Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποια θα διαλέγατε ως καλύτερη περιοχή για παραθέριση στην αττική. Ενοικίαση ή αγορά εξοχικής κατοικίας ? 

αρχιζω τηνκουβεντα με Μαυρο λιθάρι και Λεγραινά  .

δεν ξέρω καλά τα μέρη όμως 

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Πολύ γενικό ερώτημα

Η περιοχή είναι από τα τελευταία που θα σε απασχολήσουν 

Που είναι η μόνιμη σου κατοικία και που η δουλειά; 

Τι ηλικία έχεις; 

Παιδιά; 

Πόσο είσαι διατεθειμένος να ασχολείσαι με το σπίτι; 

Πόσο είναι διατεθειμένη η γυναίκα σου να περνάει διακοπές κάνοντας το ίδιο που κάνει στην Αθήνα;

• Like 1
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, manosbr είπε

Ποια θα διαλέγατε ως καλύτερη περιοχή για παραθέριση στην αττική. Ενοικίαση ή αγορά εξοχικής κατοικίας ? 

Έχεις απεριόριστο χρήμα ή ορισμένο μπάτζετ?

Με τα άλλα θέματα που έχεις ανοίξει για αγορές κύριας κατοικίας και εξοχικών τι έκανες τελικά? 

Δημοσ.
Στις 8/8/2025 στις 11:35 ΜΜ, Morosana είπε

Πολύ γενικό ερώτημα

Η περιοχή είναι από τα τελευταία που θα σε απασχολήσουν 

Που είναι η μόνιμη σου κατοικία και που η δουλειά; 

Τι ηλικία έχεις; 

Παιδιά; 

Πόσο είσαι διατεθειμένος να ασχολείσαι με το σπίτι; 

Πόσο είναι διατεθειμένη η γυναίκα σου να περνάει διακοπές κάνοντας το ίδιο που κάνει στην Αθήνα;

η εξοχική κατοικία δεν αναιρεί τις κανονικές διακοπές .

μια εξοχική κατοικία στην Αττίκη θεωρώ δίνει τη δυνατότητα κανονικών διακοπών αλλού, και εξοχικής κατοικίας στην αττική (2ο σπίτι για διαμονή 1-2 μήνες το καλοκαίρι, 3 ημέρα κτλ .

δενντο έχω δοκιμάσει , απλά υποθέσεις , και όνειρα 

Δημοσ.

από 2 γνωστούς που έχουν εξοχικό πάντως ακούω το ίδιο πράγμα. 

"Καλύτερα να μη το είχαμε. Και μπελάδες έχει για συντήρηση και τέτοια.. για να πάμε ουσιαστικά 2-3 εβδομάδες το χρόνο. Και επιπλέον έχεις και το γεγονός ότι διάφοροι συγγενείς σου μπαστακώνονται και στην ουσία πας διακοπές και καταλήγεις να κάνεις τον υπηρέτη του καθενός από αυτούς.

Πας το Πάσχα να ψήσεις, θα σου κατσικωθεί και ο άλλος πάνω στο κεφάλι σου και σε αυτή την περίπτωση ποιος θα τρέξει; Η νοικοκυρά του σπιτιού και οι άλλοι επισκέπτες θα την βγάλουν ζάχαρη.

Κρατάς όλα αυτά τα λεφτά λοιπόν και για την υπόλοιπη ζωή σου πας κάθε χρόνο σε διαφορετικό μέρος ενώ τώρα είσαι συνέχεια στο ίδιο"

Και γενικά πολλές φορές έχω ακούσει από γνωστούς να λένε... θα πάω στο εξοχικό του τάδε.... Κάθε φορά που το ακούω αυτό έρχονται στο μυαλό μου τα παραπάνω λόγια 

Αυτό δε σημαίνει πως εμένα θα με χαλούσε ένα εξοχικό. Απλά μεταφέρω τα παραπάνω λόγια

• Like 8
Δημοσ.
1 ώρα πριν, manosbr είπε

η εξοχική κατοικία δεν αναιρεί τις κανονικές διακοπές .

μια εξοχική κατοικία στην Αττίκη θεωρώ δίνει τη δυνατότητα κανονικών διακοπών αλλού, και εξοχικής κατοικίας στην αττική (2ο σπίτι για διαμονή 1-2 μήνες το καλοκαίρι, 3 ημέρα κτλ .

δενντο έχω δοκιμάσει , απλά υποθέσεις , και όνειρα 

Επειδή το έχω δοκιμάσει και ξέρω πως είναι να υπάρχει εξοχικό ( δυστυχώς έχουμε βρεθεί με  παραπάνω σπίτια και εξοχικά απ όσα χρειάζεται ) τα παραπάνω είναι πολύ σημαντικά. Πολλές φορές όταν πάμε Χίο για λίγες μέρες προτιμάμε να μείνουμε σε ξενοδοχείο παρότι έχουμε πολύ μεγάλο σπίτι να μείνουμε γιατί είναι μπελάς.

Νοίκιασε για λίγους μήνες και αν σου αρέσει η φάση το βλέπεις πιο σοβαρά. Το αν ειναι στο λιθάρι,.στο θυμάρι στα Λεγραινά ή στη Φώκαια έχει ελάχιστη διαφορά. 

Είναι ακριβώς το ίδιο με το να αγοράσεις σκάφος επειδή έκανες 2 βόλτες με σκάφος φίλου ,ανέμισαν τα μαλλιά σου και νομίζεις ότι είναι όλα εύκολα  Μετά βλέπεις τα έξοδα , τον κακό καιρό που κάνει τη βόλτα εφιάλτη, συντήρηση, αποθήκευση,  καύσιμα , αβαρίες , έλλειψη χρόνου και στο τέλος μπαίνει αγγελία ενώ έχεις χάσει ένα σωρό παράδες.

• Like 4
Δημοσ.

Εγω θα υπολογιζα και την αλλη πλευρα, απο παχη μεχρι λουτρα νοτια, ή απο πανω, λουτρακι αλεποχωρι ψαθα γερμενο κλπ.

Δημοσ.
10 hours ago, Neptu said:

Καλύτερα να μη το είχαμε.

Μπορούν πάντα να τα χαρίσουν σε κάποιον να γλιτώσουν.

Πληρώνω εγώ μεταβιβάσεις και λοιπά έξοδα αν θέλουν να τους σώσω!

• Like 2
Δημοσ.

θα σου πω την απολυτη αληθεια για τα εξοχικα να σε γλυτωσω απο τωρα.

τρωνε λεφτα και γιαυτο αξιζουν μονο αν: 

1) πηγαινεις πολυ συχνα και αρα ειναι καθαρο. γιατι αν δεν πας 6 μηνες τελικα ειτε δεν πας για να μην καθαριζεις ειτε πας και κουραζεσαι πιο πολυ απο το να πας αλλου. αν εχεις 3 διημερα το χρονο και 15 το καλοκαιρι δεν αξιζει για κανενα λογο.

2) ειστε πολλοι επισκεπτες. δεν βγαζει νοημα για μια οικογενεια σχεδον ποτε.

3) ειναι σε μερος που δεν θα βαρεθεις να πηγαινεις μετα απο 5 χρονια.

Δημοσ.

Το μαυρο λιθαρι και τα λεγραινα εχουν το καλο ειναι σε κοντινη αποσταση απο Αθηνα και μπορεις να πας μεχι και ενα πρωινο του Σαββατο για 2 3 ωρες για μια δουλεια και παλι να εισαι σπιτι σου στην Αθηνα το μεσημερι. Εξαρταται  βεβαια και που μενεις στην Αθηνα ή σε ποια περιοχη ειναι η δουλεια.

Εμεις εχουμε εξοχικο στο Λαγονησι και μενουμε Μαρουσι. Πατημενος και χωρις ιδιαιτερη κινηση λιγο λιγοτερο απο 25 λεπτα πορτα πορτα. Το ρεκορ απο την αλλη ειναι γυρω στα 50 λεπτα. Απειρες φορες εχουμε παει οικογενειακως για φαγητο σε ταβερνα στη περιοχη το μεσημερι, για υπνο μετα στο εξοχικο, καφεδακι στη βεραντα και μετα επιστροφη Αθηνα.

Απο την αλλη, αν ειχα εξοχικο στην Παρο, στη Πρεβεζα ή στα Καμμενα Βουρλα θα το σκεφτομουν διπλα και τριπλα για ενα ΠΣΚ. Και για τον χρονο να παω και για τα εξοδα μετακινησης 

• Like 5
Δημοσ.
18 ώρες πριν, Neptu είπε

από 2 γνωστούς που έχουν εξοχικό πάντως ακούω το ίδιο πράγμα. 

"Καλύτερα να μη το είχαμε. Και μπελάδες έχει για συντήρηση και τέτοια.. για να πάμε ουσιαστικά 2-3 εβδομάδες το χρόνο. Και επιπλέον έχεις και το γεγονός ότι διάφοροι συγγενείς σου μπαστακώνονται και στην ουσία πας διακοπές και καταλήγεις να κάνεις τον υπηρέτη του καθενός από αυτούς.

Πας το Πάσχα να ψήσεις, θα σου κατσικωθεί και ο άλλος πάνω στο κεφάλι σου και σε αυτή την περίπτωση ποιος θα τρέξει; Η νοικοκυρά του σπιτιού και οι άλλοι επισκέπτες θα την βγάλουν ζάχαρη.

Κρατάς όλα αυτά τα λεφτά λοιπόν και για την υπόλοιπη ζωή σου πας κάθε χρόνο σε διαφορετικό μέρος ενώ τώρα είσαι συνέχεια στο ίδιο"

Και γενικά πολλές φορές έχω ακούσει από γνωστούς να λένε... θα πάω στο εξοχικό του τάδε.... Κάθε φορά που το ακούω αυτό έρχονται στο μυαλό μου τα παραπάνω λόγια 

Αυτό δε σημαίνει πως εμένα θα με χαλούσε ένα εξοχικό. Απλά μεταφέρω τα παραπάνω λόγια

+1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λουτρακι
Κοντα στην αθηνα σε 1,5 ωρα το πολυ
Εχει γαματη παραλια με ψιλο βοτσαλακι και οχι την σπαστικη αμμο που μπαινει παντου, εχει ντουζ με ζεστο γλυκο νερο, εχεις επιλογη να πας σε ηρεμο καφε, σε θορυβωδες κλαμπ (οκ του κωλου) η με την ομπρελα σου οπου θες
Δεν τηρω κανονες σαβουαρ βιβρ, οι συγκενεις μακρια και το ξερουν, μονο φιλοι που επιλεγουμε εμεις

Επεξ/σία από safridia
  • Like 6
Δημοσ.

Εγώ έχω Κερατέα.

Οκ γλυτώνεις πολλά έξοδα, αν είσαι τύπος που θα πάς για μερικά μπάνια κλπ.

Αν θες να πηγαίνεις κάθε χρόνο και αλλού, με ξενοδοχεία , τότε δεν αξίζει.

Ναι, έχει έξοδα συντήρησης, ΔΕΗ, νερό, καθαρισμό στο χωράφι (αν έχεις), βλάβες κλπ, αλλά ηρεμείς πραγματικά. Το φτιάχνεις όπως θες εσύ και είσαι άρχοντας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...