DrLo Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες (επεξεργασμένο) 56 λεπτά πριν, elena_elena είπε Δεν μπορούσα να το φανταστώ ούτε να το συνυπολογίσω. Έχετε ιδέα συμπληρωματικών μεταθέσεων οι οποίες ανακοινώνονται αιφνιδιαστικά για υπηρεσιακούς λόγους σε υπαλλήλους που προηγουμένως τους είχαν αρνηθεί την μετάθεση? Σας λέει κάτι αυτό? Σε περίπτωση που όχι το μαθαίνετε τώρα !! Και ναι είναι ανωτέρα βία και μαζί σε αυτή την βία προστίθεται ο αθέμιτος πλουτισμός μερικών. Και εμείς νοικιάζουμε εδώ και χρόνια σε ανθρώπους αλλά φερόμαστε ηθικά και ανθρώπινα... δεν πατάμε στην ανωτέρα βία κάποιου λόγω της φύσης της δουλειάς του για να παρακρατάμε εγγυήσεις.. βασισμένοι σε προφάσεις και μάλιστα σε ανθρώπους που έχουν εξοφλήσει τα πάντα στο ακέραιο και με μηδενικές φθορές! Διαμαρτύρονται κάποιοι για κακούς ενοικιαστές και τους σωστούς πάνε να τους κλέψουν με κάθε μέσο !!!!!! Ας το πω αλλιώς. Τώρα πχ ξέρεις ότι μπορεί να μετατεθεις απότομα (πριν δε το ήξερες, όχι δεν ήταν εύλογο να το ξέρεις). Θεωρείς ότι έχει αλλάξει πλέον το τι είναι ανώτερα βία; Επεξ/σία πριν από 16 ώρες από DrLo 1 1
MARIOSNURSE Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες 2 ώρες πριν, elena_elena είπε Δεν μπορούσα να το φανταστώ ούτε να το συνυπολογίσω. Έχετε ιδέα συμπληρωματικών μεταθέσεων οι οποίες ανακοινώνονται αιφνιδιαστικά για υπηρεσιακούς λόγους σε υπαλλήλους που προηγουμένως τους είχαν αρνηθεί την μετάθεση? Σας λέει κάτι αυτό? Σε περίπτωση που όχι το μαθαίνετε τώρα !! Και ναι είναι ανωτέρα βία και μαζί σε αυτή την βία προστίθεται ο αθέμιτος πλουτισμός μερικών. Και εμείς νοικιάζουμε εδώ και χρόνια σε ανθρώπους αλλά φερόμαστε ηθικά και ανθρώπινα... δεν πατάμε στην ανωτέρα βία κάποιου λόγω της φύσης της δουλειάς του για να παρακρατάμε εγγυήσεις.. βασισμένοι σε προφάσεις και μάλιστα σε ανθρώπους που έχουν εξοφλήσει τα πάντα στο ακέραιο και με μηδενικές φθορές! Διαμαρτύρονται κάποιοι για κακούς ενοικιαστές και τους σωστούς πάνε να τους κλέψουν με κάθε μέσο !!!!!! Και πάλι: δεν ευθύνεται ο ιδιοκτήτης. Πήγαινε δικαστικά, θεωρείς ότι έχεις δίκιο (που δεν έχεις). Δεν λέω ότι είναι ηθικό. 1
polaki Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες (επεξεργασμένο) 8 hours ago, ekrepali said: Όλα πρέπει να τα ζητήσει πίσω. Αν στην αρχή είχε πληρώσει 2 ενοίκια + εγγύηση... εννοείται τώρα θα ζητήσει πίσω και την εγγύηση και τον έξτρα μήνα του ενοικίου. Ανωτέρα βία είναι... δε της κάπνισε μια μέρα να σηκωθεί να φύγει χωρίς λόγο. Ανωτέρα βία ΔΙΚΙΑ ΤΗΣ, όχι του ιδιοκτήτη. Και μένα πριν 5-6 χρόνια με ειχε πιάσει «ανωτέρα βία» κόψιμο από κάτι σουβλάκια και δεν πέταξα για Ρώμη που είχα κλείσει. Ας πρόσεχα. Τί λέτε ορισμένοι πραγματικά… Επεξ/σία πριν από 11 ώρες από polaki 1 1 1
giannis808 Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες Οι περισσότεροι βρήκανε αφορμή εδώ μέσα να βγάλουν απωθημένα τους μάλλον. Οντας και ο ίδιος στον ευρύτερο κλάδο του δημοσίου με συνεχείς μεταθέσεις (και μετά από παλιότερη συζήτηση με τον δικηγόρο μου), δεν οφείλεις τίποτα στον ιδιοκτήτη και μάλιστα η μετάθεση ΔΥ είναι από τις λίγες περιπτώσεις που δεν οφείλεις καν να ενημερώσεις νωρίτερα. Μόλις μάθεις για την μετάθεση, ενημερώνεις επιτόπου και φεύγεις χωρίς να αξιώνει ο ιδιοκτήτης εγγύηση αποζημίωση ή ότι σκεφτεί επειδή ξεβολευτηκε. Και για κάποιους που μπερδεύονται, η εγγύηση δεν είναι για να καλύψει τυχόν χαμένα ενοίκια που ίσως μείνουν αν μείνει ξενοικιασαστο το σπίτι, η εγγύηση δίνεται για να καλυφθούν τυχόν φθορές που θα συμβούν στο σπίτι ή για να έχει χρόνο ο ιδιοκτήτης να σε διώξει χωρίς να ζημιωθει αν αργήσεις την πληρωμή του ενοικίου σου. Ανέβηκε και το χωριό του αστικού δικαίου κάπου παραπίσω, αυτό ισχύει για εμάς τους ΔΥ, δεν είναι ανώτερα βία αλλά μας καλύπτει ξεκάθαρα. 7
Neptu Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες Άκρη δε θα βγει διότι 9 στους 10 απαντάνε με βάση τι πιστεύουν και τι τους αρέσει. Ούτε εγώ ξέρω τι λέει ο νόμος. Μπορεί να δικαιώνει την ts όπως ανέφερε ένας χρήστης. Σχολιάζω απλά τα 2 μέτρα και 2 σταθμά που βλέπω. Φανταστείτε λοιπόν να ερχόταν ο ιδιοκτήτης και να την έδιωχνε νωρίτερα με την δικαιολογία πχ ότι το παιδί του παντρεύεται και χρειάζεται το σπίτι για να μείνει. Εκεί θα είχαμε ανώτερα βία; Γιατί κόβω το κεφάλι μου ότι θα τα άκουγε χοντρά ο ιδιοκτήτης με τους γνωστούς χαρακτηρισμούς από άτομα που πιστεύουν ότι όλοι τους χρωστάνε. Προσωπικά αν ήμουν ιδιοκτήτης δε θα κρατούσα την εγγύηση χωρίς να κοιτάξω καν τι λέει ο νόμος. 4 λεπτά πριν, giannis808 είπε Οι περισσότεροι βρήκανε αφορμή εδώ μέσα να βγάλουν απωθημένα τους μάλλον. Οντας και ο ίδιος στον ευρύτερο κλάδο του δημοσίου με συνεχείς μεταθέσεις (και μετά από παλιότερη συζήτηση με τον δικηγόρο μου), δεν οφείλεις τίποτα στον ιδιοκτήτη και μάλιστα η μετάθεση ΔΥ είναι από τις λίγες περιπτώσεις που δεν οφείλεις καν να ενημερώσεις νωρίτερα. Μόλις μάθεις για την μετάθεση, ενημερώνεις επιτόπου και φεύγεις χωρίς να αξιώνει ο ιδιοκτήτης εγγύηση αποζημίωση ή ότι σκεφτεί επειδή ξεβολευτηκε. Για τον ιδιωτικό υπάλληλο ισχύει το ίδιο; Ο νόμος καλύπτει μόνο τους ΔΥ; Αν απολυθω και βρω δουλειά σε άλλη πόλη τι ισχύει; Να κόψω το λαιμό μου; 1
dkstopo Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες μλκς η εγγυηση είναι για τυχων φθορές στο κατάλυμα κατα την παράδοση και όχι για κάλυψη ενοικίων Αν θελει να καλυψη ενοικίων πρέπει να πάει με την νομική οδό και κάτι μου λέει ότι δεν θα κερδίσει... για πόσα λεφτά μιλάμε? 1
mike15 Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες υπαρχουν συμβολαια που οριζουν τι γινεται με την εγγυηση. σε μερικα υπαρχει ορος με το διαστημα που πρεπει να προειδοποιησεις πριν ενημερωσεις τον ιδιοκτητη οτι φευγεις. εγω το εχω βαλει 2 μηνες.αφηνει εγγυηση η' βαψιμο σπιτιου και επιστροφη εγγυησης
giannis808 Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες 26 minutes ago, Neptu said: Άκρη δε θα βγει διότι 9 στους 10 απαντάνε με βάση τι πιστεύουν και τι τους αρέσει. Ούτε εγώ ξέρω τι λέει ο νόμος. Μπορεί να δικαιώνει την ts όπως ανέφερε ένας χρήστης. Σχολιάζω απλά τα 2 μέτρα και 2 σταθμά που βλέπω. Φανταστείτε λοιπόν να ερχόταν ο ιδιοκτήτης και να την έδιωχνε νωρίτερα με την δικαιολογία πχ ότι το παιδί του παντρεύεται και χρειάζεται το σπίτι για να μείνει. Εκεί θα είχαμε ανώτερα βία; Γιατί κόβω το κεφάλι μου ότι θα τα άκουγε χοντρά ο ιδιοκτήτης με τους γνωστούς χαρακτηρισμούς από άτομα που πιστεύουν ότι όλοι τους χρωστάνε. Προσωπικά αν ήμουν ιδιοκτήτης δε θα κρατούσα την εγγύηση χωρίς να κοιτάξω καν τι λέει ο νόμος. Για τον ιδιωτικό υπάλληλο ισχύει το ίδιο; Ο νόμος καλύπτει μόνο τους ΔΥ; Αν απολυθω και βρω δουλειά σε άλλη πόλη τι ισχύει; Να κόψω το λαιμό μου; Ναι ισχύει μόνο για τον ΔΥ και όχι για τον ιδιωτικό υπάλληλο μιας και ο ιδιωτικός υπάλληλος δεν έχει ξαφνική μετάθεση. https://efotopoulou.gr/proori-lisi-misthosis-apo-dimosio-ipallilo-logo-metathesis-tou/ 1 minute ago, mike15 said: υπαρχουν συμβολαια που οριζουν τι γινεται με την εγγυηση. σε μερικα υπαρχει ορος με το διαστημα που πρεπει να προειδοποιησεις πριν ενημερωσεις τον ιδιοκτητη οτι φευγεις. εγω το εχω βαλει 2 μηνες.αφηνει εγγυηση η' βαψιμο σπιτιου και επιστροφη εγγυησης Και κάποιοι όροι είναι καταχρηστικοι και άκυροι. Στην προκειμένη περίπτωση που είναι ΔΥ, το περιθώριο που είχε να προειδοποιησει είναι ακριβώς όταν έμαθε και ο TS για την μετάθεση. Ότι άλλο και να έγραφε το συμβόλαιο ήταν άκυρο. Ομοίως για το βάψιμο, αυτό προϋποθέτει να το παραλάβεις βαμμένο το σπίτι και να το αφήσεις και βαμμένο. Γενικά να το αφήσεις στην κατάσταση που σου δόθηκε συν όποιες φυσικές λογικές φθορές λόγω χρόνου υπάρξουν (πχ αν νοικιάζεις επιπλωμένο σπίτι, δεν νοείται ο καναπές μετα απο 5-6 χρόνια να είναι όπως στον έδωσαν ακριβώς) 1
ekrepali Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες 1 hour ago, polaki said: Και μένα πριν 5-6 χρόνια με ειχε πιάσει «ανωτέρα βία» κόψιμο από κάτι σουβλάκια και δεν πέταξα για Ρώμη που είχα κλείσει. Ας πρόσεχα. Τί λέτε ορισμένοι πραγματικά… H νομοθεσία καλύπτει τους ΔΥ, για σουβλάκια δε ξέρω. Τι λέτε ορισμένοι πραγματικά... 4 1
mike15 Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες 4 λεπτά πριν, giannis808 είπε Και κάποιοι όροι είναι καταχρηστικοι και άκυροι. Στην προκειμένη περίπτωση που είναι ΔΥ, το περιθώριο που είχε να προειδοποιησει είναι ακριβώς όταν έμαθε και ο TS για την μετάθεση. Ότι άλλο και να έγραφε το συμβόλαιο ήταν άκυρο. να παει στο δικαστηριο
dkstopo Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες (επεξεργασμένο) . Επεξ/σία πριν από 10 ώρες από dkstopo
mike15 Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες 5 λεπτά πριν, giannis808 είπε Ομοίως για το βάψιμο, αυτό προϋποθέτει να το παραλάβεις βαμμένο το σπίτι και να το αφήσεις και βαμμένο. Γενικά να το αφήσεις στην κατάσταση που σου δόθηκε συν όποιες φυσικές λογικές φθορές λόγω χρόνου υπάρξουν (πχ αν νοικιάζεις επιπλωμένο σπίτι, δεν νοείται ο καναπές μετα απο 5-6 χρόνια να είναι όπως στον έδωσαν ακριβώς) σοβαρα? να αγοραζω ενα καναπε ανα 5-6 χρονια επειδη ο αλλος ειναι αμπαλος? εαν ειχε δικια του κατοικια θα φεροταν ετσι στο σπιτι του? θα αλλαζε καναπε καθε 5 χρονια επειδη ειναι ακωλος? σεβασμος στην περιουσια του αλλου
