airtrelomike13 Δημοσ. 17 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου Μόλις τώρα, Vstromrider είπε ο φιλος μου δουλευει για την επιστημη! Δεν εχει καμια οικονομικη αναγκη , δεν θελει να φυγει απο την Ελλαδα, ειναι ολιγαρκης, και δεν ειναι λαμογιο. Αν ηταν λαμογιο, θα ειχε εκατομμυρια ή και δις! Tον τιμά, αλλά είναι η έμεση απόδειξη ότι δημόσιο ΓΙΟΚ. Οι παχιές αγελάδες έχουν φύγει εδώ και πολλά χρόνια από τα μνημόνια. Και εγώ άργησα να το καταλάβω, αλλά ποτέ δεν είναι αργά 1
MadPax Δημοσ. 17 Αυγούστου Δημοσ. 17 Αυγούστου Με αιτιολογημένη πρωτοκολλημένη και χαρακτηρισμένη αίτηση παίρνεις πρώτα τις άδειές σου, είναι υποχρεωμένη η υπηρεσία σου να σου τις δώσει. Φτιάχνεις την αίτηση παραίτησης, την χαρακτηρίζει ο διευθυντής/ρια σου, παίρνει πρωτόκολλο, θα προσπαθήσουν με γλυκόλογα να σε μεταπείσουν αλλά μέχρι εκεί, έχεις 15 μέρες να κάνεις την δεύτερη αίτηση παραίτησης. Μόλις την κάνεις και προωθηθεί άμεσα στην κεντρική υπηρεσία του φορέα σου, σε καμμιά 20αριά μέρες το πολύ, δημοσιεύεται η λύση της υπαλληλικής σου σχέσης στο Διαύγεια. Απλά και όμορφα και τα σκυλιά δεμένα. Εχεις τελειώσει την εισαγωγική εκπαίδευση των ΔΥ στο ΕΚΚΔΑ και δεν τα ξέρεις αυτά; 1 1
airtrelomike13 Δημοσ. 17 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 9 λεπτά πριν, MadPax είπε Με αιτιολογημένη πρωτοκολλημένη και χαρακτηρισμένη αίτηση παίρνεις πρώτα τις άδειές σου, είναι υποχρεωμένη η υπηρεσία σου να σου τις δώσει. Συγνώμη αλλά τις άδειες πρέπει να τις πάρω ΠΡΙΝ παραιτηθώ? Δεν γίνεται να μου τις δώσουν όταν θα καταθέσω τη 1η αίτηση παραίτησης? 1
poulinos Δημοσ. 17 Αυγούστου Δημοσ. 17 Αυγούστου (επεξεργασμένο) On 17/08/2025 at 09:49, airtrelomike13 said: , γιατί η υπηρεσία είναι φουλ υποστελεχωμένη και δεν θα με αφήσουν ευκολα να φύγω η αληθεια ειναι οτι θα σε δεσουν με αλυσιδες στην καρεκλα και δεν θα σε αφησουν να φυγεις ποτε απο εκει. δεν θα ξαναδεις τον ουρανο.μονο το γραφειο θα βλεπεις.φαγητο κατω απο την πορτα σε δισκο.αν περασεις την πορτα θα σου κανουν ηλεκτροσοκ κατευθειαν για παραδειγματισμο.και σιδερενια μπαλα στο ποδι Επεξ/σία Δευτέρα στις 08:51 μμ από poulinos 14
panagiotis1988 Δημοσ. 17 Αυγούστου Δημοσ. 17 Αυγούστου 53 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε φιλε μου τωρα οτι εγινε εγινε, οφειλω να συνεχισω. Ο καθένας έχει τους λογους του. Σε καθε περιπτωση η παραιτηση ειναι δικαιωμα του καθενος και κατ'εμε καμια υπηρεσια , κανενας προισταμενος δεν εχει δικαιωμα να τον εμποδισει αν θελει να φυγει. Δεν εχω και το καλυτερο προισταμενο και δυστυχως θα αναγκαστω στο τελος να βαλω δικηγορο για να κερδισω την ελευθερια μου απο εκει μεσα. Κοιτα να δεις...θα σου πως θα το εβλεπα απο τη δικη μου σκοπια και απο τη προυπηρεσια που εχω αποκομισει απο τον ιδιωτικο τομεα. Εχεις μονιμοτητα (τεραστιο ατου) Λες οτι δεν εχεις προοπτικες εξελιξης. Διαφωνω γιατι μπορεις να ζητησεις μεταθεση σε αλλο τμημα/υπουργειο δεν ξερω εγω τι και να δεις αν μπορεις να εξελιχθεις εκει...μπορει βεβαια να μην μπορεις που ειναι για μενα τεραστιο μειον. Οικονομικη εξέλιξη ανυπαρκτη...τεραστιο μειον... Κακο κλιμα που αλλαζει με μεταθεση... Παμε στα του ιδιωτικου: Δεν υπαρχει μονιμοτητα Αν εισαι καλος και έχεις θεληση γνωριμιες (δημιουργεις ΕΣΥ τις συνθηκες) εξελισσεσαι και επαγγελματικα και μισθολογικα! Αν εισαι Αθηνα και ο τομεας σου εχει αρκετες θεσεις στον ιδιωτικι ολα καλα αν οχι ειναι τεραστιο προβλημα...γιατι μια απολυση ειναι ζορικη. Προσωπικα λοιπον που για μενα η προοπτική εξελιξης παιζει ουσιωδη ρολο στην επαγγελματικη μου σταδιοδρομια ο ιδιωτικος τομεας ειναι μονοδρομος για σενα και καλά θα κανεις να παραιτηθείς αμεσα. Αν θες να εχεις το κεφαλι σου ησυχο για παντα μείνε στο δημοσιο. Καλη επιτυχία σε οτι επιλογη και να κανεις. 1
airtrelomike13 Δημοσ. 17 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 5 λεπτά πριν, panagiotis1988 είπε Λες οτι δεν εχεις προοπτικες εξελιξης. Διαφωνω γιατι μπορεις να ζητησεις μεταθεση σε αλλο τμημα/υπουργειο δεν ξερω εγω τι και να δεις αν μπορεις να εξελιχθεις εκει...μπορει βεβαια να μην μπορεις που ειναι για μενα τεραστιο μειον. Δεν εχουμε κινητικότητα στην υπηρεσια την οποια βρισκομαι
dkstopo Δημοσ. 17 Αυγούστου Δημοσ. 17 Αυγούστου (επεξεργασμένο) ανοιγεις μπλοκακι στο εξωτερικο πας στην νεα δουλεια σου και δεν ασχολείσαι καθολου με την υπαρχουσα κανεις δεν θα σε ψαξει και θα συνεχισεις να πληρωνεσαι μετα από 10 χρονια ισως χρειαστει να πας να υπογραψεις καπου για να σταματησει η μισθοδοσία σου συνεχιζεις κανονικα την ζωή σου (ο παλιος συνεργατης μου έλεγε "δημόσιος υπάλληλος, στις 3 με παντόφλες, η γραμμή του πεθαμένου) Επεξ/σία 17 Αυγούστου από dkstopo 1
MadPax Δημοσ. 17 Αυγούστου Δημοσ. 17 Αυγούστου 30 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε Συγνώμη αλλά τις άδειες πρέπει να τις πάρω ΠΡΙΝ παραιτηθώ? Δεν γίνεται να μου τις δώσουν όταν θα καταθέσω τη 1η αίτηση παραίτησης? Σοβαρά τώρα τι ερώτηση είναι αυτή; Τα αυτονόητα ρωτάς; Είσαι σίγουρα υπάλληλος και έχεις γνώση του κανονισμού ή απλά συζητάμε για να περάσει η ώρα; 2
airtrelomike13 Δημοσ. 17 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2 λεπτά πριν, MadPax είπε Σοβαρά τώρα τι ερώτηση είναι αυτή; Τα αυτονόητα ρωτάς; Είσαι σίγουρα υπάλληλος και έχεις γνώση του κανονισμού ή απλά συζητάμε για να περάσει η ώρα; ενταξει μια απορια εχω που τυγχανει να μη τη γνωριζω. Με συγχωρεις 1
petros37 Δημοσ. 17 Αυγούστου Δημοσ. 17 Αυγούστου 14 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε Καλησπέρα Εργάζομαι σε μια δημόσια υπηρεσία ( είμαι στη διετή δόκιμη περίοδο) και θέλω να παραιτηθώ, διότι: 1) Μου έτυχε κάτι καλύτερο επαγγελματικά στον ιδιωτικό τομέα με καλύτερες απολαβές 2) Το αντικείμενο που κάνω στην υπηρεσία δεν με ελκύει 3) Υπάρχει τεράστια υποστελέχωση και πολύ κακό κλίμα ( βέβαια εντάξει το κακό το κλίμα μπορεί να το πετύχει κάποιος παντού) Το πρόβλημα είναι ότι έχω έναν πολύ περίεργο προισταμένο που κάνει κατάχρηση εξουσίας, τραμπουκισμοί με το έτσι θέλω, καταστρατηγεί τα πάντα και φοβαμαι μη μου μπλοκάρει τη παραίτηση. Γενικά δεν τον κουνάει κανένας και δεν τον αγγίζει κανένας ( συνδικαλίστής φουλ) Σε περίπτωση που κάποιος θέλει να παραιτηθεί απο μια δημόσια υπηρεσία, μπορεί να τον εμποδίσει κάποιος με το "ετσι θελω" (Προισταμενος) είτε λόγω υποστελέχωσης ( δηλαδή να επικαλεστεί η υπηρεσία υπηρεσιακές ανάγκες) να παραιτηθεί? Σας ευχαριστώ ΥΓ: Λόγω ότι σε αρκετά σχόλια του παρελθόντος είχα ταχθεί ΥΠΕΡ του Δημοσίου και είχα έρθει σε αντιπαράθεση με κάποιους, ομολογώ ότι διαπίστωσα εν καιρώ ότι το δημόσιο δεν είναι όπως ήταν κάποτε. Δεν εννοώ να μπω σε μια υπηρεσία και να κάθομαι, ασφαλώς και να υπάρχει δουλειά για να περνάει και η ώρα, αλλά γενικά το τοξικό κλίμα που υπάρχει στο δημόσιο από τους παλιούς, συν ολα τα αρνητικα ( ο κοσμος δεν το επιλεγει πλεον), ,χαμηλοι μισθοι, υποστελεχωση, ειναι τομεας προς αποφυγη... Αν οπως λες ειναι τοξικος ο προισταμενος και κανει καταχρηση εξουσιας δεν το συζητας καν του κανεις μια ωραια καταγγελια στην Εθνικη αρχη διαφανειας του το λες και καταμουτρα και αστον να τρεχει . ( Το εχω κανει εγω και στρωνουν τα παντα σε δευτερολεπτα γιατι αν την φαει απο την Εθνικη αρχη διαφανειας μετα τερμα απο προισταμενος και τερμα το επιδομα προισταμενου και επισης θα ξερει και αυτος και οι υπολοιποι οτι δεν μασας ) . Ολοι οι βολεμενοι συνδικαλιστες βασιζονται στους φιλους τους οι οποιοι θα τους γειωσουν οταν υπαρχουν επισημα χαρτια και αμα στο παιξει και μαγκας μετα την καταγγελια πες του σε πηδαω για να διασκεδαζω . Οποιος σκυβει το κεφαλι την παταει . ΔΥ εισαι πρακτικα κανεις δεν μπορει να κανει τιποτα σε κανενα . Αν η δουλεια που βρηκες ειναι 100 200 ευρω παραπανω κατσε εκει που εισαι και αμα δεν σου αρεσει υπαρχει και κινητικοτητα να πας αλλου . 4 1
MadPax Δημοσ. 17 Αυγούστου Δημοσ. 17 Αυγούστου 1 λεπτό πριν, airtrelomike13 είπε ενταξει μια απορια εχω που τυγχανει να μη τη γνωριζω. Με συγχωρεις Συγχωρεμένος, τις άδειες τις παίρνεις πριν παραιτηθείς. Θεωρητικά δεν θα είχες αυτές τις απορίες αν είχες κάνει την εισαγωγική εκπαίδευση, η υπηρεσία είναι υποχρεωμένη να σε στείλει στο ΕΚΔΔΑ μέσα σε 60 ημέρες από τον διορισμό σου, ή αν την έχεις κάνει τότε δεν είχες το μυαλό σου εκεί, τόσο απλά.
Pansp32 Δημοσ. 17 Αυγούστου Δημοσ. 17 Αυγούστου Άσχετα από δημόσιο ή ιδιωτικό θα σου έλεγα "τσαμπουκάλεψε" λίγο και όλα μια χαρά. Υ.Γ. Όχι να πας να σπάσεις στο ξύλο κάποιον, ούτε φωνές κλπ. 2 1
vforvaggelis Δημοσ. 17 Αυγούστου Δημοσ. 17 Αυγούστου 1 ώρα πριν, airtrelomike13 είπε Δηλαδή στο Εξωτερικό γιατί η πλειοψηφία ΔΕΝ κυνηγάει καν το δημόσιο, και στην Ελλάδα συμβαίνει αυτό? Απο προσωπικη εμπειρια θα σου πω οτι Κυπρο και Αγγλια οχι απλα το κυνηγανε αλλα γινεται σκοτωμος! Eιδικα Κυπρο!
MauroPaltoudias Δημοσ. 17 Αυγούστου Δημοσ. 17 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 3 hours ago, airtrelomike13 said: Δυστυχώς στη δική μου υπηρεσια το γραφείο προσωπικού ειναι ο προισταμενος μου. Ειναι υποστελεχωμενη η υπηρεσια και ολοι τα κάνουν όλα Εάν είναι κεντρική Διοίκηση (αλλιώς και στενός δημόσιος τομέας, ήτοι Υπουργεία π.χ.), δεν υπάρχει γραφείο προσωπικού : υπάρχει Διεύθυνση Προσωπικού (ή Ανθρώπινου Δυναμικού). Με λίγα λόγια, είναι μια ανεξάρτητη υπηρεσία, εντελώς διακριτή από τις υπόλοιπες Διευθύνσεις ή εν γένει οργανικές μονάδες. Εάν πάλι, ανήκεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (ΟΤΑ α' ή β' βαθμού), το ίδιο ισχύει. Ρωτάς κάτι, δίνοντας ελάχιστα στοιχεία γενικά. Σε γενικές πάντως γραμμές, κανείς δεν σε εμποδίζει να παραιτηθείς, όποτε θέλεις εσύ. ΥΓ Σε ποια υπηρεσία εργάζεσαι που σου δίνει πρώτο μισθό, 1.000€; Σε ποιό ΜΚ ανήκεις; Επεξ/σία 17 Αυγούστου από MauroPaltoudias
airtrelomike13 Δημοσ. 17 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 3 λεπτά πριν, vforvaggelis είπε Απο προσωπικη εμπειρια θα σου πω οτι Κυπρο και Αγγλια οχι απλα το κυνηγανε αλλα γινεται σκοτωμος! Eιδικα Κυπρο! αγγλια κυνηγανε το δημοσιο? εισαι σιγουρος? Κυπρο το εχω ακουσει, αλλα ασε τη Κυπρο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα