Black Flag Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες 14 ώρες πριν, comfuzio είπε Θυμάμαι πριν από πολλά χρόνια εργαζόμουν σε ένα κατάστημα με pc στο Γαλάτσι και είχε φέρει τότε πειραματικά μητρικές ASRock, ήταν την περίοδο που είχαν σταματήσει να έχουν κοινό socket intel και amd αλλά παίζαν και chipset τρίτων κατασκευαστών (nVidia πχ), 9 στα 10 pc που είχα στήσει είτε με intel είτε με amd είχαν προβλήματα με την μητρική και σε όλα τα αλλάξαμε με άλλον κατασκευαστή, φυσικά αφού δοκιμάσαμε και άλλες μητρικές της ASRock, bios updates, άλλες μνήμες κτλ. Στο τέλος το κατάστημα τις έστειλε όλες πίσω και σταμάτησε να τις φέρνει γενικά και μου είχε πει τότε ο ιδιοκτήτης ότι μπήκε μέσα με τα RMA πέρα-δώθε. Από τότε την είχα με κακό μάτι και δεν είχα αγοράσει κανένα προϊόν της. Από την άλλη το 2019 που εργαζόμουν σε έναν απατεώνα, τα μόνα pc που δεν είχαν πρόβλημα ήταν αυτά που είχαν asrock μητρικές, αλλά γενικά ο τυπάς πουλούσε πολύ χρέπι. Το 2024 αγόρασα ένα Deskmeet B660 και είναι αρκετά καλό, τους είχα ανοίξει ένα ticket με ένα πρόβλημα υπερθέρμανσης που είχα με τον nvme και μου στείλανε δωρεάν και με δικά τους έξοδα ένα ανεμιστηράκι και μου είπαν ότι η ανάλυση που τους έκανα ήταν πολύ καλή και ότι θα τα βάλουν σε πράξη στο επόμενο μοντέλο. Δεν τους είχα πει μόνο για την υπερθέρμανση, ήταν μια λίστα με 2-3 πράγματα που είδα και θα μπορούσαν να ήταν καλύτερα. Μου έκανε πολύ θετική εντύπωση ότι με άκουσαν και ότι μου στείλαν με δικά τους έξοδα το ανεμιστηράκι. Δεν ξέρω αν θα αγόραζα ποτέ μητρική για το κύριο σύστημα μου από asrock αλλά με αυτά που είχα ζήσει τότε και αυτά που διαβάζω σχετικά, νομίζω ότι καλά είμαι με την gigabyte 😛 Μιλάς για περίοδο 2009 - 2012. Τότε είχα πάρει την Fatal1ty 990FX Professional για τον 1090t να ασχοληθώ με overclocking. Ξαφνικά το σύστημα έγινε ασταθές και όλο μπλέ οθόνες. Δεν μπορούσα να κάνω εγκατάσταση νέο λειτουργικό. Τελικά η μητρική έδινε παραπάνω τάσεις παντού και προκαλούσε αστάθεια. Έφταιγε το bios. Ακόμα και στις default τιμές. Τελικά πήρα την Crosshair V Formula και την είχα μέχρι το 2020 με τον 8350. Για την ακρίβεια υπάρχει ακόμα με μια 980Ti για XP gaming. Η ASRock εμφανίστηκε το 2002 από την Pegatron σαν μία φθηνή Asus. Αλλά την ξεπέρασε στο τέλος. Η πρώτη που είχα το 2003 ήταν η K7S41GX. 3
comfuzio Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες 2 minutes ago, Black Flag said: Μιλάς για περίοδο 2009 - 2012. Τότε είχα πάρει την Fatal1ty 990FX Professional για τον 1090t να ασχοληθώ με overclocking. Ξαφνικά το σύστημα έγινε ασταθές και όλο μπλέ οθόνες. Δεν μπορούσα να κάνω εγκατάσταση νέο λειτουργικό. Τελικά η μητρική έδινε παραπάνω τάσεις παντού και προκαλούσε αστάθεια. Έφταιγε το bios. Ακόμα και στις default τιμές. Τελικά πήρα την Crosshair V Formula και την είχα μέχρι το 2020 με τον 8350. Για την ακρίβεια υπάρχει ακόμα με μια 980Ti για XP gaming. Η ASRock εμφανίστηκε το 2002 από την Pegatron σαν μία φθηνή Asus. Αλλά την ξεπέρασε στο τέλος. Η πρώτη που είχα το 2003 ήταν η K7S41GX. Καλημέρα, για ακόμα πιο πριν, περίοδο 2001 με 2003 που εργαζόμουν τότε εκεί, φυσικά και δεν είχε έρθει από την αρχή αλλά νομίζω κάπου στο 2003 xD Πιο πάνω είπα 9/10 γιατί έτσι ερχόντουσαν, σε κούτες με 10άδες αλλά δεν μιλάω για 10 τεμάχια μόνο, πρέπει να ήταν καμιά 50ριά που εγώ είχα στήσει σαν μηχανήματα και τα 9 στα 10 μας ερχόντουσαν πίσω με διάφορα προβλήματα και όχι 1 συγκεκριμένο, το κοινό ήταν ότι αλλαγή μητρικής με οτιδήποτε άλλο και ήταν όλα καλά! Ακόμα και με μητρική με το ίδιο chipset και περιφερειακά. Και έχω την εντύπωση ότι πρέπει 10/10 να είχαν προβλήματα αλλά οι χρήστες να μην ενδιαφέρθηκαν, το έχω ζήσει με συγγενή μου να έχει πάρει νέο pc και αυτό να κάνει BSOD χωρίς σταματημό αλλά δεν τον ένοιαζε καθώς είχε μάθει ότι "τα pc έχουν προβλήματα". Αν δεν κάνω λάθος, τότε την πλασάρανε σαν μια φθηνή asus. Πάντως και τώρα, με το τώρα θέλω να πω από το 2019 και μετά που έκανα τα νέα καλά μου PC με 3900x/5900x και τώρα με τον 9800x3D που κοιτούσα την αγορά και έβλεπα ASRock μόνο φθηνή δεν την λες σε ορισμένες υλοποιήσεις. Και μιλάω για το πάνω ράφι καθώς θέλω μια μητρική να μου βγάλει χρόνια και να αλλάξω γενεές CPU και όχι να αλλάζω combo κάθε τρεις και λίγο. 1
Black Flag Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες Στις μητρικές μόνο Gigabyte και στις κάρτες γραφικών Sapphire. Μετά το χάος για εμένα. 2
Georgios Pappas Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες (επεξεργασμένο) Η Asrock ειναι γνωστό απο την αρχή ότι είχε θέματα με το bios της στο AM5 socket. Και γενικά πλέον αξίζουνε οι επεξεργαστές να είναι underclocked και undervolted για να έχουνε σταθερές θερμοκρασίες και μεγάλη διάρκεια ζωής. Τα 10 frames παραπάνω δεν αξίζουνε για κανέναν λόγο. Επεξ/σία πριν από 7 ώρες από Georgios Pappas
koolisk6 Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 9 ώρες πριν, BlurayMoviesGreece είπε Δεν εχουν μονο οι Asrock προβλημα, υπαρχουν αναφορες και με Asus,MSI, Gigabyte με καμμενους Ryzen απλα οι περισσοτερες αναφορες ειναι με Asrock γιατι ειναι φθηνοτερες απο τις υπολοιπες με αποτελεσμα να τις εχουν αγορασει περισσοτεροι. Άσε αυτό είναι παραμυθάκι για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Σου παραθέτω κομμάτι απο το επίσημο megathread στο reddit για να μη νομίζεις οτι λέω παπάτζες.
BlurayMoviesGreece Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες 6 ώρες πριν, gurgurant είπε Συγνώμη όμως δν είναι 20-30 ευρώ! 340 έχει η x870e nova και 496 η master….απο Σκρουτζ. Oι περισσοτεροι που βλεπεις με καμενους Ryzen εχουν μητρικες των 150-250€ το πολυ συνηθως Β850 και οχι X870. Aλλα και στις Χ870 να κοιταξουμε οι διαφορες ειναι 15-40€.
TasMan Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες 8 ώρες πριν, apostolis81 είπε Gigabyte=εγγύηση Μέχρι να σβήσει ο ήλιος! Έχω 3 μητρικές Gigabyte. Τη μία την έχω 2 χρόνια και δεν έχει κάνει κιχ. Την άλλη την είχα πάρει το '14 και ακόμα πάει σφαίρα με καθημερινή χρήση. Η 3η είναι ακόμα πιο παλιά, αφού της ήπια το αίμα την πούλησα σε ένα γνωστό μου για αυτοματοποιημένα backup και δουλεύει ακόμα από τότε 24/7!
BlurayMoviesGreece Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, Black Flag είπε Στις μητρικές μόνο Gigabyte και στις κάρτες γραφικών Sapphire. Μετά το χάος για εμένα. 8 λεπτά πριν, TasMan είπε Μέχρι να σβήσει ο ήλιος! Έχω 3 μητρικές Gigabyte. Τη μία την έχω 2 χρόνια και δεν έχει κάνει κιχ. Την άλλη την είχα πάρει το '14 και ακόμα πάει σφαίρα με καθημερινή χρήση. Η 3η είναι ακόμα πιο παλιά, αφού της ήπια το αίμα την πούλησα σε ένα γνωστό μου για αυτοματοποιημένα backup και δουλεύει ακόμα από τότε 24/7! Αν ειναι να σου τυχει, θα σου τυχει με οποιαδηποτε εταιρια απλα εδω μιλαμε για μαζικο προβλημα. Πχ εχω 2 Gigabyte με corrupted Bios που ευτυχως ηταν και οι 2 με Dual Bios και εκανα swap. Με τις Asus δεν ειχα κανενα θεμα ολα αυτα τα χρονια αλλα σιγουρα καποιος θα βρεθει να σου πει κατι αντιστοιχο με ολες τις εταιριες. Με τις Asrock υπαρχει σοβαρο προβλημα στις φθηνες κατηγοριες και ειδικα σε Intel , εχουν τραγικα VRMs με αποτελεσμα να μη μπορεις να βαλεις ουτε Mid Range επεξεργαστες ενω πχ σε ενα Asus Prime B760 των 100€ παιζει ανετα και κρυα ενας 12700κ,12900κ,13600κ,13700κ,14600κ ,14700κ σε stock settings. Επεξ/σία πριν από 3 ώρες από BlurayMoviesGreece
mkp Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 6 hours ago, Black Flag said: Στις μητρικές μόνο Gigabyte και στις κάρτες γραφικών Sapphire. Μετά το χάος για εμένα. Για μένα είναι το ανάποδο. Από τα χέρια μου έχουν περάσει πολλές μητρικές και πολλές κάρτες γραφικών χωρίς κανένα πρόβλημα, εκτός από μία μητρική Gigabyte που μου χάλασε μέσα σε 3 μέρες και μία κάρτα γραφικών της Sapphire που χάλασε σε έναν χρόνο (και η Sapphire είχε απαράδεκτο warranty).
BlurayMoviesGreece Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα 1 ώρα πριν, mkp είπε Για μένα είναι το ανάποδο. Από τα χέρια μου έχουν περάσει πολλές μητρικές και πολλές κάρτες γραφικών χωρίς κανένα πρόβλημα, εκτός από μία μητρική Gigabyte που μου χάλασε μέσα σε 3 μέρες και μία κάρτα γραφικών της Sapphire που χάλασε σε έναν χρόνο (και η Sapphire είχε απαράδεκτο warranty). Σωστος και στις Sapphire ειχα θεματα, 6850 6890 R9 290X ακλαφτες σε 1-2 χρονια.
razimar Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα Μόνο Asus. H Asrock είναι η Alfa Romeo των μητρικών. Μόνο προβλήματα.
koolisk6 Δημοσ. πριν από 32 λεπτά Δημοσ. πριν από 32 λεπτά Ηρεμήστε,ολες οι εταιρίες εχουν κατα καιρους αποτυχιες σε καποια προιοντα,το οτι εκατσε σε καποιον καλη ή κακη μπιλια δε την κανει ουτε σουπερ ουτε αχρηστη.Προσφατο παραδειγμα η MSI η οποια κυριολεκτικα επαιρνε φωτια στο AM3 και την κραζανε ολοι,ενω στο AM4 και AM5 εχει κορυφαια κομματια.Γενικα κυκλοφορει παντου η ταση μακρια απο ASROCK στο AM5 με ολα αυτα τα fails που ακουγονται,σχεδον καθε μερα καιγεται ενας 9000 ryzen σε asrock μητρική
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα