Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 18/8/2025 στις 9:27 ΠΜ, tzavardin είπε

Ειναι αλήθεια ότι οι περισσότεροι που εχουν πτυχία από αυτές τις χώρες α) πιθανότατα δεν έγραψαν αυτο που έπρεπε για να περάσουν στις πανελλήνιες β) σίγουρα είχαν αρκετά λεφτα για να το κάνουν οπότε τους ζηλεύουμε και λίγο. 

Δεν ειναι αλήθεια ομως ότι αναγκαστικά είναι χειρότεροι γιατροί.

Πρώτον στα περισσότερα πανεπιστήμια από αυτά που λέτε, επίσης είχε μια διαδικασία εισαγωγής, κάποιες φορές με εξετάσεις πέρα απο συνεντεύξεις, οπότε δεν παίρνουνε και μαθητές του 5 από όσα έχω καταλάβει. 

80% ποσοστό εισαγωγής 

Στις 18/8/2025 στις 9:27 ΠΜ, tzavardin είπε

Δεύτερον, γνωριζω περιπτώσεις και ειδικότητες που εξω ειναι καλύτεροι από εμάς. Για παράδειγμα η οδοντιατρική στην Ρουμανία ειναι εξαετής φοίτηση, και η ειδικότητα ειναι πιο πλήρης, λέγεται στοματολογία, και παίρνουνε και τη βασική ιατρική εκπαιδευση ενα δύο έτη, καθώς και ειδίκευση και για τις υπόλοιπες αρρώστιες του στόματος, όπως δερματικα κλπ. Εγώ τον οδοντίατρο μου που σπούδασε Ιάσι δεν τον αλλάζω, και ειναι δύσκολο να με πείσει κάποιος οτι κάποιος με τετραετή φοίτηση στην Ελλάδα που σπούδασε πιο στοχευμένα για δόντια κλπ ειναι καλύτερος γιατρός. 

Βέβαια μπορει να ειναι η εξαίρεση αυτό που λέω.

1000€ η ανατομία 🤣

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ο αδερφος μου ειναι 4 ετος στο αριστοτελειο πανεπιστημιο, οταν  θα παρει ειδικευση θα την κανει εξωτερικο που εχει ψηλοτερο μισθο και μικροτερη λιστα αναμονης, στο θεμα ομως δεν παιζει μονο η χωρα που κανει καποιος το πτυχιο σημασια αλλα  και ο χρονος που αφιερωνει κανεις στο επαγγελμα που ασκει,  πχ ο αδερφος μου προσπαθει να παρει υποτροφια για ειδικοτητα οποτε πιεζεται πολυ, καποιοι με βησμα και οικονομικη ευχαιρια οχι τοσο . Εν τελει  να το βρασω αν ξερει τα παντα θεωρητικα αλλα πρακτικα δεν μπορει να κανει διαγνωση σωστη , η αληθεια ειναι παντα μεσα στη μεση....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...