georgiouu Δημοσ. 19 Αυγούστου Δημοσ. 19 Αυγούστου 3 ώρες πριν, vasilllis είπε με 5mm λαμαρινα εφτιαξαν το σκαρι του τιτανικου.Λογικο να μην τρυπησει ποτε,εκτος και αν βρει σε παγοβουνο. το γνωριζεις απο καποια πηγη αυτο;Μου φαινεται αδιανοητο να ειχε τοσο λιγο παχος
Petros Electron Δημοσ. 19 Αυγούστου Δημοσ. 19 Αυγούστου 6 λεπτά πριν, georgiouu είπε το γνωριζεις απο καποια πηγη αυτο;Μου φαινεται αδιανοητο να ειχε τοσο λιγο παχος Συμφωνα με το google ηταν: Hull Plating: The outer skin of the Titanic was made of steel plates, typically 1 inch (2.54 cm) thick. Ενώ σε κάποια τμήματα του είχε 2πλες και 3πλες λαμαρίνες Πάντως στα μοντέρνα πλοία η λαμαρίνα (η εξωτερική) ειναι συνήθως 5αρα. Ενώ το η καρίνα (hull) ειναι συνήθως πιο παχιά σε κάποια τμήματα της. 1 1
Tsino Δημοσ. 19 Αυγούστου Δημοσ. 19 Αυγούστου 2 hours ago, Petros Electron said: Συμφωνα με το google ηταν: Hull Plating: The outer skin of the Titanic was made of steel plates, typically 1 inch (2.54 cm) thick. Ενώ σε κάποια τμήματα του είχε 2πλες και 3πλες λαμαρίνες Πάντως στα μοντέρνα πλοία η λαμαρίνα (η εξωτερική) ειναι συνήθως 5αρα. Ενώ το η καρίνα (hull) ειναι συνήθως πιο παχιά σε κάποια τμήματα της. Εκατοστά λέει, όχι χιλιοστά
DrLo Δημοσ. 20 Αυγούστου Δημοσ. 20 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι έχει υπάρξει οικιακή συσκευή με 5mm λαμαρίνα. Είναι εξωφρενικά παχιά. Πρόσφατα διέλυσαν πολύ παλιό πλυντήριο (από τα παλιά καλά ας πούμε) για να το κατεβάσω από τη ταράτσα. Η λαμαρίνα ίσως ήταν 1-2 mm. Το "frame" που θα είναι και πιο παχύ λογικά το έχω ακόμα. Δε νομίζω ότι είναι πάνω από 2. Επεξ/σία 20 Αυγούστου από DrLo 2 1
kostasbm Δημοσ. 20 Αυγούστου Δημοσ. 20 Αυγούστου On 17/08/2025 at 16:34, 11osmikrosmhtsos said: Πληρώνεις σαν να παίρνεις high-tech, και τελικά αγοράζεις κάτι που δεν αξίζει ούτε ως παλιοσίδερα. πάρε μια κουζίνα γκαζιού που είναι ποιο απλές και αντέχουν περισσότερο
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Αυγούστου Δημοσ. 20 Αυγούστου 20 λεπτά πριν, kostasbm είπε πάρε μια κουζίνα γκαζιού που είναι ποιο απλές και αντέχουν περισσότερο δεν εχουμε εδω
vasilllis Δημοσ. 20 Αυγούστου Δημοσ. 20 Αυγούστου 5 mm λαμαρινα ειναι 40kg/m² .Ουτε καν τα μποιλερ δεν πιστευω να ειναι με τετοια λαμαρίνα.
nvel Δημοσ. 20 Αυγούστου Δημοσ. 20 Αυγούστου 5mm δεν είναι ούτε οι κυψέλες μέσης τάσης αν νομίζετε ότι υπήρχαν ηλεκτρικές συσκευές με τέτοιο πάχος είστε πολύ μακριά από τον σχεδιασμό και τη κατασκευή τους. 2
phanispal Δημοσ. 20 Αυγούστου Δημοσ. 20 Αυγούστου Κάποια μεγέθη ο άνθρωπος δεν έχει συνηθίσει να τα αντιλαμβάνεται, όπως την απόσταση (πάχος της λαμαρίνας) ή το χρόνο (π.χ. μπορεί να θεωρεί το ένα λεπτό της ώρας αμελητέο νούμερο αλλά για κάποιες ενέργειες να είναι πολύς χρόνος). Έτσι, τα 3 χιλιοστά με μια πρώτη ανάγνωση σου λέει ο άλλος τι είναι, τίποτα. Αν το δει στην πράξη όμως τότε θα καταλάβει. 2
StamTheMan Δημοσ. 20 Αυγούστου Δημοσ. 20 Αυγούστου Στις 17/8/2025 στις 6:01 ΜΜ, alex84 είπε δουλεύει κάθε καλοκαίρι εδώ και 45 χρόνια Και ποσο νομιζεις οτι καιει; 1
The_Judas Δημοσ. 20 Αυγούστου Δημοσ. 20 Αυγούστου 18 ώρες πριν, Petros Electron είπε Σχεδόν ολη μερα το δουλεύω στους 27 με 28 βαθμούς. Ψυγείο το κάνει το σπιτι. Mitsubishi Heavy Industries φιλαράκι.. Japan made.. Και απο ΔΕΗ καλα ειναι άλλωστε μονο για ψύξη το εχω τον χειμώνα εχω φυσικο αεριο. Στο πατρικο μου εχουμε mitsubishi και ενα φασον electronica (japan) 30+ ετων με μηδέν βλαβες και φουλ απόδοση. Για περιστασιακή χρηση μονο σε ψυξη ειναι μια χαρά. Αντιθέτως το νεοτερο daikin inverter στο ιδιο αποδίδει πολύ λιγο, δεν έχω καταλαβει γιατί, παρολο που εχει συντηρηθεί. 1
kostasbm Δημοσ. 20 Αυγούστου Δημοσ. 20 Αυγούστου 2 hours ago, 11osmikrosmhtsos said: δεν εχουμε εδω εννοείς φυσικό αεριο ??? φιάλη εξωτερική ποιο εύκολο
Petros Electron Δημοσ. 20 Αυγούστου Δημοσ. 20 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 57 λεπτά πριν, The_Judas είπε Στο πατρικο μου εχουμε mitsubishi και ενα φασον electronica (japan) 30+ ετων με μηδέν βλαβες και φουλ απόδοση. Για περιστασιακή χρηση μονο σε ψυξη ειναι μια χαρά. Αντιθέτως το νεοτερο daikin inverter στο ιδιο αποδίδει πολύ λιγο, δεν έχω καταλαβει γιατί, παρολο που εχει συντηρηθεί. Αυτο ακριβώς!. Το δικο μου ειναι κάπου στο τέλος της δεκαετίας του 90 η τοποθέτηση και ποτε δεν εχει χρειαστεί φρεον οπως και καμιά άλλη επισκευή, περα απο τους καθαρισμούς τους οποίους κάνω όποτε θυμάμαι.. Το δουλεύω μονο τα καλοκαίρια και πολυ σπάνια τον χειμώνα εκτός αν χιονίσει εξω, πράγμα σπανιο στην Αθήνα. Μάλιστα το συνεργείο που έφερα φέτος και έκαναν βιολογικό καθαρισμό τους έκανε εντύπωση η αθόρυβη λειτουργία του παρόλο που έχει πολύ κόντες σωληνώσεις >3μ όπως κανονικά πρέπει να έχει. Παρόλο αυτά το βράδυ το βαζω στους 28 και θέλω κουβερτούλα fleece για να κοιμηθώ γιατι κρυώνω και καμιά φορά ξυπνάω και το κλείνω κιόλας. Δεν ξερω για τα ινβερτερ γιατι δεν εχω, αλλα νομίζω οτι τα καινούρια δεν ειναι τοσο καλα σε απόδοση, εκτός αν πάρεις κατι το πολυ ακριβό. Επεξ/σία 20 Αυγούστου από Petros Electron
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα