Dennydenny Δημοσ. 15 Αυγούστου Δημοσ. 15 Αυγούστου Καλησπέρα είμαι νέα στην ομάδα και χρειάζομαι μια καθοδήγηση θέλω να βγω ταμείο ανεργίας έχω τα ένσημα την απόλυση κλπ το θέμα είναι ότι θέλω να φύγω Γερμανία στην οικογένεια μου μιας και δεν θα εργάζομαι για κάποιους μήνες Με ποιους τρόπους μπορώ να διακόψω το ταμείο ανεργίας αν αποφασίσω να δουλέψω εκεί στην Γερμανία ; αν δεν κάνω αυτή την παρουσία που λένε οι περισσότεροι θα διακοπεί αυτόματα ; Επιπλέον τα χρήματα που θα μπουν στον λογαριασμό θα είναι σε προπληρωμένη κάρτα ; δεν θα μπορώ να τα κάνω ανάληψη σε μετρητά όταν ξανά γυρίσω Ελλάδα κάποια στιγμή ; πολλές ερωτήσεις αλλά δεν μπορώ να βγάλω άκρη με την λογίστρια … σας ευχαριστώ
gokuthelegend Δημοσ. 15 Αυγούστου Δημοσ. 15 Αυγούστου Αν αναφέρεις ότι θα φύγεις στο εξωτερικό τότε η ανεργία διακόπτεται, ακόμη και αν δεν βρεις δουλειά. Θεωρούν ότι πρέπει να είσαι άμεσα διαθέσιμος για εργασία στην Ελλάδα, οπότε αν είσαι στο εξωτερικό τότε δεν θα είσαι διαθέσιμος. Θα σου πρότεινα για αρχή να μην αναφέρεις τίποτα μέχρι να βρεις δουλειά. Αν τελικά βρεις δουλειά στην Γερμανία θα τους πεις ότι ήταν απόφαση της τελευταίας στιγμής. Η παρουσία πλέον γίνεται ηλεκτρονικά, μπαίνεις με τους κωδικούς σου στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ και κάνεις παρουσία. Δηλαδή δεν χρειάζεται να παρουσιάζεσαι στον ΟΑΕΔ, και οπότε μπορείς να την κάνεις από όπου και να είσαι. Η παρουσία γίνεται ανα τρίμηνο. Αν δεν κάνεις παρουσία τότε στο επόμενο τρίμηνο θα διακοπεί η ανεργία, αλλά για να είσαι τυπική στις υποθέσεις σου καλό είναι να τους ενημερώσεις άμεσα ότι βρήκες δουλειά και να μην περιμένεις 3 μήνες για να γίνει αυτόματα η διακοπή, διότι αν ανακαλύψουν ότι σε αυτό το τρίμηνο δούλευες τότε ενδέχεται να φας πρόστιμο το οποίο θα πάει στην εφορία. Για τα χρήματα δεν είμαι σίγουρος αν μπαίνουν σε λογαριασμό ή αν μπαίνουν σε προπληρωμένη κάρτα.
poulinos Δημοσ. 15 Αυγούστου Δημοσ. 15 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 9 hours ago, Dennydenny said: Καλησπέρα είμαι νέα στην ομάδα και χρειάζομαι μια καθοδήγηση θέλω να βγω ταμείο ανεργίας έχω τα ένσημα την απόλυση κλπ το θέμα είναι ότι θέλω να φύγω Γερμανία στην οικογένεια μου μιας και δεν θα εργάζομαι για κάποιους μήνες Με ποιους τρόπους μπορώ να διακόψω το ταμείο ανεργίας αν αποφασίσω να δουλέψω εκεί στην Γερμανία ; αν δεν κάνω αυτή την παρουσία που λένε οι περισσότεροι θα διακοπεί αυτόματα ; Επιπλέον τα χρήματα που θα μπουν στον λογαριασμό θα είναι σε προπληρωμένη κάρτα ; δεν θα μπορώ να τα κάνω ανάληψη σε μετρητά όταν ξανά γυρίσω Ελλάδα κάποια στιγμή ; πολλές ερωτήσεις αλλά δεν μπορώ να βγάλω άκρη με την λογίστρια … σας ευχαριστώ προπληρωμενη καρτα και δεν μπορεις να τα κανεις αναληψη ολα.καποια πρεπει να τα χαλασεις σαν καρτα.αυτα απο φιλη που βγηκε σε ανεργια πριν λιγες μερες Επεξ/σία 15 Αυγούστου από poulinos
PharmChem Δημοσ. 16 Αυγούστου Δημοσ. 16 Αυγούστου Το επίδομα μπαίνει σε προπληρωμένη κάρτα, η οποία εκδίδεται από την Τράπεζα η οποία έχει δηλωθεί στη ΔΥΠΑ για πληρωμή του επιδόματος. Από την προπληρωμένη κάρτα μπορεί να γίνει ανάληψη έως του 50% του επιδόματος. Το υπόλοιπο ποσό πρέπει να ξοδευτεί χρησιμοποιώντας την κάρτα σε επιχειρήσεις εντός ΕΕ (με ορισμένους περιορισμούς). 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα