digitalarchive Δημοσ. Σάββατο στις 03:55 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 03:55 μμ 6 λεπτά πριν, pirmen56 είπε https://www.ultrabookreview.com/61621-mini-led-laptops/ Έχουν PWM αλλά συνήθως πολύ υψηλής συχνότητας. Κάποιες χιλιάδες Hz. πολυ ενοχλητικο το PWM για μερικους χρηστες.... εγω εχω πονοκεφαλο..
pirmen56 Δημοσ. Σάββατο στις 03:58 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 03:58 μμ 1 λεπτό πριν, digitalarchive είπε πολυ ενοχλητικο το PWM για μερικους χρηστες.... εγω εχω πονοκεφαλο.. Από 2.000HZ και πάνω θεωρούνται flicker free οι οθόνες. Τόσο έχουν τα περισσότερα miniLED. 1
Dimitris_1981 Δημοσ. Σάββατο στις 03:58 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 03:58 μμ 2 λεπτά πριν, pirmen56 είπε https://www.ultrabookreview.com/61621-mini-led-laptops/ Έχουν PWM αλλά συνήθως πολύ υψηλής συχνότητας. Κάποιες χιλιάδες Hz. Nαι και εγώ υπέρ mini-led micro led είμαι σε laptop. Δεν είχα υπόψιν και το θέμα με το eye strain που ειπε ο @gadgetseek. Με 10 ωρες την ημέρα λόγω δουλειάς δεν νομίζω ότι είναι καλό. Ευτυχώς συνήθως είμαι σε clamshell mode και έχω το περιθώριο να διαλέξω όποια οθόνη θέλω. Προς το παρόν είμαι με Dell 2720Q (αρχές 2021) ρυθμισμένη στα 2560x1440 που σκέφτομαι να την αλλάξω του χρόνου. 2
pirmen56 Δημοσ. Σάββατο στις 03:59 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 03:59 μμ 3 ώρες πριν, TasMan είπε Θα περίμενα να πάει σε micro-led αλλά μάλλον ή είναι πολύ νωρίς ή το κόστος θα γίνει αστρονομικό! Δεν μπορούν να παραχθούν τόσο μικρά LEDs.
Paragontas-x Δημοσ. Σάββατο στις 04:08 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 04:08 μμ Εκτος απο τα τσιπακια Samsung που ειναι μεσα στο κινητο πλεον θα ειναι και η οθονη Samsung.😆
Dimitris_1981 Δημοσ. Σάββατο στις 04:26 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 04:26 μμ 6 λεπτά πριν, Paragontas-x είπε Εκτος απο τα τσιπακια Samsung που ειναι μεσα στο κινητο πλεον θα ειναι και η οθονη Samsung.😆 Μάλλον δεν κατάλαβες ότι ανταγωνιστής της είναι η LG & BoE. Όποιος δεσμευτεί να βγάλει Panel με τις προδιαγραφές της στην καλύτερη τιμή κλείνει και το συμβόλαιο. Για πες οι Snapdragon 8 Elite στα S25 Ultra είναι της Samsung ή μήπως δεν έχεις δει τα πινελίκια για τους Exynos; Πόσα χρόνια η Sony αγόραζε OLED Panel από την LG αλλά κάθε χρόνο ήταν καλύτερη από αυτήν. Μάθε πως λειτουργεί η αγορά πριν γράψεις..... Ακόμα και τα αλλαντικά ιδιωτικής ετικέτας που πουλάνε στα super market τα έχουν φτιάξει οι μεγάλες εταιρίες σύμφωνα με τις προδιαγραφές που τους δίνουν (Το λεγόμενο φασόν) 2
Paragontas-x Δημοσ. Σάββατο στις 04:35 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 04:35 μμ (επεξεργασμένο) Μια φωτογραφία θα παραθέσω απλά και δεν θα πω τίποτα άλλο. Επεξ/σία Σάββατο στις 04:36 μμ από Paragontas-x 1
JohnnieGr88 Δημοσ. Σάββατο στις 04:38 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 04:38 μμ Oled σε υπολογιστές επικίνδυνα πράγματα 😬
SowSnow Δημοσ. Σάββατο στις 04:38 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 04:38 μμ Βλέπω να την αγοράσει την Samsung να ησυχάσουμε όλοι και να μην τσακωνόμαστε στα Φόρουμ 1 3
Paragontas-x Δημοσ. Σάββατο στις 04:42 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 04:42 μμ Να αγοράσει ποιος την Samsung? H Apple? Εδώ απλά ξεκαρδίζονται. Η Samsung έχει και ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια κατασκευής microchips κάτι που η Apple ούτε στα όνειρα της δεν πρόκειται να έχει. Και πιστεύεις ότι η Apple μπορεί να αγοράσει την Samsung. "Δεν νομίζω Τάκη." όπως έλεγε και μια παλιά διαφήμιση.
Dimitris_1981 Δημοσ. Σάββατο στις 04:42 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 04:42 μμ (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, Paragontas-x είπε Μια φωτογραφία θα παραθέσω απλά και δεν θα πω τίποτα άλλο. Παρακάμπτοντας ότι πετάς την μπάλα στην εξέδρα.... Και στο πρωτάθλημα αν αθροίσουμε τους βαθμούς όλων των άλλων θα ξεπεράσουμε των πρώτο. Για ψάξε στο premium market share τι γίνεται μεταξύ Samsung & Apple. Αναφορά σε κείμενο Α και τι έγινε γιατί βάζουν Android και δεν βάζουν TizenOS να παιρνουν όλα τα λεφτά από τα services;;;; Θες να το πάμε σε διαμάχη 5χρονών; Το σταματάω εδώ..... Επεξ/σία Σάββατο στις 04:45 μμ από Dimitris_1981 6
polaki Δημοσ. Σάββατο στις 05:09 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 05:09 μμ 25 minutes ago, Paragontas-x said: Να αγοράσει ποιος την Samsung? H Apple? Εδώ απλά ξεκαρδίζονται. Η Samsung έχει και ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια κατασκευής microchips κάτι που η Apple ούτε στα όνειρα της δεν πρόκειται να έχει. Και πιστεύεις ότι η Apple μπορεί να αγοράσει την Samsung. "Δεν νομίζω Τάκη." όπως έλεγε και μια παλιά διαφήμιση. Πλάκα κάνει μωρε μην τρελενεσαι έτσι το λέει να γελάσουμε! Μια χαρά τα έχουν βρει μεταξύ τους οι εταιρίες και συνεργάζονται εκεί που πρέπει. Εμείς εδώ είμαστε τα πρόβατα που υποστηρίζουμε τη Χ εταιρεία λες και είναι ποδοσφαιρική ομάδα. Εξηγειται βέβαια ψυχολογικά αυτό αλλά οκ δεν είναι της παρούσης. 5 1
somt Δημοσ. Σάββατο στις 05:17 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 05:17 μμ (επεξεργασμένο) το αστείο ειναι οτι η Samsung στα flagship της βάζει... Grade B οθόνες (οκ υπερβάλλω λίγο) που έχουν ενα ελαφρύ text fringing ενώ στην Apple δίνει Grade A 😋 πχ https://www.reddit.com/r/GalaxyS24/comments/1gymoid/got_an_s24_noticing_some_slight_fringing_around/ Επεξ/σία Σάββατο στις 05:23 μμ από somt 1
Dimitris_1981 Δημοσ. Σάββατο στις 05:35 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 05:35 μμ (επεξεργασμένο) 54 λεπτά πριν, Paragontas-x είπε Να αγοράσει ποιος την Samsung? H Apple? Εδώ απλά ξεκαρδίζονται. Η Samsung έχει και ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια κατασκευής microchips κάτι που η Apple ούτε στα όνειρα της δεν πρόκειται να έχει. Και πιστεύεις ότι η Apple μπορεί να αγοράσει την Samsung. "Δεν νομίζω Τάκη." όπως έλεγε και μια παλιά διαφήμιση. Και εδώ παρότι λες το σωστό, λάθος το κοιτάς. Άσχετα αν η Samsung Electronics έχει πολαπλά μικρότερη αποτίμηση από την Apple. Δεν θα γίνει ποτέ γιατί 1ον η Samsung είναι σχεδόν κράτος στην Ν. Κορέα και 2ον η Samsung δεν είναι μόνο η Samsung Electronics. Φτιάχνει μέχρι οπλικά συστήματα. Είναι στρατηγικής σημασίας από όλες τις απόψεις. Ούτε το αντίθετο θα συμβεί ποτέ βέβαια. Ακόμα κι αν είχε τα χρήματα η Samsung το πιο πιθανόν θα ήταν να μπλοκάρουν οι ΗΠΑ την εξαγορά. Οι Samsung & Apple θα κάνουν πάντα συνεργασίες όπου υπάρχει αμοιβαίο όφελος. Είναι πιθανόν να βγάζει πιο πολύ κέρδος από τα Chips / οθόνες που πουλάει στην Apple παρά απο τα smartphones. Επεξ/σία Σάββατο στις 05:37 μμ από Dimitris_1981 3
gadgetseek Δημοσ. Σάββατο στις 05:44 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 05:44 μμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, digitalarchive είπε πολυ ενοχλητικο το PWM για μερικους χρηστες.... εγω εχω πονοκεφαλο.. Αν και λένε ότι είναι ιδιοσυγκρασιακό, μία PWM συχνότητα μεγαλύτερη από τα 2000 Hz δείχνει να είναι ανεκτή από τη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων. Για μένα πάντως αυτό το χαρακτηριστικό αποτελεί πλέον μία σημαντική παράμετρο για μελλοντικές αγορές (λάπτοπ-τάμπλετ-κινητού). Όποιος ενδιαφέρεται, ας ρίξει μία ματιά στο παρακάτω εκτενές άρθρο (από όπου και το μεταφρασμένο απόσπασμα): https://www.androidcentral.com/phones/what-is-pwm-display-flicker-tips-and-tricks "Τηλέφωνα όπως τα OnePlus 13, Honor Magic 7 Pro, Nothing Phone (2) και η σειρά Xiaomi 15 χρησιμοποιούν ένα υβριδικό μοντέλο μείωσης φωτεινότητας. Σε μέτρια έως υψηλή φωτεινότητα, αυτά τα τηλέφωνα χρησιμοποιούν μείωση φωτεινότητας DC και προσαρμόζουν την τάση στην οθόνη, η οποία είναι η προτιμώμενη μέθοδος μείωσης φωτεινότητας για οποιοδήποτε είδος πηγής φωτός (συμπεριλαμβανομένων των οθονών). Σε χαμηλή φωτεινότητα — συνήθως κάτω από 30% φωτεινότητα — αυτά τα τηλέφωνα μεταβαίνουν σε μείωση φωτεινότητας PWM, αλλά χρησιμοποιούν υψηλό ρυθμό ανανέωσης, συνήθως πάνω από 1920Hz. Άλλα τηλέφωνα, όπως η σειρά Vivo X200, χρησιμοποιούν PWM σε όλα τα επίπεδα φωτεινότητας, αλλά χρησιμοποιούν πολύ υψηλό ρυθμό ανανέωσης, συνήθως πάνω από 2160Hz. Για λόγους σύγκρισης, τα τηλέφωνα Google Pixel χρησιμοποιούν μείωση φωτεινότητας PWM 240Hz, ενώ τα τηλέφωνα iPhone και Galaxy S χρησιμοποιούν συνήθως 480Hz." Επεξ/σία Σάββατο στις 05:48 μμ από gadgetseek
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα