@topos Δημοσ. 13 Αυγούστου Δημοσ. 13 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 48 minutes ago, Chris2756 said: Mε την λεντοταινια, δεν θα εχουμε μπλιμπλικοεφφε, ομως. Ουτε χρωματα ουρανιου τοξου Θα σου πω πως το προσεγγισα εγω οταν εστησα τον πρωτο υπολογιστη για ενα ανηψι (~11-12 χρονων πρεπει να ηταν τοτε λογικα. το 2017 η το 2018) Του ειπα θα βαλουμε οτι θελεις αλλα το budget ειναι "Χ", Spoiler (Δεν θυμαμε ακριβως ποσο ηταν αλλα ηταν "επαρκες" για ολα, αλλα οχι κ τρομερα ανετο(ας πουμε ~1200 σημερινα ευρω) θες φωτακια στις ram, μηχανικα πληκτρολογια και λοιπα αξεσουαρ?, κανενα προβλημα. Δεν βγαινει το budget ομως για 1060/580 και θα πεσουμε σε 1050. Απο αυτη την στιγμη σταματησε το "θελω κ το ενα, θελω κ το αλλο" και προβληματιστηκε σοβαρα, τελικα βγηκε ενα τιμιο ,σχετικα ισορροπημενο pc. Θεωρω οτι εκτος απο οτι εμαθε να στηνει υπολογιστη(τον εβαλα να το κανει μονος του), πως αρχισε επιπλεον να σκεφτετε και τα χρηματα και τι δεδομενες επιλογες μπορεις να κανεις με αυτα. Spoiler BTW ακομα τον εχει -προφανως με αναβαθμισεις που τις πληρωσε ολες μονος του- και οπως ειχα προβλεψει και τοτε λογικα θα τον βγαλει μεχρι να τελειωσει την σχολη. Επεξ/σία 13 Αυγούστου από @topos 2
adtakhs Δημοσ. 14 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, @topos είπε Μιας και βγαίνεις παραπάνω από ότι υπολογίζεις, μήπως να μην πάρεις rgb μεμονωμένα κομμάτια και απλά να του βάζεις μια ledοταινια μέσα να φωτίζει τα πάντα? Σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσες να βάλεις μια stock ψυκτρα με 9 ευρώ που θα υπερκαλύπτει τον 8400f->amd wraith spire (95tdp) Οι ARGB μνήμες έχουν 10€ παραπάνω από τις απλές. Το κουτί, αν έβαζα ένα απλό και πρόσθετα 5 ανεμιστήρες θα έβγαινε από 10-15€ χαμηλότερα, έως και στην ίδια τιμή.... Σε ότι αφορά την ψύκτρα, θα μπορούσα αντί της Spire των 9€ να έβαζα μια Thermaltake UX100 των 17€ , όποτε μικρή σε απόλυτα νούμερα η διαφορά . https://www.bestprice.gr/item/2155965997/thermaltake-ux100-argb.html Με αυτά και με αυτά η διαφορά στο κόστος είναι μόλις 18-35€. Επεξ/σία 14 Αυγούστου από adtakhs
Chris2756 Δημοσ. 14 Αυγούστου Δημοσ. 14 Αυγούστου Σωστη προσεγγιση, γιατι ετσι μαθαινει το παιδι, τι καλυτερο μπορω να κανω, με τα χρηματα που διαθετω. Εσυ ομως, εχεις πολλες γνωσεις και εμπειρια, στο αντικειμενο, και μπορεις να εισαι καλος δασκαλος σε αυτο. Οι περισσοτεροι απο εμας, στην προσπαθεια μας να ευχαριστησουμε ενα παιδακι, καταφευγουμε σε υπερβολες. Τοχω κανει κι εγω, με τα εγγονια και τα ακουω μετα, απο τον γιο μου. Ρε πως αλλαζουν οι καιροι, καποτε τον μαλωνα και του εκανα παρατηρησεις εγω, τωρα μου τα χωνει αυτος 1
adtakhs Δημοσ. 14 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου Κανένα RGB σετ πληκτρολόγιο - ποντίκι, λευκό, οικονομικό, παίζει;
Chris2756 Δημοσ. 14 Αυγούστου Δημοσ. 14 Αυγούστου Κοιταξε τα φτηνα της zeroground. Αν το βγαλει off, κανα 6μηνο το κοβω, δινει 10-20Ε και περνει αλλο 2
adtakhs Δημοσ. 19 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου Λοιπόν για να κλείσει το θέμα μιας και ολοκληρώθηκαν οι παραγγελίες. AMD Ryzen 8400F Asrock B850M Steel Legend Wifi TeamGroup Tforce Delta RGB 32Gb 6000 CL30 Darkflash Ft350 White για κουτί Redragon cw-3011 White 240 Argb Watercooler (το έβγαλαν σε προσφορά). MAGGEE K1 Keyboard and Mouse Rgb White Sapphire Pulse Rx 6700 10Gb (υπάρχει) Samsung T27A300 Monitor / Tv (1080/60hz) (υπάρχει) Thermaltake toughpower 750watt (υπάρχει) Kioxia 250 SSD Sata 3 (υπάρχει) Hitachi 1TB HDD sata 3 (υπάρχει) Ηχεία κάτι edifier 2.1 (υπάρχουν) Θα επανέλθω με το αποτέλεσμα. Ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές τους. Ας ελπίσουμε να αρέσει στον πιτσιρικά. 5
Chris2756 Δημοσ. 19 Αυγούστου Δημοσ. 19 Αυγούστου Μια χαρα ειναι. Καλοδουλευτα. Ο μονος κυνδινος ειναι να κανεις το παιδι κρυφογκατζεκακια 2
adtakhs Δημοσ. 20 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, Chris2756 είπε Μια χαρα ειναι. Καλοδουλευτα. Ο μονος κυνδινος ειναι να κανεις το παιδι κρυφογκατζεκακια Μπα, δεν νομίζω. Απλά από εδώ και πέρα θα μάθει το νόημα της αναβάθμισης ... Από τα 9 έως τα 19+ χρόνια του, ο κορμός μνήμης - μητρικής - κουτιού - PSU - HDD - (ελπίζω και Watercooler) θα παραμείνει σταθερός. Θα ρίξει τον κορυφαίο AM5 κάποια στιγμή επάνω , κάποια VFM GPU του τότε και κάπως έτσι ... το επόμενο PC θα το πάρει ο ίδιος ... Για αυτό πήγα και σε αυτή την μητρική. Υ.Γ. Για να καταλάβεις τώρα παίζει με έναν υπολογιστή που είχα δώσει στην αδερφή μου, ο οποίος ξεκίνησε με AMD Athlon X2 64 6000 & M2N SLI DELUXE , αναβαθμίστηκε σε AMD Phenom X4 925, άλλαξε σε Gigabyte GA 990FXA UD3 & Phenom X4 965, πήγε σε FX8350 και σε γραφικά από HD2600 που είχε αρχικά, σε HD4850 και τέλος σε RX 570 .... Μιλάμε για PC που πρωτοστήθηκε το 2008 .... Κάπως έτσι θα πάει και εδώ .... Επεξ/σία 20 Αυγούστου από adtakhs 3
Sheogorath Δημοσ. Σάββατο στις 10:59 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:59 πμ Καλημέρα, δείξε και το τελικό αν θες! 1
adtakhs Δημοσ. Σάββατο στις 02:15 μμ Μέλος Δημοσ. Σάββατο στις 02:15 μμ 3 ώρες πριν, Sheogorath είπε Καλημέρα, δείξε και το τελικό αν θες! Φυσικά, να τελειώσω το στήσιμο.... Πήγα και πήρα ένα. patriot NVME P400 V4 1TB PCI-E V4.0 για να τον τοποθετήσω. 1
Xristaras12 Δημοσ. Σάββατο στις 02:18 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 02:18 μμ το μαχαίρι τι φάση; σε απείλησε η υδρόψυξη;🤣 3
adtakhs Δημοσ. Σάββατο στις 02:58 μμ Μέλος Δημοσ. Σάββατο στις 02:58 μμ 40 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε το μαχαίρι τι φάση; σε απείλησε η υδρόψυξη;🤣 Για να κόψω τα νάιλον. Έχω πρόβλημα.... Το pc δεν προστάρει, μάλλον λόγω τροφοδοτικού.... Το τροφοδοτικό έχει 4x 6pin για την κάρτα γραφικων, εδώ χρειάζομαι 1x8pin .... Ξεκινά, δεν προστάρει και κλείνει ..... Θέλω και τροφοδοτικό ...... μάλλον.... 3
Xristaras12 Δημοσ. Σάββατο στις 03:17 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 03:17 μμ Υπάρχει αντάπτορας απο 2 6πινα σε 8πινο, δεν χρειάζεται να αλλάξεις τροφοδοτικό. Εφόσον σε καλύπτουν τα βατ 3
adtakhs Δημοσ. Σάββατο στις 03:28 μμ Μέλος Δημοσ. Σάββατο στις 03:28 μμ (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε Υπάρχει αντάπτορας απο 2 6πινα σε 8πινο, δεν χρειάζεται να αλλάξεις τροφοδοτικό. Εφόσον σε καλύπτουν τα βατ Θα το ψάξω για αντάπτορα. 43 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε Υπάρχει αντάπτορας απο 2 6πινα σε 8πινο, δεν χρειάζεται να αλλάξεις τροφοδοτικό. Εφόσον σε καλύπτουν τα βατ Δεν μπορώ να βρω αυτό τον αντάπτορα Ελλάδα. Τον έχεις δει κάπου ; Επεξ/σία Σάββατο στις 03:28 μμ από adtakhs
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα