Crash24 Δημοσ. Πέμπτη στις 07:47 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 07:47 μμ Η Apple ετοιμάζεται να αναβαθμίσει τα MacBook Pro με οθόνες OLED, με την Samsung να αναλαμβάνει αποκλειστικά την παραγωγή των πάνελ, σύμφωνα με νέα αναφορά. Η Apple σχεδιάζει να αναβαθμίσει τα MacBook Pro από mini-LED σε οθόνες OLED, με την κυκλοφορία του νέου μοντέλου να αναμένεται το 2026. Σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά, η Samsung θα είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής των πάνελ OLED για τους φορητούς υπολογιστές της Apple, αφήνοντας εκτός την LG παρά το γεγονός ότι και οι δύο εταιρείες προμηθεύουν την Apple με οθόνες για διάφορα προϊόντα της. Επιπλέον, φαίνεται πως η Apple σχεδιάζει να καταργήσει το notch στα νέα MacBook Pro με OLED, όπως έκανε και με τα iPhone της, υιοθετώντας μια σχεδίαση τύπου "χάπι" που η εταιρεία ονομάζει Dynamic Island. Όπως αναφέρεται από το κορεατικό μέσο Dealsite, η Samsung πραγματοποιεί μεγάλες επενδύσεις στην εγκατάσταση παραγωγής OLED 8.6ης γενιάς για να επιταχύνει την αναβάθμιση των οθονών που αναμένεται στα νεότερα MacBook Pro. Παρόλο που το ακριβές ποσό της επένδυσης δεν αναφέρθηκε, η Samsung κατάφερε να γίνει ο αποκλειστικός προμηθευτής της Apple για τις οθόνες OLED των MacBook Pro λόγω της συνεχιζόμενης δέσμευσής της να επενδύει στη γραμμή παραγωγής 8.6ης γενιάς. Σύμφωνα με την αναφορά, η Apple απαιτεί τεχνολογία οξειδίου λεπτού τρανζίστορ φιλμ, ή TFT, στις συσκευές της, την οποία η Samsung στοχεύει να παρέχει. Η νοτιοκορεατική εταιρεία εκτιμάται ότι θα παράγει μαζικά 15.000 μονάδες μηνιαίως σε γυάλινα υποστρώματα. Το πλεονέκτημα της τεχνολογίας TFT είναι ότι καταναλώνει λιγότερη ενέργεια, προσφέροντας στα μοντέλα OLED MacBook Pro βελτιωμένη ενεργειακή απόδοση, ειδικά σε υψηλότερα επίπεδα φωτεινότητας. Με τις τρέχουσες δυνατότητες παραγωγής της Samsung, μπορεί να παράγει 10 εκατομμύρια πάνελ ετησίως, αν και οι εκτιμήσεις του κλάδου αναφέρουν ότι οι αποστολές OLED MacBook Pro θα ανέρχονται σε περίπου 5 εκατομμύρια μονάδες. Η Apple πιθανότατα θα διατηρήσει την επωνυμία ProMotion όταν θα παρουσιάζει τα χαρακτηριστικά του MacBook Pro στο κοινό, γεγονός που υποδηλώνει ότι το νέο υλικό θα διαθέτει πιθανώς πάνελ LTPO, με ρυθμό ανανέωσης στο εύρος 10Hz-120Hz για εξοικονόμηση μπαταρίας. Ευτυχώς, αναφέρεται ότι η Apple θα εγκαταλείψει επιτέλους το notch για το OLED MacBook Pro καθώς μεταβαίνει στην προσέγγιση Dynamic Island. Με τη Samsung να γίνεται ο αποκλειστικός προμηθευτής της Apple, το πλεονέκτημά της δεν θα παραμείνει ενεργό για πολύ, καθώς η LG φέρεται να δεσμεύεται να δημιουργήσει τη δική της εγκατάσταση παραγωγής OLED 8.6ης γενιάς, με την BOE να γίνεται πιθανώς ο τρίτος προμηθευτής στο μακρινό μέλλον. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο 1
digitalarchive Δημοσ. Σάββατο στις 12:20 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 12:20 μμ αυτο το pro motion 1-120 hz στο iphone ειναι απλα απαραδεκτο. λαγκαρει το κινητο τοσο ασχημα που το android το βρισκω ποιο smooth. μακαρι να δινει επιλογη τουλαχιστον στο μακ για κολημενο 120άρι... 1 1
TasMan Δημοσ. Σάββατο στις 12:26 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 12:26 μμ Θα περίμενα να πάει σε micro-led αλλά μάλλον ή είναι πολύ νωρίς ή το κόστος θα γίνει αστρονομικό! 2
Huruduru Δημοσ. Σάββατο στις 12:39 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 12:39 μμ 16 λεπτά πριν, digitalarchive είπε αυτο το pro motion 1-120 hz στο iphone ειναι απλα απαραδεκτο. λαγκαρει το κινητο τοσο ασχημα που το android το βρισκω ποιο smooth. μακαρι να δινει επιλογη τουλαχιστον στο μακ για κολημενο 120άρι... Μήπως έχει το κινητό σου θέμα; Γιατί εγώ δεν έχω παρατηρήσει τίποτα τέτοιο. Εκτός αν χρησιμοποιείς συχνά την λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας που ρίχνει τα Hz και „λαγκάρει“ γιατί δεν έχει συνηθίσει το μάτι την αλλαγή. 2 2
floba Δημοσ. Σάββατο στις 12:57 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 12:57 μμ 35 λεπτά πριν, digitalarchive είπε αυτο το pro motion 1-120 hz στο iphone ειναι απλα απαραδεκτο. λαγκαρει το κινητο τοσο ασχημα που το android το βρισκω ποιο smooth. μακαρι να δινει επιλογη τουλαχιστον στο μακ για κολημενο 120άρι... Δεν καταλαβαινω που βρισκεις το λαγκ μια χαρα παει.Εχω το 16 προ μαξ και δεν κολλαει πουθενα.Αμα το εχεις το κινητο και κανεις συνεχεια updates μεσω αερα και βλεπεις οτι σου κανει τετοια κολληματα δεν ειναι κακο να κανεις ενα φορματ μεσω υποκογιστη να βαλεις την ios καθαρη.Που και που χρειαζεται και αυτο υπολογιστης ειναι πλεον. 2
digitalarchive Δημοσ. Σάββατο στις 01:22 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 01:22 μμ 23 λεπτά πριν, floba είπε Δεν καταλαβαινω που βρισκεις το λαγκ μια χαρα παει.Εχω το 16 προ μαξ και δεν κολλαει πουθενα.Αμα το εχεις το κινητο και κανεις συνεχεια updates μεσω αερα και βλεπεις οτι σου κανει τετοια κολληματα δεν ειναι κακο να κανεις ενα φορματ μεσω υποκογιστη να βαλεις την ios καθαρη.Που και που χρειαζεται και αυτο υπολογιστης ειναι πλεον. αν τα συκρινεις φιλε θα δεις το android ειναι ποιο smooth στα σκρολ και σε αλλα πραγματα... 42 λεπτά πριν, Huruduru είπε Μήπως έχει το κινητό σου θέμα; Γιατί εγώ δεν έχω παρατηρήσει τίποτα τέτοιο. Εκτός αν χρησιμοποιείς συχνά την λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας που ρίχνει τα Hz και „λαγκάρει“ γιατί δεν έχει συνηθίσει το μάτι την αλλαγή. το κινητο στη καλυτερη των περιπτοσεων λειτουργει στα 90hz. το εχω ψαξει αρκετα το θεμα. και με ενοχλησε πάρα πολυ. 2
Dimitris_1981 Δημοσ. Σάββατο στις 01:37 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 01:37 μμ (επεξεργασμένο) 42 λεπτά πριν, floba είπε Δεν καταλαβαινω που βρισκεις το λαγκ μια χαρα παει.Εχω το 16 προ μαξ και δεν κολλαει πουθενα.Αμα το εχεις το κινητο και κανεις συνεχεια updates μεσω αερα και βλεπεις οτι σου κανει τετοια κολληματα δεν ειναι κακο να κανεις ενα φορματ μεσω υποκογιστη να βαλεις την ios καθαρη.Που και που χρειαζεται και αυτο υπολογιστης ειναι πλεον. Η αλήθεια είναι δεν μου έχει τύχει να χρειαστεί να κάνω reset εδώ και κοντά 2 χρόνια (πριν δεν είχα iPhone). Ίσως κάνει maintenance μετά τα updates. Το μόνο που έχω παρατηρήσει είναι κάποιες φορές (σπάνια) να κάνει disconnect το μικρόφωνο όταν είναι με continuity συνδεδεμένο στο MacBook. Ανοιγοκλείνω WiFi & Bluetooth και στρώνει. Αναφορά σε κείμενο παράπονο: Βγάλτε επιτέλους 5Κ 90-120hz MiniLed TB5 Apple studio display!!! Όσο και να τσέκαρα τις εναλλακτικές όλες είναι κατώτερες (ειδικά σε ποιότητα κατασκευής) ή αντιαισθητικές σαν της dell. Είναι η 6Κ αλλά καλύτερα να μην είχε κάμερα. Ήμαρτον..... Μήπως έχει βάλει Developer Beta ή έχει βάλει απότομα πολλά data και τρέχει το optimization; Νομίζω φαίνεται στην μπαταρία αν είναι ενεργό αλλά συνήθως κρατάει το πολύ μια μέρα μετα από update και δεν έχω δει να μου επηρέαζει το κινητό πέρα από το να είναι λίγο πιο ζεστό; Επεξ/σία Σάββατο στις 01:41 μμ από Dimitris_1981 1
svartevarg Δημοσ. Σάββατο στις 01:49 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 01:49 μμ 1 ώρα πριν, TasMan είπε Θα περίμενα να πάει σε micro-led αλλά μάλλον ή είναι πολύ νωρίς ή το κόστος θα γίνει αστρονομικό! Η oled θα έπρεπε να μπει νωρίτερα, να δείξει η apple σεβασμό και στον αγοραστή, δεδομένου ότι ο αγοραστής macbook pro πληρώνει ούτως ή άλλως ένα premium ποσό για τις pro δυνατότητες. 3 1
Dimitris_1981 Δημοσ. Σάββατο στις 02:18 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 02:18 μμ 24 λεπτά πριν, svartevarg είπε Η oled θα έπρεπε να μπει νωρίτερα, να δείξει η apple σεβασμό και στον αγοραστή, δεδομένου ότι ο αγοραστής macbook pro πληρώνει ούτως ή άλλως ένα premium ποσό για τις pro δυνατότητες. Αυτό που με ανησυχεί με τις OLED σε λαπτοπ είναι η διάρκεια ζωής και σταδιακή φθορά της ποιότητας/φωτεινότητας. Δεν είναι κινητό/ταμπλετ που έχεις λιγότερο στατικό περιεχόμενο. 4
somt Δημοσ. Σάββατο στις 02:38 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 02:38 μμ 2 ώρες πριν, digitalarchive είπε αυτο το pro motion 1-120 hz στο iphone ειναι απλα απαραδεκτο. λαγκαρει το κινητο τοσο ασχημα που το android το βρισκω ποιο smooth. μακαρι να δινει επιλογη τουλαχιστον στο μακ για κολημενο 120άρι... Ένα μικρό stuttering νομίζω εννοείς στο scroll ανάλογα και με την εφαρμογή ή και σε κάποια σημεία του OS όταν αλλάζεις ας πούμε Home Screen το έχω παρατηρήσει κι εγώ στο Google maps πχ η κύλιση του χάρτη αποκλείεται να είναι 120hz
digitalarchive Δημοσ. Σάββατο στις 02:43 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 02:43 μμ (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, somt είπε Ένα μικρό stuttering νομίζω εννοείς στο scroll ανάλογα και με την εφαρμογή ή και σε κάποια σημεία του OS όταν αλλάζεις ας πούμε Home Screen το έχω παρατηρήσει κι εγώ στο Google maps πχ η κύλιση του χάρτη αποκλείεται να είναι 120hz γενικα καμια σχεση με το iPad pro. απαραδεκτη η εταιρια που ειχε τα σκυπτρα του smoothness να βλεπεις λαγκαρισματα και σατερ στα σκρολ... δεν ειναι καθολου σωστα δουλεμενο το 1-120 hz και το ξαναλεω το εψαξα πολυ και με εφαρμογες και με αλλα 120hz ειδα μονο σε recording της οθονης.... γενικα επαιζε μαξ στα 90hz. ειμαι τρια χρονια σε android και θελω να επιστρεψω αλλα βλεπω κατι τετοια και απογωητευομαι (εχω δοκιμασει και 15pro και 16pro) θα δεις πολλα τετοια θεματα στο reddit αυτο το καινουργειο λειτγουργικο δε με το liquid πολυ χαλι μαυρο... Επεξ/σία Σάββατο στις 02:44 μμ από digitalarchive 2
mountains1 Δημοσ. Σάββατο στις 03:17 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 03:17 μμ Τα macbook pro εχουν παραδοσιακα μακραν τις καλυτερες οθονες σε laptops. Απο τα χρονια της 'retina' και πιο πισω ακομη ισως. Εν προκειμενω βεβαια, περα απο την 'ενεργειακη αποδοση', δεν καταλαβα τι περισσοτερο πρακτικα θα προσφερει στο χρηστη.
gadgetseek Δημοσ. Σάββατο στις 03:25 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 03:25 μμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Dimitris_1981 είπε Αυτό που με ανησυχεί με τις OLED σε λαπτοπ είναι η διάρκεια ζωής και σταδιακή φθορά της ποιότητας/φωτεινότητας. Δεν είναι κινητό/ταμπλετ που έχεις λιγότερο στατικό περιεχόμενο. Μπορείς να αποφύγεις το στατικό περιεχόμενο ορίζοντας αλλαγή ταπετσαρίας και θέσης εικονιδίων ανά κάποιες ώρες (και με απόκρυψη του dock και της γραμμής εργασιών, όταν δεν τα χρησιμοποιείς). Αυτό που με προβληματίζει ΠΟΛΥ περισσότερο με τις oled οθόνες είναι η ολοένα και αυξανόμενη καταπόνηση της όρασης. Είμαι χρήστης samsung oled οθονών σε laptop (Galaxy book 4 pro 360), tablet (S10+) & κινητό, οι δύο πρώτες μάλιστα με έξτρα, αντι-αντακλαστική επίστρωση. Η διαπίστωσή μου είναι ότι μου γ@μ@νε τα μάτια, ανεξαρτήτως φωτεινότητας, ρύθμισης για "ξεκούραστα μάτια" χρωματικού προφίλ κτλ. ακόμα και με λίγη ώρα χρήσης. Δυστυχώς η Samsung κατασκευάζει oled οθόνες με χαμηλής συχνότητας PWM dimming, πράγμα που (με) κουράζει απίστευτα. Σκέφτομαι σοβαρά πλέον να επιστρέψω -για λάπτοπ, τάμπλετ- σε ποιοτικές lcd οθόνες με DC dimming ή PWM υψηλότερων συχνοτήτων (όπως π.χ αυτές που χρησιμοποιεί η Honor). Κι από ό,τι διαβάζω, είναι ένα θέμα που απασχολεί πια πάρα πολύ κόσμο.. Επεξ/σία Σάββατο στις 03:37 μμ από gadgetseek 2 1
pirmen56 Δημοσ. Σάββατο στις 03:48 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 03:48 μμ 1 ώρα πριν, Dimitris_1981 είπε Αυτό που με ανησυχεί με τις OLED σε λαπτοπ είναι η διάρκεια ζωής και σταδιακή φθορά της ποιότητας/φωτεινότητας. Δεν είναι κινητό/ταμπλετ που έχεις λιγότερο στατικό περιεχόμενο. https://www.ultrabookreview.com/61621-mini-led-laptops/ Έχουν PWM αλλά συνήθως πολύ υψηλής συχνότητας. Κάποιες χιλιάδες Hz. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα