Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Την πάτησα και εγώ με μια Αγορα που ήθελα να κάνω αφού είχα βρει ενα switch σε κάλη τίμη απο έναν πωλητή στο market place. Ήταν πειστικός έστειλε τις φωτογραφίες του προιοντος μαζί με φωτογραφία απόδειξης απο ΠΛΑΙΣΙΟ προφανώς όλα πλαστά και παραποιημένα. Έκανα μεραφορά μέσω revolut σε κάρτα 3ου και μετά άφαντος.. Έχω τα στοιχεία κάρτας και τηλέφωνο συνομίλιες εχω κάνει κατάθεση και μύνηση στην αστυνομία και θα το τραβήξω όσο δεν πάει. Θετικό είναι οτι εχώ συγγενικό προσώπο δικηγόρο οπου θα το τρέξει αυτος. Έιχε κάποιος κάποια ανάλογη περίπτωση ? 400 ευρά.. υπέρ πίστεως.

• Haha 8
  • Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μεταφορά σε λογαριασμό, και σε τράπεζα του εξωτερικού κιόλας. Πολύ μεγάλο φάουλ. Σε τέτοιες περιπτώσεις μόνο ανταλλαγή χέρι με χέρι ή αποστολή με αντικαταβολή. Το πολύ πολύ για να κάνεις τον καλό ας του έστελνες μόνο τα λεφτά της αντικαταβολής μπροστά, αυτά που ζητάει ο κούριερ δηλαδή για τις υπηρεσίες του, και το κόστος του προϊόντος να το πλήρωνες στην κούριερ όταν ερχόταν το δέμα. Αν δεν έστελνε τίποτα στην χειρότερη θα έχανες μόνο τα λεφτά της αντικαταβολής (τα οποία είναι 10-15 ευρώ).

Επεξ/σία από gokuthelegend
  • Like 2
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε

Μεταφορά σε λογαριασμό, και σε τράπεζα του εξωτερικού κιόλας. Πολύ μεγάλο φάουλ. Σε τέτοιες περιπτώσεις μόνο ανταλλαγή χέρι με χέρι ή αποστολή με αντικαταβολή. Το πολύ πολύ για να κάνεις τον καλό ας του έστελνες μόνο τα λεφτά της αντικαταβολής μπροστά, αυτά που ζητάει ο κούριερ δηλαδή για τις υπηρεσίες του, και το κόστος του προϊόντος να το πλήρωνες στην κούριερ όταν ερχόταν το δέμα. Αν δεν έστελνε τίποτα στην χειρότερη θα έχανες μόνο τα λεφτά της αντικαταβολής (τα οποία είναι 10-15 ευρώ).

Κι αν έστελνε άδειο κουτί θα έχανε και τα 400 και τα έξοδα αντικαταβολής.

• Like 1
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, ACE1234 είπε

Καλησπέρα σε όλους,

Την πάτησα και εγώ με μια Αγορα που ήθελα να κάνω αφού είχα βρει ενα switch σε κάλη τίμη απο έναν πωλητή στο market place. Ήταν πειστικός έστειλε τις φωτογραφίες του προιοντος μαζί με φωτογραφία απόδειξης απο ΠΛΑΙΣΙΟ προφανώς όλα πλαστά και παραποιημένα. Έκανα μεραφορά μέσω revolut σε κάρτα 3ου και μετά άφαντος.. Έχω τα στοιχεία κάρτας και τηλέφωνο συνομίλιες εχω κάνει κατάθεση και μύνηση στην αστυνομία και θα το τραβήξω όσο δεν πάει. Θετικό είναι οτι εχώ συγγενικό προσώπο δικηγόρο οπου θα το τρέξει αυτος. Έιχε κάποιος κάποια ανάλογη περίπτωση ? 400 ευρά.. υπέρ πίστεως.

Η μεταφορα σε λογαριασμό άλλου θεωρώ ότι ειναι μεγάλη red flag. Δεν έχει δικό του λογαριασμό;Είναι ανήλικος;Θα πρέπει τότε να έχει ιδιο επώνυμο.

Μακάρι να παρεις τα λεφτά σου πίσω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, zio10 είπε

Κι αν έστελνε άδειο κουτί θα έχανε και τα 400 και τα έξοδα αντικαταβολής.

Τα 400 τα έχασε έτσι κι αλλιώς, αφού τα έστειλε σε λογαριασμό. Για την περίπτωση της αντικαταβολής δεν ξέρω αν θα μπορούσε να ζητήσει να ανοίξει το κουτί πρώτα, γίνεται κάτι τέτοιο; Υπάρχει μια έξτρα ασφάλεια έτσι.

Επεξ/σία από gokuthelegend
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε

Κακόμαθα , είχα κάνει 3-4ρις αγορές παλαιότερα και είχαν πάει όλα καλά και έγινα απρόσεκτος.. Δεν πήρα σχεδόν καθόλου εγγυήσεις οτί θα παραλάβω και την πάτησα. Παλιότερα είχα αγοράσει απο άτομα με κάποιες καλές κριτικές ήδη που ήταν στο site, τώρα πήρα από έναν άκυρο λογαριασμό τελείως .. 

5 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε

Τα 400 τα έχασε έτσι κι αλλιώς, αφού τα έστειλε σε λογαριασμό. Για την περίπτωση της αντικαταβολής δεν ξέρω αν θα μπορούσε να ζητήσει να ανοίξει το κουτί πρώτα, γίνεται κάτι τέτοιο; Υπάρχει μια έξτρα ασφάλεια έτσι.

Νομίζω γίνεται, παραλάβη στο κούριερ με άνοιγμα του κούτιου επι τόπου. Δίνει άδεια αυτός που το στέλνει νομίζω.

9 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Η μεταφορα σε λογαριασμό άλλου θεωρώ ότι ειναι μεγάλη red flag. Δεν έχει δικό του λογαριασμό;Είναι ανήλικος;Θα πρέπει τότε να έχει ιδιο επώνυμο.

Μακάρι να παρεις τα λεφτά σου πίσω.

Δεν ήταν λογαριάσμος τρ'ιτου υποτίθεται ήταν αυτού εκ τω υστέρων έμαθα ότι στην ρεβολουτ στο πεδίο του ονόματος και Ιωάννης Κολοκοτρώνης να βάλεις η μεταφορά θα περάσει. 

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, ACE1234 είπε

Δεν ήταν λογαριάσμος τρ'ιτου υποτίθεται ήταν αυτού εκ τω υστέρων έμαθα ότι στην ρεβολουτ στο πεδίο του ονόματος και Ιωάννης Κολοκοτρώνης να βάλεις η μεταφορά θα περάσει. 

Εσένα τι σου έστειλε για να τον βρεις;Τον είχες καταχωρημένο σαν επαφή στο κινητό σου;

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε

Κανονικά δεν γίνεται αυτό, δεν μπορείς να ανοίξεις πριν παραλάβεις.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε

Εσένα τι σου έστειλε για να τον βρεις;Τον είχες καταχωρημένο σαν επαφή στο κινητό σου;

Τον έχω σαν επαφή σαν όνομα και τηλέφωνο. Έχω τον αριθμό κάρτας (που παίζει να είναι εξωτερικού) η αστυνομία λέει θα τον βρει.. από εκεί και πέρα όμως ποιος ξέρει μπορεί να είναι κανάς ανήλικος, μπόρει να είναι στο εξωτερικό κτλ κτλ.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ACE1234 είπε

Τον έχω σαν επαφή σαν όνομα και τηλέφωνο. Έχω τον αριθμό κάρτας (που παίζει να είναι εξωτερικού) η αστυνομία λέει θα τον βρει.. από εκεί και πέρα όμως ποιος ξέρει μπορεί να είναι κανάς ανήλικος, μπόρει να είναι στο εξωτερικό κτλ κτλ.

Οπότε αυτό που βλέπεις είναι το όνομα που εσύ έχεις καταχωρήσει σαν επαφή(αφού αυτό σου έδωσε).Μάλλον κάρτα άλλου θα ήταν ,money mule .

Σκίστον  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο μόνος τρόπος είναι χέρι-χέρι. Και η αντικαταβολή επίφοβη γιατί μπορεί να σου χει βάλει μέσα ό,τι θέλει. Μια φορά είχα παραγγείλει από ένα σαητ στο φεης κάτι ρούχα. 50Ε αντικαταβολή. Τα red flags πολλά αλλά τα είχα αγνοήσει. Δεν είχε ούτε σαητ, ούτε διεύθυνση καταστήματος, μόνο κινητό. Να είναι καλά η τοπική acs που στο καπάκι το πήγα πίσω και μου έδωσαν πίσω τα 50Ε αφού τους εξήγησα ότι είναι σελίδα απάτη. Το δέμα ήταν άδειο με χαρτιά! Έκτοτε παίρνω σαφή μέτρα. Τίποτα μεταχειρισμένο από σαητ αγγελιών. Σαητ τα βρίσκω κυρίως μέσω σκρουτζ, ψάχνω κριτικές παντού και προτιμώ πληρωμή με κάρτα ώστε να κάνω αμφισβήτηση αν δεν πάει καλά. 

Επεξ/σία από 1comment
  • Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, Ukforthemoment said:

Οπότε αυτό που βλέπεις είναι το όνομα που εσύ έχεις καταχωρήσει σαν επαφή(αφού αυτό σου έδωσε).Μάλλον κάρτα άλλου θα ήταν ,money mule .

Σκίστον  

Θα την δηλώσεις χαμένη ετεροχρονισμένα και μην τον είδατε τον Παναγή 

1 hour ago, ACE1234 said:

Ιωάννης Κολοκοτρώνης

Θεοδώρας, έτσι πρόχειρα που σκέφτηκα  δεν είχαμε ήρωα του 21 Γιαννη

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, tzotzo είπε

Σωστά φίλε!

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, tzotzo είπε

Kαι να δηλώσει την κάρτα ως χαμενη  τα χρήματα πήγαν στον λογαριασμό,δεν χάνεται ο λογαριασμός.

Θεόδωρος μάλλον.Θεοδώρα ;

Δημοσ.

Το θέμα είναι τώρα που θα πάω νομικά θα βγάλω άκρη άραγε; Ένας γνωστός που την έπαθε με μεγαλύτερο ποσό κιόλας 1500 περίπου. Τον βρήκε τον τύπο ήταν φίλαθλος της Ρόμα προφανώς δεν είχε τίποτα στο όνομα του και του είπαν δεν θα βγάλει άκρη ακομα και δικαστικά να παει ειναι πλημέλλημα κάτω από 120.000. Τα λεφτά τα έχασε εκείνος.. τότε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...