Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε

Μία χαρά θα κάνουν την δουλειά τους και οι 10 υπάλληλοι άμα μιλάμε για λογιστικό γραφείο, και 20 να ήταν πάλι θα έκαναν την δουλειά τους με λίγο lag. To 4G/5G στο κέντρο επίσης μια χαρά το βλέπω, βλέπεις video από streaming άνετα. 

Δηλαδη θες να μου πεις οτι με γραμμη που χρονιζει στα 14Mbps δουλευουν 20 ατομα ταυτοχρονα σε web εφαρμογη για καταχωριση τιμολογιων - δαπανων κτλ ?

Θες να μας τρελανεις ?

Εδω λογιστικες εφαρμογες που παιζουν σε 100Μbps δικτυο σε τοπικο server μερικες φορες κολλανε και αναβαθμιζουν σε 1Gbit το δικτυο.

Για online θες τουλαχιστον VDSL 200.

Οταν ολοι θα εχουν τουλαχιστον αυτην την ταχυτητα το ξανασυζηταμε.

ΥΓ. Το 4G/5G στο κεντρο μονο σε ανοιχτους χωρους παιζει. Πχ στο καφε του Public τερματιζει, μεσα στο Πλαισιο στην Βουλης σερνεται...

Επεξ/σία από k_w_t
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Δηλαδη θες να μου πεις οτι με γραμμη που χρονιζει στα 14Mbps δουλευουν 20 ατομα ταυτοχρονα σε web εφαρμογη για καταχωριση τιμολογιων - δαπανων κτλ ?

Θες να μας τρελανεις ?

Εδω λογιστικες εφαρμογες που παιζουν σε 100Μbps δικτυο σε τοπικο server μερικες φορες κολλανε και αναβαθμιζουν σε 1Gbit το δικτυο.

Για online θες τουλαχιστον VDSL 200.

Οταν ολοι θα εχουν τουλαχιστον αυτην την ταχυτητα το ξανασυζηταμε.

ΥΓ. Το 4G/5G στο κεντρο μονο σε ανοιχτους χωρους παιζει. Πχ στο καφε του Public τερματιζει, μεσα στο Πλαισιο στην Βουλης σερνεται...

Μάλλον δεν έχεις ιδέα τι παίζει. Καταρχήν το taxisnet στο οποίο δουλεύουν όλοι οι λογιστές υπάρχει εδώ και 25 χρόνια τουλάχιστον. Δηλαδή θες να πεις πριν 25 χρόνια που ούτε καν υπήρχαν οι ADSL στην Ελλάδα, μπορούσαν να μπουν οι λογιστές και να κάνουν την δουλειά τους, και λες ότι δεν μπορούν σήμερα με όλη αυτή την τεχνολογική εξέλιξη να μπουν; Ή πιστεύεις ότι στο 2025 οι λογιστές δουλεύουν ακόμη με χαρτί; Τα πάντα γίνονται online πλέον.

46 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Μάλλον θα πρέπει να πάρετε άλλους κομπιουτεράδες, διότι αυτοί που έχετε μάλλον δεν κάνουν καλή δουλειά. Παλιότερα εργαζόμουν σε δημόσια υπηρεσία με 150 υπαλλήλους και μια χαρά δούλευαν όλοι οι σέρβερ με 150 άτομα να δουλεύουν ταυτόχρονα.

Επεξ/σία από gokuthelegend
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, gokuthelegend είπε

Μάλλον δεν έχεις ιδέα τι παίζει. Καταρχήν το taxisnet στο οποίο δουλεύουν όλοι οι λογιστές υπάρχει εδώ και 25 χρόνια τουλάχιστον. Δηλαδή θες να πεις πριν 25 χρόνια που ούτε καν υπήρχαν οι ADSL στην Ελλάδα, μπορούσαν να μπουν οι λογιστές και να κάνουν την δουλειά τους, και λες ότι δεν μπορούν σήμερα με όλη αυτή την τεχνολογική εξέλιξη να μπουν; Ή πιστεύεις ότι στο 2025 οι λογιστές δουλεύουν ακόμη με χαρτί; Τα πάντα γίνονται online πλέον.

Μάλλον θα πρέπει να πάρετε άλλους κομπιουτεράδες, διότι αυτοί που έχετε μάλλον δεν κάνουν καλή δουλειά. Παλιότερα εργαζόμουν σε δημόσια υπηρεσία με 150 υπαλλήλους και μια χαρά δούλευαν όλοι οι σέρβερ με 150 άτομα να δουλεύουν ταυτόχρονα.

Νομιζεις οτι οι λογιστες δουλευουν μονο στο gsis ?

Εχουν προγραμματα για μισθοδοσιες και οχι για μια εταιρια.

Εχουν 10αδες εταιριες που βγαζουν  μισθοδοσιες...

Και εχουν και erp με βασεις απο τις εταιριες για να κανουν ελεγχο σε σχεση με αυτα που βγαζει το gsis.

Υγ.Και εγω το 2007 σε κεπ και νομαρχια μια χαρα δουλευα σε DOS προγραμματα....

Επεξ/σία από k_w_t
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, k_w_t είπε

Νομιζεις οτι οι λογιστες δουλευουν μονο στο gsis ?

Εχουν προγραμματα για μισθοδοσιες και οχι για μια εταιρια.

Εχουν 10αδες εταιριες που βγαζουν  μισθοδοσιες...

Και εχουν και erp με βασεις απο τις εταιριες για να κανουν ελεγχο σε σχεση με αυτα που βγαζει το gsis.

Υγ.Και εγω το 2007 σε κεπ και νομαρχια μια χαρα δουλευα σε DOS προγραμματα....

Αν συνεργάζονται με 10άδες εταιρείες σημαίνει ότι έχουν και το ανάλογο κέρδος, οπότε ας επενδύσουν σε σωστές υποδομές με σωστό ΙΤ. Εγώ πάντως επειδή προσφέρω τεχνική υποστήριξη, έχω συνεργαστεί τόσο με λογιστές όσο και με δικηγορικά γραφεία, και μια χαρά κάνουν την δουλειά τους με γραμμές 10mbps και υπολογιστές των 300 ευρώ, πολύ απλά γιατί τα έχω στήσει με σωστό τρόπο. Η πρόσβαση σε τυχόν πληροφοριακά συστήματα γίνεται μέσω web interface και στο δίκτυο διακινούνται μόνο τα απαραίτητα δεδομένα.

Επεξ/σία από gokuthelegend
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, gokuthelegend είπε

Αν συνεργάζονται με 10άδες εταιρείες σημαίνει ότι έχουν και το ανάλογο κέρδος, οπότε ας επενδύσουν σε σωστές υποδομές με σωστό ΙΤ. Εγώ πάντως επειδή προσφέρω τεχνική υποστήριξη, έχω συνεργαστεί τόσο με λογιστές όσο και με δικηγορικά γραφεία, και μια χαρά κάνουν την δουλειά τους με γραμμές 10mbps και υπολογιστές των 300 ευρώ, πολύ απλά γιατί τα έχω στήσει με σωστό τρόπο. Η πρόσβαση σε τυχόν πληροφοριακά συστήματα γίνεται μέσω web interface και στο δίκτυο διακινούνται μόνο τα απαραίτητα δεδομένα.

To ιδιο πραγμα λεμε. Αλλο το πληροφοριακα συστηματα (ΑΑΔΕ,Εργανη κτλ) και αλλο να εχεις web based ERP...

Τα βασικα τα εχουν τοπικα και μετα αυτα ανεβαζουν τις πληροφοριες μαζικα.

ΠΧ δεν καθεται ο υπαλληλος να περναει μια μια τις μισθοδοσιες στο Εργανη.

Τις βαζει σε προγραμμα τοπικα και μετα τις συγχρονιζει μαζικα.

Επεξ/σία από k_w_t
Δημοσ.
Στις 13/8/2025 στις 12:02 ΜΜ, Dimitris_1981 είπε

Όχι θα έπρεπε να έχει λογική αυτό που γράφεις.

Αν είναι να το τραβήξω κι εγώ και να πω ότι ο Linus βασίστηκε στα standard και την αρχιτεκτονική του Unix και απλά έγραψε τον πυρήνα από την αρχή χωρίς να πάρει Sources.

Επισης η Apple βασίστηκε στο Unix.

Άρα να βγω και να λέω ότι το Unix τα εμπεριέχει όλα πλην windows και έχει αστρονομικά ποσοστά …..

Για το meme Υπάρχει μια αγγλική φράση  

To know one , you need one…..

Διαφωνείς με κάτι που δεν έγραψα. Δεν πήρα θέση για το αν το android είναι linux. Στην λίστα έχει μέσα και για supercomputers και για servers που στηρίζουν το "στα υπόλοιπα που δεν υπάρχει το εμπόδιο της συμβατότητας δεν υπάρχει σύγκριση".

Επειδή όμως ήταν αρκετά γενικό όπως το έγραψα, στην δεύτερη απάντηση έγραψα ότι έπρεπε να έβαζα μόνο το πρώτο bullet για να δείξω ότι το linux έχει φτάσει ήδη το 4%. Αυτός ήταν και ο λόγος που απάντησα την πρώτη φορά και θα είχαμε αποφύγει μια αχρείαστη διαφωνία.

Το xkcd το έβαλα ως αυτοσαρκασμό.

Ελπίζω να έγιναν πιο κατανοητές οι απαντήσεις μου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, ctsiri είπε

Διαφωνείς με κάτι που δεν έγραψα. Δεν πήρα θέση για το αν το android είναι linux. Στην λίστα έχει μέσα και για supercomputers και για servers που στηρίζουν το "στα υπόλοιπα που δεν υπάρχει το εμπόδιο της συμβατότητας δεν υπάρχει σύγκριση".

Επειδή όμως ήταν αρκετά γενικό όπως το έγραψα, στην δεύτερη απάντηση έγραψα ότι έπρεπε να έβαζα μόνο το πρώτο bullet για να δείξω ότι το linux έχει φτάσει ήδη το 4%. Αυτός ήταν και ο λόγος που απάντησα την πρώτη φορά και θα είχαμε αποφύγει μια αχρείαστη διαφωνία.

Το xkcd το έβαλα ως αυτοσαρκασμό.

Ελπίζω να έγιναν πιο κατανοητές οι απαντήσεις μου.

Βάζω το επίμαχο σημείο από το ποστ σου. Όταν το context είναι η δημοφιλία αυτό έρχεται πρώτο στο μυαλό. Αν παρανόησα είναι  λάθος μου. Για το κομμάτι των Web Servers & Super Computers συμφώνησα και υπερθεμάτισα. Μάλιστα έβαλα και άλλες χρήσεις του Linux στο κλείσιμο του ποστ μου. 

Το 2ο σου ποστ σε συνδιασμο με το meme προσωπικά μου έβγαζε ειρωνία.

Αναφορά σε κείμενο

Το έχει φτάσει ήδη στο desktop, στα υπόλοιπα που δεν υπάρχει το εμπόδιο της συμβατότητας δεν υπάρχει σύγκριση:

As of March 2025, Android, which uses the Linux kernel, is the world's most popular operating system with 46% of the global market, followed by Windows with 25%, iOS with 18%, macOS with 6%, and other operating systems with 5% . This is for all device types excluding embedded devices.

Επεξ/σία από Dimitris_1981
Δημοσ.
Στις 12/8/2025 στις 12:17 ΜΜ, mitsosG7 είπε

Προφανώς και αφήνει παραθυράκι, γιατί δεν γίνεται να έχεις εταιρικό υπολογιστή και να τον έχεις συνδεδεμένο με Microsoft Account. Για ποιο λόγο και γιατί; Ούτε στην Αμερική δεν τους συνδέουν έτσι.

Σε εταιρικά περιβάλλοντα συνήθως δεν υπάρχουν εκδόσεις Windows home/pro αλλά Enterprise. Σε αυτά η MS θεωρεί ότι θα συνδεθούν σε εταιρικό domain οπότε δεν θα συνδεθούν με microsoft account αλλά με τον εταιρικό λογαριασμό. Οπότε κατά την εγκατάσταση σε ρωτάει αν θα συνδεθείς σε domain ή θα είναι απλά προσωπικός υπολογιστής οπότε τότε απαιτεί τον MS Account. 

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, ovidius80 είπε

Σε εταιρικά περιβάλλοντα συνήθως δεν υπάρχουν εκδόσεις Windows home/pro αλλά Enterprise. Σε αυτά η MS θεωρεί ότι θα συνδεθούν σε εταιρικό domain οπότε δεν θα συνδεθούν με microsoft account αλλά με τον εταιρικό λογαριασμό. Οπότε κατά την εγκατάσταση σε ρωτάει αν θα συνδεθείς σε domain ή θα είναι απλά προσωπικός υπολογιστής οπότε τότε απαιτεί τον MS Account. 

Νομίζω και στην έκδοση Pro σε ρωτάει αν θες να συνδεθείς σε domain. Στα 10 νομίζω γίνεται, δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι στα 11.

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε

Νομίζω και στην έκδοση Pro σε ρωτάει αν θες να συνδεθείς σε domain. Στα 10 νομίζω γίνεται, δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι στα 11.

Μια χαρα συνδέεται σε εταιρικό domain το pc στα 10 και 11 pro.

Δε θυμάμαι μόνο αν στο δίνει σαν επιλογή στην αρχική εγκατάσταση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...