Dimitris_1981 Δημοσ. Δευτέρα στις 02:05 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 02:05 μμ 4 λεπτά πριν, magictoboggan είπε Τα χρήματα που έχεις στην τράπεζα δεν σου ανήκουν νομικά. Είναι ιδιοκτησία της τράπεζας και εσύ απλά έχεις το δικαίωμα να κάνεις αίτηση να σου τα επιστρέψει. Ρε αδερφέ αυτό που λες είναι παραπλανητικό και θα μπερδέψεις κόσμο. Μιλάμε για νομική κυριότητα και όχι για ιδιοκτησία. Αυτό που εννοεί είναι ότι αν δώσω 50€ στο ταμείο η τράπεζα δεν είναι υποχρεωμένη να μου δώσει το ίδιο 50€ αλλά οποιοδήποτε συνδυασμό ίσης αξίας. πχ 2x20€ + 10€ ή κάποιο 50€ με διαφορετικό αριθμό. Είναι δεσμευμένη νομικά για αυτό αλλιώς δεν θα υπήρχε τραπεζική πίστη. Η μόνη περίπτωση να αρνηθεί η τράπεζα να σου καταβάλει χρήματα είναι τα capital controls, να υπάρχει δέσμευση του λογαριασμού ή να πτωχεύσει η τράπεζα και να μην σε καλύπτει το σύστημα εγγύησης καταθέσεων (Τυπικά 100.000 ανά φυσικό πρόσωπο και τράπεζα στην Ελλάδα). 15 6
GCX Δημοσ. Δευτέρα στις 02:11 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 02:11 μμ Δεν χρειαζόμαστε ATM δεν μας έχουν μείνει χρήματα 🤑 1 1 4
Dr_Pepper Δημοσ. Δευτέρα στις 02:21 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 02:21 μμ Πήγα να στείλω κάτι χρήματα σε λογαριασμό συγγενικού προσώπου απο Eurobank σε εθνική (και λέει ότι θα σταλεί με SEPA η Eurobank με εμπαίζει μέσα στα μούτρα μου, μιας και έκτος μπανανίας οι SEPA συνδιαλλαγές ειναι δωρεάν και ακαριαίες ακόμη και αν στείλεις απο μια ευρωπαϊκή χώρα σε μια άλλη εκτός αν αυτή η άλλη ειναι η Ελλάδα... ) τουλάχιστον ας μην είχαν στην επιβεβαίωση της αποστολής ότι θα γίνει με SEPA και το logo της SEPA σαν να καμαρώνουν που θα τους βγεί τζάμπα αλλά θα με χρεώσουν... πλήρωσα 1 ευρώ έκανε μια μέρα για να έρθει και νομίζω τσίμπησαν και κάτι απο την εθνική όταν έφτασαν τα λεφτα.... Γερμανία με SEPA σε δευτερόλεπτα... και δωρεάν... ακόμη και αν στείλω σε άλλη χώρα σε δευτερόλεπτα και δωρεάν και στην ελλάδα δωρεάν (δεν με χρεώνει κάτι η γερμανική τράπεζα) έρχεται σε δευτερόλεπτά αλλά στην ελλάδα η ελληνική με χρεώνει εκτός αν τα στέλνω 20, 20 , 20.... καραγκιοζιλίκια.. Και αν αλλάξει κάτι θα ειναι να καταργήσουν αυτό το δωρεάν "20,20,20..." 6
cpc464 Δημοσ. Δευτέρα στις 02:23 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 02:23 μμ Ειχα στο τετράγωνο που μένω 4 υποκαταστήματα απο συστημικές τράπεζες,τώρα δεν έχει μείνει ούτε ένα,όχι μόνο δεν σου δίνουν την δυνατότητα να πάρεις τα χρήματα σου αλλά ήθελαν να χρεώνουν!,και όχι αυτό που είπε κάποιος ότι τα χρήματα δεν ανήκουν σε εμένα αλλά στην τράπεζα είναι λάθος, όλοι οι λογαριασμοί μου είναι καταθετικοί και μισθοδοσίας, κάπου το έχουμε ξεχειλώσει το πράγμα και να προσέχουμε τι λέμε, ειδικά απο την στιγμή που το κράτος μας υποχρεώνει να έχουμε μισθοδοτικό λογαριασμό. 9
Bourdoulas Δημοσ. Δευτέρα στις 02:35 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 02:35 μμ Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσο μένος για τους πυλώνες της ελληνικής οικονομχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχχααχαχχααχχααχχααχαχαχαχχααχχααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαψαψαψαψαψαψαψαψαψααψαχαχαχαχαχαχαχααχχαχαχαχαχαχαχαχαχααχαχαχαχαχαχχααχχααχχααχχαχααχχααχαχαχαχαχαχ Συγνώμη, ήθελα να το κρατήσω σε σοβαρό ύφος αλλά δεν μπορώ με αυτό που πήγα να γράψω. 10
magictoboggan Δημοσ. Δευτέρα στις 02:35 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 02:35 μμ 7 minutes ago, Dimitris_1981 said: Ρε αδερφέ αυτό που λες είναι παραπλανητικό και θα μπερδέψεις κόσμο. Μιλάμε για νομική κυριότητα και όχι για ιδιοκτησία. Καλά θα κάνεις να ενημερωθείς καλύτερα γιατί εσύ είσαι αυτός που παραπλανεί τον κόσμο. Η τράπεζα έχει την πλήρη κυριότητα - ιδιοκτησία των χρημάτων που έχεις σε αυτή. Εσύ απλά έχεις ενοχικό δικαίωμα (δικαίωμα απαίτησης) απέναντι στην τράπεζα. Δηλαδή δικαίωμα απαίτησης σε ισόποσο ποσό. Όχι στα ίδια τα φυσικά χρήματα. Στην ουσία είναι μια σύμβαση δανείου που εσύ είσαι ο δανειστής. Αυτό που μου άνοιξε τα μάτια και κατανόησα πόσο πλασματικό είναι το χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι το γεγονός ότι κάποιοι έχουν καταφέρει να εξοφλήσουν τεράστια δάνεια που χρωστούσαν στην τράπεζα δημιουργώντας οι ίδιοι επιταγές που αντιπροσώπευαν το ισόποσο ποσό που χρωστούσαν στην τράπεζα, παρακάμπτοντας την ανάγκη να δώσουν τα φυσικά χρήματα που χρωστούσαν. 3 2
Ukforthemoment Δημοσ. Δευτέρα στις 02:40 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 02:40 μμ 3 λεπτά πριν, magictoboggan είπε Αυτό που μου άνοιξε τα μάτια και κατανόησα πόσο πλασματικό είναι το χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι το γεγονός ότι κάποιοι έχουν καταφέρει να εξοφλήσουν τεράστια δάνεια που χρωστούσαν στην τράπεζα δημιουργώντας οι ίδιοι επιταγές που αντιπροσώπευαν το ισόποσο ποσό που χρωστούσαν στην τράπεζα, παρακάμπτοντας την ανάγκη να δώσουν τα φυσικά χρήματα που χρωστούσαν. Κάτι δεν ....... Οι επιταγές δεν είχαν χρήματα απο πίσω ; 2 2
nzeppos Δημοσ. Δευτέρα στις 02:48 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 02:48 μμ (επεξεργασμένο) ...κάτι έχω χάσει εδώ πέρα. Από εκεί που είχε γίνει ο κακός χαμός με την Πειραιώς και τις απίθανες χρεώσεις που ήθελε να βάλει στα ΑΤΜ της (που υποτίθεται έχει πουλήσει σε τρίτους), ξαφνικά πήγαμε στο άλλο άκρο των δωρεάν αναλήψεων; Κάποιο λάκκο έχει η φάβα που δεν έτυχε να διαβάσω για αυτόν ακόμα. Επεξ/σία Δευτέρα στις 02:48 μμ από nzeppos
Charismo Δημοσ. Δευτέρα στις 02:48 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 02:48 μμ 9 minutes ago, magictoboggan said: Αυτό που μου άνοιξε τα μάτια και κατανόησα πόσο πλασματικό είναι το χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι το γεγονός ότι κάποιοι έχουν καταφέρει να εξοφλήσουν τεράστια δάνεια που χρωστούσαν στην τράπεζα δημιουργώντας οι ίδιοι επιταγές που αντιπροσώπευαν το ισόποσο ποσό που χρωστούσαν στην τράπεζα, παρακάμπτοντας την ανάγκη να δώσουν τα φυσικά χρήματα που χρωστούσαν. Ποιοι δημιούργησαν επιταγές παρακάμπτοντας την ανάγκη να δώσουν φυσικά χρήματα που χρωστούσαν; Οι επιταγές αυτές με τι εξοφλούνταν με λεφτά της Monopoly; Γιατί δεν λέτε αυτά τα μυστικά και σε άλλους για να ξεχρεώσει όλη η χώρα; Κάπου έχουμε μπερδευτεί νομίζω, εκτός κι αν εννοείς κάτι τελειώς διαφορετικό από αυτό που γράφεις. 3 1
Dimitris_1981 Δημοσ. Δευτέρα στις 02:53 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 02:53 μμ 11 λεπτά πριν, magictoboggan είπε Καλά θα κάνεις να ενημερωθείς καλύτερα γιατί εσύ είσαι αυτός που παραπλανεί τον κόσμο. Η τράπεζα έχει την πλήρη κυριότητα - ιδιοκτησία των χρημάτων που έχεις σε αυτή. Εσύ απλά έχεις ενοχικό δικαίωμα (δικαίωμα απαίτησης) απέναντι στην τράπεζα. Δηλαδή δικαίωμα απαίτησης σε ισόποσο ποσό. Όχι στα ίδια τα φυσικά χρήματα. Στην ουσία είναι μια σύμβαση δανείου που εσύ είσαι ο δανειστής. Αυτό που μου άνοιξε τα μάτια και κατανόησα πόσο πλασματικό είναι το χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι το γεγονός ότι κάποιοι έχουν καταφέρει να εξοφλήσουν τεράστια δάνεια που χρωστούσαν στην τράπεζα δημιουργώντας οι ίδιοι επιταγές που αντιπροσώπευαν το ισόποσο ποσό που χρωστούσαν στην τράπεζα, παρακάμπτοντας την ανάγκη να δώσουν τα φυσικά χρήματα που χρωστούσαν. Δεν είναι απλό δικαίωμα είναι νομική δέσμευση της τράπεζας και είναι ακριβώς το παράδειγμα που σου έγραψα. Τι μου το επαναλαμβάνεις;;;; Αν μια τράπεζα δεν μπορεί να αποδώσει τα χρήματα και δεν την καλύψει ο ELA από ότι γνωρίζω κυρήσει πτώχευση. Δεν κάνει ότι γουστάρει. 2
mountains1 Δημοσ. Δευτέρα στις 02:54 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 02:54 μμ Δηλαδη για να καταλαβω. Μπορω με καρτα της Πειραιως, να σηκωνω απο ΑΤΜ της Εθνικης, χωρις προμηθεια; Τελος και στις προμηθειες ΔΙΑΣ; Αυτο ειναι αληθεια οτι γινεται πρωτη φορα στα χρονικα, εδω και 30 χρονια, απ'οσο θυμαμαι συστημα ΔΙΑΣ σε λειτουργία. 2
jimmyl Δημοσ. Δευτέρα στις 02:55 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 02:55 μμ 1 ώρα πριν, RedGL είπε Έχουν πολύ θράσος μιλάμε οι τράπεζες..... Επειδή κρύβονται πίσω από συμβούλια κάνουν ότι θέλουν χωρίς ηθική και ντροπή. Θα πρεπε να ντρέπονται. Ποιος εχασε τη ντροπη , για να την βρουν οι τραπεζες 2
Ukforthemoment Δημοσ. Δευτέρα στις 02:57 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 02:57 μμ 6 λεπτά πριν, Charismo είπε Ποιοι δημιούργησαν επιταγές παρακάμπτοντας την ανάγκη να δώσουν φυσικά χρήματα που χρωστούσαν; Οι επιταγές αυτές με τι εξοφλούνταν με λεφτά της Monopoly; Γιατί δεν λέτε αυτά τα μυστικά και σε άλλους για να ξεχρεώσει όλη η χώρα; Κάπου έχουμε μπερδευτεί νομίζω, εκτός κι αν εννοείς κάτι τελειώς διαφορετικό από αυτό που γράφεις. Λες να εννοεί το https://www.cnet.com/personal-finance/banking/chase-is-suing-more-customers-for-stealing-money-last-year-using-the-viral-tiktok-money-hack/ ; 1
Dimitris_1981 Δημοσ. Δευτέρα στις 03:01 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 03:01 μμ 10 λεπτά πριν, Charismo είπε Ποιοι δημιούργησαν επιταγές παρακάμπτοντας την ανάγκη να δώσουν φυσικά χρήματα που χρωστούσαν; Οι επιταγές αυτές με τι εξοφλούνταν με λεφτά της Monopoly; Γιατί δεν λέτε αυτά τα μυστικά και σε άλλους για να ξεχρεώσει όλη η χώρα; Κάπου έχουμε μπερδευτεί νομίζω, εκτός κι αν εννοείς κάτι τελειώς διαφορετικό από αυτό που γράφεις. Τους πρόλαβε με καλύτερες ιδέες το παλικάρι.... Αναφορά σε κείμενο 5 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Λες να εννοεί το https://www.cnet.com/personal-finance/banking/chase-is-suing-more-customers-for-stealing-money-last-year-using-the-viral-tiktok-money-hack/ ; παίζει... Ίσως και από τα γνωστά site που λένε ανακρίβιες. Κάτι τέτοια ακούγονται και μετά βάζουν στο τσουβάλι όλους μας όταν μιλάμε για παράνομες ή καταχρηστικές μεθόδους των τραπεζών. 1
Charismo Δημοσ. Δευτέρα στις 03:04 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 03:04 μμ 5 minutes ago, Ukforthemoment said: Λες να εννοεί το https://www.cnet.com/personal-finance/banking/chase-is-suing-more-customers-for-stealing-money-last-year-using-the-viral-tiktok-money-hack/ ; Αυτή την απάτη δεν την ήξερα, εγώ νόμιζα πως κυριολεκτικά εξόφλησαν και βγήκαν λάδι. Δεν το κατάλαβα έτσι όπως το έγραψε. Παρόμοια περιστατικά με κούφιες επιταγές εκατομμυρίων είχαμε και στην Ελλάδα προ κρίσης βέβαια. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα