Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 minutes ago, Dimitris_1981 said:

χι δεν είναι.
Έπαιξαν ρόλο αλλά δεν ήταν ο μόνος λόγος.
Λες να μην το περίμεναν ότι η MS θα έκανε ότι μπορούσε για να εμποδίσει τον ανταγωνισμό; 
Αν καταφέρει να πιάσει 15% ή να υπάρχει αυτή η πρόβλεψη  θα δεις την MS να βγάζει office & την Nvidia να αγαπά το Linux.

Ο μόνος όχι άλλα ειδικά τα τελευταία χρόνια μου φαίνεται πως είναι ο κύριος λόγος.

Και που το περίμεναν τι μπορούσαν να κάνουν, ούτε τα λεφτά ούτε τις διασυνδέσεις έχουν για να το αντιμετωπίσουν και η Microsoft φροντίζει όσο μπορεί να μην αλλάξει αυτό.

Επεξ/σία από NickTG
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε

content creators παλιά στο τέξας, οι περισσότεροι είναι macOS

Και μένα πάντως δεν μου φαίνονται ότι βγαίνουν. Μια άλλη ερώτηση έχω αν επιτρέπεις. Έχεις χρησιμοποιήσει linux για ένα διάστημα; Όχι μια εβδομάδα. Πολλά που τα είχα εγώ αλλιώς στο μυαλό μου δεν ήταν έτσι όταν δοκίμασα.

Ναι έχω. Χωρίς να  είναι ποτέ το βασικό μου λειτουργικό. Ακόμα και τώρα το έχω σε VM.
Δεν λέω ότι το Linux είναι χάλια. Ίσα ίσα που και στο shared post πιστεύω έχω μια αρκετά δίκαιη και ισορροπημένη άποψη. Μπορει να διαφωνείς αλλά δεν μπορείς να την πεις οπαδική.

Άλλωστε και στον φίλο που μίλησε για πεθαμένα windows απάντησα….

Όλα τα λειτουργικά είναι καλά ανάλογα γιατί τα θες. Η πλειοψηφία αποφασίζει τι θέλει για όποιον λόγο θέλει. Ακόμα και να μην ξέρουν κάποιος ευθύνεται για αυτό.

Ακόμα και ότι το MacOS έχει λιγότερο market share από τα windows είναι απόφαση της πλειοψηφίας. Το αν φταίει το κόστος, η συνήθεια ή ότι το MacOS είναι χειρότερο είναι προσωπικοί λόγοι του καθενός. Μπορούμε να τους αναφέρουμε αλλά όχι να αλλάξουμε την πραγματικότητα.

14 λεπτά πριν, NickTG είπε

Ο μόνος όχι άλλα ειδικά τα τελευταία χρόνια μου φαίνεται πως είναι ο κύριος λόγος.

Και που το περίμεναν τι μπορούσαν να κάνουν, ούτε τα λεφτά ούτε τις διασυνδέσεις έχουν για να το αντιμετωπίσουν και η Microsoft φροντίζει όσο μπορεί να μην αλλάξει αυτό.

Προφανώς και είναι δύσκολο και εγώ το θεωρώ πολύ σημαντικό λόγο. Ο μόνος τρόπος είναι να καβαλήσεις το κύμα όταν ξεκινάει κάτι ή να πιάσεις κάποια ευκαιρία από τα μαλλιά. Δεν θα σου χαριστεί κανείς αν δεν βρει κέρδος. Το να γκρινιάζεις για το αναμενόμενο δεν έχει νόημα.
Για αυτό μίλησα και για την φιλοσοφία του Linus. Ασχολείται με αυτό που μπορεί να κάνει και όχι με αυτό που δεν μπορεί να αλλάξει. 
Το Linux δεν είναι αποτυχημένο συνολικά απλά δεν μπορεί να μπεί εύκολα στο consumer market. Με ενοχλεί το να το βάζουν μερικοί εκεί με το ζόρι και να θεωρούν τους άλλους πρόβατα και κορόιδα. Μια χαρά επιτυχημένο είναι στους Web Server,  Super Computers κτλ.

Ακόμα και το MacOS στην ουσία τι είναι; (Ξαδερφάκια) 
To Linux γράφτηκε από το μηδέν βάσει των προδιαγραφών  και της αρχιτεκτονικής του Unix. Η Apple βασίστηκε σε sources του Unix. Και οι δύο βασίστηκαν στο POSIX Compliance. Στην ουσία έχουν την ίδια βασική αρχιτεκτονική και χτίσαν από εκει.

• Like 2
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...