john_66 Δημοσ. Παρασκευή στις 09:04 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 09:04 πμ Καλημέρα, καλό Δεκαπενταύγουστο! Υπάρχει ένα γήπεδο 5*5 ελεύθερο (του Δήμου υποθέτω). Προφανώς οποίος κάνει χρήση προκαλεί θόρυβο και σε πολύ κοντινή απόσταση υπάρχουν πολυκατοικίες. Το ερώτημα μου είναι τι γίνεται αν ενοχλούνται οι γείτονες. Ισχύουν απλά οι περιορισμοί κατά τις ώρες κοινής ησυχίας. Στο ίντερνετ βρήκα αυτό σχετικά: https://www.e-nomothesia.gr/kat-astynomikes-diataxeis/ad-3-1996.html Το άρθρο 2, παράγραφος 1 απαντά στην ερώτηση μου; Ευχαριστώ. 1
zio10 Δημοσ. Παρασκευή στις 09:54 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 09:54 πμ Νομίζω ότι μόνο για τις ώρες κοινής ησυχίας ισχύει και σε περιπτώσεις πολύ μεγάλης φασαρίας (υπάρχει ένα όριο) μπορούν να τους σταματήσουν και τις υπόλοιπες ώρες. Αυτό που λες εγώ καταλαβαίνω ότι δεν αναφέρεται σε γήπεδα αλλά σε δρόμους, πλατείες κτλ. Γενικά σε πολλές γειτονιές υπάρχουν γηπεδάκια, σχολεία, παιδικές χαρές, δε νομίζω ότι μπορείς να κάνεις κάτι μόνιμο. 1
Neptu Δημοσ. Παρασκευή στις 12:55 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 12:55 μμ Δε ξέρω τι παίζει με το συγκεκριμένο άρθρο και κυρίως πως μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη. Θυμάμαι όταν είμασταν μικροί παίζαμε ποδόσφαιρο και σε δρόμο (με σχεδόν καθόλου κίνηση) αλλά κυρίως σε πλατείες-πάρκα όπου είχαμε τέρμα ανάμεσα σε δέντρα. Αυτό γινόταν σε κάθε πλατεία που είχε ανοιχτό χώρο. Σε κάποιες περιπτώσεις είχε σπίτια ακριβώς απέναντι. Παρατηρήσεις είχαμε φάει όταν κάναμε φασαρία το μεσημέρι. Σε απογευματινές ώρες δεν εμπόδιζε κανείς το παιχνίδι μας. Θα τον έπαιρνε ο διάολος αλλιώς. Οπότε αυτό το άρθρο τι λέει; Ότι δε μπορούν να παίζουν τα παιδιά πουθενά ή μπορούν να παίζουν αθόρυβα; Πρακτικά αμφιβάλλω αν θα βγάλεις άκρη αν περνάει από το μυαλό σου να τους το απαγορεύσεις Μας ενοχλούν οι εκκλησίες, μας ενοχλούν τα πάρκα, μας ενοχλούν οι καφετέριες, μας ενοχλούν τα σχολεία, μας ενοχλούν οι γείτονες, Άλλος δουλεύει το βράδυ και κοιμάται την ημέρα, άλλος διαβάζει διότι έχει εξετάσεις, άλλος δουλεύει-έχει μάθημα από απόσταση , άλλος έχει άρρωστο τον παππού, άλλος έχει νεογέννητο. Αν κλείσουμε τα πάρκα και τις πλατείες θα βγούνε οι γονείς να γκρινιάζουν που θα παίζουν τα παιδιά τους. Άντε βγάλε άκρη τώρα και πες μου τι πρέπει να γίνει 7
john_66 Δημοσ. Παρασκευή στις 01:59 μμ Μέλος Δημοσ. Παρασκευή στις 01:59 μμ Δεν διευκρίνισα αν είμαι αυτός που ενοχλείται ή ενοχλεί! Άρα από τις 07:00 που τελειώνει η βραδινή ώρα κοινής ησυχίας, στο 5*5 μία παρέα μπορεί να μαζευτεί ένα πρωί Σαββατοκύριακου και να παίξει (όσο είναι ελεύθερο το γήπεδο γιατί μετά έρχονται παιδάκια και παίζουν) και να αδιαφορήσει αν διαμαρτυρηθούν οι περίοικοι.
Neptu Δημοσ. Παρασκευή στις 02:03 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 02:03 μμ 1 λεπτό πριν, JOHN ONLY είπε Δεν διευκρίνισα αν είμαι αυτός που ενοχλείται ή ενοχλεί! Άρα από τις 07:00 που τελειώνει η βραδινή ώρα κοινής ησυχίας, στο 5*5 μία παρέα μπορεί να μαζευτεί ένα πρωί Σαββατοκύριακου και να παίξει (όσο είναι ελεύθερο το γήπεδο γιατί μετά έρχονται παιδάκια και παίζουν) και να αδιαφορήσει αν διαμαρτυρηθούν οι περίοικοι. γιατί να διαμαρτυρηθούν οι περίοικοι; 7 το πρωί και μάλιστα σκ κι εμένα θα μου την έδινε στα νεύρα αλλά τι μπορώ να κάνω; (εκτός από βουντού)
Nabuko Δημοσ. Παρασκευή στις 02:20 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 02:20 μμ (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, JOHN ONLY είπε Το άρθρο 2, παράγραφος 1 απαντά στην ερώτηση μου; Γράφει 1. Απαγορεύεται καθ’ όλες τις ώρες του 24ώρου: α. Το ποδόσφαιρο και άλλα παιχνίδια στους δρόμους, στις πλατείες και γενικά στους κοινόχρηστους χώρους που προκαλούν θόρυβο. Οπότε όχι καθότι το γήπεδο για ποδόσφαιρο δεν εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Και ξέρεις γιατί? γιατί είναι γήπεδο για ποδόσφαιρο και έχει κατασκευαστεί για να παίζουν εκεί ποδόσφαιρο. Επεξ/σία Παρασκευή στις 02:21 μμ από Nabuko 1
chvnce Δημοσ. Παρασκευή στις 05:03 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 05:03 μμ Το άρθρο 2 αναφέρει: Το ποδόσφαιρο και άλλα παιχνίδια στους δρόμους, στις πλατείες και γενικά στους κοινόχρηστους χώρους που προκαλούν θόρυβο. Στους κοινόχρηστος χώρους που προκαλούν θόρυβο ανήκει και η αθλητική εγκατάσταση, όπως κι οι πλατείες, οι παιδικές χαρές κτλ. Εφόσον τηρούμε τις ώρες κοινής ησυχίας κι έχουμε σεβασμό κι ενσυναίσθηση για τους γύρω μας, ώστε να κάνουμε όσο το δυνατόν λιγότερη φασαρία, τότε δεν βλέπω πώς μπορεί να ενοχληθεί κάποιος και να το τραβήξει. Είναι ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, ε, θα παίξεις ποδόσφαιρο και είναι επόμενο να υπάρξει ένα Χ επίπεδο θορύβου. Μέχρι ένα όριο, όμως. Αν υπερβούμε τα όρια, καλά θα κάνουν να ενοχληθούν και να το τραβήξουν. Ο καθένας έχει ανάγκη να ξεκουραστεί, να κοιμηθεί, να ηρεμήσει... Άλλος είναι άρρωστος, άλλος θέλει να διαβάσει. 1002. Επειδή θέλουμε να ξεδώσουμε, δεν θα την πληρώσουν οι άλλοι. Ούτε είναι ωραίο να ενοχλούμε από τις 7, που ακόμη οι άλλοι κοιμούνται. Είναι ένας τόπος συγκέντρωσης που κάλλιστα μπορεί να είναι πόσες ώρες με παρουσία και φασαρία. Αν ο καθένας είναι ανεξέλεγκτος, θα πρέπει ο δήμος ν' αρχίσει να μοιράζει δωρεάν λεξοτανίλ στους κατοίκους.
nickol-us Δημοσ. Παρασκευή στις 05:21 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 05:21 μμ (επεξεργασμένο) Είναι τελείως ξέφραγο το γήπεδο; Μπορείς να μάθεις που ανήκει; Στον Αγ.Ι.Ρέντη όπου έχει 5x5 κατασκευασμένο απο το δήμο, στην είσοδο του έχει ωράριο λειτουργίας όπως ακριβώς και στις παιδικές χαρές. Δεν πάει κάποιος υπάλληλος να κλειδώσει όμως δίνει ένα timeline (στις παιδικές του Πειραιά, περνάει υπάλληλος και κλειδώνει σύμφωνα με τα αναρτημένα ωράρια). Θα μπορούσες να επικοινωνήσεις με το δήμο, μήπως σου δώσουν περισσότερα στοιχεία και να σου πουν αν μπορείς να κάνει τίποτα Spoiler Επεξ/σία Παρασκευή στις 05:22 μμ από nickol-us
Nabuko Δημοσ. Παρασκευή στις 08:35 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 08:35 μμ 3 ώρες πριν, chvnce είπε Στους κοινόχρηστος χώρους που προκαλούν θόρυβο ανήκει και η αθλητική εγκατάσταση, όπως κι οι πλατείες, οι παιδικές χαρές κτλ. Όχι δεν ανήκει. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις θεωρούνται ειδικά διαμορφωμένοι χώροι και υπάγονται σε διαφορετικό νομοθετικό καθεστώς. Όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις (δημοτικές, σωματειακές, πανεπιστημιακές κ.λπ.) δεν εντάσσονται στους κοινοχρήστους χώρους, απαιτούν ειδική άδεια λειτουργίας από το Δήμο και λειτουργούν με βάση το νόμο αυτό. 1
chvnce Δημοσ. Παρασκευή στις 10:01 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:01 μμ 1 ώρα πριν, Nabuko είπε Όχι δεν ανήκει. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις θεωρούνται ειδικά διαμορφωμένοι χώροι και υπάγονται σε διαφορετικό νομοθετικό καθεστώς. Όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις (δημοτικές, σωματειακές, πανεπιστημιακές κ.λπ.) δεν εντάσσονται στους κοινοχρήστους χώρους, απαιτούν ειδική άδεια λειτουργίας από το Δήμο και λειτουργούν με βάση το νόμο αυτό. Το κοίταξα τώρα καλύτερα και, όντως, χαρακτηρίζεται ως δημόσιο ακίνητο. Έχεις δίκιο. -Ευχαριστώ για τη διόρθωση και ζητώ συγνώμη για την ανακρίβεια. 1
tzotzo Δημοσ. χθες στις 05:55 πμ Δημοσ. χθες στις 05:55 πμ Μεγαλωνοντας σε μια αρκετα μικρη πόλη της Αττικης παίζαμε μπασκετ σε ενα σχολειο που γενικα δεν ειχε αρκετα σπιτια κοντα. Για την ακριβεια μόνο ένα και ενδιάμεσα περνουσε ενας πολυ κεντρικος δρόμος με ότι και να σημαινει αυτο. Ε έβγαινε στο μπαλκονι ένας τυπος και μας εκανε παρατήρηση πολλες φορές βρίζοντας. Δεν θυμαμαι να ήταν μεσημέρι, αλλα πολύ πιθανο να ήταν. Αυτος ο τυπος κάποια στιγμη έκανε παρατηρηση σε κάποιον ενηλικα που δεν πήρε και τοσο καλα την περιεργεια του και τον γέμισε μολυβι. Απο τοτε προσπαθω σε τέτοια θέματα να ειμαι ψυχραιμος καθως ποτε δεν ξερεις ποιον έχεις απεναντι σου. Μεγαλωνοντας και μην εχοντας δικα μου παιδια, προτιμω ο θορυβος να προερχεται απο παιδια που παιζουν παρα να υπαρχει απολυτη ησυχια γιατι τα παιδια ειναι κλεισμενα και λιωνουν με ενα ταμπλετ. Αντιθετως δεν έχω την ιδια ανοχη με λοιπους ενηλικες που έχουν θεματα απλης κοινωνικης ενταξης και κυκλοφορουν με ηχοσυστηματα, εξατμισεις κλπ κλπ
gorge18 Δημοσ. χθες στις 01:29 μμ Δημοσ. χθες στις 01:29 μμ Στις 15/8/2025 στις 12:55 ΜΜ, Neptu είπε Μας ενοχλούν οι εκκλησίες, μας ενοχλούν τα πάρκα, μας ενοχλούν οι καφετέριες, μας ενοχλούν τα σχολεία, μας ενοχλούν οι γείτονες, Άλλος δουλεύει το βράδυ και κοιμάται την ημέρα, άλλος διαβάζει διότι έχει εξετάσεις, άλλος δουλεύει-έχει μάθημα από απόσταση , άλλος έχει άρρωστο τον παππού, άλλος έχει νεογέννητο. Αν κλείσουμε τα πάρκα και τις πλατείες θα βγούνε οι γονείς να γκρινιάζουν που θα παίζουν τα παιδιά τους. Άντε βγάλε άκρη τώρα και πες μου τι πρέπει να γίνει Στην περιοχη μου, υπηρχε μια παιδικη χαρα. Ενοχλουσαν οι φωνες τα ξενοδοχεια και την εκλεισαν. χαμος στον δημο οτι δεν υπαρχει παιδικη χαρα. Μετα απο χρονια έφτιαξαν τωρα μια λιγο εξω απο το χωριο. Χαμος στον δημο οτι ειναι μακρια και οτι εχει ηλιο εκει που ειναι. Δε προκειται ποτε να γινει κατι που να ευχαριστήσει τους παντες. 2
lector Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες Στις 15/8/2025 στις 5:03 ΜΜ, chvnce είπε στους κοινόχρηστους χώρους που προκαλούν θόρυβο. Οι κοινοχρηστοι χωροι δεν προκαλουν θορυβο, εκτος κι αν μιλαμε για θαλασσα με τρικυμια ή κανα ενεργο ηφαιστειο. Οποτε το αρθρο ειναι επι της αρχης ακυρο. Ή αυτος που το διατυπωσε ηταν αγραμματος.
DrLo Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες 20 ώρες πριν, gorge18 είπε Χαμος στον δημο οτι ειναι μακρια και οτι εχει ηλιο εκει που ειναι. Έξω από το χωριό έχει ήλιο και μέσα στο χωριό όχι;
gorge18 Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 3 ώρες πριν, DrLo είπε μέσα στο χωριό όχι; Μεσα την ειχαν κατω απο δεντρα και εξω απο το χωριο σε ανοικτο χωρο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα