Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Έχει καλα προϊόντα αλλά δεν κάνουν 400 ευρώ και πρέπει να ψάξεις ποιο μοντέλο ποιας εταιρείας είναι το καλό με την σωστή τιμή

συμφωνα με την αδελφή μου έχω τον καλύτερο φούρνο που έχει ψήσει ποτέ της, και το λέει συνέχεια με ότι και να ψήσει εκεί μέσα. Εγω δεν έχω άποψη. Τυχαία την πήρα πριν 8 χρόνια, απλή με περιστρεφόμενα κουμπιά AEG 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

υπαρχουν κλιματιστικα με 400 ευρω... υπαρχουν και με 1200. Η κανονικη τιμή για να παρεις καλή κατασκευή ειναι 1000+. Διαφορετικά γινονται εκπτωσεις στην ποιότητα.

ομοιως και ο ομιλος bosch σε λευκές συσκευές, πλεον ειναι τουρκίας με πιο χαμηλη ποιότητα. Έχει ομως και μοντέλα Γερμανίας με διπλασια τιμή.

Επεξ/σία από The_Judas
  • Like 2
Δημοσ.
5 ώρες πριν, 11osmikrosmhtsos είπε

Η καλυτερη σκουπα της Miele εκανε τοτε (2008) 350 ευρω, τωρα κανει 400 με την διαφορα οτι εχει πολυ υποβαθμισμενη ποιοτητα (βλ. μεταλλικο πελμα vs πληρως πλαστικο πελμα).

Βεβαια τωρα τα 350 ευρω μεταφραζονται καπου στα 450 ευρω με τον πληθωρισμο. Αρα, μηπως τελικα καποια πραγματα εχουν πεσει σε κοστος? Ναι, το 1980 εβρισκες κουζινες σε χ τιμη (η οποια σιγουρα ειναι πολλαπλασια σε σχεση με φετος), αλλα ειχαν ολοι κουζινα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

350 ευρω μεταφραζονται καπου στα 450 ευρω

ε οκευ δηλαδη η ποιοτητα επεσε μονο κατα 50 ευρω? Η επεσε στα 150 ευρω και απλως πουλανε 50 ευρω κατω απο την αντιστοιχια για "τα ματια του κοσμου"

Η μονη σοβαρη εταιρια που εχω δει μεχρι στιγμης παντως ειναι η Karcher, σε ατμοσκουπα του 1999 εβρισκα μεχρι και την τελευταια βιδα, και σημερα το ιδιο μοντελο βγαινει ακριβως απλως με τρομπα αυτοματης συμπληρωσης νερου. K1701 Vaporapid

Fun fact με ενα μικρο σερβις των 150 ευρω δουλευει 26 χρονια μετα τελεια, λες και την αγορασα χτες.

Α μην ξεχασω, βγαζει ακομα πανακια για τα πελματα της, ναι ΑΚΟΜΑ.

Ομοιως και στο πλυστικο μας του 2004 HD 658 (με λαδι) βρηκα μεχρι και την τελευταια βιδα, οχι πως χρειαζεται φυσικα διοτι μονο το μαρκουτσι και τον πυκνωτη λειτουργιας εχω αλλαξει με πολυ βαρια χρηση. Για εμενα ΑΥΤΟ ειναι ο ορισμος του σωστου μηχανηματος. 

Διαρκεια ζωης απειρη, υποστηριξη ανταλλακτικων απειρη. 

Ο λογος πολυ απλος, η εταιρια σεβεται τον ευατο της, και τον ανθρωπο που της δινει 1000 ευρω για ενα σοβαρο μηχανακι.

Εχω και αλλα παραδειγματα, οπως μια μηχανη του γκαζον Oleo Mac ιταλικη, παιζει να ειναι 30ετων και ακομα δουλευει χωρις να εχει κανει κιχ...

Η ενα πλυντηριο ρουχων San Giorgio ΙΤΑΛΙΚΟ που το πεταξαμε οταν εγινε 30 ετων επειδη το βαρεθηκαμε, ηθελε εναν πυκνωτη. 30 ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΑΣ ΠΥΚΝΩΤΗΣ κοστος 10ευρω. Ουτε ρουλεμαν ουτε man to man 

Το μοτερ του γνησιο βερο ιταλικο Marelli

Επεξ/σία από 11osmikrosmhtsos
  • Like 1
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, dkstopo είπε

AEG

Μακαρι να ηταν η παλια καλη Allgemeine Elektricitäts-Gesellschaft 

3 λεπτά πριν, majunior είπε

Ανέβα στα λεφτά. Είναι παράλογο να περιμένεις ποιότητα σε φούρνο στα €420

Εως εκει φτανουν οι εμαγιε... Δεν υπαρχει ποικιλια

42 λεπτά πριν, The_Judas είπε

ο ομιλος bosch

fall from grace ομως, καποτε αγοραζες Bosch και επαιρνες τεχνολογια για την ζωη, τωρα παιρνεις τεχνολογια για την ψω...

Δημοσ.
16 hours ago, 11osmikrosmhtsos said:

Σε συσκευή με 8 αντιστάσεις κι έναν ανεμιστήρα χώσανε ηλεκτρονικό έλεγχο με SMD.

Δε θ' απαντήσω on-topic, αλλά θα ρωτήσω αν ήταν through-hole τι θ' άλλαζε, και σου φταίνε τα SMD. :P

• Haha 2
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Haldol είπε

Δε θ' απαντήσω on-topic, αλλά θα ρωτήσω αν ήταν through-hole τι θ' άλλαζε, και σου φταίνε τα SMD.

