dionisis1925 Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες (επεξεργασμένο) Κανε την πρώτη αίτηση, γυρίζεις και εργάζεσαι μερικές μέρες, δηλώνεις κανονική άδεια, για να σου την απορρίψουν θα πρέπει να το αιτιολογήσουν γραπτώς. Αν υπάρχει τρεις φορές γραπτή απόρριψη τότε είναι υποχρεωμένη η υπηρεσία να σου τις πληρώσει. Στο διάστημα της άδειας κάνεις και την δεύτερη. Δεν είμαι σίγουρος αν δικαιούται άδεια άνευ αποδοχών ο υπάλληλος που κάνει ακόμα δόκιμη περίοδο. Να δώσεις λεφτά σε δικηγόρο είναι κρίμα. Αν ήθελες να κινηθείς νομικά περί κατάχρησης εξουσίας και κακής συμπεριφοράς από προϊστάμενο υπάρχει ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας. Αλλά από την στιγμή που θέλεις να παραιτηθείς δεν έχει νόημα. Αυτά ότι δεν τον κουνάει κανείς είναι ίσως ότι επειδή δεν βρέθηκε ποτέ κανείς που να του έχει κάνει γραπτή αναφορά. Η αίτηση για παραίτηση γίνεται μόνο στο γραφείο προσωπικού, δεν έχει σχέση το υπουργείο, το γραφείο προσωπικού κάνει κοινοποίηση της αίτησης στα αρμόδια τμήματα. Επεξ/σία πριν από 15 ώρες από dionisis1925 1
Raki-meze Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες 57 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε Έχω περιεργο προισταμενο Στον ιδιωτικό τομέα που θελεις να πας , να είσαι σίγουρος πως θα είναι εξαίρετος ο προϊστάμενος. Άποψη μου, αν είναι αυτός ο κύριος λόγος, κάνε υπομονή. Κάποια στιγμή θα αλλάξει είτε αυτός, είτε εσύ πόστο η υπηρεσία. Μέχρι τότε, μην του δίνεις και πολλή σημασία. Προσπάθησε να μην σε επηρεάζει τόσο. Ή βρες το κουμπί του για να παλεύεται κάπως καλύτερα η κατάσταση. Οι περισσότεροι έχουμε τύχει σε περίεργο προϊστάμενο, είτε δημόσιο , είτε ιδιωτικό τομέα.
airtrelomike13 Δημοσ. πριν από 14 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 14 ώρες 10 λεπτά πριν, dionisis1925 είπε Κανε την πρώτη αίτηση, γυρίζεις και εργάζεσαι μερικές μέρες, δηλώνεις κανονική άδεια, για να σου την απορρίψουν θα πρέπει να το αιτιολογήσουν γραπτώς. Αν υπάρχει τρεις φορές γραπτή απόρριψη τότε είναι υποχρεωμένη η υπηρεσία να σου τις πληρώσει. Στο διάστημα της άδειας κάνεις και την δεύτερη. Δεν είμαι σίγουρος αν δικαιούται άδεια άνευ αποδοχών ο υπάλληλος που κάνει ακόμα δόκιμη περίοδο. Να δώσεις λεφτά σε δικηγόρο είναι κρίμα. Αν ήθελες να κινηθείς νομικά περί κατάχρησης εξουσίας και κακής συμπεριφοράς από προϊστάμενο υπάρχει ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας. Αλλά από την στιγμή που θέλεις να παραιτηθείς δεν έχει νόημα. Αυτά ότι δεν τον κουνάει κανείς είναι ίσως ότι επειδή δεν βρέθηκε ποτέ κανείς που να του έχει κάνει γραπτή αναφορά. Η αίτηση για παραίτηση γίνεται μόνο στο γραφείο προσωπικού, δεν έχει σχέση το υπουργείο, το γραφείο προσωπικού κάνει κοινοποίηση της αίτησης στα αρμόδια τμήματα. 10 λεπτά πριν, dionisis1925 είπε Η αίτηση για παραίτηση γίνεται μόνο στο γραφείο προσωπικού, δεν έχει σχέση το υπουργείο, το γραφείο προσωπικού κάνει κοινοποίηση της αίτησης στα αρμόδια τμήματα. τότε θα αργήσει να μου την πρωτοκολλήσει, γιατί κάτι τετοια τα κανουν γενικώς. Το δικηγόρο τον βάζεις για νομική προστασία Μόλις τώρα, Raki-meze είπε Στον ιδιωτικό τομέα που θελεις να πας , να είσαι σίγουρος πως θα είναι εξαίρετος ο προϊστάμενος. Άποψη μου, αν είναι αυτός ο κύριος λόγος, κάνε υπομονή. Κάποια στιγμή θα αλλάξει είτε αυτός, είτε εσύ πόστο η υπηρεσία. Μέχρι τότε, μην του δίνεις και πολλή σημασία. Προσπάθησε να μην σε επηρεάζει τόσο. Ή βρες το κουμπί του για να παλεύεται κάπως καλύτερα η κατάσταση. Οι περισσότεροι έχουμε τύχει σε περίεργο προϊστάμενο, είτε δημόσιο , είτε ιδιωτικό τομέα. ενταξει εγω θελω να φυγω γενικά από το κλάδο που είμαι. Δεν μου αρέσει και αφού βρήκα μια δουλειά στον ιδιωτικο τομεα με καλύτερες απολαβές, το θέμα είναι να λυθεί αυτό με τη παραίτηση, γιατί η υπηρεσία είναι φουλ υποστελεχωμένη και δεν θα με αφήσουν ευκολα να φύγω
dionisis1925 Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες To γραφείο προσωπικού δεν μπορεί να καθυστερήσει τέτοια διαδικασία. Είμαι υποχρεωμένο να προχωρήσει την διαδικασία.
airtrelomike13 Δημοσ. πριν από 14 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 14 ώρες 8 λεπτά πριν, dionisis1925 είπε To γραφείο προσωπικού δεν μπορεί να καθυστερήσει τέτοια διαδικασία. Είμαι υποχρεωμένο να προχωρήσει την διαδικασία. Δυστυχώς στη δική μου υπηρεσια το γραφείο προσωπικού ειναι ο προισταμενος μου. Ειναι υποστελεχωμενη η υπηρεσια και ολοι τα κάνουν όλα
panagiotis1988 Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες (επεξεργασμένο) Στειλε την παραιτηση σου με email στον προϊστάμενο σου με κρυφη κοινοποιηση στην πιο πανω απο εσας υπηρεσια (πχ υπουργειο) και αν την καθυστερησει θα πονεσει και αυτος... Ερώτηση...ποσο χρονων εισαι που κυνηγησες διορισμο και τωρα κυνηγας θεση στον ιδιωτικο; Επεξ/σία πριν από 14 ώρες από panagiotis1988 1
airtrelomike13 Δημοσ. πριν από 14 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 14 ώρες 2 λεπτά πριν, panagiotis1988 είπε Στειλε την παραιτηση σου με email στον προϊστάμενο σου με κρυφη κοινοποιηση στην πιο απο εσας υπηρεσια (πχ υπουργειο) και αν την καθυστερησει θα πονεσει και αυτος... Ερώτηση...ποσο χρονων εισαι που κυνηγησες διορισμο και τωρα κυνηγας θεση στον ιδιωτικο; 32. Έχω δουλέψει 3 χρονια στον ιδιωτικο, 5 μήνες με ΣΟΧ σε άλλη δημόσια υπηρεσια και το τελευταίο 1.5 χρόνο είμαι σε αυτή τη δημόσια υπηρεσια που βρίσκομαι. Ξέρεις τι... μπορεί να έρθει και να μου πει οτι πρέπει να την υποβάλλω τη παραίτηση με μη ηλεκτρονικα μεσα
panagiotis1988 Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε 32. Έχω δουλέψει 3 χρονια στον ιδιωτικο, 5 μήνες με ΣΟΧ σε άλλη δημόσια υπηρεσια και το τελευταίο 1.5 χρόνο είμαι σε αυτή τη δημόσια υπηρεσια που βρίσκομαι. Ξέρεις τι... μπορεί να έρθει και να μου πει οτι πρέπει να την υποβάλλω τη παραίτηση με μη ηλεκτρονικα μεσα Ζητα αριθμο πρωτοκόλλου, σκαναρε την σχετικη σφραγιδα του με τον αριθμο και ξαναστειλτει στο ιδιο email και πες οτι σε συνεχεια της επικοινωνίας μας κλπ κλπ.... Δουλεψες 3 χρονια στον ιδιωτικο και αποφασισες να μπεις δημοσιο...για καποιον λογο το εκανες...θυμισου αυτόν τον λογο και παρε τις αποφασεις σου...επισης εαν ήμουν υποψηφιος εργοδοτης θα προβληματιζομουν πολυ να παρω καποιον που εργαζοταν στο δημοσιο και αρα κατα τεραστια πιθανοτητα θα ηταν ανενεργος επαγγελματικα...χωρις παρεξηγηση ως προς τους δ.υ. αλλα αυτη ειναι η πραγματικοτητα... Επεξ/σία πριν από 14 ώρες από panagiotis1988 1
Sibyl Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες https://www.e-nomothesia.gr/kat-demosia-dioikese/n-3528-2007.html Άρθρο 148 Παραίτηση 1.Η παραίτηση αποτελεί δικαίωμα του υπαλλήλου και υποβάλλεται εγγράφως. Αίρεση, όρος ή προθεσμία στην αίτηση παραίτησης θεωρούνται ότι δεν έχουν γραφεί. 2.Η παραίτηση θεωρείται ότι δεν έχει υποβληθεί αν κατά την υποβολή της εκκρεμεί ποινική δίωξη για πλημμέλημα από τα αναφερόμενα στην περ. α' της παρ. 1 του άρθρου 8 ή για κακούργημα ή πειθαρχική δίωξη ενώπιον του υπηρεσιακού συμβουλίου για παράπτωμα που μπορεί να επισύρει την ποινή της οριστικής παύσης ή αν η ποινική ή πειθαρχική δίωξη ασκηθεί μέσα σε δύο (2)μήνες από την υποβολή της αίτησης παραίτησης και πριν την αποδοχή της. Στην περίπτωση άσκησης πειθαρχικής δίωξης μετά την υποβολή αίτησης παραίτησης, εφόσον η πειθαρχική υπόθεση δεν εκδικασθεί σε πρώτο βαθμό εντός έξι (6) μηνών, ο υπάλληλος δικαιούται να υποβάλει νέα αίτηση παραίτησης κατά τους όρους του παρόντος άρθρου. 3.Ο υπάλληλος, που έχει τις υποχρεώσεις του άρθρου 58, δεν έχει δικαίωμα να παραιτηθεί πριν λήξει ο χρόνος που ορίζεται στη διάταξη αυτή. 4.Ο υπάλληλος μέσα σε αποκλειστική προθεσμία ενός (1) μηνός από την υποβολή της αίτησης παραίτησης μπορεί να την ανακαλέσει εγγράφως, εφόσον αυτή δεν έχει γίνει αποδεκτή σύμφωνα με την επόμενη παράγραφο. 5.Η αίτηση παραίτησης γίνεται αποδεκτή με πράξη που εκδίδεται από το αρμόδιο όργανο και δημοσιεύεται σε περίληψη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Η υπηρεσία δεν μπορεί να κάνει αποδεκτή την αίτηση παραίτησης πριν από την πάροδο δεκαπέντε (15) ημερών από την υποβολή της. Αν μέσα σε δεκαπέντε (15) ημέρες από την πάροδο δεκαπέντε (15) ημερών από την υποβολή της αίτησης παραίτησης ο υπάλληλος επανέλθει με δεύτερη αίτηση, εμμένοντας στην παραίτηση του, αυτή γίνεται αυτοδικαίως αποδεκτή και λύεται η υπαλληλική σχέση από την ημέρα υποβολής της δεύτερης αίτησης. Η αίτηση παραίτησης θεωρείται ότι έχει γίνει αποδεκτή και λύεται αυτοδικαίως η υπαλληλική σχέση, αν παρέλθει άπρακτη προθεσμία δύο (2) μηνών από την υποβολή της. Για τη λύση της υπαλληλικής σχέσης εκδίδεται διαπιστωτική πράξη, περίληψη της οποίας δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. 6.Διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας, που ρυθμίζουν την παραίτηση του υπαλλήλου σε ειδικές περιπτώσεις, διατηρούνται σε ισχύ. ------------------------------ Δεν τίθεται καν θέμα συζήτησης. Ο Νόμος είναι ξεκάθαρος και κανείς Προϊστάμενος δεν μπορεί να τον παραβεί. Η άρνηση πρωτοκόλλησης αίτησης από τον Προϊστάμενο, είναι εξαιρετικά ριψοκίνδυνη επειδή αποτελεί παράβαση του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας και θα βρεθεί υπόλογος στην περίπτωση που ο υπάλληλος τον αναφέρει στο πειθαρχικό όργανο της Υπηρεσίας του. 1
Morosana Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες 2 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε . Κοιτα γενικως θελω να φυγω αλλα αν ειχε ειδικό μισθολόγιο η υπηρεσια θα το σκεφτόμουν. Οπότε αφού κυρίως είναι μισθολογικό το θέμα (εσύ ξέρεις τις ανάγκες σου καλύτερα απ' όλους) και θα έκανες συμβιβασμό σε έναν τοξικό προϊστάμενο και ένα όχι τόσο θελκτικό αντικείμενο για επιπλέον χρήματα καλά κάνεις και θες να παραιτηθείς.
Vstromrider Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες 11 ώρες πριν, jimakos00 είπε Το δημόσιο είναι τομέας για αποφυγή; Γι αυτό σκοτώνονται κάποιοι με 2 πτυχία, διδακτορικά και 4 γλώσσες για να μπουν; φιλος οικονομολογος με διδακτορικο, και ακαδημαικη καριερα στην Αγγλικα, εχοντας περασει απο τις πιο καιριες θεσεις στην δημοσια διοικηση, με πηγαινε-ελα στις βρυξελλες σε εβδομαδιαια φαση, με ολους τους υπουργους απο το 2010 μεχρι προχτες, που αν ηταν λαμογιο θα μπορουσε να εχει λογαριασμο στην τραπεζα με πολλαααααα μηδενικα!, παιρνει 1200€ Οποτε δεν θα πω οτι πια το δημοσιο ειναι κατι ιδιαιτερο. Απλα εχεις την σιγουρια, οτι αν εισαι κοπριτης, μπορεις να καθεσαι και να πληρωνεσαι. 3
imr Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες Το δημόσιο δεν είναι όπως ήταν το 2000 που επερνες λεφτά για να κάθεσαι. Πλεον πληρώνεσαι με το ζόρι με 1000 χωρίς 13-14 μισθό και με πολύ δουλειά και πίεση λόγω υποστελεχωσης. Φυσικά χωρίς προοπτικές εξέλιξης. Είναι όνειρο για πολλούς κυρίως επειδή δεν θέλουν να δουλέψουν, οποίος μπορεί και θέλει να δουλέψει ιδιωτικό πραγματικά δεν βλέπω λόγο να κοιτάξει για δημόσιο. Το χάλια κλίμα ισχύει και στον ιδιωτικό, αλλά κυρίως με μικρές ελληνικές επιχειρήσεις. Σε σοβαρές εταιρίες είναι σπάνιο (αλλά γίνεται.) Έχω περάσει και τοξικό κλίμα και απολύση σε όσες εταίριες έχω δουλέψει αλλά πρόσφατα ακύρωσα σχετικά καλό διορισμό στο δημοσιο 2
airtrelomike13 Δημοσ. πριν από 13 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 13 ώρες 5 λεπτά πριν, txcellas είπε Ανήκεις Σ.Α. ; Καμία σχέση. Και απο εκει παραιτείται κόσμος. Παραιτήθηκε πρόσφατα ο ξάδερφος μου απο εποπ και με το έτσι θέλω πήγαν να του μπλοκαρουν τη παραίτηση αλλα έβαλε δικηγορο εξειδικευμένο στο στρατιωτικο δικαιο και έβγαλε άκρη 32 λεπτά πριν, imr είπε Το δημόσιο δεν είναι όπως ήταν το 2000 που επερνες λεφτά για να κάθεσαι. Πλεον πληρώνεσαι με το ζόρι με 1000 χωρίς 13-14 μισθό και με πολύ δουλειά και πίεση λόγω υποστελεχωσης. Φυσικά χωρίς προοπτικές εξέλιξης. Να σου πω κάτι. Η λύση είναι μια. Άρση μονιμότητας στο δημόσιο και αποκρατικοποίηση της πλειοψηφίας των υπηρεσιών. Όχι ότι με την αποκρατικοποίηση θα δοθεί κάποια σοβαρή λύση, καθώς τα είδαμε και με τον ΟΣΕ, αλλά τουλάχιστον δεν θα επικρατεί αυτή η νοοτροπία με το δημόσιο. Δηλαδή στο Εξωτερικό γιατί η πλειοψηφία ΔΕΝ κυνηγάει καν το δημόσιο, και στην Ελλάδα συμβαίνει αυτό? 55 λεπτά πριν, Vstromrider είπε φιλος οικονομολογος με διδακτορικο, και ακαδημαικη καριερα στην Αγγλικα, εχοντας περασει απο τις πιο καιριες θεσεις στην δημοσια διοικηση, με πηγαινε-ελα στις βρυξελλες σε εβδομαδιαια φαση, με ολους τους υπουργους απο το 2010 μεχρι προχτες, που αν ηταν λαμογιο θα μπορουσε να εχει λογαριασμο στην τραπεζα με πολλαααααα μηδενικα!, παιρνει 1200€ Οποτε δεν θα πω οτι πια το δημοσιο ειναι κατι ιδιαιτερο. Απλα εχεις την σιγουρια, οτι αν εισαι κοπριτης, μπορεις να καθεσαι και να πληρωνεσαι. χωρις παρεξήγηση, αλλα με διδακτορικο και τοσα προσοντα ο φιλος σου θα μπορουσε να ηταν σε μια φοβερη θεση οχι μονο στο Εξωτερικο αλλα και στην Ελλαδα, στον ιδιωτικο τομεα και να παιρνει ενα καταπληκτικο μισθο. Και αυτος εβγαλε τα ματακια του.. 1 ώρα πριν, panagiotis1988 είπε Δουλεψες 3 χρονια στον ιδιωτικο και αποφασισες να μπεις δημοσιο...για καποιον λογο το εκανες...θυμισου αυτόν τον λογο και παρε τις αποφασεις σου...επισης εαν ήμουν υποψηφιος εργοδοτης θα προβληματιζομουν πολυ να παρω καποιον που εργαζοταν στο δημοσιο και αρα κατα τεραστια πιθανοτητα θα ηταν ανενεργος επαγγελματικα...χωρις παρεξηγηση ως προς τους δ.υ. αλλα αυτη ειναι η πραγματικοτητα... φιλε μου τωρα οτι εγινε εγινε, οφειλω να συνεχισω. Ο καθένας έχει τους λογους του. Σε καθε περιπτωση η παραιτηση ειναι δικαιωμα του καθενος και κατ'εμε καμια υπηρεσια , κανενας προισταμενος δεν εχει δικαιωμα να τον εμποδισει αν θελει να φυγει. Δεν εχω και το καλυτερο προισταμενο και δυστυχως θα αναγκαστω στο τελος να βαλω δικηγορο για να κερδισω την ελευθερια μου απο εκει μεσα.
Vstromrider Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες 20 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε χωρις παρεξήγηση, αλλα με διδακτορικο και τοσα προσοντα ο φιλος σου θα μπορουσε να ηταν σε μια φοβερη θεση οχι μονο στο Εξωτερικο αλλα και στην Ελλαδα, στον ιδιωτικο τομεα και να παιρνει ενα καταπληκτικο μισθο. Και αυτος εβγαλε τα ματακια του.. ο φιλος μου δουλευει για την επιστημη! Δεν εχει καμια οικονομικη αναγκη , δεν θελει να φυγει απο την Ελλαδα, ειναι ολιγαρκης, και δεν ειναι λαμογιο. Αν ηταν λαμογιο, θα ειχε εκατομμυρια ή και δις!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα