Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, MikeKata είπε

Εν τω μεταξύ, δεν ξέρω αν το έχεις δει το βίντεο ή όχι γιατί το είχε ποσταρει κι αλλος με το ίδιο "επιχείρημα" αλλά το βίντεο δεν πραγματεύεται το market share του Linux.

1. Ο Linus μιλάει για τεχνικά θέματα όπως το package management κλπ.

2. Το βασικότερο; Το βίντεο είναι ΑΠΟ ΤΟ 2014. 11 χρόνια πριν. Κυριολεκτικά, το 95% όσων "προβλημάτων" αναφέρει έχουν λυθεί. Αλλά ψιλά γράμματα...

Το βίντεο δείχνει την φιλοσοφία του Linus και εκεί εστίασα.
Αν θες να βλέπεις φαντάσματα δες....

• Like 1
  • Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
Just now, Dimitris_1981 said:

Το βίντεο δείχνει την φιλοσοφία του Linus και εκεί εστίασα.
Αν θες να βλέπεις φαντάσματα δες....

Αλλά αντί άλλων. Το βίντεο μιλάει συγκεκριμένα θέματα, 11 χρόνια πριν. Προσπάθησες να το βάλεις σε πολύ συγκεκριμένο context, σε συζήτηση για το σήμερα. Έλα όμως που δεν κολλάει.

Ας συζητήσουμε και για την αστάθεια των Windows Me, μωρέ, "πρόσφατο" είναι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, MikeKata είπε

Αλλά αντί άλλων. Το βίντεο μιλάει συγκεκριμένα θέματα, 11 χρόνια πριν. Προσπάθησες να το βάλεις σε πολύ συγκεκριμένο context, σε συζήτηση για το σήμερα. Έλα όμως που δεν κολλάει.

Ας συζητήσουμε και για την αστάθεια των Windows Me, μωρέ, "πρόσφατο" είναι.

Άστο δεν έχει νόημα.
Την φιλοσοφία σχολίασα!!!!
Όχι αν το Linux έχει τα προβλήματα που αναφέρει!!!!!

Ακριβώς! Τα Windows Me ήταν χάλια. Αντίστοιχα με σοβαρότητα κάποιοι τα έφτιαξαν. Δεν έβγαιναν να λένε "γιατί το MacOS είναι καλύτερο;"

Για όλα μια δικαιολογία, για όλα φταίει κάποιος άλλος.....
Ο καλύτερος τρόπος να μείνεις στάσιμος. Ευτυχώς δεν σκέφτονται όλοι έτσι....

Επεξ/σία από Dimitris_1981
  • Like 1
Δημοσ.
1 minute ago, Dimitris_1981 said:

Άστο δεν έχει νόημα.
Την φιλοσοφία σχολίασα!!!!
Όχι αν το Linux έχει τα προβλήματα που αναφέρει!!!!!

Για να καταλάβω. Μιλάς πρώτα για το market share (στο desktop) που είναι μικρό. Μετά στα καπάκια πετάς βίντεο του Linus με τίτλο:

"Linus Torvalds on why desktop Linux sucks"

Για να μας πεις ξαφνικά για τη.... φιλοσοφία; Όχι για το market share;

Ή δουλευόμαστε μεταξύ μας ή κατάλαβες ότι το επιχείρημα "αφού είναι δωρεάν γιατί δεν έχει market share" δε στέκει μόλις το δεις σοβαρά (όπως σου εξήγησα) και ξαφνικά πιάσαμε τη "φιλοσοφία". Επαναλαμβάνω. Τη "φιλοσοφία" 11 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ!

4 minutes ago, Dimitris_1981 said:

Τα Windows Me ήταν χάλια.

Error 408: The joke never reached the destination...

Δημοσ.

Έχει πλάκα να εννοεί τελικά τα iPad 12.9’ μετά το iPadOS 26! 🤣. Πάντως υπάρχει μια σύγχυση στο που θέλει να οδηγήσει τα MacBook και τα iPad. Εντάξει, έχει ένα πολύ μικρό ποσοστό της πίτας σε υπολογιστές, αλλά γιατί να κάνει τα iPad κοπιά των MacBook με το iPadOS 26 δεν βρήκα κανέναν απολύτως λόγο. 

Δημοσ.
9 minutes ago, Dimitris_1981 said:

Ο καλύτερος τρόπος να μείνεις στάσιμος. Ευτυχώς δεν σκέφτονται όλοι έτσι....

Όταν λες κάτι άτοπο και σου εξηγούν βήμα βήμα γιατί είναι άτοπο και ρηχό επιχείρημα, μην γενικολογεις "πάντα φταίει κάποιος άλλος". Δεν είπα ότι "φταίει" κάποιος. Είπα ότι αυτό που λες δεν ισχύει ευρέως, παρά μόνο σε μια πολύ μικρή περίπτωση που κοιτάς (desktop) και υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι. Και εξήγησα γιατί το σκεπτικό σου ήταν πολύ ρηχό 

Δημοσ.
12 minutes ago, Dimitris_1981 said:

Είναι ψέματα πως η Microsoft χρησιμοποίησε αθέμιτες πρακτικές δηλαδή? 

Ή δεν έπαιξαν ρόλο?

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, MikeKata είπε

Για να καταλάβω. Μιλάς πρώτα για το market share (στο desktop) που είναι μικρό. Μετά στα καπάκια πετάς βίντεο του Linus με τίτλο:

"Linus Torvalds on why desktop Linux sucks"

Για να μας πεις ξαφνικά για τη.... φιλοσοφία; Όχι για το market share;

Ή δουλευόμαστε μεταξύ μας ή κατάλαβες ότι το επιχείρημα "αφού είναι δωρεάν γιατί δεν έχει market share" δε στέκει μόλις το δεις σοβαρά (όπως σου εξήγησα) και ξαφνικά πιάσαμε τη "φιλοσοφία". Επαναλαμβάνω. Τη "φιλοσοφία" 11 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ!

Error 408: The joke never reached the destination...

Ναι το Desktop Share είναι μικρό. Και το Mobile είναι της Google όσο κι αν θες να το βάλεις κάτω από την ομπρέλα του Linux. To Android δεν πέτυχε γιατί έχει modded Linux Kernel.

Αν διάβαζες το Post θα πρόσεχες ότι δεν μιλάω για προβλήματα που έχει τώρα το Linux. Άλλωστε μερικά από αυτά που με απασχολούν τα έγραψα είδη στο 1ο  ποστ που σου απάντησα. Δεν χρειάζονται άλλα....
Αν επίσης πρόσεχες το συγκεκριμένο ποστ το έβαλα χωρίς παράθεση γιατί δεν μιλούσα για τα προηγούμενα.

Σου απάντησα για το δωρεάν. Είναι μια ακόμα δικαιολογία.

Αναφορά σε κείμενο

Αν κάτι είναι καλύτερο και φθηνότερο θα βρει το δρόμο του. 30+ χρόνια είναι πολλά για να φταίει το Marketing. 

4 λεπτά πριν, NickTG είπε

Είναι ψέματα πως η Microsoft χρησιμοποίησε αθέμιτες πρακτικές δηλαδή? 

Ή δεν έπαιξαν ρόλο?

Όχι δεν είναι.
Έπαιξαν ρόλο αλλά δεν ήταν ο μόνος λόγος.
Λες να μην το περίμεναν ότι η MS θα έκανε ότι μπορούσε για να εμποδίσει τον ανταγωνισμό; 
Αν καταφέρει να πιάσει 15% ή να υπάρχει αυτή η πρόβλεψη  θα δεις την MS να βγάζει office & την Nvidia να αγαπά το Linux.

Ήδη η Valve έχει πετύχει να ταράξει την MS στα Portable Gaming Handheld.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 minutes ago, Dimitris_1981 said:

Ναι το Desktop Share είναι μικρό. Και το Mobile είναι της Google όσο κι αν θες να το βάλεις κάτω από την ομπρέλα του Linux.

Δεν το βάζω εγώ. Η ίδια η Google σου το λέει επίσημα.

Kernel Overview

The Android kernel is based on an upstream Linux Long Term Supported (LTS) kernel. At Google, LTS kernels are combined with Android-specific patches to form Android Common Kernels (ACKs).

Καταλαβαινω ότι "ζοριζει", αλλά κάπου ώπα.

To Android δεν πέτυχε γιατί έχει modded Linux Kernel

Αλήθεια; Δεν πέτυχε για αυτό; Γιατί δεν πήρε π.χ BSD kernel; Γιατί δεν πήρε το GNU Hurd; Γιατί δεν ανέπτυξε δικό της;

Το Android πέτυχε γιατι ήταν Linux (open source, μπορείς να "πετάξεις" ο,τι θες από το kernel κλπ) ΚΑΙ γιατί βρέθηκε μια εταιρεία με συγκεκριμένο "στόχο" και συγκεκριμένο marketing. Ο,τι σου είπα εγώ στο πρωτο σχόλιο που σου απάντησα.

Αν διάβαζες το Post θα πρόσεχες ότι δεν μιλάω για προβλήματα που έχει τώρα το Linux.

Το ξέρω. Μιλάς για "παλιά". Συμφέρει να μιλάμε για παλιά γιατί με τα "καινούρια" δε βγαίνει. Για αυτό ακριβώς απάντησα σε σένα. Γιατί αναμασας αυτά που λέγονταν πριν 10 χρόνια (και ήταν όντως προβλήματα), με αποτέλεσμα ένας νέος χρήστης που πιθανως να διαβάσει να μένει κολλημενος σε ένα άλλο λειτουργικό επειδή φοβάται μη δοκιμάσει κάτι άλλο και έχει θέματα.

Από το "δεν έχει Adobe suite, δεν έχει gaming, δεν έχει Nvidia drivers κλπ" μείναμε με το "δεν έχει Adobe suite". Να δω τι άλλο θα βρείτε στα επόμενα 5 χρόνια. Όλο και κάτι θα υπάρξει.

Σου απάντησα για το δωρεάν. Είναι μια ακόμα δικαιολογία.

Πήρες απάντηση για το δωρεάν. Αναλυτικότατη. Μην επαναλαμβάνομαι. Η ίδια η Google σου το απέδειξε. Με λίγο marketing και εταιρική κατεύθυνση, κατέκτησε την αγορά, παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε 2η.

Επεξ/σία από MikeKata
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, MikeKata είπε

Δεν το βάζω εγώ. Η ίδια η Google σου το λέει επίσημα.

Kernel Overview

Καταλαβαινω ότι "ζοριζει", αλλά κάπου ώπα.

Αλήθεια; Δεν πέτυχε για αυτό; Γιατί δεν πήρε π.χ BSD kernel; Γιατί δεν πήρε το GNU Hurd; Γιατί δεν ανέπτυξε δικό της;

Το Android πέτυχε γιατι ήταν Linux (open source, μπορείς να "πετάξεις" ο,τι θες από το kernel κλπ) ΚΑΙ γιατί βρέθηκε μια εταιρεία με συγκεκριμένο "στόχο" και συγκεκριμένο marketing. Ο,τι σου είπα εγώ στο πρωτο σχόλιο που σου απάντησα.

Το ξέρω. Μιλάς για "παλιά". Συμφέρει να μιλάμε για παλιά γιατί με τα "καινούρια" δε βγαίνει. Για αυτό ακριβώς απάντησα σε σένα. Γιατί αναμασας αυτά που λέγονταν πριν 10 χρόνια (και ήταν όντως προβλήματα), με αποτέλεσμα ένας νέος χρήστης που πιθανως να διαβάσει να μένει κολλημενος σε ένα άλλο λειτουργικό επειδή φοβάται μη δοκιμάσει κάτι άλλο και έχει θέματα.

Από το "δεν έχει Adobe suite, δεν έχει gaming, δεν έχει Nvidia drivers κλπ" μείναμε με το "δεν έχει Adobe suite". Να δω τι άλλο θα βρείτε στα επόμενα 5 χρόνια. Όλο και κάτι θα υπάρξει.

Πήρες απάντηση για το δωρεάν. Αναλυτικότατη. Μην επαναλαμβάνομαι.

Για να μην τα ξαναγράφω.....

Είναι ξεκάθαρο ποιος έχει πρόβλημα με τις επιλογές των άλλων και ποιος επιλέγει το καθετί για αυτό που θεωρεί ότι είναι ιδανικό.

Για τα υπόλοιπα θα μείνει η απόφαση της πλειοψηφίας που δεν την σέβεσαι και μάλλον την θεωρείς κατώτερη ή ηλίθια....

Αν δεν σου αρέσει ότι κάτι είναι δωρεάν και δεν φταίνε οι δικαιολογίες για την μη διάδοση του δεν φταίω εγώ. Τράβα ρώτα πως τα Firefox, Thunderbird, VLC , Winamp και πόσα άλλα δωρεάν προγράμματα πετύχαν κάποτε να μπουν σε τόσους Η/Υ  χωρίς marketing.

Και κάπου εδώ σταματάω να κάνω κύκλους. Δεν θα ασχοληθώ άλλο με τον παραλογισμό....

Επεξ/σία από Dimitris_1981
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ μια ερώτηση να κάνω μόνο. Αν λέω αν η μικρομαλακή είχε δώσει office στο linux, πανεύκολα μπορεί εδώ στους πρώτους 4-5 μήνες έδωσε ms365 στα apple silicon, αν λοιπόν έδινε office, πιστεύετε ότι το συνολικό μερίδιο του linux θα ήταν μονοψήφιο ακόμη; Αναρωτηθείτε το και θα καταλάβετε αποκλειστικά γιατί το linux είναι εδώ που είναι σε desktop και laptop. Είπαμε και εγώ από όλα χρησιμοποιώ και μάλιστα λιγότερο από όλα το ubuntu αλλά να ξέρουμε τι πετάμε εδώ.

Και αν θέλετε να μιλήσουμε για linux σκεφτείτε ότι σχεδόν τα πάντα από ηλεκτρονικές συσκευές τρέχουν μια έκδοση του. Ας αφήσουμε και τα κινητά έξω γιατί ο φίλτατος μιλάει για την google.

Α και κάτι ακόμη ε, και τα windows πάρα πολλοί και όχι μόνο ιδιώτες χρήστες και όχι μόνο στην Ελλάδα, «δωρεάν» τα έχουν.

Επεξ/σία από dimoskoutr
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, dimoskoutr είπε

Εγώ μια ερώτηση να κάνω μόνο. Αν λέω αν η μικρομαλακή είχε δώσει office στο linux, πανεύκολα μπορεί εδώ στους πρώτους 4-5 μήνες έδωσε ms365 στα apple silicon, αν λοιπόν έδινε office, πιστεύετε ότι το συνολικό μερίδιο του linux θα ήταν μονοψήφιο ακόμη; Αναρωτηθείτε το και θα καταλάβετε αποκλειστικά γιατί το linux είναι εδώ που είναι σε desktop και laptop. Είπαμε και εγώ από όλα χρησιμοποιώ και μάλιστα λιγότερο από όλα το ubuntu αλλά να ξέρουμε τι πετάμε εδώ.

Το ερώτημα είναι γιατί η MS να ασχοληθεί;
Ο μόνος τρόπος είναι το Linux να φτάσει να αναγκάσει την MS και την κάθε MS. Το αντίθετο είναι ουτοπικό. Δεν πρόκειται να κάνει κινήσεις εναντίων των συμφερόντων της. Αν ποτέ το κάνει να ξέρεις κάτι κρύβει από πίσω που δεν έχουμε αντιληφθεί.

Για το MacOS είχε λόγο. Ήξερε ότι το μόνο που θα πετύχει είναι να πάρει 1-2% και να χάσει πολλά περισσότερα από αυτούς που θα στρεφόντουσαν σε εναλλακτικές λύσεις. Επίσης θα έριχνε χρήμα η Apple να φτιάξει τα Pages & Numbers ώστε να είναι ανταγωνιστικά. Δεν θα ήταν το ίδιο αλλά θα έφτανε για να κρατήσει το User Base της.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 minutes ago, Dimitris_1981 said:

Για να μην τα ξαναγράφω.....

Θα αλληλοποστάρουμε δηλαδή σχόλια που έχουμε ξαναγράψει; Το ότι μπορείς να πατήσεις copy paste δεν κάνει ούτε το σχολιο σου σχετικό με το ζήτημα ούτε το κάνει σχετικό με την απάντηση μου. Καταλαβαίνω ότι δεν σου "βγαίνουν" τα επιχειρήματα αλλά έχει καταντήσει αστείο. Δεν απάντησες σε τίποτα από όσα σε ρώτησα, ούτε στο ότι ΕΙΝΑΙ Linux (όπως και η ίδια η Google σου λέει).

Για τα υπόλοιπα θα μείνει η απόφαση της πλειοψηφίας που δεν την σέβεσαι και μάλλον την θεωρείς κατώτερη ή ηλίθια....

Τώρα που είδαμε ότι δε βγαίνουν τα κουκιά, κρυβόμαστε πίσω από την "απόφαση της πλειοψηφίας".

Η απόφαση της πλειοψηφίας μπορεί, ναι, να είναι ηλίθια (αναλόγως το θέμα) γιατί μπορεί να καθοδηγείται από εταιρείες, λόμπυ, χίλιους δύο παράγοντες. Μείνε στο θέμα και μην πετάς αοριστίες. Και ο Bieber ακούγεται από περισσότερο κόσμο από τον Bach, δε θυμάμαι κανέναν να τον αποκαλεί "καλύτερο". "Ηλίθια" μουσική είναι.

Τράβα ρώτα πως τα Firefox, Thunderbird, VLC , Winamp και πόσα άλλα δωρεάν προγράμματα πετύχαν κάποτε να μπουν σε τόσους Η/Υ  χωρίς marketing.

Εν τω μεταξύ, από αυτά που είπες, τα μισά δεν είχαν traction μέχρι να φάει lawsuit η MS για αντικαταναλωτικες πρακτικές (Internet Explorer, Outlook κλπ). Για τον IE τις έφαγε αλλά τα "μάζεψε" κι αλλού. Τόσο αυτογκόλ πια; Τις ίδιες πρακτικές συνεχίζει να χρησιμοποιεί σε επίπεδο OS και σήμερα Windows. Κάνε την πρόσθεση.

Και κάπου εδώ σταματάω να κάνω κύκλους. Δεν θα ασχοληθώ άλλο με τον παραλογισμό....

Συμφωνώ. Κούρασε να σου απαντάω συγκεκριμένα και να παίρνω για απάντηση γενικότητες και αερολογίες ή επιχειρήματα που έστεκαν....11 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ. Καλή συνέχεια.

10 minutes ago, dimoskoutr said:

Και αν θέλετε να μιλήσουμε για linux σκεφτείτε ότι σχεδόν τα πάντα από ηλεκτρονικές συσκευές τρέχουν μια έκδοση του. Ας αφήσουμε και τα κινητά έξω γιατί ο φίλτατος μιλάει για την google.   

Μην κάνεις "δύσκολες" ερωτήσεις, φίλε. Θα καταλάβεις την απάντηση αν δεις τα άρθρα που μιλούσαν για στροφή κρατικών οργανισμών. (π.χ Δανία) στο Linux. Οι περισσότεροι αναρωτιοντουσαν "και τι θα γίνει με το Office"; Όσο και να μην το λένε, η απάντηση στο ερώτημα σου είναι μια. Θα ξεμείνουν κάτι "gamers" (που χρειάζονται anticheat) και κάτι "content creators" στα Windows.

Επεξ/σία από MikeKata
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, MikeKata είπε

Θα αλληλοποστάρουμε δηλαδή σχόλια που έχουμε ξαναγράψει; Το ότι μπορείς να πατήσεις copy paste δεν κάνει ούτε το σχολιο σου σχετικό με το ζήτημα ούτε το κάνει σχετικό με την απάντηση μου. Καταλαβαίνω ότι δεν σου "βγαίνουν" τα επιχειρήματα αλλά έχει καταντήσει αστείο. Δεν απάντησες σε τίποτα από όσα σε ρώτησα, ούτε στο ότι ΕΙΝΑΙ Linux (όπως και η ίδια η Google σου λέει).

Τώρα που είδαμε ότι δε βγαίνουν τα κουκιά, κρυβόμαστε πίσω από την "απόφαση της πλειοψηφίας".

Η απόφαση της πλειοψηφίας μπορεί, ναι, να είναι ηλίθια (αναλόγως το θέμα) γιατί μπορεί να καθοδηγείται από εταιρείες, λόμπυ, χίλιους δύο παράγοντες. Μείνε στο θέμα και μην πετάς αοριστίες. Και ο Bieber ακούγεται από περισσότερο κόσμο από τον Bach, δε θυμάμαι κανέναν να τον αποκαλεί "καλύτερο". "Ηλίθια" μουσική είναι.

Εν τω μεταξύ, από αυτά που είπες, τα μισά δεν είχαν traction μέχρι να φάει lawsuit η MS για αντικαταναλωτικες πρακτικές (Internet Explorer, Outlook κλπ). Για τον IE τις έφαγε αλλά τα "μάζεψε" κι αλλού. Τόσο αυτογκόλ πια; Τις ίδιες πρακτικές συνεχίζει να χρησιμοποιεί σε επίπεδο OS και σήμερα Windows. Κάνε την πρόσθεση.

Συμφωνώ. Κούρασε να σου απαντάω συγκεκριμένα και να παίρνω για απάντηση γενικότητες και αερολογίες ή επιχειρήματα που έστεκαν....11 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ. Καλή συνέχεια.

Δεν θα κάθομαι να γράφω τα ίδια και τα ίδια για να περάσεις το απόγευμα σου ή επειδή δεν καταλαβαίνεις.

Μια χαρά βγαίνουν τα κουκιά εσύ δεν έχεις διαβάσει/κατανοήσει τι έχω γράψει από την αρχή.

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, MikeKata είπε

Μην κάνεις "δύσκολες" ερωτήσεις, φίλε. Θα καταλάβεις την απάντηση αν δεις τα άρθρα που μιλούσαν για στροφή κρατικών οργανισμών. (π.χ Δανία) στο Linux. Οι περισσότεροι αναρωτιοντουσαν "και τι θα γίνει με το Office"; Όσο και να μην το λένε, η απάντηση στο ερώτημα σου είναι μια. Θα ξεμείνουν κάτι "gamers" (που χρειάζονται anticheat) και κάτι "content creators" στα Windows.

content creators παλιά στο τέξας, οι περισσότεροι είναι macOS

5 λεπτά πριν, Dimitris_1981 είπε

Δεν θα κάθομαι να γράφω τα ίδια και τα ίδια για να περάσεις το απόγευμα σου ή επειδή δεν καταλαβαίνεις.

Μια χαρά βγαίνουν τα κουκιά εσύ δεν έχεις διαβάσει/κατανοήσει τι έχω γράψει από την αρχή.

Και μένα πάντως δεν μου φαίνονται ότι βγαίνουν. Μια άλλη ερώτηση έχω αν επιτρέπεις. Έχεις χρησιμοποιήσει linux για ένα διάστημα; Όχι μια εβδομάδα. Πολλά που τα είχα εγώ αλλιώς στο μυαλό μου δεν ήταν έτσι όταν δοκίμασα. Θα ήθελα την εντύπωσή σου χωρίς υπερβολές αν έχεις δοκιμάσει.

Επεξ/σία από dimoskoutr
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...