giannis808 Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες (επεξεργασμένο) 5 minutes ago, mike15 said: να παει στο δικαστηριο Να παει ο εκμισθωτης στο δικαστήριο να διεκδικήσει τον "απλήρωτο" τελευταίο μήνα μιας και στο δικαστήριο πάμε για πράγματα που χάσαμε (ζημιωθηκε ο ιδιοκτήτης που φεύγει ο ΔΥ) και όχι για πράγματα που υπολογίζουμε ότι θα χάσουμε. Γιαυτό λοιπόν, αν κάποιος γνωρίζει ότι αυτοί οι όροι είναι καταχρηστικοι και μπει σε ένα αβαφτο σπίτι, μπορεί να βγάλει ωραιότατες photo με timestamp την πρώτη μέρα που θα μπει μέσα. Αν στο τέλος ο ιδιοκτήτης λέει μα μου, αφήνει τελευταίο μήνα την εγγύηση να τρέξει, φυσικά δεν βάφει τιποτα μιας και το παραδίδει ακριβώς όπως το παρέλαβε και ας πάει ο εκμισθωτης στο δικαστήριο να δείξει το συμβόλαιο που κατέβασε από το κεφάλι του που δεν καλύπτεται από κανένα νομικό πλαίσιο να δούμε τι θα γίνει. 2 minutes ago, mike15 said: σοβαρα? να αγοραζω ενα καναπε ανα 5-6 χρονια επειδη ο αλλος ειναι αμπαλος? εαν ειχε δικια του κατοικια θα φεροταν ετσι στο σπιτι του? θα αλλαζε καναπε καθε 5 χρονια επειδη ειναι ακωλος? σεβασμος στην περιουσια του αλλου Δεν είπα εγώ ότι ο καναπές σε 5-6 χρόνια θα είναι χάλια. Είπα ότι δεν θα είναι ακριβώς όπως του δόθηκε. Ομοίως και άλλες συσκευές ή έπιπλα ή τοίχοι θα έχουν φυσιολογικές φθορές που προκύπτουν από κανονική χρήση του μισθίου. Οποίος θεωρεί ότι δεν έγινε κανονική χρήση του μισθίου πάει στα δικαστήρια με τα αποδεικτικά που έχει και βλέπουμε τι θα αποφανθεί η δικαιοσύνη. Επεξ/σία πριν από 10 ώρες από giannis808
mike15 Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες 1 λεπτό πριν, giannis808 είπε Να παει ο εκμισθωτης στο δικαστήριο να διεκδικήσει τον "απλήρωτο" τελευταίο μήνα μιας και στο δικαστήριο πάμε για πράγματα που χάσαμε (ζημιωθηκε ο ιδιοκτήτης που φεύγει ο ΔΥ) και όχι για πράγματα που υπολογίζουμε ότι θα χάσουμε. Γιαυτό λοιπόν, αν κάποιος γνωρίζει ότι αυτοί οι όροι είναι καταχρηστικοι, μπει σε ένα αβαφτο σπίτι βγάλει ωραιότατες photo Με timestamp Την πρώτη μέρα που μπει μέσα και στο τέλος ο ιδιοκτήτης λέει μα μου, αφήνει τελευταίο μήνα την εγγύηση να τρέξει, φυσικά δεν βάφει τιπτοα μιας και το παραδίδει ακριβώς όπως το παρέλαβε και ας πάει ο εκμισθωτης στο δικαστήριο να δείξει το συμβόλαιο που κατέβασε από το κεφάλι του που δεν καλύπτεται από κανένα νομικό πλαίσιο να δούμε τι θα γίνει. ειδες λοιπον οτι γιαυτο βαζουμε στο συμβολαιο αυτους τους καταχρηστικους ορους? γιατι υπαρχουν ενοικιαστες που κανουν τις εξυπναδες που υποστηριζεις εσυ. εχει και αλλα κολπα εαν παει να κανει κατι τετοιο αλλα δεν προκειται να τα προτεινω εδω..30 χρονια εκμισθωνω σπιτι, δεν ειναι αγγελικα πλασμενος ο κοσμος ουτε για μισθωτες ουτε για εκμισθωτες.
giannis808 Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες 1 minute ago, mike15 said: ειδες λοιπον οτι γιαυτο βαζουμε στο συμβολαιο αυτους τους καταχρηστικους ορους? γιατι υπαρχουν ενοικιαστες που κανουν τις εξυπναδες που υποστηριζεις εσυ. εχει και αλλα κολπα εαν παει να κανει κατι τετοιο αλλα δεν προκειται να τα προτεινω εδω..30 χρονια εκμισθωνω σπιτι, δεν ειναι αγγελικα πλασμενος ο κοσμος ουτε για μισθωτες ουτε για εκμισθωτες. Μα αυτό εξηγώ. Αν το παραδώσεις αβαφτο, πως το θες βαμμένο; Αν το παραδώσεις βαμμένο σε καλύπτει και η νομοθεσία να το ζητήσεις ακριβώς όπως το έδωσες, δηλαδή βαμμένο, και καλά κάνεις και το ξεκαθαριζεις για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις. Νομίζω είναι ξεκάθαρη η διαφορά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις