Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κάποια παλιά βγάζουν πιο κρύο αέρα από πολλά σύγχρονα.

Κάποιοι θέλουν να μας πείσουν ότι δεν ισχύει, και ότι άντε να υπάρχει διαφορά ενός βαθμού μεταξύ παλιότερων και νεότερων φρέον.

Απλά κερδίζεις αλλού με τα σύγχρονα.

• Like 1
  • Haha 1
  • Απαντ. 149
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Στις 18/8/2025 στις 4:12 ΜΜ, Ntinaras είπε

Εγώ που πήρα αυτόν τον φούρνο πριν 4 χρόνια, μόνο τα καλύτερα έχω να πω.

Αν πας και πάρεις candy με 200 ευρώ, μη περιμένεις πολλά.

Στο ψυγείο εγώ τα τσιγκουνεύτηκα, και το μετανοιώνω κάθε μέρα.

joker πέτυχες...  γενικά ολες οι σειρες της siemens κουζίνας υποφέρουν απο προβληματικούς θερμοστάτες, τα τζάμια της πορτας ξεκολάνε, η tft τα παίζει και καποιες παρτίδες 20-22 είχαν θέμα στις αντιστάσεις στην συνδεση πίσω. Αυτά που λέω θα τα δέις και σε σχόλια γενικα στο skroytz... ρωτησα φίλο που εργάζεται σε μεγάλη μεγάλη αλυσίδα και μου έιπε ΜΑΚΡΙΑ.

• Sad 1
Δημοσ.
1 hour ago, The_Judas said:

Στο πατρικο μου εχουμε mitsubishi και ενα φασον electronica (japan) 30+ ετων με μηδέν βλαβες και φουλ απόδοση.

Για περιστασιακή χρηση  μονο σε ψυξη ειναι μια χαρά.

Αντιθέτως το νεοτερο daikin inverter στο ιδιο αποδίδει πολύ λιγο, δεν έχω καταλαβει γιατί, παρολο που εχει συντηρηθεί.

Αυτό ακριβώς.

Και εγώ είχα παλαιότερα ένα fujitsu που το άνοιγα 5-10 φορές όλο το καλοκαίρι, όπως και σε σπίτι που νοίκιαζα είχαν ένα (δεν θυμάμαι μάρκα) που πάγωνε τον τόπο, στο οποίο στους 28 σε κάποια φάση ιδρώναμε και ξυπνούσαμε, στους 27 ξυπνούσαμε γιατί ψάχναμε κουβέρτα και έπρεπε να έχουμε ανοιχτή πόρτα για εξτρά απώλειες.
Αλλά με το Inverter βλέπουμε 200-300w μόλις σταθεροποιηθεί, το άλλο πάταγε 1kw ή έκλεινε.

Επίσης, πρέπει να συγκρίνουμε και το ποσοστό του μισθού που χρησιμοποιήθηκε για την αγορά του πριν 30+ χρόνια A/C και του καινούριου inverter.

Περισσότερες πληροφορίες (αναλυτικότατες κιόλας) στο αντίστοιχο θέμα, όπου φαίνεται αν τελικά χάλασαν ή όχι οι συσκευές και όχι η νοοτροπία μας.

1 hour ago, Petros Electron said:

Αυτο ακριβώς!.
Το δικο μου ειναι κάπου στο τέλος της δεκαετίας του 90 η τοποθέτηση και ποτε δεν εχει χρειαστεί φρεον οπως και καμιά άλλη επισκευή, περα απο τους καθαρισμούς τους οποίους κάνω όποτε θυμάμαι.. 
Το δουλεύω μονο τα καλοκαίρια και πολυ σπάνια τον χειμώνα εκτός αν χιονίσει εξω, πράγμα σπανιο στην Αθήνα. 
Μάλιστα το συνεργείο που έφερα φέτος και έκαναν βιολογικό καθαρισμό τους έκανε εντύπωση η αθόρυβη λειτουργία του παρόλο που έχει πολύ κόντες σωληνώσεις >3μ όπως κανονικά πρέπει να έχει.
Παρόλο αυτά το βράδυ το βαζω στους 28 και θέλω κουβερτούλα fleece για να κοιμηθώ γιατι κρυώνω και καμιά φορά ξυπνάω και το κλείνω κιόλας.
Δεν ξερω για τα ινβερτερ γιατι δεν εχω, αλλα νομίζω οτι τα καινούρια δεν ειναι τοσο καλα σε απόδοση, εκτός αν πάρεις κατι το πολυ ακριβό.  

Μπορείς να βρεις σαπίλες, μπορείς να βρεις και εξαιρετικά. Και φυσικά, πρέπει να ξέρεις την "χαρτογράφησή" τους για να βγάλεις συμπεράσματα.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, csontheline είπε

στο οποίο στους 28 σε κάποια φάση ιδρώναμε και ξυπνούσαμε, στους 27 ξυπνούσαμε γιατί ψάχναμε κουβέρτα και έπρεπε να έχουμε ανοιχτή πόρτα για εξτρά απώλειες.

Και με Midea inverter το ίδιο παθαίνω. Ειδικά σε υπνοδωμάτιο, ή που θα παγώνεις ή που θα ζεσταίνεσαι.

Δημοσ.
Just now, phanispal said:

Και με Midea inverter το ίδιο παθαίνω. Ειδικά σε υπνοδωμάτιο, ή που θα παγώνεις ή που θα ζεσταίνεσαι.

Είναι σίγουρα σωστά διαστασιολογημένο; Γιατί πολλές φορές βάζουμε μπόλικα btu, αλλά στο τέλος της μέρας, η χρήσης του γίνεται πολύ χαμηλότερα.
Πχ, στο υπνοδωμάτιο, σε γενικές γραμμές, χρησιμοποιείται κυρίως το βράδυ, που έτσι κι αλλιώς έχει χαμηλότερες θερμοκρασίες (ενώ τον χειμώνα δεν είναι πρώτη πηγή θέρμανσης). Οπότε, τι να το κάνεις το 18άρι (υπερβολή, ας πούμε 12άρι), ενώ ενδέχεται να σε καλύπτει μικρότερο;

Btw, αν και εκτός θέματος, δες μήπως πρέπει να επιλέξεις να βλέπει θερμοκρασία από το χειριστήριο και όχι από την μονάδα, καθώς και να έχεις μεσαία ταχύτητα και να χτυπάει όσο πιο πάνω γίνεται. Έγιναν πιο πολύπλοκα και προσφέρουν περισσότερα, αλλά θέλουν και την αντίστοιχη -σωστή- χρήση, ενώ τα παλαιότερα είχαν 5 κουμπιά όλα κι όλα, τα χειρίζονταν και οι κότες της γιαγιάς μου στο χωριό με ευκολία.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Petros Electron είπε

Το δικο μου ειναι κάπου στο τέλος της δεκαετίας του 90

Ποσο καιει ομως δε μας λες.

1 ώρα πριν, phanispal είπε

Απλά κερδίζεις αλλού με τα σύγχρονα.

Στην καταναλωση,πρωτο και κυριο.
Αυτο δε βλεπω να το αναφερει κανεις.

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, csontheline είπε

Είναι σίγουρα σωστά διαστασιολογημένο; Γιατί πολλές φορές βάζουμε μπόλικα btu, αλλά στο τέλος της μέρας, η χρήσης του γίνεται πολύ χαμηλότερα.

9άρι. Κι αυτό πολύ είναι για 10-12 τετραγωνικά, αλλά δε γίνεται να πάρεις μικρότερο.

Το πρόβλημα δεν είναι (τόσο) εκεί, είναι στο σχεδιασμό της λειτουργίας τους. Είναι για κλωτσιές.

Και το follow me για κλωτσιές είναι, ζητάω 29, το χειριστήριο έχει φτάσει 26 με ενεργοποιημένο follow me και ο συμπιεστής δεν κόβει.

Πρέπει να κάνεις διδακτορικό και να τα σκάσεις για να επιλέξεις σοβαρό κλιματιστικό.

5 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Στην καταναλωση,πρωτο και κυριο.
Αυτο δε βλεπω να το αναφερει κανεις.

Παπάρια μέντολες. Έχεις μπει σε όλα τα σπίτια και έχεις μετρήσει κατανάλωση;

Το ότι έχουν μαζευτεί 10-15 άτομα στο νήμα με τα κλιματιστικά και παίζουν με γραφήματα και ποιος θα δει το χαμηλότερο νούμερο δε σημαίνει ότι ο μέσος χρήστης είναι σε αυτό το επίπεδο.

Ο μέσος χρήστης πατάει το Power, ορίζει (λάθος τις περισσότερες φορές) τη θερμοκρασία και τέλος. Ο ίδιος μέσος χρήστης επειδή διαβάζει στα fora ή του τα είπαν κάποιοι άλλοι που όντως το έχουν ψάξει, νομίζει ότι το κλιματιστικό του καίει 200-300 Watts.

• Like 1
Δημοσ.
32 minutes ago, phanispal said:

9άρι. Κι αυτό πολύ είναι για 10-12 τετραγωνικά, αλλά δε γίνεται να πάρεις μικρότερο.

Το πρόβλημα δεν είναι (τόσο) εκεί, είναι στο σχεδιασμό της λειτουργίας τους. Είναι για κλωτσιές.

Και το follow me για κλωτσιές είναι, ζητάω 29, το χειριστήριο έχει φτάσει 26 με ενεργοποιημένο follow me και ο συμπιεστής δεν κόβει.

Πρέπει να κάνεις διδακτορικό και να τα σκάσεις για να επιλέξεις σοβαρό κλιματιστικό.

Παπάρια μέντολες. Έχεις μπει σε όλα τα σπίτια και έχεις μετρήσει κατανάλωση;

Το ότι έχουν μαζευτεί 10-15 άτομα στο νήμα με τα κλιματιστικά και παίζουν με γραφήματα και ποιος θα δει το χαμηλότερο νούμερο δε σημαίνει ότι ο μέσος χρήστης είναι σε αυτό το επίπεδο.

Ο μέσος χρήστης πατάει το Power, ορίζει (λάθος τις περισσότερες φορές) τη θερμοκρασία και τέλος. Ο ίδιος μέσος χρήστης επειδή διαβάζει στα fora ή του τα είπαν κάποιοι άλλοι που όντως το έχουν ψάξει, νομίζει ότι το κλιματιστικό του καίει 200-300 Watts.

Συμφωνούμε. Αλλά εδώ δεν είναι θέμα των μηχανημάτων (όχι των σκουπιδομηχανημάτων τουλάχιστον). Είναι θέμα αερητζίδων (pun intended) που την είδαν μηχανικοί κλιματισμού και απαίδευτων χρηστών/πελατών (αυτό ισχύει σε ένα σωρό σήμερα, όχι μόνο στα κλιματιστικά) που κοιτάνε μόνο €.
Αναφέρθηκε και πιο πίσω : TEMUποίηση (ή τζαμποποίηση, όπως βολεύεστε).

Δημοσ.
2 ώρες πριν, fsbmaniac είπε

joker πέτυχες...  γενικά ολες οι σειρες της siemens κουζίνας υποφέρουν απο προβληματικούς θερμοστάτες, τα τζάμια της πορτας ξεκολάνε, η tft τα παίζει και καποιες παρτίδες 20-22 είχαν θέμα στις αντιστάσεις στην συνδεση πίσω. Αυτά που λέω θα τα δέις και σε σχόλια γενικα στο skroytz... ρωτησα φίλο που εργάζεται σε μεγάλη μεγάλη αλυσίδα και μου έιπε ΜΑΚΡΙΑ.

WTF? 

Νιώθω τυχερός τότε...

Πάντως όλες οι συσκευές κουζίνας που πήρα είναι στο κοινό οικοσύστημα bosch/siemens, (για να τις χειρίζομαι με το ίδιο app)

Μέχρι στιγμής είμαι ευχαριστημένος.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, csontheline είπε

Πχ, στο υπνοδωμάτιο, σε γενικές γραμμές, χρησιμοποιείται κυρίως το βράδυ, που έτσι κι αλλιώς έχει χαμηλότερες θερμοκρασίες (ενώ τον χειμώνα δεν είναι πρώτη πηγή θέρμανσης). Οπότε, τι να το κάνεις το 18άρι (υπερβολή, ας πούμε 12άρι), ενώ ενδέχεται να σε καλύπτει μικρότερο;

Btw, αν και εκτός θέματος, δες μήπως πρέπει να επιλέξεις να βλέπει θερμοκρασία από το χειριστήριο και όχι από την μονάδα, καθώς και να έχεις μεσαία ταχύτητα και να χτυπάει όσο πιο πάνω γίνεται. Έγιναν πιο πολύπλοκα και προσφέρουν περισσότερα, αλλά θέλουν και την αντίστοιχη -σωστή- χρήση, ενώ τα παλαιότερα είχαν 5 κουμπιά όλα κι όλα, τα χειρίζονταν και οι κότες της γιαγιάς μου στο χωριό με ευκολία.

Έχουν σημασία τα btu αν τα βάλεις και τα δύο στην ίδια (εφικτή)θερμοκρασία;

Δηλαδή αν βάλεις ένα 9αρι και ένα 24αρι σε δύο ίδια δωμάτια και τα βάλεις στους 27 θα έχουν διαφορά στην αίσθηση τα δωμάτια;

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, zio10 είπε

Έχουν σημασία τα btu αν τα βάλεις και τα δύο στην ίδια (εφικτή)θερμοκρασία;

Δηλαδή αν βάλεις ένα 9αρι και ένα 24αρι σε δύο ίδια δωμάτια και τα βάλεις στους 27 θα έχουν διαφορά στην αίσθηση τα δωμάτια;

Εφόσον έχει τη δυνατότητα να καλύψει το χώρο με τις απώλειες του, θεωρητικά όχι. Ειδικά κοντά στους 27° και ένα 9αρι μπορεί να καλύψει μεγαλύτερο χώρο όταν έξω δεν έχει καύσωνα. Το δικό μου 9αρι (midea 10ετιας, όχι inverter) καλύπτει εύκολα 45 τετραγωνικά στους 26-27° εφόσον η διαφορά με έξω δεν είναι πάνω από 6-7 βαθμούς. Παραπάνω ζορίζεται.

Στην περίπτωσή μου βοηθάνε πολύ και οι δύο ανεμιστήρες που έχω που κάνουν καλή κυκλοφορία του αέρα στο χώρο, δεν καίνε πολύ και βελτιώνουν ΠΟΛΥ την αίσθηση δροσιάς εκεί που κάθεσαι.

Στο θέμα μας, οι ανεμιστήρες επίσης έχουν χειροτερέψει πολύ. Επειδή συντηρώ ο ίδιος τους δικούς μου και όλης της οικογένειας η πτώση στην ποιότητα εσωτερικά στο ίδιο εύρος τιμής τα τελευταία 10-15 χρόνια είναι τραγική. Το μέταλλο μειώνεται παντού και τα ανεξάρτητα μοτέρ περιστροφής (αντί για τον κλασικό κοχλία) έχουν γίνει είδος προς εξαφάνιση σε οτιδήποτε κάτω από 70€.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...