Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, MadPax είπε

Το υπουργείο οικονομικών έχει μόνο έναν φορέα με ειδικό μισθολόγιο την Τελωνειακή Υπηρεσία, και είδαμε όλοι τελευταία πόσο άπληστοι μπορούν να γίνουν, στο Μαυρομάτι από τους 17 τελωνιακούς τα έπαιρναν οι 16, στο τελωνείο του Πειραιά μπουζουριάσανε τη διευθύντρια που περνούσε τα κοντέϊνερ αδήλωτα μια μέρα πριν βγει στη σύνταξη. Δεν είναι πανάκεια το ειδικό μισθολόγιο αν έχει δίπλα σου ανήθικους και διεφθαρμένους υπαλλήλους.

Όχι αναφέρομαι  στο κεντρικό Υπουργείο Οικονομικών,  και φυσικά δεν είναι μόνο τα τελωνεία σε αυτα. Ειναι και το Γενικό Λογιστηριο του κρατους κλπ 

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

Δεν με ψήνει. Θελω να φυγω απο το κλάδο που είμαι. Το Δημοσιο αξιζει αν είσαι σε υπηρεσια που εχει ειδικό μισθολόγιο ( Υπουργείο Οικονομικων), ή εκπαιδευση λόγω διακοπών. Οι άλλες υπηρεσίες ειναι σχεδόν πεθαμένες.  Εντάξει εξαιρω κατι ΕΛΠΕ, Νομισματοκοπειο , Βουλη που θέλεις μπάρμπα στη Κορώνη για να μπεις 

Πάλι λάθος. Τα ΕΛΠΕ είναι ιδιωτική επιχείρηση πλέον  , το Νομισματοκοπειο ειναι Τράπεζα της Ελλάδος δηλαδή διαγωνισμός Ε Ε. Η Βουλή εντάξει θέλεις μπαρμπα ,πατέρα , κουμπάρο τον Πρόεδρο της Βουλής και δεν συμμαζεύεται. Στο  Δημόσιο ήταν καλά επι Κωστάκη του Ραφηναιου με το μνημόνιο τελειωσε. 

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, jonchris είπε

Πάλι λάθος. Τα ΕΛΠΕ είναι ιδιωτική επιχείρηση πλέον  , το Νομισματοκοπειο ειναι Τράπεζα της Ελλάδος δηλαδή διαγωνισμός Ε Ε. Η Βουλή εντάξει θέλεις μπαρμπα ,πατέρα , κουμπάρο τον Πρόεδρο της Βουλής και δεν συμμαζεύεται. Στο  Δημόσιο ήταν καλά επι Κωστάκη του Ραφηναιου με το μνημόνιο τελειωσε. 

50-50 ειναι τα ΕΛΠΕ. Έχω φιλο που δουλεύει μέσα. Στη Τράπεζα της Ελλάδος ξέρω άτομο που εχει μεσον και μπήκε. Όχι τώρα. Και στο Πράσινο ταμειο ειναι καλά και στον ΗΔΙΚΑ ειναι πολυ καλά και στην Αρχή Διαφάνειας ειναι ακόμα καλύτερα. 

Δημοσ.

Και σερβιτόρος σε πισίνα να βλέπεις στρίγκους είναι ακόμα πιο ωραία 😂

Πλάκα κάνω να σε αποφορτίσω...πάντως αν δεις το ΦΕΚ των ειδικών μισθολογίων θα εκπλαγείς πόσο λίγα και περιορισμένα σε φορείς είναι. Ότι έχουν ειδικό μισθολόγιο οι μουσικοί της κρατικής ορχήστρας και οι παπάδες με ξεπερνάει.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, MadPax είπε

πάντως αν δεις το ΦΕΚ των ειδικών μισθολογίων θα εκπλαγείς πόσο λίγα και περιορισμένα σε φορείς είναι

Μα γι αυτο αξίζουν λίγες υπηρεσιες πλέον στο δημοσιο. Και στο ΕΣΡ έχουν ειδικό μισθολόγιο αλλα μέσα εκει δουλεύουν στη τσίτα. Εκεί ναι αξίζει.  Φίλος μου ειναι στην Επιθεώρηση εργασίας,  λαμβάνει ενιαίο μισθολόγιο και 300 ευρώ έξοδα κίνησης ελέγχου και σχεδόν δεν κάνει τίποτα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γελάω πραγματικά όταν βλέπω να μιλάνε για υποστελέχωση στο δημόσιο και ότι δεν υπάρχει ανέλιξη.

Όταν μιλάμε στο δημοσιο για δουλειές γραφείου, οτιδήποτε  παραπάνω από πτυχίο ΙΕΚ ή.καποιες ώρες σε σεμιναρία  είναι υπέραρκετο για τις απαιτήσεις της δουλειάς. Διαδικασίες ακολουθείς, χωρίς καμμία ευκαιρία για δημιουργικότητα.οχι ότι είναι κακό η καλο αλλά αυτό είναι.

Οπότε όπως είπε ο trelomike, είναι καλά π.χ στο ΗΔΙΚΑ γιατί είναι ΝΠΔΔ και μπαίνεις στο τελευταίο κλιμάκιο δλδ 2κ μικτά x 12 και κάνεις το ΤΙΠΟΤΑ.οταν λέμε τίποτα ΤΙΠΟΤΑ.Δουλεια μια στο τόσο, που την κάνει απόφοιτος Λυκείου. Και μπόνους παίζουν παιδιά, να ξέρετε και η υποστελέχωση είναι απόρροια της μονιμότητας κάπως, γιατί επειδή δεν παίζει αύξηση εύκολα τον κάνουν έμμεσα, τερματίζουν  όλες τις άδειες αιμοδοτικες, αναρρωτική κ.α οπότε λείπουν περισσότερο καιρό άρα είναι λιγότερα άτομα στη δουλειά .άπειρα παραδείγματα (που για τις αιμοδοτικες είναι πολύ οκ imho)

Όσοι ΔΥ ξέρω πάντα σε άδεια, πολύ συχνά  προαναχωρηση. Δουλειά μηδέν για τα λεφτά που παίρνουν και απαιτήσεις -100.

Υπάρχουν πολλές εταιρείες που δεν αξίζουν στον ιδιωτικό οπότε δεν ξέρω αν η μετάβαση αξίζει όταν είσαι αραχτός και κάνεις δουλειά σφραγίδας. Άνθρωποι είναι και στους 2 τομεις, ιδιωτικό και δημόσιο και σίγουρα θα βρεις προϊστάμενο η συνάδερφο που δεν κολλάς μαζί του καλά αλλά μονιμότητα και η 0 δουλειά είναι σοβαροί παράγοντες που πρεπει να σκεφτείς 

Τώρα μην σκέφτεσαι ειδικές περιπτώσεις.π.χ τράπεζα της Ελλάδος που οι μισθοί είναι 5κ μικτοι, οι απαιτήσεις πάλι -100 αλλά πρέπει να έχεις ΒΥΣΜΑΤΑΡΑ. Και καλός άριστος να είσαι, φωτογραφικές είναι οι περισσότερες προκηρύξεις οπότε για τον μέσο υποψήφιο δεν είναι ρεαλιστικό το σενάριο και το βγάζουμε εκτος

Επεξ/σία από mpregos
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, mpregos είπε

Γελάω πραγματικά όταν βλέπω να μιλάνε για υποστελέχωση στο δημόσιο και ότι δεν υπάρχει ανέλιξη.

Όταν μιλάμε στο δημοσιο για δουλειές γραφείου, οτιδήποτε  παραπάνω από πτυχίο ΙΕΚ ή.καποιες ώρες σε σεμιναρία  είναι υπέραρκετο για τις απαιτήσεις της δουλειάς. Διαδικασίες ακολουθείς, χωρίς καμμία ευκαιρία για δημιουργικότητα.οχι ότι είναι κακό η καλο αλλά αυτό είναι.

Οπότε όπως είπε ο trelomike, είναι καλά π.χ στο ΗΔΙΚΑ γιατί είναι ΝΠΔΔ και μπαίνεις στο τελευταίο κλιμάκιο δλδ 2κ μικτά x 12 και κάνεις το ΤΙΠΟΤΑ.οταν λέμε τίποτα ΤΙΠΟΤΑ.Δουλεια μια στο τόσο, που την κάνει απόφοιτος Λυκείου. Και μπόνους παίζουν παιδιά, να ξέρετε και η υποστελέχωση είναι απόρροια της μονιμότητας κάπως, γιατί επειδή δεν παίζει αύξηση εύκολα τον κάνουν έμμεσα, τερματίζουν  όλες τις άδειες αιμοδοτικες, αναρρωτική κ.α οπότε λείπουν περισσότερο καιρό άρα είναι λιγότερα άτομα στη δουλειά .άπειρα παραδείγματα (που για τις αιμοδοτικες είναι πολύ οκ imho)

Όσοι ΔΥ ξέρω πάντα σε άδεια, πολύ συχνά  προαναχωρηση. Δουλειά μηδέν για τα λεφτά που παίρνουν και απαιτήσεις -100.

Υπάρχουν πολλές εταιρείες που δεν αξίζουν στον ιδιωτικό οπότε δεν ξέρω αν η μετάβαση αξίζει όταν είσαι αραχτός και κάνεις δουλειά σφραγίδας. Άνθρωποι είναι και στους 2 τομεις, ιδιωτικό και δημόσιο και σίγουρα θα βρεις προϊστάμενο η συνάδερφο που δεν κολλάς μαζί του καλά αλλά μονιμότητα και η 0 δουλειά είναι σοβαροί παράγοντες που πρεπει να σκεφτείς 

Τώρα μην σκέφτεσαι ειδικές περιπτώσεις.π.χ τράπεζα της Ελλάδος που οι μισθοί είναι 5κ μικτοι, οι απαιτήσεις πάλι -100 αλλά πρέπει να έχεις ΒΥΣΜΑΤΑΡΑ. Και καλός άριστος να είσαι, φωτογραφικές είναι οι περισσότερες προκηρύξεις οπότε για τον μέσο υποψήφιο δεν είναι ρεαλιστικό το σενάριο και το βγάζουμε εκτος

Γι αυτο εθεσα αυτές τις υπηρεσίες εκτός ανταγωνισμού διεκδίκησης. Αλλα βλεπεις οτι οι καλές δημόσιες υπηρεσίες πλεον ειναι μετρημένες στα δάκτυλα ενος χεριού 

Δημοσ.
11 hours ago, airtrelomike13 said:

Ετσι μου έχουν πει γνωστοί που ειναι εξω

επειδή ζω και έξω και εκεί το δημόσιο είναι μια καλή εργασία για όσους δεν έχουν κάνει ιδιαίτερες σπουδές....βέβαια ένας που το κυνηγάει λίγο θα προτιμήσει να είναι ελεύθερος επαγγελματίας η

Δημοσ.
On 16/08/2025 at 20:27, airtrelomike13 said:

Καλησπέρα

Εργάζομαι σε μια δημόσια υπηρεσία ( είμαι στη διετή δόκιμη περίοδο) και θέλω να παραιτηθώ, διότι:

1) Μου έτυχε κάτι καλύτερο επαγγελματικά στον ιδιωτικό τομέα με καλύτερες απολαβές

2) Το αντικείμενο που κάνω στην υπηρεσία δεν με ελκύει

3) Υπάρχει τεράστια υποστελέχωση και πολύ κακό κλίμα ( βέβαια εντάξει το κακό το κλίμα μπορεί να το πετύχει κάποιος παντού)

Το πρόβλημα είναι ότι έχω έναν πολύ περίεργο προισταμένο που κάνει κατάχρηση εξουσίας, τραμπουκισμοί με το έτσι θέλω,  καταστρατηγεί τα πάντα και φοβαμαι μη μου μπλοκάρει τη παραίτηση. Γενικά δεν τον κουνάει κανένας και δεν τον αγγίζει κανένας ( συνδικαλίστής φουλ)

Σε περίπτωση που κάποιος θέλει να παραιτηθεί απο μια δημόσια υπηρεσία, μπορεί να τον εμποδίσει κάποιος με το "ετσι θελω" (Προισταμενος) είτε λόγω υποστελέχωσης ( δηλαδή να επικαλεστεί η υπηρεσία υπηρεσιακές ανάγκες) να παραιτηθεί?

Σας ευχαριστώ

ΥΓ: Λόγω ότι σε αρκετά σχόλια του παρελθόντος είχα ταχθεί ΥΠΕΡ του Δημοσίου και είχα έρθει σε αντιπαράθεση με κάποιους, ομολογώ ότι διαπίστωσα εν καιρώ ότι το δημόσιο δεν είναι όπως ήταν κάποτε. Δεν εννοώ να μπω σε μια υπηρεσία και να κάθομαι, ασφαλώς και να υπάρχει δουλειά για να περνάει και η ώρα, αλλά γενικά το τοξικό κλίμα που υπάρχει στο δημόσιο από τους παλιούς, συν ολα τα αρνητικα  ( ο κοσμος δεν το επιλεγει πλεον), ,χαμηλοι μισθοι, υποστελεχωση, ειναι τομεας προς αποφυγη...

Παραιτήθηκε η γυναίκα μου απο το υπουργείο προ ετών. 

Στείλανε κανα δυο γράμματα λέγοντας ότι την περιμένουν, ειναι αδικαιολογήτως απούσα κλπ, τους στείλαμε κανα δυο γράμματα οτι εχει παραιτηθεί και να μην μας ξαναενοχλήσουν, και τελείωσε εκεί το πράμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε

Γι αυτο εθεσα αυτές τις υπηρεσίες εκτός ανταγωνισμού διεκδίκησης. Αλλα βλεπεις οτι οι καλές δημόσιες υπηρεσίες πλεον ειναι μετρημένες στα δάκτυλα ενος χεριού 

Παντως να τονισω εδω οτι εδω και 7 σελιδες αρνεισαι να μα ςυποδειξεις σε ποια υπηρεσια βρισκεσαι στο δημοσιο (ενω εισαι ενας απο τους 1.000δες αντε 100αδες σε αυτο το ποστο, δεν θα μπορεσει κανεις απο εδώ μεσα να αντιληφθει ποιος μπορει να εισαι, ουτε καν σε τι θεση προβλέπεις να πας για χαρην συνεχιση της συζητησης σε πιο περιορισμενο πλαισιο και ενω εχει απαντηθει το ερωτημα σου και παρόλα αυτά συνεχιζεις να γραφεις...ποιος ειναι ο σκοπος σου στη συνεχιση της αλληλογραφιας σου; 

Επεξ/σία από panagiotis1988
Δημοσ.

και ομως εχω πολλούς γνωστούς,κυριως γυναικες, που αφησαν δουλειες με 1300+.. για να γινουν αναπληρωτές σε νησιά.

Οποτε υπαρχει κοσμος που παιρνει ισως 1-2 ενοικια εχει δικό του σπίτι και βολευεται με αυτά.

Δημοσ.
11 hours ago, jonchris said:

Τα ΕΛΠΕ είναι ιδιωτική επιχείρηση πλέον

Αυτό το γράφεις απλά σαν διόρθωση ή θες να πεις παράλληλα πως δεν χρειάζεται βύσμα?

Δημοσ.

Δεν μπαίνει σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ. Διορίζουν με δικά τους κριτήρια οποίον θέλουν όπως πχ, η ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ ,Ο ΜΥΤΗΛΙΝΑΙΟΣ κτλ. ΔΗΛΑΔΗ και διόρθωση και χρειάζεται βύσμα.

• Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, DjTony είπε

Διαβάζω ότι κάποιοι γράφουν πιο πίσω για δημόσιο, ότι παρακαλανε να μπουν κλπ να ενημερώσω ότι τα ΕΛΤΑ μου δίνουν για οδηγό φορτηγού Γ επαγγελματικό 1000 ευρώ με μηνιαίες συμβάσεις ενώ σε ιδιωτική εταιρεία παίρνω 1350+150 σούπερ μάρκετ με 13+14 μισθό με σύμβαση αορίστου χρόνου. Ποιος ο λόγος να μείνει κάποιος στο δημόσιο; 

έφυγες από κρεοπώλης στο ΣΜ? θυμάμαι ότι δούλευες απογεύματα ως delivery πακέτων με το ΙΧ σου. Το εξέλιξες σε φορτηγό τελικά? :lol:

• Haha 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, panagiotis1988 είπε

Παντως να τονισω εδω οτι εδω και 7 σελιδες αρνεισαι να μα ςυποδειξεις σε ποια υπηρεσια βρισκεσαι στο δημοσιο (ενω εισαι ενας απο τους 1.000δες αντε 100αδες σε αυτο το ποστο, δεν θα μπορεσει κανεις απο εδώ μεσα να αντιληφθει ποιος μπορει να εισαι, ουτε καν σε τι θεση προβλέπεις να πας για χαρην συνεχιση της συζητησης σε πιο περιορισμενο πλαισιο και ενω εχει απαντηθει το ερωτημα σου και παρόλα αυτά συνεχιζεις να γραφεις...ποιος ειναι ο σκοπος σου στη συνεχιση της αλληλογραφιας σου; 

Αν δεν κάνω λάθος είναι και ένας ένστολος που έχει ανεβάσει παρόμοιο θέμα στο reddit. Ο τρόπος που απαντάει βρίσκεται στα όρια της τρολιάς

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...