Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 hour ago, lector said:

Καλα, θα μου φαινοταν περιεργο να ομολογουσε οτι εχει χεστει στο ταληρο.

ε ναι για καποιο λογο ΟΛΟΙ δεν εχουν λεφτα και απλα επιβιωνουν.μαλλον για να μην τους ζητησουν δανεικα

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μία ωράια ανάλυση με στοιχεία από επίσημες πηγές για το που βρίσκεται ο μισθός του καθενός και το τι συμβάινει στη καθημερινότητά μας είναι η παρακάτω: https://www.youtube.com/watch?v=BRvOUw7OQjU.

Επίσης υπάρχει το "δεν βγαίνω γιατί με το ζόρι επιβιώνω" καθώς και το "δεν βγαίνω γιατί έχω πέσει στα 3000 το μήνα , αλλά η ζωή μου είναι στημένη για 4000, θα γκρινιάζω και θα βάζω τον εαυτό μου σε σύγκριση με αυτούς που με δυσκολιά ζουν"

Επεξ/σία από inflation
  • Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, vasilllis said:

Αυτοκινητα σταματημενα στην εθνικη οδο ,με επι το πλειστον 1 ατομο(δικη μου ερευνα-αποψη) 

ισχυει απολυτα.κατεβαινω ανεβαινω εθνικη πολλες σε καθημερινη βαση και δυσκολα θα δεις 2 ατομα εκτος αν ειναι φαση τριημερο

• Like 2
Δημοσ.

Καλά, μιλάμε για 13 ωρα στην χώρα που περνάς απο δημοφιλή περιοχές και όλες οι καφετέριες είναι τίγκα, ανεβαίνω την Σκουφά μερικές φορές και τα καφέ είναι γεμάτα απο το πρωι, μέχρι και το άρθρο που παραθέτει ο συγγραφέας είναι με φωτογραφίες απο γκαρσόνια λές και δεν υπάρχει κάτι έξω απο την παροχή υπηρεσιών, μήπως το πρόβλημα είναι αλλού;,μήπως τεντώνονται οι ώρες εργασίας γιατί δεν υπάρχουν αντικαταστάτες;, το έχω δεί το έργο και σε δικιά μου δουλειά που έλειπαν χέρια και η δουλειά είχε προθεσμία, έφυγα απο το σπίτι πρωϊ και γύρισα μετά τα μεσάνυχτα, είχε μείνει και το κινητό απο μπαταρία και κόντεψε η γυναίκα να πάρει την αστυνομία να με δηλώσει αγνοούμενο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, Hacker?pcs είπε

Οι χειρωνακτικές εργασίες έχουν το πρόβλημα ότι ίσως βγάζεις αρκετά αλλά μετά πιθανόν να τα φας σε προβλήματα υγείας σε μέση, πόδια, γόνατα, χέρια κτλ

αν εξαιρεσεις εναν υδραυλικο που οταν ηταν πιτσιρικας το επαιζε ταλιμπαν και κατεβαζε τα μισοαδεια θερμοσιφωνα απο τα παταρια μονος του, δεν εχω δει ανθρωπο που κανει χειρονακτικη εργασια και να ποναει η μεση και ο αυχενας. Αντιθετα οι 9 στους 10 που δουλευουν σε γραφειο εχουν θεμα με την μεση και τον αυχενα απο την αθλια θεση του γραφειου και του Η/Υ.

Το τι θα φαμε στον μελλον δεν το φανταζεστε! Οι τελευταιοι μαστορες ειναι 55+ χρονων. Μολις φυγουν απο την πιατσα αυτοι, οι απειροελαχιστοι 20αρηδες που θα υπαρξουν, θα σε πατανε στις αμυγδαλες και θα σου παιρνουν και το νεφρο φευγοντας.
240€ μαυρα ζητησε ψυκτικος χθες, για να κοψει και να κολλησει το σωληνακι της επιστροφης σε ενα κλιματιστικο 9αρι, και να βαλει φρεον 410.
Κατσε εσυ με την διοικηση επιχειρησεων να τα βγαζεις αυτα στο 15ημερο. (τοσα βγαζεις αν βγαλεις και τα εξοδα μετακινησης και ενδυσης)

Επεξ/σία από Vstromrider
  • Like 3
  • Haha 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, cpc464 είπε

,μήπως τεντώνονται οι ώρες εργασίας γιατί δεν υπάρχουν αντικαταστάτες;,

αντικαταστάτες υπάρχουν. Εντάξει οι μισοι άνεργοι δε θέλουν να δουλέψουν αλλά και πάλι αντικαταστάτες υπάρχουν.

Το θέμα είναι ότι δε θέλουν να πληρώσουν κι ας αφήσουν τις εξυπνάδες ότι δίνουν ...100-200€ την ημέρα και δε πάει κανείς. Διότι όταν εμφανίζεται κάποιος για δουλειά, αρχίζουν τα ωραία. Μισά ένσημα, θα δουλεύεις 6 μέρες, από 10 ώρες, δεν εχει δώρα.....

Και γνωστός που πήγε γεμάτος ενθουσιασμό για παρόμοια δουλειά με 1000+€ μισθό έφυγε τρέχοντας όταν άκουσε τι θέλανε. Ναι δινανε 1000+€,  αλλά δε θέλανε να δώσουνε δώρα και οι ώρες ήταν κάπως περίεργες με 6ήμερο. Στην ουσία ήταν σα να παίρνει λιγότερα και από βασικό. Και αυτός ο εργοδότης παραπονιόταν ότι δε βρίσκει κόσμο παρόλο που δίνει 1000€. Τέτοιο θράσος οι καραγκιόζηδες.

Επίσης οι εποχές έχουν αλλάξει και οι νέοι δεν είναι τόσο κοροϊδα πλέον όπως παλιά. Δε πληρώνεις καλά, άντε γεια.. καλύτερα σπίτι να με ταίζει ο πατέρας μου παρά να κάνω τον καραγκιόζη για το κάθε λαμόγιο. Και σου λέει μετά δεν έχουνε όρεξη για δουλειά οι νέοι. Καλά κάνουν και δεν έχουν. Όταν αποκτήσετε όρεξη να πληρώσετε θα αποκτήσουν και αυτοί όρεξη για δουλειά.

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, poulinos είπε

ε ναι για καποιο λογο ΟΛΟΙ δεν εχουν λεφτα και απλα επιβιωνουν.μαλλον για να μην τους ζητησουν δανεικα

Και θα προσθεσω εγω, για να δικαιολογησουν την αισχροκερδεια.

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, vasilllis είπε

Διαβασα προσεκτικα τα σχολια σας,με καποιους να συμφωνω και με αλλους οχι.

Ομώς αυτα τα σχολια δεν ανταποκρινονται στην καθημερινοτητα που ζουμε και βιωνουμε καθημερινα.

Ξαπλωστρες 20-30€ ,σε μερη τριτοκλασατα,οκ για αξιολογους προορισμους δεν το συζηταω.Κρεβατια στις παραλιες,καναπεδες,μπιρες σωρηδον,φλεξαρισματα οι νεοι του'90+ (καπου αναφερθηκε) με βοτκες των 200€, ναργιλεδες, και ενα σωρο.

Να πουμε για την καθημερινοτητα? Αυτοκινητα σταματημενα στην εθνικη οδο ,με επι το πλειστον 1 ατομο(δικη μου ερευνα-αποψη) να πηγαινουν στην δουλεια των 750€ με ΙΧ .

Μηπως πρεπει να επαναπροσδιορισουμε τι ειναι ειδος 1ης αναγκης,και τι καλοπερασης?

Κι όμως, εγώ δεν βλέπω αυτά στην καθημερινότητά μου, είμαι 30 χρονών. Εντός Αθήνας τα περισσότερα μπαράκια είναι κλειστά καθημερινές χειμώνα καλοκαίρι, στις καφετέριες βλέπω γέρους να πίνουν καφέ με άλλους γέρους. Έχουμε εκατομμύρια συνταξιούχους πλέον, κάτι πρέπει να κάνουν και αυτοί για αναψυχή. Ε, πίνουν καφέ, γεμίζουν οι καφετέριες. Οι νέοι τώρα, παιδιά κάνουμε ελάχιστοι και όχι επειδή δεν θέλουμε ακριβώς, οι περισσότεροι τα αφήνουμε για απώτερο μέλλον, που ελπίζουμε να είμαστε καλύτερα. Εμείς έχουμε βάλει στόχο τα 35 με την κοπέλα μου, καλή μας τύχη.  

Οι περισσότεροι από τον κύκλο μου δεν πάνε διακοπές καλοκαίρι, και όταν πάνε, πάνε εξωτερικό. Την Ελλάδα τη θεωρούμε πανάκριβη και δεν πληρώνουμε ξαπλώστρα 20-30 ευρώ. Φλεξαρίσματα κλπ δεν ξέρω, δεν είμαι και πολύ οπαδός των σόσιαλ μίντια, θα υποθέσω ότι έχεις δίκιο. Και πάλι δεν μου λέει κάτι. Να βάλει μια παρέα μια βότκα των 150-200 ευρώ ένα Σάββατο δεν αλλάζει την κακομοιριά της, και τη φτώχεια της. 

Ξέρω τι μισθό παίρνω εγώ και οι φίλοι μου, σχεδόν όλοι με master και διδακτορικά.  Ξέρω μεταδιδάκτορα στον δημόκριτο 40+ που παίρνει 1100 χωρίς δώρα. Ξέρω τι συμβαίνει και στις χειρωνακτικές εργασίες και στα μαστοριλίκια. Για κάθε μάστορα που βγάζει 3χιλιάδες και 5 χιλιάδες και 7 χιλιάδες, υπάρχουν από κάτω δέκα πακιστανοί, και άλλοι με σπασμένη μέση. Και υπάρχουν και άλλοι τόσοι που παράτησαν το επάγγελμα. Επίσης ξέρω τι λέει για τα παραπάνω η ελστατ και η eurostat. Είμαστε πλέον στον πάτο της ευρώπης σε εισόδημα, και δεν υπάρχουν και τόσα μαύρα πλέον. Σχεδόν όλες οι συναλλαγές γίνονται με κάρτες, δεν είμαστε στο 2005, ούτε στο 2015. Κι αν υπάρχουν μαύρα, δεν είναι από μικρούς ελεύθερους επαγγελματίες, είναι από χοντρές παράνομες δραστηριότητες. 

Για τα αμάξια με τον ένα μέσα το έχω παρατηρήσει κι εγώ, αλλά επίσης έχω παρατηρήσει ότι το μετρό και τα λεωφορεία είναι γεμάτα. Είναι και θέμα κουλτούρας αυτό με το αμάξι, αλλά είναι ψύλλος στα άχυρα. Είναι ένα ιδιαίτερο πράγμα, όπως και οι γάμοι στην Ελλάδα που καταλήγουν πανηγύρι. Αλλά κι αυτά αλλάζουν. Υπάρχουν άλλα χίλια πράγματα στην καθημερινότητα όμως, που είμαστε τσιγκουνοκαρμίρηδες και όχι large.  Προσωπικά δεν έχω αμάξι συνειδητά, δεν θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή στη ζωή μου χρειάζομαι ένα έξοδο 300+ ευρώ το μήνα. Το ίδιο και οι γνωστοί μου. Δεν έχω κανένα από τους κοντινούς μου φιλους να έχει αμάξι, είτε το πιστεύεις είτε όχι. 

• Like 3
  • Thanks 3
Δημοσ.
2 minutes ago, tzavardin said:

Οι περισσότεροι από τον κύκλο μου δεν πάνε διακοπές καλοκαίρι, και όταν πάνε, πάνε εξωτερικό.

συν ενα. δεν παω διακοπες ελλαδα παρα πολυ πολυ σπανια και εκτος season. παντα εξωτερικο.

7 minutes ago, lector said:

Και θα προσθεσω εγω, για να δικαιολογησουν την αισχροκερδεια.

απλα καποια πραγματα κανουν μπαμ.ο αλλος σου λεει δεν εχει να πληρωσει τον υπαλληλο και κυκλοφορει με bmw x5. true παραδειγμα . ακομα και εναν που εχει ferrari να ρωτησεις θα σου πει οτι δεν εχει λεφτα. ειναι η Standard απαντηση.

και το ιδιο αν πας καπου και ρωτησεις για δουλεια.πας τυχαιο παραδειγμα σε εναν πεζοδρομο με 5 καφετεριες .και ρωτας να μαθεις τι παιζει αν εχει κινηση κτλ γιατι σκεφτεσαι να ανοιξεις κατι.επειδη ακριβως θα τους χαλασεις την πιατσα θα σου πουν.δυσκολα τα πραγματα κτλ.

• Like 1
Δημοσ.

1 hour ago, tzavardin said:

Ξέρω μεταδιδάκτορα στον δημόκριτο 40+ που παίρνει 1100 χωρίς δώρα.

Γιατί το θεωρείς αυτό περίεγο;

Δημοσ.
1 hour ago, DrLo said:

Γιατί το θεωρείς αυτό περίεγο;

Ε γιατί είναι αισχρά λίγα λεφτά με βάση παγκόσμια στάνταρ, όχι ευρωπαϊκά. Το πρόβλημά του δεν είναι ότι δεν προσπαθεί, ούτε ότι δεν κάνει κάτι παραπάνω, ούτε ότι πάει στη δουλειά μόνος του με το αμάξι (δεν έχει), ούτε ότι πίνει πέλφε σε ελληνάδικα. Είναι ότι ζει στην Ελλάδα, και ότι ο μισθός του είναι χαμηλός.  

Το είπα με βάση το μήνυμα στο οποίο απαντάω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όσοι απορείτε με τον κόσμο που πάει διακοπές ενώ δεν έχει είναι απλά τα παραγματα:

Εδώ και καιρό έχουν αρχίσει πάλι τα θάλασσοδανεια για πλάκα.

Η τράπεζα μου με έχει πάρει δύο φορές τηλέφωνο να μου δώσει καταναλωτικό δάνειο 30.000ε (ναι ναι 30.000), χωρίς να χρειάζεται μου είπανε να γίνει κάποιος έλεγχος, απλώς εγκρίνεται.

Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες του εισοδήματος μου αλλά λίγο καιρό πριν απλώς αν πήγαινα να ζητήσω τέτοιο δάνειο θα γέλαγαν 😂

Οπότε έχει ήδη αρχίσει πάλι ο φαυλος κύκλος της εποχής πριν την βαθιά οικονομική κρίση, προσδεθείτε.

Επεξ/σία από godfather0991
  • Like 2
Δημοσ.
23 minutes ago, Neptu said:

αντικαταστάτες υπάρχουν. Εντάξει οι μισοι άνεργοι δε θέλουν να δουλέψουν αλλά και πάλι αντικαταστάτες υπάρχουν.

Δεν υπάρχουν φίλε, το βλέπω στην δικιά μου δουλειά, το βλέπω και αλλού, τώρα με τα καθαρίσματα των οικοπέδων έναν έλληνα να καθαρίσει την περιουσία μου δεν βρήκα,αναγκάστηκα να το κάνω μόνος,και τα λεφτά που έδωσα για μετακίνηση καύσιμα διατροφή ήταν περρισότερα.

Δημοσ.

Το θέμα διακοπών μη το συγχέεται με τις δουλειές και τα χρήματα, ούτε τις καφετέριες, ειδικά όταν μιλάμε για την Αθήνα των 5.5εκ

Ο κόσμος γενικά, το έχει ρίξει έξω.

2 χρόνια με  covid  και εγκλεισμό, εννοείται θα βγει - φύγει με την πρώτη ευκαιρία, ακόμη και αν χρειαστεί να πειράξει την άκρη του.

Όσοι εργάζονταν επί  covid, έβαζαν λεφτά στην άκρη, δεν είχαν που να τα χαλάσουν, ακόμη και αν στράφηκαν στις ηλεκτρονικές αγορές.

Για να μην πω για αυτούς που χρωστάνε ακόμη και το βρακί τους. Άτομα που έχουν  iPhone, σε 36 δόσεις, γιατί χρειάζονται ένα καλό κινητό... αυτοκίνητο 72 δόσεις, γιατί το παλιό δεν είχε τάμπλετ... ζούμε ιστορικές στιγμές, θα έρθει η ώρα που θα κάνουμε βουτιά και απότομη προσγείωση όπως τότε...

• Like 2
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, Vstromrider είπε

240€ μαυρα ζητησε ψυκτικος χθες, για να κοψει και να κολλησει το σωληνακι της επιστροφης σε ενα κλιματιστικο 9αρι, και να βαλει φρεον 410.
Κατσε εσυ με την διοικηση επιχειρησεων να τα βγαζεις αυτα στο 15ημερο. (τοσα βγαζεις αν βγαλεις και τα εξοδα μετακινησης και ενδυσης)

Σε ένα μήνα που θα λήξει η καλοκαιρινή σαιζόν θα σου ζητά €40, τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο του 2026.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...