Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 21/8/2025 στις 11:36 ΜΜ, stel106 είπε

να αλλαξεις υπηρεσια δεν γινεται? 

γενικα αν και δεν τους συμπαθω(μου την σπαει που δεν εξυπηρετουν στο μαγαζακι τους που το πληρωνω εγω) δεν θα εφευγα βρες μια αλλη λυση και σκεψου ωριμα.. ο προϊστάμενος σημερα ειναι σε 5χρονια δεν ειναι... ο ιδιωτικος τομεας τωρα πληρωνει σε 5 χρονια μπορει να παιρνεις ξανα 600 δεν ειναι σταθερα τα πραγματα!

+οτι στο δημοσιο ολοι επειδη ειναι ψιλο ξεκουραστοι κανουν 2 δουλειες 

τωρα πχ απο την οπτικη του Αθηναιου 900 μηνιατικο 600 ενοικιο ειναι ψιλο μανικι οντως

η υπηρεσία που είμαι ΔΕΝ έχει κινητικότητα.

Για τη τελευταία πρόταση, δεν έχει να κάνει μόνο με τον Αθηναίο. Έχει να κάνει με τον οποιοδήποτε μένει Αθήνα και νοικιάζει. Δεν γίνεται να παίρνεις 950 ευρώ , να δίνεις 550 στο ενοίκιο και να περιμένεις να επιβιώσεις. 

Γενικώς όμως όπως τόνισα και σε άλλο σχόλιο Αθήνα και Δημόσιο ΔΕΝ πάνε μαζί. Γιατί στον ιδιωτικό τομέα στην Αθήνα έιναι πολύ εύκολο να βρεις μια δουλειά με πάνω από 1100 ευρώ καθαρά, συν τα δώρα, συν τα μπόνους κλπ, και να μπορείς να αρχίσεις, σε αντίθεση με το δημόσιο που σε κρατάει στάσιμο μισθολογικά.

Όσο για τους δημοσίους υπαλλήλους που κάνουν 2η δουλειά, πράγματι υπάρχουν αρκετοί, αλλά... δεν θα είσαι μια ζωή ρομπότ

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Morosana είπε

Αυτό που νομίζετε ότι ο γιατρός είναι κάτι απλό χωρίς άγχη και ιδρώτα  επειδή πηγατε 2 φορές σε ένα ιδιωτικό ιατρειο και σας πήρε ένα 50αρικο για 10 λεπτά να το κοιτάξετε. Ούτε να κουνάμε το δάχτυλο για να δείχνουμε πόσο "νοικοκυραίοι" και εργατικοί είμαστε. Δεν είναι όλοι να οδηγούν φορτηγό, να κόβουν μπριζόλες, να σηκώνουν καναπέδες και να τους γίνεται ΝΑ για 2 τριήμερα το χρόνο 

Προφανώς και δεν είναι όλοι για όλες τις δουλειές ούτε ο γιατρός είναι εύκολη δουλειά. Σώζει ζωές, δεν είπε κανείς το αντίθετο. Όμως αν ζεις στη μιζέρια και στη πείνα και στη φτώχεια, δε πειράζει αν σηκώσεις και δύο καναπέδες ή αν ανέβεις να οδηγήσεις φορτηγό αν αυτό θα σου δώσει ένα αξιοπρεπή εισόδημα να μπορέσεις να ζήσεις σαν άνθρωπος. 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Morosana είπε

Αυτό που νομίζετε ότι ο γιατρός είναι κάτι απλό χωρίς άγχη και ιδρώτα  επειδή πηγατε 2 φορές σε ένα ιδιωτικό ιατρειο και σας πήρε ένα 50αρικο για 10 λεπτά να το κοιτάξετε. Ούτε να κουνάμε το δάχτυλο για να δείχνουμε πόσο "νοικοκυραίοι" και εργατικοί είμαστε. Δεν είναι όλοι να οδηγούν φορτηγό, να κόβουν μπριζόλες, να σηκώνουν καναπέδες και να τους γίνεται ΝΑ για 2 τριήμερα το χρόνο 

δεν μπορούν να αντιληφθούν το πόσο δύσκολο είναι να δουλεύεις σε δημόσια νοσοκομεία, να πηγαίνεις στα 18 σου στη σχολή, και μέχρι τα 40 να τραβάς ένα κουπί, ένα τεράστιο αγώνα και πάει λέγοντας. Νομίζουν ότι όλα είναι ένα μαγικό κουμπί. Πράγματι οι γιατροί αν ιδιωτεύεις βγάζουν καλά χρήματα. Αλλά δεν ξέρουν τι αγώνας υπάρχει από πίσω

16 ώρες πριν, DjTony είπε

μπαίνουν 3.5 με 4 χιλιάρικα στο σπίτι

εδώ θέλω να σταθώ και είναι πολύ σημαντικό. Όσα παντρεμένα ζευγάρια γνωρίζω που μένουν εδώ στην Αθήνα, βγάζουν συνολικό ποσό 2500 ευρώ και με 1 παιδί, βγάζουν το μήνα τους ίσα ίσα και όσο μπορούν με δεδομένο ότι έχουν και ένα δάνειο να πληρώσουν για το σπίτι που αγόρασαν.

Σαφώς και σε αυτό διαδραματίζει σημαντικό ρόλο, και ότι δεν δίνουν όλα τα επαγγέλματα τον ίδιο μισθό. Δεν έχει να κάνει με το πτυχίο, αλλά με το ότι ορισμένες εργασίες, δίνουν και καλύτερες οικονομικές απολαβές

• Like 1
Δημοσ.
Στις 19/8/2025 στις 8:09 ΠΜ, parrot32 είπε

Όλα σωστά όσα έχουν ειπωθεί μέχρι τώρα αλλά εγώ θέλω να θίξω και μία άλλη παράμετρο.. στην επαρχία όπου ο ιδιωτικός τομέας δύσκολα τα βγάζει πέρα (με λίγες μικρές εξαιρέσεις) και δεν υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για νέους , οι ΔΥ θεωρούνται προνομιούχοι.. στα μεγάλα αστικά κέντρα αν παραιτηθείς από το δημόσιο και έχεις προσόντα θα έχεις τις ευκαιρίες σου στον ιδιωτικό τομέα.. στην επαρχία δύσκολα τα πράγματα...    

στην επαρχία το να είσαι ΔΥ είναι μονόδρομος, λόγω ότι δεν υπάρχουν μεγάλες Ελληνικές και Πολυεθνικές εταιρείες και αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να δημιουργούνται περιορισμοί και ελλείψεις.

Όμως στην Αθήνα το να είσαι ΔΥ, δεν είναι καθόλου εύκολο, ειδικά αν ζεις σε ενοίκιο

Στις 18/8/2025 στις 9:24 ΠΜ, panagiotis1988 είπε

Παντως να τονισω εδω οτι εδω και 7 σελιδες αρνεισαι να μα ςυποδειξεις σε ποια υπηρεσια βρισκεσαι στο δημοσιο (ενω εισαι ενας απο τους 1.000δες αντε 100αδες σε αυτο το ποστο, δεν θα μπορεσει κανεις απο εδώ μεσα να αντιληφθει ποιος μπορει να εισαι, ουτε καν σε τι θεση προβλέπεις να πας για χαρην συνεχιση της συζητησης σε πιο περιορισμενο πλαισιο και ενω εχει απαντηθει το ερωτημα σου και παρόλα αυτά συνεχιζεις να γραφεις...ποιος ειναι ο σκοπος σου στη συνεχιση της αλληλογραφιας σου; 

ετσι και αλλιως δεν βαζω το πραγματικό μου όνομα στο ψευδώνυμο, αλλά γενικώς δεν υπάρχει και λόγος να αναφέρω την υπηρεσία, διότι δεν παίζει κάποιο ρόλο σε όσα αναφέρω στο σχετικό ποστ. Έτσι και αλλιώς, εγώ ανέφερα το θέμα της παραίτησης και τη διαδικασία, έτσι ωστε να γίνει νόμιμα και με ασφάλεια, ξεπερνώντας κάθε εμπόδιο που ενδέχεται να παρουσιαστεί

Δημοσ.
1 ώρα πριν, airtrelomike13 είπε

η υπηρεσία που είμαι ΔΕΝ έχει κινητικότητα.

Για τη τελευταία πρόταση, δεν έχει να κάνει μόνο με τον Αθηναίο. Έχει να κάνει με τον οποιοδήποτε μένει Αθήνα και νοικιάζει. Δεν γίνεται να παίρνεις 950 ευρώ , να δίνεις 550 στο ενοίκιο και να περιμένεις να επιβιώσεις. 

Γενικώς όμως όπως τόνισα και σε άλλο σχόλιο Αθήνα και Δημόσιο ΔΕΝ πάνε μαζί. Γιατί στον ιδιωτικό τομέα στην Αθήνα έιναι πολύ εύκολο να βρεις μια δουλειά με πάνω από 1100 ευρώ καθαρά, συν τα δώρα, συν τα μπόνους κλπ, και να μπορείς να αρχίσεις, σε αντίθεση με το δημόσιο που σε κρατάει στάσιμο μισθολογικά.

Όσο για τους δημοσίους υπαλλήλους που κάνουν 2η δουλειά, πράγματι υπάρχουν αρκετοί, αλλά... δεν θα είσαι μια ζωή ρομπότ

Απλα οπως ειπα και πιο πανω τώρα ειναι ετσι η κατασταση και πληρωνει καλα ο ιδιωτικός  σε 5-10 χρονια ομως??για ρωτα αυτους που ηταν με 600 -700 ευρω 2010-2020

Εγω παντως δεν θα το αφηνα οτι και να κάνεις βεβαια μην κάνεις βιαστικες κινησεις μελετησε το αρκετα και βαλε όλους τους παραγοντες πως θα εισαι πχ σε 10-15 χρονια στην ζωη σου κλπ

Δημοσ.
5 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε

δεν μπορούν να αντιληφθούν το πόσο δύσκολο είναι να δουλεύεις σε δημόσια νοσοκομεία, να πηγαίνεις στα 18 σου στη σχολή, και μέχρι τα 40 να τραβάς ένα κουπί, ένα τεράστιο αγώνα και πάει λέγοντας. Νομίζουν ότι όλα είναι ένα μαγικό κουμπί. Πράγματι οι γιατροί αν ιδιωτεύεις βγάζουν καλά χρήματα. Αλλά δεν ξέρουν τι αγώνας υπάρχει από πίσω

εδώ θέλω να σταθώ και είναι πολύ σημαντικό. Όσα παντρεμένα ζευγάρια γνωρίζω που μένουν εδώ στην Αθήνα, βγάζουν συνολικό ποσό 2500 ευρώ και με 1 παιδί, βγάζουν το μήνα τους ίσα ίσα και όσο μπορούν με δεδομένο ότι έχουν και ένα δάνειο να πληρώσουν για το σπίτι που αγόρασαν.

Σαφώς και σε αυτό διαδραματίζει σημαντικό ρόλο, και ότι δεν δίνουν όλα τα επαγγέλματα τον ίδιο μισθό. Δεν έχει να κάνει με το πτυχίο, αλλά με το ότι ορισμένες εργασίες, δίνουν και καλύτερες οικονομικές απολαβές

Είναι πολύ οριακό το δυόμισι χιλιάρικα για να ζήσει μια οικογένεια με παιδί με δάνειο/ενοίκιο. Εκτός και αν είσαι μέσα στο σπίτι και τις 30 ημέρες το μήνα και ζεις με φακές 4 φορές τη βδομάδα και χωρίς καμία προσωπική ανάγκη. Για να έχεις μια φυσιολογική ζωή χωρίς να στερηθείς τίποτα στην εποχή που ζούμε δυστυχώς θέλεις ένα χιλιάρικο πάνω το λιγότερο. 

Δημοσ.

Εγώ πάντως αυτο που εχω ακούσει για τις δημοσιες υπηρεσιες και ας με διαψεύσει καποιος αν κανω λαθος ( βεβαια στη δική μου περίπτωση δεν το συναντησα που ειμαι και δουλευω στην Αθηνα) ειναι οτι στις δημόσιες υπηρεσίες στην Αθηνα υπάρχει συναδελφικη αλληλεγγύη εν αντιθέσει με αυτές των επαρχιων-νησιων που υπάρχει φαγωμάρα και ο ενας κοιτάει να φάει τον άλλον 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...