Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Εργάζομαι σε μια δημόσια υπηρεσία ( είμαι στη διετή δόκιμη περίοδο) και θέλω να παραιτηθώ, διότι:

1) Μου έτυχε κάτι καλύτερο επαγγελματικά στον ιδιωτικό τομέα με καλύτερες απολαβές

2) Το αντικείμενο που κάνω στην υπηρεσία δεν με ελκύει

3) Υπάρχει τεράστια υποστελέχωση και πολύ κακό κλίμα ( βέβαια εντάξει το κακό το κλίμα μπορεί να το πετύχει κάποιος παντού)

Το πρόβλημα είναι ότι έχω έναν πολύ περίεργο προισταμένο που κάνει κατάχρηση εξουσίας, τραμπουκισμοί με το έτσι θέλω,  καταστρατηγεί τα πάντα και φοβαμαι μη μου μπλοκάρει τη παραίτηση. Γενικά δεν τον κουνάει κανένας και δεν τον αγγίζει κανένας ( συνδικαλίστής φουλ)

Σε περίπτωση που κάποιος θέλει να παραιτηθεί απο μια δημόσια υπηρεσία, μπορεί να τον εμποδίσει κάποιος με το "ετσι θελω" (Προισταμενος) είτε λόγω υποστελέχωσης ( δηλαδή να επικαλεστεί η υπηρεσία υπηρεσιακές ανάγκες) να παραιτηθεί?

Σας ευχαριστώ

ΥΓ: Λόγω ότι σε αρκετά σχόλια του παρελθόντος είχα ταχθεί ΥΠΕΡ του Δημοσίου και είχα έρθει σε αντιπαράθεση με κάποιους, ομολογώ ότι διαπίστωσα εν καιρώ ότι το δημόσιο δεν είναι όπως ήταν κάποτε. Δεν εννοώ να μπω σε μια υπηρεσία και να κάθομαι, ασφαλώς και να υπάρχει δουλειά για να περνάει και η ώρα, αλλά γενικά το τοξικό κλίμα που υπάρχει στο δημόσιο από τους παλιούς, συν ολα τα αρνητικα  ( ο κοσμος δεν το επιλεγει πλεον), ,χαμηλοι μισθοι, υποστελεχωση, ειναι τομεας προς αποφυγη...

• Haha 8
Δημοσ.

Στον ιδιωτικό τομέα μπορεί να έχεις σήμερα καλύτερες απολαβές και τον επόμενο μήνα να μην έχεις καθόλου.

Στον ιδιωτικό και αν βγάζουν από τη μύγα ξύγκι.

Παντού οι προϊστάμενοι είναι περίεργοι.

Που να δεις τι τοξικό κλίμα υπάρχει στα εργοστάσια.

Στον ιδιωτικό τομέα οι μισθοί είναι χαμηλότεροι. Μην κοιτάς εξαιρέσεις.

Το δημόσιο είναι τομέας για αποφυγή; Γι αυτό σκοτώνονται κάποιοι με 2 πτυχία, διδακτορικά και 4 γλώσσες για να μπουν;

Που ζεις;

• Like 4
  • Haha 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, jimakos00 είπε

Στον ιδιωτικό τομέα μπορεί να έχεις σήμερα καλύτερες απολαβές και τον επόμενο μήνα να μην έχεις καθόλου.

Στον ιδιωτικό και αν βγάζουν από τη μύγα ξύγκι.

Παντού οι προϊστάμενοι είναι περίεργοι.

Που να δεις τι τοξικό κλίμα υπάρχει στα εργοστάσια.

Στον ιδιωτικό τομέα οι μισθοί είναι χαμηλότεροι. Μην κοιτάς εξαιρέσεις.

Το δημόσιο είναι τομέας για αποφυγή; Γι αυτό σκοτώνονται κάποιοι με 2 πτυχία, διδακτορικά και 4 γλώσσες για να μπουν;

Που ζεις;

μαλλον δεν εχεις ιδεα ποσος κοσμος παραιτειται απο το δημοσιο

• Like 8
  • Confused 1
  • Haha 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

Μόνο εσύ δεν μπορείς....

• Like 1
  • Haha 12
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

+1

44 λεπτά πριν, jimakos00 είπε

Αυτοί δεν κάνουν για τον ιδιωτικό τομέα…

(Οι περισσότεροι δεν έχουν κολλήσει ένσημο στα 35+ κ μόνο σπούδαζαν, τι να τους κάνεις; Να το παίζουν επιστήμονες…;; Στην Ελλάδα όταν δουν τέτοιο cv στον ιδιωτικό το προσπερνάνε κιόλας)

1 ώρα πριν, airtrelomike13 είπε

Σε περίπτωση που κάποιος θέλει να παραιτηθεί απο μια δημόσια υπηρεσία, μπορεί να τον εμποδίσει κάποιος με το "ετσι θελω" (Προισταμενος) είτε λόγω υποστελέχωσης ( δηλαδή να επικαλεστεί η υπηρεσία υπηρεσιακές ανάγκες) να παραιτηθεί?

Οχι φεύγεις αύριο πρωί 

• Like 5
Δημοσ.

Οταν λες καλυτερες απολαβες, εννοεις οτι παιρνεις πχ 1000 και θα παρεις πανω απο 1500 ? Διοτι αν ειναι πχ τωρα παιρνεις 900 και στον ιδιωτικο πας για 1100 λεμε τωρα, νταξει... Δεν αξιζει μπορει να πετυχεις κ εκει κακο προισταμενο κλπ. Βεβαια η ψυχικη υγεια ειναι πανω απο τα λεφτα .. 

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, panosno1com είπε

Οταν λες καλυτερες απολαβες, εννοεις οτι παιρνεις πχ 1000 και θα παρεις πανω απο 1500 ? Διοτι αν ειναι πχ τωρα παιρνεις 900 και στον ιδιωτικο πας για 1100 λεμε τωρα, νταξει... Δεν αξιζει μπορει να πετυχεις κ εκει κακο προισταμενο κλπ. Βεβαια η ψυχικη υγεια ειναι πανω απο τα λεφτα .. 

Μην ξεχνας οτι δημοσιο δεν παιζει 13ος και 14ος ;). Αλλα ναι, να εχει μια καποια διαφορα και στον μηνα 

• Like 7
Δημοσ.
9 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε

ΥΓ: Λόγω ότι σε αρκετά σχόλια του παρελθόντος είχα ταχθεί ΥΠΕΡ του Δημοσίου και είχα έρθει σε αντιπαράθεση με κάποιους, ομολογώ ότι διαπίστωσα εν καιρώ ότι το δημόσιο δεν είναι όπως ήταν κάποτε. Δεν εννοώ να μπω σε μια υπηρεσία και να κάθομαι, ασφαλώς και να υπάρχει δουλειά για να περνάει και η ώρα, αλλά γενικά το τοξικό κλίμα που υπάρχει στο δημόσιο από τους παλιούς, συν ολα τα αρνητικα  ( ο κοσμος δεν το επιλεγει πλεον), ,χαμηλοι μισθοι, υποστελεχωση, ειναι τομεας προς αποφυγη...

παραξενο αλλα απο το μακρινο 1996 που αρχισα να εργαζομαι στον ιδιωτικο τομεα γιατι ολα αυτα που τονιζεις αρνητικα τα εζησα και τα ζω ακομα?μου φαινονται γνωριμα?

αν θες να παραιτηθεις οχι μονο δεν θα σε εμποδισουν αλλα θα κανουν γιορτη.καποιος αλλος περιμενει με χαρα να παρει την θεση σου ΧΘΕΣ.παραμυθι ειναι οτι δεν επιλεγει κανεις το δημοσιο.ξερεις ποσες αιτησεις γινονται για μια προκυρηξη στο δημοσιο για μονιμους? ξερεις ποσα χρηματα κονομα το κρατος απο το προκλητικο 15ευρω για παραβολο?

και αυτο που δεν ξερεις ειναι οτι αφου παραιτηθεις και φυγεις και πας στον ιδιωτικο και βρεις τα ιδια σκατα γιατι οι ιδιοι ελληνες ειναι και εκει,μετα θα χτυπας το κεφαλι σου που εφυγες και δεν θα μπορεις να ξαναπας..θα το μετανιωσεις..εκτος εαν εισαι κανα γερο δοντι κσι πηγαινοερχεσαι.

να ,μου ελεγες οτι πας για καριερα εξωτερικο να συμφωνησω,αλλα δεδομενα και μισθολογικα και εργασιακα.αλλα ελλαδα να βρεις εργασιακη οαση ,μονο εαν γινεις εσυ το αφεντικο,επιχειρηματιας.απο αποψη ισχυς,οχι οτι ξεμπερδεψες με αγχος,εκει εχεις αλλα μπερδεματα με το κρατος.

• Like 5
Δημοσ.

Εδώ φοβάσαι μην δεν σε αφήσουν να παραιτηθείς... οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να σε απολύσουν;;; Σταμάτα να παράγεις έργο και μόλις σου πει κάτι ο προϊστάμενος απάντησε του όταν γίνεις άνθρωπος....να δεις τι αρνάκι θα γίνει.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Klausx είπε

Εδώ φοβάσαι μην δεν σε αφήσουν να παραιτηθείς... οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να σε απολύσουν;;; Σταμάτα να παράγεις έργο και μόλις σου πει κάτι ο προϊστάμενος απάντησε του όταν γίνεις άνθρωπος....να δεις τι αρνάκι θα γίνει.

Ούτε που θα ιδρώσει το αφτί του. Καλύτερα να του πει σκέφτομαι να πάω μια βόλτα στο γιατρό να πάρω καμια 10αρια μέρες άδεια και να δεις πως θα έρθει στο ίδιο μήκος κύματος.

• Haha 5
Δημοσ.
9 ώρες πριν, andreas1gr είπε

Μόνο εσύ δεν μπορείς....

Έχω περιεργο προισταμενο 

9 ώρες πριν, paylidis είπε

Οχι φεύγεις αύριο πρωί

Ξέρεις τι. Έχει μια διαδικασία, την αναγράφει και ο κώδικας. Θέλει δυο παραιτησεις με διαφορά 15 ημερών 

9 ώρες πριν, panosno1com είπε

Παίρνω 1000 ευρω στη δημόσια υπηρεσια που ειναι, και στον ιδιωτικό μου δίνουν 1150, 150 ευρώ ξεχωριστά κουπόνι για σουπερμάρκετ, 14 μισθοι, μπονους

8 ώρες πριν, mike15 είπε

παραξενο αλλα απο το μακρινο 1996 που αρχισα να εργαζομαι στον ιδιωτικο τομεα γιατι ολα αυτα που τονιζεις αρνητικα τα εζησα και τα ζω ακομα?μου φαινονται γνωριμα?

αν θες να παραιτηθεις οχι μονο δεν θα σε εμποδισουν αλλα θα κανουν γιορτη.καποιος αλλος περιμενει με χαρα να παρει την θεση σου ΧΘΕΣ.παραμυθι ειναι οτι δεν επιλεγει κανεις το δημοσιο.ξερεις ποσες αιτησεις γινονται για μια προκυρηξη στο δημοσιο για μονιμους? ξερεις ποσα χρηματα κονομα το κρατος απο το προκλητικο 15ευρω για παραβολο?

και αυτο που δεν ξερεις ειναι οτι αφου παραιτηθεις και φυγεις και πας στον ιδιωτικο και βρεις τα ιδια σκατα γιατι οι ιδιοι ελληνες ειναι και εκει,μετα θα χτυπας το κεφαλι σου που εφυγες και δεν θα μπορεις να ξαναπας..θα το μετανιωσεις..εκτος εαν εισαι κανα γερο δοντι κσι πηγαινοερχεσαι.

να ,μου ελεγες οτι πας για καριερα εξωτερικο να συμφωνησω,αλλα δεδομενα και μισθολογικα και εργασιακα.αλλα ελλαδα να βρεις εργασιακη οαση ,μονο εαν γινεις εσυ το αφεντικο,επιχειρηματιας.απο αποψη ισχυς,οχι οτι ξεμπερδεψες με αγχος,εκει εχεις αλλα μπερδεματα με το κρατος.

Τι να σου πω. Ειναι μια εποχή που βλέπω αρκετό κόσμο να παραιτείται απο το δημοσιο για τον ιδιωτικό. Καλώς ή κακώς το δημοσιο εχει γυρίσει σε εποχές προ του 80, όπως μου ειπε ο θειος μου που κανεις δεν ήθελε να παει. Και να σου πω η κατάσταση θα γινει ακομα χειρότερη. Αν παραιτηθω δεν θα παει αλλος στη θεση μου, αυτο θα γινόταν αν εκανα την παραιτηση εντός 3 μηνών απο το διορισμό μου. Τώρα έχω κλείσει ένα χρόνο. Γι αυτο δεν θα με αφήσουν να φύγω εύκολα.

8 ώρες πριν, Morosana είπε

Αν φτιαχνόταν το 1 απο τα 3 (βασικά τα 2 γιατί το μισθολογικό δεν αλλάζει) που σε κάνουν να θες φύγεις θα έμενες; 

Κοιτα γενικως θελω να φυγω αλλα αν ειχε ειδικό μισθολόγιο η υπηρεσια θα το σκεφτόμουν. 

• Haha 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάνε την πρώτη αίτηση για παραίτηση μετά χτύπα μια αναρρωτική και επιστρέφεις για την δεύτερη.

Επεξ/σία από dionisis1925
  • Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, dionisis1925 είπε

Κάνε την πρώτη αίτηση για παραίτηση μετά χτύπα μια αναρρωτική και επιστρέφεις για την δεύτερη.

σωστο το σκέφτηκα.  Αλλα ο κωδικας μου δινει μεχρι 8 ημέρες αναρρωτικη, μετά περναω επιτροπη.

Και οχι τιποτα εχω και υπολειπομενες κανονικες αδειες που σιγα μη μου τις δωσουν

8 λεπτά πριν, txcellas είπε

Φιλε μιλα με δικηγόρο να αναλάβει την διαδικασία να μην χρειαστεί καν να πατήσεις το πόδι σου. 

Εννοείται πως θα το κάνω αυτό, απλά σκέφτηκα και θα ρωτήσω το δικηγόρο μήπως γίνεται τη παραίτηση να την υποβάλλω κατευθείαν στο Υπουργείο που υπάγεται η υπηρεσία μου, ετσι ωστε να γλυτώσω το προισταμενο και τη διαδικασία με το πρωτόκολλο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...