Κοιτα σε γενικες γραμμες δε μου φταινε τιποτα τα SMD αλλα οτα μιλας για πιθανο board level repair, τα through hole ειναι μερα με την νυχτα πιο ευκολα. Τα SMD υπαρχουν για λογους packaging και ευκολιας στην συναρμολογηση βλ. pick and place. 

Οταν σχεδιαζω πλακετες και δεν θελω να πληρωσω PCBA τοτε κανω οσα περισσοτερα μπορω through hole οταν ομως εχω PCBA η το κανω επαγγελματικα ορθα οπως λες πηγαινω σε SMD

Δημοσ.
11 minutes ago, 11osmikrosmhtsos said:

Κοιτα σε γενικες γραμμες δε μου φταινε τιποτα τα SMD αλλα οτα μιλας για πιθανο board level repair, τα through hole ειναι μερα με την νυχτα πιο ευκολα. Τα SMD υπαρχουν για λογους packaging και ευκολιας στην συναρμολογηση βλ. pick and place. 

Οταν σχεδιαζω πλακετες και δεν θελω να πληρωσω PCBA τοτε κανω οσα περισσοτερα μπορω through hole οταν ομως εχω PCBA η το κανω επαγγελματικα ορθα οπως λες πηγαινω σε SMD

Κατανοητό. Ισχύει ότι στα SMD δε μπαίνει χέρι το ίδιο εύκολα, ιδίως στα πιο μικρά packages (έχω κολλήσει μέχρι 0603, πιο κάτω θα τα πέταγα στα σκουπίδια!). Αλλά προσωπικά πάντα κάνω assembly έξω, γιατί γενικά μ' εκνευρίζει να κολλάω :P

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, Haldol είπε

γιατί γενικά μ' εκνευρίζει να κολλάω

ουτε εμενα ειναι η δουλεια μου να κολλαω η δουλεια μου ειναι να αναπτυσω και να σχεδιαζω, αλλα δε σημαινει πως δεν μπορουμε

• Like 1
Δημοσ.
20 ώρες πριν, 11osmikrosmhtsos είπε

Η καλυτερη σκουπα της Miele εκανε τοτε (2008) 350 ευρω, τωρα κανει 400 με την διαφορα οτι εχει πολυ υποβαθμισμενη ποιοτητα (βλ. μεταλλικο πελμα vs πληρως πλαστικο πελμα).

Δηλαδη ακομα και η ιδια κατηγορια μοντελων ειναι υποδιεστερα ποιοτηκα με υψηλοτερες τιμες. 

Δεν έχω άποψη για το αν οποιαδήποτε σκούπα ήταν καλύτερη ή όχι, αλλά με ένα πρόχειρο googlάρισμα τα 350 ευρώ το 2008 είναι λέει 452 το 2025. 

Πως έβγαλες το "με υψηλότερες τιμές";

• Like 1
Δημοσ.

Επειδή λέτε για σήμερα αν πληρώσεις θα πάρεις κάτι καλό.. πολυτελές σκουπίδι θα πάρεις.

1. Υλικά. Όλα πλαστικά, είτε κάνει 300,00€ είτε 3.000,00€  πλαστικό θα πάρεις. Στο ακριβό το πολύ να σου έχει καμία μεταλλική λεπτομέρεια και πιο ανθεκτικό πλαστικό. Ξύλο - μέταλλο - γυαλί - δέρμα - υλικά γης αυτά είναι τα υλικά που και ανθεκτικά είναι και ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ γιατί μας έχουν σπάσει και τον @#$%^&* με την οικολογία αλλά το πλαστικό πάει σύννεφο!!!  

ΝΑΙ, είναι ελαφρύ το πλαστικό και βολεύει αλλά αντικατέστησε πλέον τα πάντα και πωλείται σε τιμές ανοξείδωτου!!!!!

2. Τεχνολογία. Εδώ ΟΚ αν πληρώσεις χρυσό θα πάρεις κάτι καλύτερο αλλά σε 2 χρόνια θα είσαι πάλι πίσω οπότε.... Αναμενόμενο αυτό αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι αντί να βάλουν τεχνολογία αιχμής που είναι χρήσιμο στο προϊόν προσθέτουν άχρηστα πράγματα. Τι να το κάνω ρε φίλε το wifi στο ψυγείο; Αυτό μου λείπει; Ή η κάμερα; 

3. Χρόνος ζωής.  Με το πλαστικό τι να περιμένεις; Με τις συναρμογές της πλάκας τι μπορεί να αντέξει; 

4. Εγγύηση. Δίνεις π.χ. 1.200,00 € και σου λέει δύο χρόνια εγγύηση κι αν θες πιο πολλά πλήρωσε 300€!

Μόνο σε custom made λύσεις αλλά δεν μπορείς σε όλα τα προ ιόντα να το βρεις κι ούτε φυσικά να πληρώνεις μια γκαρσονιέρα για κάθε συσκευή. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να υπολογίζετε και πως οι σύγχρονες συσκευές είναι σημαντικά πιο οικονομικές στην κατανάλωση ρεύματος σε σχέση με τις παλιότερες.

Τι να την κάνω την παλιά κουζίνα όταν θέλω €2 σε ρεύμα για να ψήσω ένα κοτόπουλο και κάθε 5 χρόνια καίει περισσότερο συνολικά όσο η αξία μίας νέας κουζίνας;

Σκυλί το παλιό ιαπωνικό κλιματιστικό, ναι, αλλά δεν συμφέρει να το λειτουργείς όταν ένα καινούριο κινέζικο inverter έχει την μισή κατανάλωση.

Κτλ κτλ...

Επεξ/σία από Narayan
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...