MadPax Δημοσ. χθες στις 12:24 πμ Δημοσ. χθες στις 12:24 πμ Έχω στη Σαλαμίνα προς τη πλευρά της Αίγινας, το βρήκα από τους γονείς μου και το κρατάω, είναι πολύ καλή λύση για μπάνια και ξεκούραση, ειδικά το καλοκαίρι σχεδόν μένουμε με την σύζυγο εκεί, έχουμε όλες τις ανέσεις και τις ευκολίες για μαγαζιά, συν την ησυχία και αν χρειαστεί είμαι στον Πειραιά σε μισή ώρα. Εννοείται πως συγγενείς απαγορεύονται, μόνο επιλεγμένοι φίλοι μας έρχονται και περνάμε φίνα. 3
lector Δημοσ. χθες στις 01:46 πμ Δημοσ. χθες στις 01:46 πμ 2 ώρες πριν, safridia είπε Λουτρακι Κοντα στην αθηνα σε 1,5 ωρα το πολυ Εχει γαματη παραλια με ψιλο βοτσαλακι και οχι την σπαστικη αμμο που μπαινει παντου, εχει ντουζ με ζεστο γλυκο νερο, εχεις επιλογη να πας σε ηρεμο καφε, σε θορυβωδες κλαμπ (οκ του κωλου) η με την ομπρελα σου οπου θες Δεν τηρω κανονες σαβουαρ βιβρ, οι συγκενεις μακρια και το ξερουν, μονο φιλοι που επιλεγουμε εμεις Η τελευταια δημοτικη αρχη εκανε την παραλιακη ενα εκτρωμα, ολο μπετον, εξαφανιστηκαν παρτερια, πρασινο, δεντρα, συντριβανια... Οι τυποι επρεπε να εχουν παει φυλακη χωρις δικη. Επισης το μισο λουτρακι το εχουν αγορασει ρωσοι ουκρανοι κλπ. Αλλα παρ'ολα αυτα ευτυχως αξιζει ακομα, να δουμε για ποσο... 1
basilis_k6 Δημοσ. χθες στις 02:57 πμ Δημοσ. χθες στις 02:57 πμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, lector είπε Η τελευταια δημοτικη αρχη εκανε την παραλιακη ενα εκτρωμα, ολο μπετον, εξαφανιστηκαν παρτερια, πρασινο, δεντρα, συντριβανια... Οι τυποι επρεπε να εχουν παει φυλακη χωρις δικη. Επισης το μισο λουτρακι το εχουν αγορασει ρωσοι ουκρανοι κλπ. Αλλα παρ'ολα αυτα ευτυχως αξιζει ακομα, να δουμε για ποσο... αυτο που εγινε στην παραλια ειναι πραγματικα συγκλονιστικο. τετοιο εκτρωμα θελει προσπαθεια πραγματικα. εβγαλαν τις λευκες πλακες πεζοδρομου και εβαλαν ενα σαγρε τσιμεντο(!). μποξακια καφε χρωμα (!) κοινα για καθε μαγαζι. κατεστρεψαν την ομορφια των καφετεριων και καποιες ειχαν οντως ωραια διακοσμηση. οι στυλοι φωτισμου ειναι κατι γκρι δοκαρια που την πρωτη φορα που τα ειδα λεω δεν τα εβαψαν ακομα... τελικα αυτο ηταν το τελικο τους χρωμα. με τους ρωσους/ουκρανους δεν ξερω τι παιζει, οντως ειναι απειροι πλεον εκει, λες και τα αγοραζουν τσαμπα. Επεξ/σία χθες στις 03:03 πμ από basilis_k6 1
Μακιαβέλλι Δημοσ. χθες στις 12:27 μμ Δημοσ. χθες στις 12:27 μμ On 10/08/2025 at 04:54, Morosana said: Πολλές φορές όταν πάμε Χίο για λίγες μέρες προτιμάμε να μείνουμε σε ξενοδοχείο παρότι έχουμε πολύ μεγάλο σπίτι να μείνουμε γιατί είναι μπελάς. Νομίζω πως αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Προσωπικά δεν διατείθεμαι να "χαραμίσω" χρόνο ξεκούρασης/ψυχαγωγίας για να περιποιηθώ ένα σπίτι που περνάω ελάχιστες μέρες το χρόνο σε αυτό. Νομίζω πως αν είχα, θα το νοίκιαζα. Κι αυτό χωρίς να με ενοχλεί το να πηγαίνω σε όλα τα 3ήμερα στο ίδιο μέρος (όχι να φάω το καλοκαίρι μου Λούτσα, Λουτράκι κλπ. όμως). Υποθέτω πως βγάζει αρκετά παραπάνω νόημα αν κάποιος βλέπει ως χόμπι τον κήπο και τα λαχανικά και παράλληλα φροντίζει και το σπίτι τακτικά για να μη χρειάζεται χοντρή δουλειά κάθε 3 μήνες που θα πήγαινε για βόλτα.
Morosana Δημοσ. χθες στις 12:53 μμ Δημοσ. χθες στις 12:53 μμ 21 λεπτά πριν, Μακιαβέλλι είπε Νομίζω πως αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Προσωπικά δεν διατείθεμαι να "χαραμίσω" χρόνο ξεκούρασης/ψυχαγωγίας για να περιποιηθώ ένα σπίτι που περνάω ελάχιστες μέρες το χρόνο σε αυτό. Νομίζω πως αν είχα, θα το νοίκιαζα. Κι αυτό χωρίς να με ενοχλεί το να πηγαίνω σε όλα τα 3ήμερα στο ίδιο μέρος (όχι να φάω το καλοκαίρι μου Λούτσα, Λουτράκι κλπ. όμως). Υποθέτω πως βγάζει αρκετά παραπάνω νόημα αν κάποιος βλέπει ως χόμπι τον κήπο και τα λαχανικά και παράλληλα φροντίζει και το σπίτι τακτικά για να μη χρειάζεται χοντρή δουλειά κάθε 3 μήνες που θα πήγαινε για βόλτα. Εξοχικό για διακοπές αν δεν πληρώσεις κάποιον για να στο προσέχει και συντηρεί σημαίνει ότι χάνεις τουλάχιστον την πρώτη και την τελευταία μέρα των διακοπών στο αέρισε, σκούπισε καθάρισε δωμάτια, στρώσε κρεβάτια, καθάρισμα σε αυλή μπαλκόνια κτλ κτλ κτλ και ξανα τα ίδια όταν φεύγεις. Αν βάλεις και στην εξίσωση ότι μεταφέρεις μεγάλο μέρος της ρουτίνας με μαγείρεμα καθάρισμα πλυντήριο δεν προσφέρει καμία ιδιαίτερη ξεκούραση.
1comment Δημοσ. χθες στις 01:44 μμ Δημοσ. χθες στις 01:44 μμ (επεξεργασμένο) 51 λεπτά πριν, Morosana είπε Εξοχικό για διακοπές αν δεν πληρώσεις κάποιον για να στο προσέχει και συντηρεί σημαίνει ότι χάνεις τουλάχιστον την πρώτη και την τελευταία μέρα των διακοπών στο αέρισε, σκούπισε καθάρισε δωμάτια, στρώσε κρεβάτια, καθάρισμα σε αυλή μπαλκόνια κτλ κτλ κτλ και ξανα τα ίδια όταν φεύγεις. Αν βάλεις και στην εξίσωση ότι μεταφέρεις μεγάλο μέρος της ρουτίνας με μαγείρεμα καθάρισμα πλυντήριο δεν προσφέρει καμία ιδιαίτερη ξεκούραση. Αυτό ακριβώς κάνουν οι γονείς μου χρόνια τώρα όταν πάνε στο εξοχικό. Μεταφέρουν τα μισά πράγματα του ψυγείου, ρούχα, βαλίτσες για 2-3 μέρες. Πιο πολύ κουράζονται παρά ξεκουράζονται. Πάνε όμως για να αλλάξουν λίγο περιβάλλον και να κάνουν μπάνια. Εγώ το καλοκαίρι παίζω κρυφτό με τον ήλιο και τη ζέστη. Βγαίνω κυρίως μετά τις 8.30 το βράδυ. Ακόμη και να είχα δικό μου το εξοχικό δεν θα πήγαινα ποτέ. Είναι στην Κινέτα που ουσιαστικά μόνο το καλοκαίρι έχει κάποια ζωή με λίγα ανοιχτά μαγαζιά. Οι επόμενες επιλογές είναι προς Αγίους Θεοδωρους ή Λουτράκι. Το χειμώνα ερημιά, φοβάσαι να κάτσεις. Επεξ/σία χθες στις 01:44 μμ από 1comment 2
JakeKaufman Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες 3ημερο καθαρας δευτερας 3ημερο αγίου πνεύματος + 2 ημέρες τηλεργασία 7 μέρες τον Ιούλιο (τηλεργασία + ΣΚ) Άλλο ένα ΣΚ τον Ιούλιο δύο εβδομάδες το καλοκαίρι (άδεια) όλα αυτά στο εξοχικό. Δεν το αγόρασα, είχα την τύχη να το κληρονομήσω. Αν έκανα τα παραπάνω σε ξενοδόχειο θα ήθελα πολύ περισσότερα από όσα δίνω για την ετήσια συντήρηση.
basilis_k6 Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες 8 λεπτά πριν, JakeKaufman είπε 3ημερο καθαρας δευτερας 3ημερο αγίου πνεύματος + 2 ημέρες τηλεργασία 7 μέρες τον Ιούλιο (τηλεργασία + ΣΚ) Άλλο ένα ΣΚ τον Ιούλιο δύο εβδομάδες το καλοκαίρι (άδεια) όλα αυτά στο εξοχικό. Δεν το αγόρασα, είχα την τύχη να το κληρονομήσω. Αν έκανα τα παραπάνω σε ξενοδόχειο θα ήθελα πολύ περισσότερα από όσα δίνω για την ετήσια συντήρηση. οταν μιλαμε για εξοχικο κοντα στην αθηνα ομως το να περασεις εκει την αδεια σου ειναι λιγο tragic. αν πας αλλου ξαφνικα το εξοχικο σε βλεπει 15 μερες το χρονο. μονο δεη/νερο να βαλεις δεν αξιζει. εκτος αν θες καπου να ακουμπησεις τα λεφτα σου, αλλο αυτο.
costas_ Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες Είμαι άνθρωπος της θάλασσας και της ησυχίας. Υπάρχει ένα κλειστό παραθαλλάσιο εξοχικό εντός Αττικής στην οικογένεια, το οποίο εαν το προσπαθήσω πολύ θα μπορούσα να το ανοίξω, να το αξιοποιήσω και φυσικά να το χρησιμοποιήσω τακτικά. Όμως να πω την αλήθεια, δεν θέλω να φανταστώ τον εαυτό μου να πηγαίνο-έρχομαι με το πορτ παγκάζ γεμμάτο ή ακόμα χειρότερα, με μια σχάρα στην οροφή και με μια ρυμουλκούμενη μπαγκαζιέρα γεμάτη. Το σιχαίνομαι. Ασε που δεν θέλω να κάνει και η γυναίκα μου κάτι αντίστοιχο, με κουβαλήματα, καθριότητες και τα σχετικά. Τα τελευταία 20 χρόνια προτιμώ να περνώ τις καλοκαιρινές μου αποδράσεις με το φουσκωτό, που μου επιτρέπει να χαίρομαι την θάλασσα και να κάνω και καμιά εξόρμηση. Φυσικά το παίρνω μαζί μου και όποτε θέλω να πάω διακοπές εκτός Αττικής. Με έχει προβληματίσει το εαν θα χρησιμοποιήσω ποτέ το εξοχικό και πραγματικά κατά καιρούς μια λέω θα το αξιοποιήσω και την άλλη στιγμή δεν θέλω ούτε να το βλέπω. 1
tsofras Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες Παιδιά όλα είναι σχετικά, λέτε για καθαριότητα και έξοδα αλλά δεν μιλάτε για το πόσο μεγάλο είναι το εξοχικό. Εγώ έχω ένα σε ισόγειο πολυκατοικίας 45τμ στα καμένα Βούρλα και τα ετήσια πάγια έξοδα είναι όσο βρίσκω να νοικιάσω τετρακλινο για 3 μέρες Το έχω μινιμαλ και σε μία ώρα το έχουμε κάνει λαμπικο με την γυναίκα μου Την βγάζουμε 2 εβδομάδες εδώ και μία κάπου αλλού για να μην βαριομαστε Εξοχικό είναι δεν χρειάζεται όλες τις ανέσεις όπως η κυρία κατοικία, πολλοί κάνουν αυτό το λάθος και έχουν ένα ολόκληρο νοικοκυριό και στο εξοχικό Μακάρι να είχα και εγώ ένα στην Αττική γιατί μπορείς να βγάλεις όλο σου το καλοκαίρι ( ταΣ/Κ) τουλάχιστον σε μία θάλασσα της προκοπής 7
Morosana Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες 35 λεπτά πριν, costas_ είπε Είμαι άνθρωπος της θάλασσας και της ησυχίας. Υπάρχει ένα κλειστό παραθαλλάσιο εξοχικό εντός Αττικής στην οικογένεια, το οποίο εαν το προσπαθήσω πολύ θα μπορούσα να το ανοίξω, να το αξιοποιήσω και φυσικά να το χρησιμοποιήσω τακτικά. Όμως να πω την αλήθεια, δεν θέλω να φανταστώ τον εαυτό μου να πηγαίνο-έρχομαι με το πορτ παγκάζ γεμμάτο ή ακόμα χειρότερα, με μια σχάρα στην οροφή και με μια ρυμουλκούμενη μπαγκαζιέρα γεμάτη. Το σιχαίνομαι. Ασε που δεν θέλω να κάνει και η γυναίκα μου κάτι αντίστοιχο, με κουβαλήματα, καθριότητες και τα σχετικά. Τα τελευταία 20 χρόνια προτιμώ να περνώ τις καλοκαιρινές μου αποδράσεις με το φουσκωτό, που μου επιτρέπει να χαίρομαι την θάλασσα και να κάνω και καμιά εξόρμηση. Φυσικά το παίρνω μαζί μου και όποτε θέλω να πάω διακοπές εκτός Αττικής. Με έχει προβληματίσει το εαν θα χρησιμοποιήσω ποτέ το εξοχικό και πραγματικά κατά καιρούς μια λέω θα το αξιοποιήσω και την άλλη στιγμή δεν θέλω ούτε να το βλέπω. Το σκάφος είναι το καλύτερο εξοχικό. Αν δεν είχα παιδιά όλα τα εξοχικά εκτός από το σπίτι στη Χίο θα είχαν πουληθεί αλλά τα κρατάμε και ας αποφασίσουν αυτά στο μέλλον τι θέλουν να τα κάνουν. 1
basilis_k6 Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες 1 λεπτό πριν, Morosana είπε Το σκάφος είναι το καλύτερο εξοχικό. Αν δεν είχα παιδιά όλα τα εξοχικά εκτός από το σπίτι στη Χίο θα είχαν πουληθεί αλλά τα κρατάμε και ας αποφασίσουν αυτά στο μέλλον τι θέλουν να τα κάνουν. σκαφος που κοιμιζει ανθρωπους κανει οσο ενα εξωχικο και ισως εχει και παραπανω εξοδα. αλλιως θα ειχαμε ολοι ενα.
safridia Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, lector είπε Η τελευταια δημοτικη αρχη εκανε την παραλιακη ενα εκτρωμα, ολο μπετον, εξαφανιστηκαν παρτερια, πρασινο, δεντρα, συντριβανια... Οι τυποι επρεπε να εχουν παει φυλακη χωρις δικη. Επισης το μισο λουτρακι το εχουν αγορασει ρωσοι ουκρανοι κλπ Αλλα παρ'ολα αυτα ευτυχως αξιζει ακομα, να δουμε για ποσο... 16 ώρες πριν, basilis_k6 είπε αυτο που εγινε στην παραλια ειναι πραγματικα συγκλονιστικο. τετοιο εκτρωμα θελει προσπαθεια πραγματικα. εβγαλαν τις λευκες πλακες πεζοδρομου και εβαλαν ενα σαγρε τσιμεντο(!). μποξακια καφε χρωμα (!) κοινα για καθε μαγαζι. κατεστρεψαν την ομορφια των καφετεριων και καποιες ειχαν οντως ωραια διακοσμηση. οι στυλοι φωτισμου ειναι κατι γκρι δοκαρια που την πρωτη φορα που τα ειδα λεω δεν τα εβαψαν ακομα... τελικα αυτο ηταν το τελικο τους χρωμα. με τους ρωσους/ουκρανους δεν ξερω τι παιζει, οντως ειναι απειροι πλεον εκει, λες και τα αγοραζουν τσαμπα. Δεν ειχα συγκλονιστει με τις απλες λευκες 50αρες πλακες πεζοδρομιου που ειχε πριν, μου αρεσει καλυτερα το τσιμεντο και οτι πηγαν τα μαγαζια ολα σε μια ευθειας. Σιγουρα θελουν ξυλο γιατι 3-4 χρονια και ακομη να τελειωσει το εργο Δεν με εχει προβληματισει οι ρωσοι-ουκρανοι, ηταν παντα αρκετοι, μεχρι και γουναραδικα με κυριλικο αλφαβητο ειχε, δεν ξερω πλεον. Παω καρφι παραλια, σουπερ, αντε και κανενα λουκουμα το βραδυ Επεξ/σία πριν από 18 ώρες από safridia 1
Morosana Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες 5 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε σκαφος που κοιμιζει ανθρωπους κανει οσο ενα εξωχικο και ισως εχει και παραπανω εξοδα. αλλιως θα ειχαμε ολοι ενα. Όχι ακόμα και ένα φουσκωτό στα 7 μέτρα που δεν κοιμίζει παρά μόνο μπορείς να κάνεις ναυτικό κάμπινγκ είναι πολύ ακριβότερο με πολλαπλάσια έξοδα από ένα εξοχικό αλλά μπορείς να κάνεις διακοπές τζάμπα και να γυρίσεις με χρήματα. Το έκανα από σχεδόν τα 20 μου μέχρι τα 40 και πλέον το κάνω λιγότερα (το να βγάζω χρήματα) 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα