Axlmon Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες Η Tesla προσφέρει πλέον τη δυνατότητα εγκατάστασης μοχλών φλας σε συγκεκριμένα Model 3 στην Κίνα, αντιμετωπίζοντας ένα πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε με την ανανέωση Highland του 2023. Το αξεσουάρ κοστίζει 2.499 γιουάν, περίπου 350 δολάρια, και προς το παρόν είναι διαθέσιμο μόνο για οχήματα που κατασκευάστηκαν μετά τις 7 Φεβρουαρίου 2025. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Tesla στην Κίνα, η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα το νέο αξεσουάρ που θα αρχίσει να αποστέλλεται από τα μέσα Σεπτεμβρίου. Η τιμή περιλαμβάνει το κόστος τροποποίησης και η εγκατάσταση πρέπει να γίνει σε κέντρο σέρβις της Tesla. Η απόφαση έρχεται μετά από έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η αφαίρεση του μοχλού φλας από το ανανεωμένο Model 3 Highland. Η Tesla είχε αντικαταστήσει τον παραδοσιακό μοχλό με κουμπιά στο τιμόνι, μια αλλαγή που αποδείχθηκε ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη μεταξύ των οδηγών. Τον Φεβρουάριο του 2025, ο επικεφαλής μηχανικός της Tesla, Lars Moravy, παραδέχθηκε σε συνέντευξη ότι "ίσως διαγράψαμε πάρα πολλά". Η δήλωση αυτή ήρθε λίγες μέρες μετά την ημερομηνία από την οποία τα οχήματα είναι επιλέξιμα για την τροποποίηση. Η ανανέωση Highland του Model 3 περιελάμβανε πολλές βελτιώσεις όπως καλύτερη ηχομόνωση, νέο μπροστινό τμήμα, αεριζόμενα καθίσματα και οθόνη αφής στο πίσω μέρος. Ωστόσο, η αφαίρεση του μοχλού φλας ήταν μέρος των μέτρων μείωσης κόστους που εφάρμοσε η εταιρεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν η Tesla παρουσίασε την ανανέωση Juniper του Model Y τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, επανέφερε τον μοχλό φλας, παρότι αφαίρεσε τον μοχλό επιλογής ταχυτήτων. Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες που παρέχει η Tesla, η διαδικασία περιλαμβάνει την αντικατάσταση ολόκληρου του συγκροτήματος του τιμονιού. Το αρχικό τιμόνι και τα σχετικά εξαρτήματα θα παραδίδονται στην Tesla για ανακύκλωση. Οι πελάτες πρέπει να κλείσουν ραντεβού τουλάχιστον τρεις ημέρες μετά την παραγγελία. Η εταιρεία διευκρινίζει ότι τα οχήματα που κατασκευάστηκαν πριν από τις 7 Φεβρουαρίου 2025 θα αποκτήσουν τη δυνατότητα τροποποίησης αργότερα, χωρίς να προσδιορίζει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Προς το παρόν, η υπηρεσία είναι διαθέσιμη μόνο στην Κίνα και όχι σε άλλες ασιατικές αγορές όπως η Σιγκαπούρη ή το Χονγκ Κονγκ. Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, η Tesla συχνά κυκλοφορεί προϊόντα πρώτα στην Κίνα πριν τα διαθέσει παγκοσμίως, οπότε υπάρχει πιθανότητα η υπηρεσία να επεκταθεί σε άλλες περιοχές στο μέλλον. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
Devil9697 Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες Να βαλουν ολες τις λειτουργίες και τους δυο μοχλούς οπως τα προηγούμενα μοντέλα οπως και τους ultrasonic αισθητήρες παρκαρίσματος. Αυτο που εκαναν να τα αφαιρέσουν ειναι ανήκουστο. 2
Snip Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες Χωρίς να θέλω να δημιουργήσω ίντριγκες, μου ήρθε στο μυαλό η apple. Πάντως, με αυτά που διαβάζω κατά καιρούς για την αξιοπιστία και την ποιότητα τους (λίγο τζόκερ αν θα σου κάτσει καλό) μου έχει φέρει αποστροφή, όσο κι αν τη θαύμαζα στην αρχή. Δεν έχω προσωπική άποψη, αλλά έχω διαβάσει και δει (βίντεο) πολλά κατά καιρούς. Και επίσης αυτό το "όλα σε μιά οθόνη" δε μου αρέσει καθόλου. 2
Mhlogiatros Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες (επεξεργασμένο) Ποσες καμπανες φαγανε γιατι βγαλανε τους μοχλους φλας οι χασικληδες σχεδιαστες . Κατι για road safety A και ζητανε να πληρωνεις και subscription ε 3 γραμματα BYD ..... Επεξ/σία πριν από 15 ώρες από Mhlogiatros 2 1 1
basilis_k6 Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες -γιατι ειναι αυτο εκει? -ειναι 60 χρονια εκει -δεν ενοχλει? -κανεναν, ποτε... -βγαλτε το 3 8
svartevarg Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες Πιστεύω πρέπει επιτέλους να βάλουν αναλογικό μοχλό αντί για τιμόνι. Να αντικαταστήσουν οτιδήποτε μπορεί να αντικατασταθεί, με μοχλούς. Ακόμα και τα κουμπιά. Να γίνει αεροπλάνο. 1 ώρα πριν, Devil9697 είπε Να βαλουν ολες τις λειτουργίες και τους δυο μοχλούς οπως τα προηγούμενα μοντέλα οπως και τους ultrasonic αισθητήρες παρκαρίσματος. Αυτο που εκαναν να τα αφαιρέσουν ειναι ανήκουστο. Όλο αφαιρούν κλασικές δυνατότητες που σχετίζονται άμεσα με την αυτοκίνηση όπως εξελίχθηκε ιστορικά και την οδική ασφάλεια. Θα ήταν προτιμότερο να το λανσάρανε ως οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτοκίνητο και ας βάζανε ότι θέλανε αυτοί μέσα από εξτρά και δυνατότητες.
cpc464 Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες Μοντέλο για Ελλάδα δηλαδή, γιατι φλάς παίζει να είμαι απο τους λίγους ανώμαλους που το χρησιμοποιούν. 1 5
epicouros Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες 20 λεπτά πριν, cpc464 είπε Μοντέλο για Ελλάδα δηλαδή, γιατι φλάς παίζει να είμαι απο τους λίγους ανώμαλους που το χρησιμοποιούν. Και παλαιότερα οι οδηγοί δεν χρησιμοποιούσαν φλας αλλα τωρα τελευταία εχει παραγίνει το κακο.
alexpap Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες (επεξεργασμένο) Μα καλά η Tesla τι το θέλει το φλας αφού έχει αυτόνομη οδήγηση μπορεί να το αντικαταστήσει με ένα δυο κουμπάκια στο τιμόνι σε περίπτωση που χρειαστεί μιας και το φλας πρέπει να λειτουργεί αυτόνομα. Επίσης μπορεί να βγάλει και το τιμόνι μιας και δεν χρειάζεται πια και να μας πει πόσο κάνει αν θέλουμε να το βάλουμε έξτρα. Εμπιστευόμαστε την αυτόνομη οδήγηση. Επίσης μπορεί να βγάλει και τα καθίσματα θα ρίχνουμε μια μαντανία στο πάτωμα όταν οδηγάμε. Μπορεί επίσης να σκέφτεται να ελαττώσει και τις ρόδες μιας και δεν χρειάζονται πιά τόσο πολλές σε όχημα αρκεί να μην το κάνει πύραυλο. Μετά μπορεί και αυτός να πάει στο ταμείο ανεργείας να παίρνει το μηνιατικό του που φτάνει μόνο για στραγάλια. Σημείωση: Αυτή η Τέσλα με τόσες μαλ...κίες που κάνει απορώ πως δεν έχει κλείσει ακόμα Επεξ/σία πριν από 13 ώρες από alexpap 1 2
Thessgr Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες Αυτοί είναι ικανοί σε επόμενη έκδοση να βάλουν και την κόρνα σε υπο-μενού στην οθόνη! 4
Vagosman Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες H Κινα by default απενεργοποιει επίσης το One Pedal Drive, και καλά κάνει. Χάνεται το mussle memmory που ειναι απαραίτητο σε κατάσταση πανικού. Φαντάζομαι η λογική και στη φλασιέρα ειναι αντίστοιχη. Δεν γινεται το κάθε αυτοκίνητο να έχει τα δικά του, κάποια πράγματα πρέπει να είναι ίδια παντού χωρίς εξαιρέσεις. 4
redhotstef Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες Ε καλά αντί για μοχλό μπορεί να βάλει κουμπιά πάνω στο τιμόνι . Άμα θέλεις να κάνεις δεξιά πριν κάνεις , να πατάς το αντίστοιχο κουμπί πάνω στο τιμόνι. Φαντάζομαι ότι έτσι θα είναι τώρα, δεν νομίζω να το σκέφτηκα πρώτος.
HeaDChargE Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες Εντωμεταξύ στη Λάρσα. -Το φλας -Τι; -Το φλας! -Αν το φλάω; Το φλάω σάντα ματιαμ. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα