NT1G Δημοσ. Τρίτη στις 10:43 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:43 πμ Έχει 2 χερούλια η μπαταρία = διπλή. Ενισχυμένη μάλλον θα ήταν πιο σωστή λέξη. 2
prometheas Δημοσ. Τρίτη στις 10:58 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:58 πμ (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, INFLUENCER είπε Ολες οι εταιρειες ειχαν θεματα με καταναλωση λαδιου πριν το 2010. Απο εκει και επειτα στρωσανε τα πραγματα. Το δικο μου 116D (2014) με 260.000 χλμ δεν καιει σταγονα λαδι, με εννεα (9) αλλαγες λαδιων. Δεν εχω αλλαξει τιποτα πανω στο αμαξι ουτε μπαταρια. Πρέπει να εχει φτιαχτεί στον Α του Κενταύρου αυτή η BMW.. Επεξ/σία Τρίτη στις 10:58 πμ από prometheas 1
INFLUENCER Δημοσ. Τρίτη στις 11:03 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:03 πμ Για να μην είναι υπερβολικός έχω αλλάξει και μια ηλεκτρομαγνητική κλειδαριά (του συνοδηγού) στη 10ετια καθώς μου έκανε νερά. Στα 140 ευρώ με την εργασία στη BMw
Apostol. Δημοσ. Τρίτη στις 11:07 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:07 πμ Ακομα και να ισχυει και να μην την εχει αλλαξει, η μπαταρια θα ξεψυχαει και μπορει να ζοριζει και την μιζα. Εγω σε Leon του 18 αλλαξα την agm μπαταρια στα 6 χρονια με μονιμα απενεργοποιημενο το start-stop και ελαχιστα μιζαρισματα. 1
INFLUENCER Δημοσ. Τρίτη στις 11:09 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:09 πμ (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, Apostol. είπε Ακομα και να ισχυει και να μην την εχει αλλαξει, η μπαταρια θα ξεψυχαει και μπορει να ζοριζει και την μιζα. Εγω σε Leon του 18 αλλαξα την agm μπαταρια στα 6 χρονια με μονιμα απενεργοποιημενο το start-stop και ελαχιστα μιζαρισματα. Η αντιπροσωπεία θα μου πει πότε θα την αλλάξω μου ειπαν. Την μετράνε σε κάθε service. Μέχρι σήμερα την βγάζουν γερασμένη αλλά οκ, 11,5 ετών πια. Το start stop μπορεί να μην δουλεύει αλλά το αυτόματο ξεκίνημα του κινητήρα εάν μου σβήσει από μαλακια το υποστηρίζει. Επίσης αρπάζει με την πρώτη μπροστά... Επεξ/σία Τρίτη στις 11:10 πμ από INFLUENCER 1
Nabuko Δημοσ. Τρίτη στις 11:16 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:16 πμ 3 λεπτά πριν, INFLUENCER είπε Μέχρι σήμερα την βγάζουν γερασμένη αλλά οκ, 11,5 ετών πια Πρώτη φορά άλλαξα μπαταρία σε ένα 46αρι στα 12 χρόνια αλλά δεν ήταν start/stop. Οι μαμίσιες κρατάνε πολύ. Μετά οι άλλες δεν κρατάνε τόσο και θέλουν πιο σύντομα αλλαγή. Θα το διαπιστώσεις κι εσύ όταν την αλλάξεις 1
INFLUENCER Δημοσ. Τρίτη στις 11:24 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:24 πμ (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Nabuko είπε Πρώτη φορά άλλαξα μπαταρία σε ένα 46αρι στα 12 χρόνια αλλά δεν ήταν start/stop. Οι μαμίσιες κρατάνε πολύ. Μετά οι άλλες δεν κρατάνε τόσο και θέλουν πιο σύντομα αλλαγή. Θα το διαπιστώσεις κι εσύ όταν την αλλάξεις Το θέμα είναι ότι έκανα ένα search στο νετ και δεν βρήκα μπαταρία με τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά. (90ΑΗ και 900Α) Η BMW τι θα βάλει? Από Γερμανία θα την φέρει? Επεξ/σία Τρίτη στις 11:25 πμ από INFLUENCER 1
Nabuko Δημοσ. Τρίτη στις 11:34 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:34 πμ 6 λεπτά πριν, INFLUENCER είπε Η BMW τι θα βάλει? Από Γερμανία θα την φέρει? Δεν γνωρίζω.
Ukforthemoment Δημοσ. Τρίτη στις 11:53 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:53 πμ 28 λεπτά πριν, INFLUENCER είπε Το θέμα είναι ότι έκανα ένα search στο νετ και δεν βρήκα μπαταρία με τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά. (90ΑΗ και 900Α) Η BMW τι θα βάλει? Από Γερμανία θα την φέρει? Μπορεί να το έχει αλλάξει απο τότε. https://www.bannerbatterien.com/en-gb/Battery-search/Cars?id_manufacturer=7&id_product=4
zio10 Δημοσ. Τρίτη στις 11:56 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:56 πμ 2 ώρες πριν, mike15 είπε το διπλη παει επειδη ειναι χωρισμενη στα 2 στην μεση? μαλλον δεν εχεις ιδες απο καποια βασικα πραγματα. μια απλη agm μπαταρια ειναι οπως εχουμε ολοι.και το efdynamics δεν δουλευει μονο στο φρεναρισμα αλλα και οταν κατεβαινεις με ταχυτητα αλλα χωρις να πατας γκαζι σε κατηφορα. επειδη εχω καταλαβει περιπου τι παιζει.ποσα χιλιομετρα κανεις τον χρονο και σε τι δρομους τα κανεις? τα λαδια σου ειναι αυτα που σου εγραψα,τηγανελαια δεν ειναι ,ειναι καλα λαδια,οχι ομως τα καλυτερα συνθετικα στον κοσμο,για να αντεχουν 25.000χιλ τον χρονο.ειναι λαδια που παρηγαγε η σελ και απο περσυ ισως η σελ- ισως η καστρολ,γιατι σε ολο τον κοσμο εχει νεα συμφωνια με καστρολ.φυσικα δεν ειναι ιδια με της εταιρειας που τα παραγει για δικης της εκμεταλευση και τα βρισκουμε στα ραφια με το δικο της σημα.ειναι custom made με λιγο πιο δυνατα προσθετα και ισχυροτερο φιλμ. δεν ειναι κατι εξωτικο,γιατι η bmw δεν παραγει λαδια,απλα δινει τις προδιαγραφες σε καποιον μπλεντερ για να τα παραγει για αυτην.υπαρχουν ομως και καλυτερα λαδια απο αυτο,τα εχουμε συζητησει στα σχετικα τοπικ. ομως προσεχε γιατι στις αντιπροσωπειες δεν ανοιγουν μπουκαλια,βαζουν απο βαρελια.και εκει μεσα δεν ξερει κανεις τι λαδι εχουν και σου βαζουν.ακομα και το ιδιο να ειναι,ειναι πολυκαιρισμενο,ανοιχτο καιρο,δεν ειναι το ιδιο με το μπυκαλισιο σφραγισμενο.ασε που εχει ειπωθει οτι μερικες αντιπροσωπειες απλα συμπληρωνουν ενα λιτρο χωρις να σου αλλαξουν λαδια και σε χρεωνουν τσμπα. Από τη στιγμή που το πάει σε μια συγκεκριμένη αντιπροσωπεία, είναι ευχαριστημένος και το αμάξι πρακτικά είναι άψογο μετά από τόσα χρόνια για μένα δεν έχει νόημα να ψαχτεί με άλλα λάδια, αν βάζουν από βαρέλι, παλιά κτλ. Ας βάζουν ό,τι θέλουν, αφού μετά από χρόνια όλα είναι όπως πρέπει. 3
RedEnergy Δημοσ. Τρίτη στις 01:06 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 01:06 μμ (επεξεργασμένο) Βλέπω μαζευόμαστε οι μπεμπάκηδες. Το 2008 ανέβηκα Βερολίνο, για να πάρω με τα πρώτα μου λεφτά μια κόκκινη 116i sport (E87) Ιούνιο 2006, τότε με 25000χλμ. Την είχε όντως μια γιαγιά και το αυτοκίνητο ήταν καινούριο. Από τότε έκανε 80000χλμ από εμένα, μέχρι το 2015 που έφυγα από Ελλάδα. Τώρα το έχει (ακόμα) ο πατέρας μου, στα 170000 σύνολο. Δεν καίει σταγόνα λάδι, έχει αλλάξει 2 μπαταρίες. Ήταν το μοντέλο pro-facelift, με το 6τάχυτο, χωρίς τα efficient dynamics. Αυτό το 6μηνο που η BMW έβγαζε αυτό το συνδυασμό (νέο κιβώτιο, παλιός κινητήρας), βγήκαν οι πιο αξιόπιστες σειρά 1 για πολλά χρόνια. Ίσως το πιο αξιόπιστο αυτοκίνητο που πέρασε από τα χέρια μου (και παίζω χρόνια τώρα με Honda και Mitsubishi και άλλα πολλά -αλλάζω αυτοκίνητο μαξ κάθε χρόνο, κάποιες φορές και στους 4 μήνες (βλέπε Xceed που ίσως είναι το μοναδικό αυτοκίνητο που με εξόργισε όταν το είχα -το θέμα με το turbolag στους 1.5Τ). Και που καταλήγω. Ότι BMW και να θες να πάρεις, κοίτα συγκεκριμένα στη χρονολογία -ακόμα και στο μήνα παραγωγής- τι λένε οι ιδιοκτήτες. Θα βρείς σοβαρές διαφορές. Τα τελευταία χρόνια δε θα έπαιρνα μπέμπα με τίποτα, γιατί η εταιρία (από τη δική μου οπτική) μπαστάρδεψε τη φιλοσοφία της και τα αυτοκίνητα της είναι πια commodities. Να κρατήσει 4 χρόνια μέχρι να τελειώσει το leasing και μετά... φιλάκια. Θα μου πείς πολύ λίγοι πλέον δεν είναι έτσι, αλλά το premium price tag με αυτό το mindset δε χωνεύεται. Επεξ/σία Τρίτη στις 01:09 μμ από RedEnergy 1
pp6210 Δημοσ. Τρίτη στις 02:58 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 02:58 μμ Στις 13/8/2025 στις 1:08 ΠΜ, PandilleroGR είπε Δέν είναι αλλου παιδιού το thread αυτο? ελα φιλε μου σε παρεπεμψα σε γενικο thread που συζητιωνται διαφορα μεταχειρισμενα αλλα βλεπω εχεις παρει απαντησεις κ καλη συζητηση εδω οποτε ολα καλα!
mike15 Δημοσ. Τρίτη στις 04:10 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 04:10 μμ 4 ώρες πριν, zio10 είπε Από τη στιγμή που το πάει σε μια συγκεκριμένη αντιπροσωπεία, είναι ευχαριστημένος και το αμάξι πρακτικά είναι άψογο μετά από τόσα χρόνια για μένα δεν έχει νόημα να ψαχτεί με άλλα λάδια, αν βάζουν από βαρέλι, παλιά κτλ. Ας βάζουν ό,τι θέλουν, αφού μετά από χρόνια όλα είναι όπως πρέπει. ειναι ομως?τι ? οτι εχει την μαμα μπαταρια μεσα επι 260.000χιλ? το πιστευεις εσυ αυτο? αυτο ειναι ρεκορ γκινες..εχει ξαναγραψει ανακριβειες σε αλλο θεμα γιαυτο δεν τον πιστευουμε. μια τετοια μπαταρια εγω την ειχα 11 χρονια.δεν χρησιμοποιησα σταρτ-στοπ, μηδαμηνο air condition, μονο ραδιο παιζει.δεν εχω ακουσει καποιον πανω απο 12 χρονια παγκοσμιως που διαβαζω. 10 χρονια σημαινει για ενα μεσο οδηγο περιπου 120-130.000χιλ.. τα μισα αποτι ισχυριζεται.εαν ομως κανει 25-30.000 καθε χρονο με νορμαλ χρηση πεφτει στα μισα,οποτε εχει λογικη..γιαυτο ρωτησα,να μη ψαχνουμε το θαυμα. για τα λαδια του εδωσα συμβουλη ,που να ακουστει και για αλλους,εαν εσενα σε πειραζει μην την ακολουθεις..τα μπολντ τα τονισα για να βγαλουμε συμπερασμα,γιατι υπαρχει εκει περιπτωση να εχει δικιο. 1
11osmikrosmhtsos Δημοσ. Τρίτη στις 04:17 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 04:17 μμ 3 ώρες πριν, RedEnergy είπε commodities ολη η βιομηχανια δυστυχως
INFLUENCER Δημοσ. Τρίτη στις 04:28 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 04:28 μμ Ανακριβειες ποτε και που εγραψα? Προφανως παιδια κανω πολλα χιλιομετρα και σε εθνικη, Αναλογια 70%-30% αναλογια εθνικη και Αθηνα 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα