θα έχουν παράπονο, αν είναι 60 x 60 θα σου πουν ότι είναι στραβά, όχι Α' ποιότητας και ότι έκαναν ώρες να τα ισιώσουν για να είναι ομοιόμορφα. 4) Κανείς δε θα κάτσει να ισιώσει τον τοίχο αλλά θα χρησιμοποιήσει παραπάνω κόλλα, στην περίπτωση σου ούτε αυτό έκανε. 5) Να σου κάνει τις γωνίες 45 ° για να μη φαίνονται οι ένωσεις, μικρή πιθανότητα. 6) Να χρησιμοποιήσει μεμβράνη στεγανοποίησης, εποξειδικό - υδατοαπωτητικό αρμόστοκο ειδικά στο μπάνιο, καμία. Σταματάω εδώ αλλιώς θα πάρει η μπάλα όλες τις ειδικότητες 😁 Αυτά ισχύουν όλα και συμφωνω. Να σου πω όμως κάπως τους καταλαβαίνω σε κάποια πραγματα. Να παρει αυτός που ενδιαφέρεται εργαλεία, θέλουν όμως χρήματα, τι πιστεύεις θα πει ο ιδιοκτήτης αν του πει 1,2,5 ευρώ παραπάνω το μέτρο; Σιγα ρε μεγάλε πλακάκια βάζεις τι ζητας; (που είναι δύσκολη τεχνικά εργασία για να γίνει σωστα αλλά στο μυαλό πολλών απλά τα κολλάς). Το ίδιο και στα μεγέθη, τα μικρά προφανώς θέλουν πιο πολύ χρόνο. Τι θα σου πει ο ιδιοκτήτης αν του δώσεις αλλη τιμή για μικρά και άλλη για μεγάλα; Οι μάστορες συμπεριφέρονται ανάλογα με την αγορά και τους πελάτες. 7 hours ago, souvlakomanis said: Ναι επειδή το έψαξα λίγο αυτό φοβάμαι που γράφεις επειδή ένα για το spot fixing. Μεμβράνη δεν έβαλε όχι και γενικά πήγε αρκετά λάθος όλο αυτό νομίζω. Βεβαια δεν ήξερα και εγώ γιατί πρώτη φορά ανακατεύτηκα με τέτοιες εργασίες οπότε δεν ήξερα τι ισχύει και τι όχι. το θέμα είναι τώρα τι κάνω το αφήνω έτσι και ότι γίνει; Ή μπορώ/αξιζει να κάνω κάτι τώρα. η πολλή που μπήκε ήταν H30 kerakol και πλήρωνα εγώ τις κόλλες οπότε αυτό με την οικονομία δεν ξέρω αν ισχύει. Από το εγειρίδιο του κατασκευαστή της κόλλας που έβαλες Εφαρμογή Για να εξασφαλιστεί η μέγιστη πρόσφυση απαιτείται το πάχος του συγκολλητικού υλικού να είναι αρκετό για να καλύψει όλη την πίσω πλευρά του υλικού επένδυσης. Σε μεγάλες διαστάσεις, ορθογώνιες με πλευρά > 60 cm και σε γρανιτοπλακίδια μικρού πάχους μπορεί να απαιτείται η εφαρμογή του συγκολλητικού υλικού ακόμα και στην πίσω πλευρά του πλακιδίου. Επαληθεύστε δειγματοληπτικά την αποτελεσματική επαφή του συγκολλητικού υλικού με την πίσω πλευρά του υλικού. Τηρήστε τους κατασκευαστικούς αρμούς, τους αρμούς διαμερισμού και τους περιμετρικούς αρμούς που υπάρχουν στο υπόστρωμα. Δημιουργήστε ελαστικούς αρμούς διαστολής: - ≈ 10 m² σε εξωτερικούς χώρους - ≈ 25 m² σε εσωτερικούς χώρους - κάθε 8 m μήκους για μακρόστενες επιφάνειες. Γράφει και άλλες απαίτησεις για την προετοιμασία αλλα όπως σωστά έγραψαν παραπάνω κανένας δεν τα τηρεί. Μην σου πω ότι πολλοί τεχνίτες δεν ξέρουν να διαβάζουν ένα τεχνικό εγχειρίδιο. Δεν θέλω να σου βάλω ψιλούς στα αυτιά αλλά πόσες κόλλες αγόρασες; Μήπως κάποιες πήγανε στην επόμενη δουλειά του μαστορα; Δεν σου λέω ότι αυτό έγινε αλλά δεν ειναι και απίθανο Επεξ/σία Σάββατο στις 06:15 μμ από gakost
ATmega Δημοσ. Σάββατο στις 10:28 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:28 μμ Μια ερώτηση. Αντί για μεμβράνη μπορεί να μπει στην τσιμεντοκονια και στον σοβά στους τοίχους κάποιο υλικό τύπου aquamat ( 2 χέρια στους τοίχους και το πάτωμα) και μετά από πάνω να μπουν τα πλακάκια?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα