Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα.

Για το ανιψάκι μου θέλω να φτιάξω ένα tower για δωράκι. Ναι παίζει τα παιχνίδια του όμορφα χωρίς κολλήματα και να ξεκινήσει σιγά σιγά να χρησιμοποιεί υπολογιστή και για εργασίες κ.λ.π.

Υπάρχουν τα εξής :

Sapphire RX 6700

Thermaltake toughpower 750watt

PNY 250gb SSD

Οθόνη υπάρχει μια 27άρα 1080p  που είναι και TV.

Samsung T27....

Κουτί θα αγοράσω ένα να το γουστάρει, πχ

https://www.bestprice.gr/item/2160661322/gamdias-aura-gc9m-black-gaming-micro-tower-kouti-ypologisti-rgb-me-plaino-parathyro.html

Θέλω CPU -MOBO-RAM.

Η δική μου λογική λέει :

Amd Ryzen 8400F

Μια οικονομική AM5, δεν ξέρω τι αξίζει.

Ένα σετ μνήμες 32GB 6000 ?

Τι πιστεύετε ταιριάζουν ;

Ποιο σετ μητρικής μνημών να επιλέξω ;

Γενικά ο 8400F αξίζει για να τον έχει για μια 3-4ετια;

Ευχαριστώ 

Υ.Γ. Υπάρχει μια Scythe 2100 από το AM4, για ψύκτρα. Ξέρει κανείς αν υπάρχει αντάπτορας για AM5; Αν υπάρχει θα κοιτάξω την tray έκδοση του 8400F που παίζει στα 85€ .... 

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 1
Δημοσ.

προσωπική άποψη πάντα μιας κ ειμαι παθών. ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΥΤΙ.

ήμουν χρόνια με τέτοια μικρά κουτιά και με ταλαιπωρούσαν οι θερμοκρασίες γενικότερα και ο χώρος στο να κάνεις το παραμικρό. Οι ψύκτρες που χωράει ναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενος χεριού εκτος αν παίξεις με Low profile η με μονο ψυγείο. Και επειδή προορίζεται για μικρό παιδί, σε λίγο καιρό θα μπουκώσει και απο σκόνες και άντε ποιος θα το καθαρίζει.

Παρεμπιπτόντως, τα 250 γιγα μπορεί και να ειναι οριακά πλεον αναλόγως του τι θα κάνει. Αν μιλάμε για ελαφριά και μικρά παιχνίδια έχει καλώς.

• Like 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Xristaras12 είπε

προσωπική άποψη πάντα μιας κ ειμαι παθών. ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΥΤΙ.

ήμουν χρόνια με τέτοια μικρά κουτιά και με ταλαιπωρούσαν οι θερμοκρασίες γενικότερα και ο χώρος στο να κάνεις το παραμικρό. Οι ψύκτρες που χωράει ναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενος χεριού εκτος αν παίξεις με Low profile η με μονο ψυγείο. Και επειδή προορίζεται για μικρό παιδί, σε λίγο καιρό θα μπουκώσει και απο σκόνες και άντε ποιος θα το καθαρίζει.

Παρεμπιπτόντως, τα 250 γιγα μπορεί και να ειναι οριακά πλεον αναλόγως του τι θα κάνει. Αν μιλάμε για ελαφριά και μικρά παιχνίδια έχει καλώς.

Τι κουτί οικονομικό πάντα και εμφανίσιμο αξίζει;

Δημοσ.

δεν ξέρω και σε τι κλίμακα κυμαίνεται η τσέπη σου.

Δες τουτο

https://www.skroutz.gr/s/45774169/Kolink-Observatory-HF-Mesh-ARGB-Gaming-Midi-Tower-Kouti-Ypologisti-me-Plaino-Parathyro-Mayro.html

Το μόνο αρνητικό του ειναι οτι δεν εχει φιλτρα για την σκόνη. Ναι μέν ειναι τρυπητό με μοτιβο για να την συγκρατεί αλλά θα περνάει μέσα.

Τώρα αν θέλει να ελέγχει και τους φωτισμούς κλπ με πρόγραμμα πάμε και σε αλλαγή ανεμιστήρων. Όλα τούτα έχουν κάποιον δικό τους controller και πατας κουμπι απο το κουτί και αλλάζουν οι φωτισμοί. Επίσης δεν θα αλλάζουν οι στροφές των ανεμιστήρων λογικά.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε

δεν ξέρω και σε τι κλίμακα κυμαίνεται η τσέπη σου.

Δες τουτο

https://www.skroutz.gr/s/45774169/Kolink-Observatory-HF-Mesh-ARGB-Gaming-Midi-Tower-Kouti-Ypologisti-me-Plaino-Parathyro-Mayro.html

Το μόνο αρνητικό του ειναι οτι δεν εχει φιλτρα για την σκόνη. Ναι μέν ειναι τρυπητό με μοτιβο για να την συγκρατεί αλλά θα περνάει μέσα.

Τώρα αν θέλει να ελέγχει και τους φωτισμούς κλπ με πρόγραμμα πάμε και σε αλλαγή ανεμιστήρων. Όλα τούτα έχουν κάποιον δικό τους controller και πατας κουμπι απο το κουτί και αλλάζουν οι φωτισμοί. Επίσης δεν θα αλλάζουν οι στροφές των ανεμιστήρων λογικά.

Κάτι πιο οικονομικό με φίλτρα; 

Μικρό παιδί είναι θα το διαλύσει ούτος ή άλλως.....

• Haha 1
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, adtakhs είπε

Καλησπέρα.

Για το ανιψάκι μου θέλω να φτιάξω ένα tower για δωράκι. Ναι παίζει τα παιχνίδια του όμορφα χωρίς κολλήματα και να ξεκινήσει σιγά σιγά να χρησιμοποιεί υπολογιστή και για εργασίες κ.λ.π.

Υπάρχουν τα εξής :

Sapphire RX 6700

Thermaltake toughpower 750watt

PNY 250gb SSD

Οθόνη υπάρχει μια 27άρα 1080p  που είναι και TV.

Samsung T27....

Κουτί θα αγοράσω ένα να το γουστάρει, πχ

https://www.bestprice.gr/item/2160661322/gamdias-aura-gc9m-black-gaming-micro-tower-kouti-ypologisti-rgb-me-plaino-parathyro.html

Θέλω CPU -MOBO-RAM.

Η δική μου λογική λέει :

Amd Ryzen 8400F

Μια οικονομική AM5, δεν ξέρω τι αξίζει.

Ένα σετ μνήμες 32GB 6000 ?

Τι πιστεύετε ταιριάζουν ;

Ποιο σετ μητρικής μνημών να επιλέξω ;

Γενικά ο 8400F αξίζει για να τον έχει για μια 3-4ετια;

Ευχαριστώ 

Υ.Γ. Υπάρχει μια Scythe 2100 από το AM4, για ψύκτρα. Ξέρει κανείς αν υπάρχει αντάπτορας για AM5; Αν υπάρχει θα κοιτάξω την tray έκδοση του 8400F που παίζει στα 85€ .... 

Αν δεν κάνω λάθος παίρνουν ίδιες ψύκτρες ΑΜ4/5 (έχουν ίδιες στοκ).

Πάρε μια φθηνή μητρική Β650/850, έχει δεν έχει ψύκτρα VRM, αχρείαστη θα είναι αλλά καλύτερα να έχει.

• Like 3
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, adtakhs είπε

Κάτι πιο οικονομικό με φίλτρα; 

Μικρό παιδί είναι θα το διαλύσει ούτος ή άλλως.....

Τρομερά δύσκολο για φτηνό και με φίλτρα να ξέρεις.

Επίσης γράψε μια ποια ακριβώς ψύκτρα ειναι η 2100 αυτή γιατι βρίσκω διάφορα.

ΑΝ ειναι τούτη https://www.amazon.com/Scythe-Cooler-LGA1700-LGA1151-Towers/dp/B09NZGH4RD

μιλάμε για ψύκτρα ύψους 154,5 ΟΡΙΑΚΑ ΘΑ ΚΛΕΙΝΕΙ (αν κλείνει)Το πλαινό στο κουτί που έχεις παραθέσει εξαρχής (χωράει ψυκτρες έως 155)

η αυτή;

https://www.scythe-eu.com/en/products/cpu-cooler/kotetsu-mark-ii-rev-b.html

σε αυτη θα μπαίνει και θα χωράει και ενα φυλλο α4 αναμεσα απο το πλαινό οριακά.

Δημοσ.

Combined Dimensions:
130 x 100 x 158 mm / 5.12 x 3.94 x 6.22 in

αρα στο κουτί που κοιτούσες εξαρχής δεν μπαίνει.

Επίσης αυτή ειναι για ΑΜ3 είσαι σιγουρος οτι εχεις ΑΜ4 κιτ;

• Like 1
Δημοσ.

Καλύτερα τον 7400f αντί του 8400f, αν γίνεται οικονομικά. Αν δεν γίνεται, οκ, δεν χάθηκε ο κόσμος. 

Μνήμες οπως παντα λεμε να ειναι "6000 cl30". Υπάρχουν τετοια φτηνά σετ 32GB στα 94-96Ε από την Patriot Viper και απο την Teamgroup. 

Μητρική όπως ειπώθηκε μια B650 ή Β850, κανονική ΑΤΧ ή mATX, από ΜSI, Asrock, ή Gigabyte, όπως ειπώθηκε αν έχει και ψύκτρες καλύτερα, όποια χωράει στο budget σας. 

• Like 3
Δημοσ.

ΥΓ.

Copy - paste:

Όπως λέμε για όλα τα παιδικά και ερασιτεχνικά pc, εγκαταστήστε τα win11pro (επιλέξτε "θα βαλω τον κωδικό μετα") και το office 365, και μετά ενεργοποιήσετε τα δωρεάν με το GitHub activation script (κάντε Google αυτές τις λέξεις και θα το βρείτε).

• Like 2
  • Sad 1
Δημοσ.

Όπως σωστά ειπώθηκε ο 7400f είναι κάτατι καλύτερος από τον 8400f.

Η διαφορά είναι στο pci-e (ο μεν 5 ο δε 4) καθώς και στα διαθέσιμα lane.

Τέλος και η l3 cache τους είναι διαφορετική(θαρρώ διπλάσια στον 7*00 από τον 8400f).

Τώρα εάν δεν βγαίνει το budget οκ είναι και ο 8400f (λίγο πιο γρήγορος από 5600x).

Σίγουρα για 6700 δεν είναι κακός cpu, ακόμα και εάν πέσει στο x8.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, sattack είπε

Καλύτερα τον 7400f αντί του 8400f, αν γίνεται οικονομικά. Αν δεν γίνεται, οκ, δεν χάθηκε ο κόσμος. 

Μνήμες οπως παντα λεμε να ειναι "6000 cl30". Υπάρχουν τετοια φτηνά σετ 32GB στα 94-96Ε από την Patriot Viper και απο την Teamgroup. 

Μητρική όπως ειπώθηκε μια B650 ή Β850, κανονική ΑΤΧ ή mATX, από ΜSI, Asrock, ή Gigabyte, όπως ειπώθηκε αν έχει και ψύκτρες καλύτερα, όποια χωράει στο budget σας. 

Γιατί όχι μια Α620 σαν πχ την 

https://www.skroutz.gr/s/46409120/Biostar-A620MP-E-PRO-v6-0-Wi-Fi-Motherboard-Micro-ATX-me-AMD-AM5-Socket.html?google_shopping=true&srsltid=AfmBOoo4HuJFUXZVQleoHvkRro1x8dnNFJxfmm8BFI_634aSeKOw_RrFOmg&gQT=2

Το budget μου για τα τρία αυτά πράγματα CPU-MOBO-RAM ήταν γύρω στα 250€.

Το κουτί κανένα 35€ .

Αν δεν είχε πέσει στα χέρια μου μια RX6700 που πουλούσε φίλος 100€ και δεν είχα πολλά άλλα parts να κάθονται, δεν θα έμπαινα καν στην διαδικασία......

Ο 8400F έχει κόστος 87€ από ότι βλέπω, ενώ ο 7400F , 125€ ....

Μιλάμε για 40% υψηλότερο κόστος..  

Αν ανέβω και στην μητρική πάνω από 100€ , τότε δεν μένουν για μνήμες και κουτί.

Τέλοςογω του ότι θα παίξω με τον Sata SSD, δεν βλέπω πρόβλημα για κόψιμο lanes στην κάρτα γραφικών ....

Έτσι δεν είναι;

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν, αγοράστηκε ο 8400F. 

Πάμε για τα υπόλοιπα.

Βλέπω από μητρικές B650:

- Biostar B650 MT --> 75€

- ASRock B650M-H/M.2+ --> 83€

- Gigabyte B650 S2H --> 87€

- Biostar A620MP-E PRO v6.0 Wi-Fi --> 86€.

Βάζω την τελευταία A620 της Buostar γιατί μάλλον είναι πιο σοβαρό το VRM που φοράει σε σχέση με τα VRM όλων των ανωτέρω μητρικών.

Έχει 4 slot μνήμης αν χρειαστεί και είναι έτοιμη για M2 Wifi module.

Δεν ξέρω τι γίνεται με το PBO και τα lanes βέβαια ..

Αν πάντως πήγαινα στα 100€ για μητρική νομίζω πως μονόδρομος θα ήταν η παρακάτω:

Biostar B850MT2-E DJ (Wifi)

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 1
Δημοσ.

Aυτό που μπορεί να έχουν οι Β650 είναι πιο καλά κυκλώματα τροφοδοσίας. 

Το PBO σημαίνει manual overclock. Ελάχιστοι κάνουν... Το απλό PB όλες οι μητρικές το κάνουν. 

Οι 4 θεσεις μνήμης είναι άχρηστες. Στο ΑΜ5 κανείς δεν θα βάλει ποτέ 4 στικς (μόνο όσοι κάνουν επεξεργασία βίντεο και θέλουν πάνω από 128GB...). Τα 32GB που θα πάρει τώρα δεν θα χρειαστούν ποτέ αλλαγή. (Και αν κάποιος έκανε λάθος και πήρε 2x8GB, η λύση δεν είναι να πάρει άλλα 2x8, αλλά να τα πουλήσει και να πάρει 2x16). 

Οπότε πάρτε όποια μητρική ταιριάζει στο budget. Σίγουρα σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται μια ακριβή μητρική σε κάποιον που πιέζεται τόσο οικονομικά. 

Αν Α620 και Β650 είναι περίπου τα ίδια λεφτά, τότε οκ Β650. 

Biostar, τι να πω, δεν μας κάθεται σαν όνομα, αλλά οκ. 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...