Morosana Δημοσ. Τετάρτη στις 12:37 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 12:37 μμ 3 ώρες πριν, filipN είπε - Είναι αρκετά καλά σε σχέση με τα προσόντα αυτών που προσλαμβάνουν τελικά, την ηλικία και την εμπειρία που έχουν (δες τι γράφει ο dtk-386 παραπάνω). Και σε σχέση με το μέσο μισθό της χώρας μας επίσης καλά. Ο ρόλος και οι ευθύνες του «Διευθυντή» σε κατάστημα όπως τα Lidl δεν έχουν καμία σχέση με των Διευθυντών άλλων επιχειρήσεων. - Στον τομέα τους, δεν χρειάζεται να έχουν ούτε το 1/10 των γνώσεων ή της εμπειρίας που πρέπει να έχεις εσύ στον δικό σου εργασιακό τομέα. Όταν μιλάμε για λιανική μπορεί να τραβάει περισσότερο ζόρι και να τον πρήζουν περισσότερο από έναν διευθυντή σε μια b2b επιχείρηση. Εκτός από τα καθήκοντά του ρόλου έχει να διαχειριστεί και περίεργους πελάτες. Από το γέρο που γουστάρει να τσακώνεται για τη σειρά στο ταμείο, τον geek που εντόπισε μια διαφορά 3 γραμμάρια στη ζυγαριά της μαναβικής με αυτή του ταμείου και θέλει να κάνει καταγγελία, γιατί δεν έχει το κατάστημα τη προσφορά του φυλλαδίου και ήρθα 10 χλμ μακριά, γιατί ο υπάλληλος μίλησε στον ενικό κτλ κτλ κτλ . Αν βάλεις και το micro management γιατί να κουβαλήσω εγώ τα βαριά, σήμερα έχω περίοδο, όλο εμένα βάζεις τα απογεύματα, θέλω να φύγω νωρίτερα να πάρω το παιδί απ' το σχολείο, θέλω άδεια 15αυγουστο γιατί τότε θα πάρει και η γυναίκα μου και ότι μπορείς να φανταστείς 1 1
piiii Δημοσ. Τετάρτη στις 01:41 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 01:41 μμ 15 ώρες πριν, LiquidTroll είπε E και εσυ...το κύρος του μανατζαραίου.... Να μην εχει ΕσΓιουΒι Γέλα αλλά ξέρω άνθρωπο(ναί στην ίδια αλυσίδα), με διευθυντική θέση όχι σε κατάστημα όμως, που έκανε μανούρα στον συνάδελφο που ασχολείται με τα leasing των αυτοκινήτων, γιατί του δώσανε υποδυέστερο αμάξι για αυτοκίνητο αντικατάστασης(είχε αφήσει το δικό του για service) αντί για την audάρα του.... Πατίνι και πολύ τους είναι μερικούς...
Morosana Δημοσ. Τετάρτη στις 02:12 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 02:12 μμ 14 ώρες πριν, LiquidTroll είπε Τα εσγιουβι ειναι ξεπλυμα χρηματος και φοροαπαλαγη, δεν είναι "λογω προσόντων". Το leasing ειναι "εξοδα" που βαζουν. Οι εταιρίες δεν νοιάζονται για κανεναν, και δεν κανουνε ποτε κατι απο την καρδιά τους. Τοσα χρονια που μιλαω με αφεντικα....εχω καταλαβει πως σκεφτονται. 20 χρονια δουλευει καποιος στην ίδια εταιρία και αν ζητησουνε καινουριο λάπτοπ, το αφεντικό λέει "Σιγα μην της δώσουμε καινουριο λαπτοπ, ποια ειναι αυτη , δεν καταλαβα..." Επισης, σου δινουν ΕςΓιουβι αλλα το τι περιμένουν πίσω δεν φαντάζεσαι... Το 10ωρο είναι στανταρ, μανατζαρεοι χτυπανε 12ωρα και παιρνουν και δουλεια στο σπιτι Δεν είναι πάντα λογιστικό θεμα. Σε πολλές περιπτώσεις και θέσεις ακόμα και το εταιρικό αυτοκίνητο παίζει ρόλο κυρίως στο πώς σε βλέπει ο πελάτης. Όταν μέσα στη χρονιά θα χρειαστεί να συναντηθώ με 20 30 σοβαρούς πελάτες/ συνεργάτες/προμηθευτές και το αμάξι που θα πάω παίζει ρόλο, και το κοστούμι που θα φοραω θα παίξει ρόλο και το αν τους πάω για φαγητό στου Παπαϊωάννου στο Καβούρι αντί για τη Μαρίδα στα Λεγρενά παίζει ρόλο κτλ 5
great Δημοσ. Τετάρτη στις 02:22 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 02:22 μμ Παραπονα σε διευθηντη καταστηματος αλλο supermaket μεγάλο, γιατι δεν φορας γραβατα. Δεν μπορω γιατι οταν σηκωνω τον κουβα με την φέτα μπαινει μεσα και λερώνετε. δεν τρολάρο. 10
andreas1gr Δημοσ. Τετάρτη στις 02:31 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 02:31 μμ 16 ώρες πριν, lector είπε Τα ακριβα οχηματα leasing για στελεχη ειναι πεταμενα λεφτα τα οποια καταληγει προφανως να πληρωνει ο τελικος πελατης-καταναλωτης. Λες και θα του πεσει ο κωλος του μανατζαρεου να πηγαινοερχεται με πληρωμενο γιαρις, οοοοχι πρεπει bmw suv. 16 ώρες πριν, LiquidTroll είπε E και εσυ...το κύρος του μανατζαραίου.... Να μην εχει ΕσΓιουΒι? Μην ψωνίζεις ξανά από Lidl... Πρόβλημα λύθηκε. 5
kosko42 Δημοσ. Τετάρτη στις 02:46 μμ Μέλος Δημοσ. Τετάρτη στις 02:46 μμ Καλησπέρα σας, Δεν είμαι καινούργιος στο… έργο 😊 – έχω αρκετά χρόνια εμπειρίας στον χώρο των τροφίμων (κυρίως ποιότητα), οπότε ξέρω ότι οι υπεύθυνες θέσεις δεν είναι «βόλτα στο πάρκο». Στην επαρχία όμως, οι παροχές είναι πιο… λιτές, και επειδή ακούω για τα Lidl ότι «έχουν άλλα δεδομένα», θέλω να μάθω από πρώτο χέρι τι ισχύει. Μίλησα με 2-3 άτομα από κοντινά καταστήματα, αλλά άλλος μου τα είπε έτσι, άλλος αλλιώς… Οπότε, αν υπάρχει κάποιος από μέσα που θέλει να ρίξει φως στο θέμα, θα του χρωστάω καφέ (ή τουλάχιστον ένα ευχαριστώ με χαμόγελο). Να είστε καλά! Ευχαριστώ a priori για τις απαντήσεις σας και για τον χρόνο σας. 4
k_w_t Δημοσ. Τετάρτη στις 03:09 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 03:09 μμ (επεξεργασμένο) Πηγε ξαδερφος μου πριν 4 χρονια για αντιστοιχη θεση. Του εδιναν +50% απο τον βασικο γιατι ετσι δικαιολογουν την θεση στην επιθεωρηση εργασιας και δεν πληρωνεσαι καμια υπερωρια. (Εισαι στελεχος) Μπηκανε για εκπαιδευση 14 ατομα και τους εστειλαν για εκπαιδευση σε διαφορα μαγαζια. Εκαναν 12ωρα αβερτα σε ολα τα ποστα και καλα για να μαθουν ολη την αλυσιδα λειτουργιας του καταστηματος. Απο τους 14 ζητημα να εμειναν οι 5 . Ο ξαδερφος μου που ειχε προυπηρεσια σε αντιστοιχη θεση σε αλλο SuperMarket εφυγε πανω στον μηνα και επιασε δουλεια σε αλλη αλυσιδα... Επεξ/σία Τετάρτη στις 03:11 μμ από k_w_t 1 1
filipN Δημοσ. Τετάρτη στις 03:28 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 03:28 μμ 41 λεπτά πριν, kosko42 είπε Καλησπέρα σας, Δεν είμαι καινούργιος στο… έργο 😊 – έχω αρκετά χρόνια εμπειρίας στον χώρο των τροφίμων (κυρίως ποιότητα), οπότε ξέρω ότι οι υπεύθυνες θέσεις δεν είναι «βόλτα στο πάρκο». Στην επαρχία όμως, οι παροχές είναι πιο… λιτές, και επειδή ακούω για τα Lidl ότι «έχουν άλλα δεδομένα», θέλω να μάθω από πρώτο χέρι τι ισχύει. Μίλησα με 2-3 άτομα από κοντινά καταστήματα, αλλά άλλος μου τα είπε έτσι, άλλος αλλιώς… Οπότε, αν υπάρχει κάποιος από μέσα που θέλει να ρίξει φως στο θέμα, θα του χρωστάω καφέ (ή τουλάχιστον ένα ευχαριστώ με χαμόγελο). Να είστε καλά! Ευχαριστώ a priori για τις απαντήσεις σας και για τον χρόνο σας. - Από αυτά που ζητάς υπάρχουν μερικά σε προηγούμενη ανάρτηση άλλου μέλους (που είναι ακριβέστατη) και τα υπόλοιπα υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Lidl σχετικά με τη θέση Διευθυντή Καταστήματος σε αυτά. Αυτά που δεν αναφέρονται στην ιστοσελίδα τους, είναι αυτά που δεν λέγονται, αλλά γίνονται, στο 90% των ελληνικών επιχειρήσεων και αφού δεν είσαι καινούργιος θα τα ξέρεις. - Μια τέτοια θέση μπορεί για μερικούς να παρομοιάζει με «βόλτα στο πάρκο», αν σκεφτείς ότι σε άλλου είδους επιχείρηση μπορείς να έχεις 18 υφισταμένους, όπως στα Lidl, αλλά εκεί όλους με Πτυχίο ΑΕΙ και βαρβάτη προυπηρεσία, αλλά μόνο ο προϊστάμενος θα ευθύνεται αν γίνει ένα λάθος που θα κοστίσει στην επιχείρηση μερικές έως πολλές χιλιάδες ευρώ, αν χαθεί κάποιος σοβαρός πελάτης κλπ. Μην κάνουμε την τρίχα τριχιά…
great Δημοσ. Τετάρτη στις 07:16 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 07:16 μμ 4 hours ago, k_w_t said: Του εδιναν +50% απο τον βασικο γιατι ετσι δικαιολογουν την θεση στην επιθεωρηση εργασιας και δεν πληρωνεσαι καμια υπερωρια. (Εισαι στελεχος) δεν ειναι για να δικαιολογησουν αλλα γα να μην πρεπει να χτυπαει καρτα στο εργανη !!!!!!!!!!!! διοτι ειναι ο πρωτος κλαδος που ειναι υποχρεωτικο οποτε ετσι σε κρατανε μεχρι να φυγει και ο τελευταιοσ απο το μαγαζι χωρις να φαινετε υπερωριες. Και εγω απο μέσα το λέω αυτό. 1
Morosana Δημοσ. Τετάρτη στις 07:34 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 07:34 μμ 3 ώρες πριν, filipN είπε - Από αυτά που ζητάς υπάρχουν μερικά σε προηγούμενη ανάρτηση άλλου μέλους (που είναι ακριβέστατη) και τα υπόλοιπα υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Lidl σχετικά με τη θέση Διευθυντή Καταστήματος σε αυτά. Αυτά που δεν αναφέρονται στην ιστοσελίδα τους, είναι αυτά που δεν λέγονται, αλλά γίνονται, στο 90% των ελληνικών επιχειρήσεων και αφού δεν είσαι καινούργιος θα τα ξέρεις. - Μια τέτοια θέση μπορεί για μερικούς να παρομοιάζει με «βόλτα στο πάρκο», αν σκεφτείς ότι σε άλλου είδους επιχείρηση μπορείς να έχεις 18 υφισταμένους, όπως στα Lidl, αλλά εκεί όλους με Πτυχίο ΑΕΙ και βαρβάτη προυπηρεσία, αλλά μόνο ο προϊστάμενος θα ευθύνεται αν γίνει ένα λάθος που θα κοστίσει στην επιχείρηση μερικές έως πολλές χιλιάδες ευρώ, αν χαθεί κάποιος σοβαρός πελάτης κλπ. Μην κάνουμε την τρίχα τριχιά… Έχει πλάκα που αρκετοί νομίζετε ότι το lidl με 230 καταστήματα και τζίρο 2 δις μόνο στην Ελλάδα είναι κάποια εταιρειούλα που λειτουργεί σαν το μπακάλικο του Ζήκου. Στο lidl ένα αντίστοιχο λάθος αντί για χιλιάρικα μπορεί να κοστίσει εκατομμύρια 1
haris_216 Δημοσ. Τετάρτη στις 08:14 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 08:14 μμ Είναι αρκετά χρόνια που είχα περάσει από συνέντευξη για υποδιευθυντής καταστήματος. Το πρώτο που φρόντισαν να μου κάνουν ξεκάθαρο είναι ότι οι θέσεις διευθυντή/υποδιευθυντή στην εταιρία δεν έχουν καμία σχέση με τις αντίστοιχες σε άλλα supermarket. Μπορεί να έχουν ένα κομμάτι (στόχους, πιέσεις προς υφιστάμενους, μη ύπαρξη ωραρίου, κλπ) αλλά έχουν και τα "εξτραδάκια" τους (χαμαλικι σε παραλαβές και συμπληρώσεις ραφιών, τοποθέτηση σε όποια θέση του καταστήματος μπορεί να έχει "τρύπα" το πρόγραμμα, κλπ). Δηλαδή πράγματα που δεν πληρώνονται. Τουλάχιστον όχι με τα φράγκα που δίνουν. Προτίμησα (ίσως κάποιος να διαφωνεί αλλά ο καθένας κάνει τις επιλογές του) θέση με λιγότερα χρήματα αλλού όπου όμως δεν είναι πόστο τέτοιας ευθύνης και άρα κάνω το 8ωρακι μου και μετά πάω σπίτι. Με άδειο κεφάλι από έγνοια για τα πράγματα που δεν έγιναν μέσα στην ημέρα ή θα πρέπει να γίνουν την επόμενη 8
JDimi Δημοσ. Τετάρτη στις 09:13 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 09:13 μμ 1 ώρα πριν, Morosana είπε Έχει πλάκα που αρκετοί νομίζετε ότι το lidl με 230 καταστήματα και τζίρο 2 δις μόνο στην Ελλάδα είναι κάποια εταιρειούλα που λειτουργεί σαν το μπακάλικο του Ζήκου. Στο lidl ένα αντίστοιχο λάθος αντί για χιλιάρικα μπορεί να κοστίσει εκατομμύρια Δεν είναι εταιριουλα σε καμία περίπτωση, το αντίθετο είναι, από τις πιο οργανωμένες στον κλάδο. Όμως τα λάθη που μπορεί να κοστίσουν εκατομμύρια είναι δύσκολο έως απίθανο να γίνουν από αποφάσεις- λάθη που πάρθηκαν εντός καταστήματος. 3
leolipop Δημοσ. Τετάρτη στις 09:16 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 09:16 μμ 1 ώρα πριν, haris_216 είπε Προτίμησα (ίσως κάποιος να διαφωνεί αλλά ο καθένας κάνει τις επιλογές του) θέση με λιγότερα χρήματα αλλού όπου όμως δεν είναι πόστο τέτοιας ευθύνης και άρα κάνω το 8ωρακι μου και μετά πάω σπίτι. Με άδειο κεφάλι από έγνοια για τα πράγματα που δεν έγιναν μέσα στην ημέρα ή θα πρέπει να γίνουν την επόμενη Ψυχικη υγεια πανω απο ολα.Τουλαχιστον για οποιον την τοποθετει στην κορυφη η ψηλα στον εργασιακο του βιο. 1
tzavardin Δημοσ. Τετάρτη στις 09:46 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 09:46 μμ (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, kosko42 είπε Καλησπέρα σας, Δεν είμαι καινούργιος στο… έργο 😊 – έχω αρκετά χρόνια εμπειρίας στον χώρο των τροφίμων (κυρίως ποιότητα), οπότε ξέρω ότι οι υπεύθυνες θέσεις δεν είναι «βόλτα στο πάρκο». Στην επαρχία όμως, οι παροχές είναι πιο… λιτές, και επειδή ακούω για τα Lidl ότι «έχουν άλλα δεδομένα», θέλω να μάθω από πρώτο χέρι τι ισχύει. Μίλησα με 2-3 άτομα από κοντινά καταστήματα, αλλά άλλος μου τα είπε έτσι, άλλος αλλιώς… Οπότε, αν υπάρχει κάποιος από μέσα που θέλει να ρίξει φως στο θέμα, θα του χρωστάω καφέ (ή τουλάχιστον ένα ευχαριστώ με χαμόγελο). Να είστε καλά! Ευχαριστώ a priori για τις απαντήσεις σας και για τον χρόνο σας. Είναι φανερό ότι η πλειοψηφία των γραφόντων στο νήμα είναι μακριά από την εργασία στο εμπόριο. Αρκετοί όμως πιάσανε ένα κομμάτι του τι συμβαίνει. Πολύ σύντομα διευθυντής στο Lidl σημαίνει πολλές υπερωρίες, πολύ κουβάλημα, θα είσαι το χειρότερο σκυλί του πολέμου σε όλο το μαγαζί, αλλιώς θα δυστυχήσεις από πολλές απόψεις. Είτε είσαι γυναίκα, είτε άντρας το τελευταίο με το κουβάλημα. Επίσης, για να το θέσω κομψά, το Lidl είναι το πλαίσιο των σουπερ μάρκετ. Όποιος έχει κάνει πάνω από χρόνο Lidl σε όποιο πόστο, έχει θέση σε όποιο άλλο σουπερ μάρκετ θέλει, τουλάχιστον στο ίδιο πόστο. Όποιος ξέρει, καταλαβαίνει τι λέω. Την επόμενη φορά που θα μπείτε σε ένα λιντλ, μετρήστε υπαλλήλους. Και μετά μετρήστε σε όποιο άλλο την ίδια ώρα της ημέρας. Θα καταλάβετε. Ισχύει ότι έχει καλύτερες παροχές από όλα τα σούπερ μάρκετ, σε πολλούς τομείς, το αν αξίζει είναι θέμα του κάθε ανθρώπου. Το ποσό πάντως είναι παραπάνω από τον βασικό που λένε, και το πιο σημαντικό είναι τα υπόλοιπα, ειδικά ότι έχει σχέση με μητρότητα, σπουδές κλπ. Ένα τελευταίο πράγμα, το μόνο που διαφωνώ 100% με αυτά που ειπώθηκαν είναι το αν έχεις ή όχι μέλλον στον οργανισμό. Αν έχεις γερό στομάχι, κάνεις οικονομικά κλπ εμετικές αχρηστοσπουδές στον χρόνο που δεν θα έχεις, είναι πιθανό να σε πάρουν ως προϊστάμενο, όπου μιλάμε για πολύ καλύτερα χρήματα και δεν έχει χειρωνακτική δουλειά. Όλοι όσοι γνώρισα ήταν από το ίδιο το Lidl. Kosko, για τα υπόλοιπα στείλε ένα dm, έφυγα πρόσφατα από στελεχική θέση χαμηλότερη εντός καταστήματος στην εταιρεία, οπότε πολύ σύντομα μπορώ να σου πω ακριβώς ποια είναι η καθημερινότητα εκεί μέσα και του διευθυντή, που είναι νευραλγική θέση για το κατάστημα. Δε θα ήθελα να πω εδώ τη συνολική γνώμη μου, γιατί κάποια πράγματα από αυτά δε λέγονται δημόσια για τον «καλύτερο εργοδότη», έχει και καλό pr department και είμαι αρκετά σίγουρος ότι θα το διαβάσουν αυτό το νήμα. Όποιος θέλει μπορεί να δει και κριτικές των εργαζομένων για την εταιρεία. Σχεδόν όλοι τα λένε όπως είναι ανάλογα με το πόστο τους. Επεξ/σία Τετάρτη στις 09:54 μμ από tzavardin 2 2
poulinos Δημοσ. Τετάρτη στις 09:59 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 09:59 μμ 11 hours ago, Raki-meze said: Πολύ περισσότερα από διευθυντή σχολείου πάντως. Διευθυντής σε ένα κατάστημα σούπερ μάρκετ είναι, δεν είναι CEO των Lidl. Επίσης , αναφέρουν πως στα 4 χρόνια μπορείς να φτάσεις στα 2.500€ μεικτά. Αμάξι, κουπόνια τροφίμων, ιδιωτική ασφάλιση. Δεν τα θεωρώ τόσο τραγικά όσο τα παρουσιάζετε. ta 2500 ευρω δεν ειναι λιγα αλλα ουτε πολλα.τα 1700 ειναι τραγικα για διευθυντη. αλλο τοσο που το θεωρω δεδομενο και μακαρι να πεφτω εξω οτι το 8 ωρο θα το βλεπεις με τα κυαλια. μια ωρα την ημερα να καθεται παραπανω δηλαδη 45 την βδομαδα τοτε αν του πληρωσουν την υπερωρια ειναι τα εξτρα λεφτα στο μισθο του. που θεωρω οτι κατω απο 10 ωρο δεν πεφτει. πριν απο λιγο καιρο πηγα για δουλεια σε supermarket που επρεπε να γινει την ωρα που θα κλεισει.μαντεψε ποιος εκατσε μεχρι τις 23¨00 . μα ο διευθυντης του καταστηματος.ολοι εφυγαν 9 και κατι και ο διευθυντης εκανε την καταμετρηση να κλεισει ταμεια κτλ.και μετα εκατσε και παρεα μαζι μου μεχρι να τελειωσω την δουλεια 😜 τα κουπονια δεν τους στοιχιζουν τιποτα και θα ειναι για Lidl. ιδιωτικη ασφαλεια προσφερουν παρα πολλες εταιρειες. ουτε μισθος Team leader δεν θα επρεπε να ειναι αυτος αλλο τοσο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ. δεν γραφω παραπανω. και μην ψαρωνεις οταν βλεπεις τετοια χρηματα. σκεψου ποσες ωρες δουλευει ο αλλος. γιατι καποιοι μισθοι που μοιαζουν μεγαλοι ειναι στην ουσια βασικος μισθος + σαν να σου πληρωναν τις υπερωριες που καθεσαι. αν ο αλλος καθεται 10 ωρο σημαινει 50 ωρες παραπανω τον μηνα για 5ημερο. οι 50 ωρες αυτες αν τις δηλωναν θα εβγαινε παραπανω απο τα 1700 που θα παρει. αυτα. 12 hours ago, filipN said: - Είναι αρκετά καλά σε σχέση με τα προσόντα αυτών που προσλαμβάνουν τελικά, την ηλικία και την εμπειρία που έχουν (δες τι γράφει ο dtk-386 παραπάνω). Και σε σχέση με το μέσο μισθό της χώρας μας επίσης καλά. Ο ρόλος και οι ευθύνες του «Διευθυντή» σε κατάστημα όπως τα Lidl δεν έχουν καμία σχέση με των Διευθυντών άλλων επιχειρήσεων. - Στον τομέα τους, δεν χρειάζεται να έχουν ούτε το 1/10 των γνώσεων ή της εμπειρίας που πρέπει να έχεις εσύ στον δικό σου εργασιακό τομέα. αν δουλευεις 40 ωρες την εβδομαδα θα ελεγα οτι καει παει και ερχεται.αλλα το θεωρω δεδομενο οτι αυτο δεν παιζει. οπως εγραψαν ευθυνες υπαρχουν παντου αλλιως δεν θα υπηρχε διευθυντης. σιγουρα δεν χρειαζεται απειρες γνωσεις και θα του τα μαθουν αλλα οπως ειπα ειναι σαν να δινουν βασικο μισθο + να πληρωνουν τις υπερωριες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα