Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

η εγγύηση δεν έχει καμμία σχέση με τα ενοίκια αλλά με την κατάσταση που αφήνει ο ενοικιαστής το σπιτι

τα ενοίκια τα 2 που έχει προκαταβάλει μπορεί να τα κρατήσει ο ιδιοκτήτης αν φύγει ο άλλος πρόωρα για τον οποίο λόγο αλλά η εγγύηση πρέπει να επιστραφεί αν κριθεί ότι το σπίτι το αφήνει όπως το πήρε......

• Like 2
  • Απαντ. 85
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, ekrepali said:

H νομοθεσία καλύπτει τους ΔΥ, για σουβλάκια δε ξέρω. 

Τι λέτε ορισμένοι πραγματικά...

Brother ότι και να λες, τα λεφτά πίσω αν ο ιδιοκτήτης δε θέλει να του τα δώσει δε θα τα πάρει. Ο νόμος αναφέρει "καταβολή οφειλόμενων μισθωμάτων ή αποζημίωσης". Η εγγύηση δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο.

Και ούτε στο δικαστήριο που λες για τη νομοθεσία θα πάει, μιας και τα έξοδα, ο χρόνος και η ταλαιπωρία θα είναι πολλαπλάσια των 500-600-700€ που είναι η εγγύηση. 

Οπότε good luck εσείς οι special snowflakes Δημόσιοι Υπάλληλοι λοιπόν, να πάτε να διεκδικήσετε τη υποτιθέμενα δικαιώματά σας, εξάλλου για όλους τους υπόλοιπους πολίτες της χώρας δηλαδή Ιδ. Υπαλλήλους και ΕΕ υπάρχει άλλος θεός στην Ελλάδα. 

46 minutes ago, kostasbm said:

η εγγύηση πρέπει να επιστραφεί αν κριθεί ότι το σπίτι το αφήνει όπως το πήρε......

Ας κάνουν videoκλήση στο παρελθόν στο δικαστήριο να υποστηρίξουν και οι 2 την κατάσταση που πήρε το ακίνητο λοιπόν.

Μην το κουράζουμε, οτιδήποτε λιγότερο των 2500-3000€ δεν αξίζει να τρέξει κανείς σε κανένα δικαστήριο. Ούτε η ταλαιπωρία αξίζει, ούτε ο χρόνος της εκδίκασης. 

Επεξ/σία από polaki
  • Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, ekrepali είπε

Κατ'αρχάς κάνε στο GOV μια υπεύθυνη δήλωση ότι αποχωρείς από το σπίτι λόγω ανωτέρας βίας (μετάθεση δημοσίου υπαλλήλου) και κοινοποίησε την στο AΦΜ της.

Αυτό πώς γίνεται; Πρώτη φορά το ακούω και είναι πολύ χρήσιμο. Υπάρχει κάποια επιλογή όταν κάνεις δήλωση μέσω gov; Έχω κάνει αλλά δεν θυμάμαι κάτι αντίστοιχο. Ο άλλος το βλέπει με κάποιο τρόπο;

Δημοσ.
2 hours ago, mike15 said:

ειδες λοιπον οτι γιαυτο βαζουμε στο συμβολαιο αυτους τους καταχρηστικους ορους? γιατι υπαρχουν ενοικιαστες που κανουν τις εξυπναδες που υποστηριζεις εσυ. εχει και αλλα κολπα εαν παει να κανει κατι τετοιο αλλα δεν προκειται να τα προτεινω εδω..30 χρονια εκμισθωνω σπιτι, δεν ειναι αγγελικα πλασμενος ο κοσμος ουτε για μισθωτες ουτε για εκμισθωτες.

Εξυπνάδες ο Νόμος και το άρθρο 613? Ρε τι διαβάζουμε εδώ 

• Like 2
  • Haha 1
Δημοσ.

Να κανω και εγω την ερωτηση μου.
Αν αποχωρησω απο το διαμερισμα ΠΡΙΝ ληξει το συμβολαιο και εχοντας αφησει το διαμερισμα σε κατασταση οπως το παρελαβα, την εγγυηση την παιρνω πισω;
Γιατι διαβαζω τα παντα ολα και μπερδευτικα λιγο. Μονο αν υπαρχουν φθορες η απληρωτοι λογαριασμοι χανω την εγγυηση η και αν αποχωρησω πριν την ληξη;

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, vforvaggelis είπε

Αν αποχωρησω απο το διαμερισμα ΠΡΙΝ ληξει το συμβολαιο και εχοντας αφησει το διαμερισμα σε κατασταση οπως το παρελαβα, την εγγυηση την παιρνω πισω;
Γιατι διαβαζω τα παντα ολα και μπερδευτικα λιγο. Μονο αν υπαρχουν φθορες η απληρωτοι λογαριασμοι χανω την εγγυηση η και αν αποχωρησω πριν την ληξη;

στις φυσιολογικες χωρες ή περιπτωσεις ανθρωπων οι οποιοι δεν ειναι απληστοι οι οποιοι δινουν στον εαυτο τους λευκη επιταγη για να πραττουν οπως πιστευουν (συνηθως απληστα και να παει ο αλλος να κοψει τον λαιμο του), η εγγυηση ειναι κατι που πληρωνεται στην αρχη ως αυτο που λεει η λεξη"παρε αυτο το Χ ποσο ως εγγυηση για το οτι στο τελος της συμφωνιας μας θα παραλαβεις το σπιτι χωρις φθορες/χωρις καποια οικονομικη εκκρεμοτητα". εφοσον δεν υπαρχουν, η εγγυηση επιστρεφεται προφανως.

στις υπο-υποαναπτυκτες χωρες, σαν την Ελλαδα, οι ιδιοκτητες θεωρουν οτι σου κανουνε χαρη που δεν βαζουνε το υπογειακι-χρεπι που αγορασε ο παππους τους στους Αμπελοκηπους το 1960 για 5 τενεκεδες λαδι στο airbnb για 200 ευρω τη βραδια (επειδη απλα μπορουν), και αντ'αυτου στο νοικιαζουν για 600 ευρω το μηνα σε σενα (γιατι "ετσι ειναι η αγορα" - αγορα = κι αλλοι σαν αυτους που μολις περιγραψα). δεδομενου λοιπον αυτου, θα κανουν ο,τι περναει απ'το χερι τους για να παρουν την εγγυηση, η οποια μαλιστα δεν θα επρεπε εν τελει καν να ονομαζεται εγγυηση αλλα "ποσο που θεωρει ο ιδιοκτητης οτι του ανηκει, χωρις να του ανηκε ποτε"

• Like 3
  • Haha 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 hours ago, elena_elena said:

Καλησπέρα στην ομάδα, 

Εκθέτω συνοπτικά το θέμα μου...μετά από 2ετές συμβόλαιο που έληξε συμφωνήσαμε με την ιδιοκτήτρια σε σιωπηρή ανανέωση για άλλον ένα χρόνο όπως λέει και η νομοθεσία δηλαδή  ..πως ακόμα κι αν υπάρχει συμβόλαιο κάτω των 3 ετών λογίζεται ως τριετές ! Διορθώστε με αν είστε γνώστες και κάνω κάπου λάθος.  Καθόλα ευχαριστημένη κι εκείνη κι εγώ.. όλα πληρωμένα στην ώρα τους από πλευράς μου ..ενοίκιο, λογαριασμοί, κοινόχρηστα, μηδενικές φθορές.. όλα καλά ως εδώ. ...μου σκάει ξαφνικά μετάθεση σε άλλο νομό από την υπηρεσία μου και μου ανακοινώνεται τελευταία στιγμή, την ενημερώνω άμεσα... το άμεσα συμπίπτει στην εκπνοή του 1ου μήνα μετά την σιωπηρή ανανέωση του συμβολαίου ο οποίος μήνας εννοείται είναι πληρωμένος. Ζητάω να κανονίσουμε μέρα για να παραδώσω κλειδιά και μου λέει πως δεν μου επιστρέφει την εγγύηση καθώς την ενημέρωσα τελευταία στιγμή...να προσθέσω εδώ προς υπεράσπισή μου πως κι εγώ τελευταία στιγμή το έμαθα, πρόκειται για λόγο ανωτέρας βίας καθώς δεν ήταν επιλογή μου να φύγω και πως αν το γνώριζα νωρίτερα θα ζητούσα να πιαστεί η εγγύησή μου  όταν έληγε το 2ετές συμβόλαιο και δεν θα προχωρούσα σε ανανέωση ούτε σε καταβολή του επόμενου μισθώματος κανονικά όπως έπραξα. !!! Καμία βλάβη στο ακίνητο, όλα πληρωμένα. Δεν είναι άδικο για μένα αυτό? Δεν ήταν κάτι που γνώριζα και ενημέρωσα μια εβδομάδα πριν την λήξη πληρωμένου μήνα  από εμένα !!!! Παρακαλώ για τις γνώμες σας. 

Εσυ πριν μπει και υπογράψεις, ενημερωσες οτι μπορει να ερθει μεταθεση απο το πουθενα να το ξερει;

Επεξ/σία από alx301
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 minutes ago, vforvaggelis said:

Η νομοθεσια οριζει*

1)Ο εκμισθωτης ενδεχεται να σου ζητησει τα μισθια μεχρι το τελος του συμβολαιου

2)Η εγγυηση δεν εχει να κανει με απληρωτους λογαριασμους, να πατσισετε με νοικια κτλ αλλα με τη κατασταση (ζημιες) του διαμερισματος (π.χ βαψιμο, χτυπηματα σε τοιχους πορτες)

*εκτος αν υπαρχουν ειδικοι οροι/συμφωνιες στο συμβολαιο που υπογραψατε.

Επεξ/σία από vamvakoolas
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, kr0m είπε

στις φυσιολογικες χωρες ή περιπτωσεις ανθρωπων οι οποιοι δεν ειναι απληστοι οι οποιοι δινουν στον εαυτο τους λευκη επιταγη για να πραττουν οπως πιστευουν (συνηθως απληστα και να παει ο αλλος να κοψει τον λαιμο του), η εγγυηση ειναι κατι που πληρωνεται στην αρχη ως αυτο που λεει η λεξη"παρε αυτο το Χ ποσο ως εγγυηση για το οτι στο τελος της συμφωνιας μας θα παραλαβεις το σπιτι χωρις φθορες/χωρις καποια οικονομικη εκκρεμοτητα". εφοσον δεν υπαρχουν, η εγγυηση επιστρεφεται προφανως.

στις υπο-υποαναπτυκτες χωρες, σαν την Ελλαδα, οι ιδιοκτητες θεωρουν οτι σου κανουνε χαρη που δεν βαζουνε το υπογειακι-χρεπι που αγορασε ο παππους τους στους Αμπελοκηπους το 1960 για 5 τενεκεδες λαδι στο airbnb για 200 ευρω τη βραδια (επειδη απλα μπορουν), και αντ'αυτου στο νοικιαζουν για 600 ευρω το μηνα σε σενα (γιατι "ετσι ειναι η αγορα" - αγορα = κι αλλοι σαν αυτους που μολις περιγραψα). δεδομενου λοιπον αυτου, θα κανουν ο,τι περναει απ'το χερι τους για να παρουν την εγγυηση, η οποια μαλιστα δεν θα επρεπε εν τελει καν να ονομαζεται εγγυηση αλλα "ποσο που θεωρει ο ιδιοκτητης οτι του ανηκει, χωρις να του ανηκε ποτε"

Επίσης στις υπο-ανάπτυκτες χώρες ο ενοικιαστής θεωρεί πως η εγγύηση συμψηφίζεται με τα τελευταία 1-2 νοίκια ώστε να φεύγει με 0 εκρεμμότητες, άσχετα που το σπίτι ελέγχεται μόλις αποχωρήσει ο ενοικιαστής και όχι δύο μήνες πριν. 

Και οι δύο οι πλευρές πάσχουν, θα έπρεπε να υπάρχουν brokers που αναλαμβάνουν αυτές τις συναλλαγές, τον έλεγχο παραλαβής και παράδοσης και να μην ασχολείται κάνενας όπως νομίζει.

Επεξ/σία από ideal09
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
11 hours ago, DrLo said:

... αλλά το ότι μετατέθηκε προφανώς και δεν είναι ανώτερα βία. Δεν είναι τόσο απίθανο που δε θα μπορούσες να το φανταστείς και συνυπολογίσεις.

Δεν είναι οτιδήποτε δεν είναι επιλογή σου ανώτερα βία.

σωστα μπορει να αρνηθη την μεταθεση και να υποστει τις συνεπιες στην υπηρεσια

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, ekrepali είπε

Κατ'αρχάς κάνε στο GOV μια υπεύθυνη δήλωση ότι αποχωρείς από το σπίτι λόγω ανωτέρας βίας (μετάθεση δημοσίου υπαλλήλου) και κοινοποίησε την στο AΦΜ της.

2 ώρες πριν, 1comment είπε

Αυτό πώς γίνεται; Πρώτη φορά το ακούω και είναι πολύ χρήσιμο. Υπάρχει κάποια επιλογή όταν κάνεις δήλωση μέσω gov; Έχω κάνει αλλά δεν θυμάμαι κάτι αντίστοιχο. Ο άλλος το βλέπει με κάποιο τρόπο;

Αυτό που έχεις στο μυαλό σου είναι το εξώδικο. Η υπευθυνη δηλωση απευθύνεται σε αυτόν που γράφει πάνω και είναι για δική του χρήση, όχι σε όποιον τύχει να το πάρει στα χέρια του ή στο mail του. Δεν έχει καμία αξία στη χρήση που περιγράφεις. Καταλαβαίνεις ότι αν αυτό που περιγράφεις είχε την αξία της "κοινοποίησης" , ότι εγώ σου είπα κάτι "επίσημα" κλπ δε θα υπήρχαν εξώδικα.

Η υπέυθυνη δήλωση μπρεί πχ να χρησιμοιποιηθεί για να πραστατέψει αυτόν που την ζητά, ως "μαρτυρία"  αν πούμε της άλλης μεριάς (παράδεγμα, κάποια εποχή δίναμε υπευθυνη δήλωση στην εταιρεία που συνεργαζόμαστε ως ελ. επαγγελματίες υπάγόμενοι στη άρθρο Κατρούγκαλού ώστε να μπορεί να παρακρατήσει τις ασφαλιστικές εισφορες, αλλιώς δε θα είχε τέτοιο δικαίωμα - μετά αυτοματοποιήθηκε η διδικασία μέσω ΕΦΚΑ / internet).

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ.
16 hours ago, xsterg said:

και να ξερεις οτι σε καθε μεταβαση ακομη και χωρις νεκρο διαστημα (πραγμα απιθανο) οτι υπαρχουν κοστη. κοστος μεσιτικων, αποκατασταση φθορων, βαψιμο, εκδοση πιστοποιητικου δεη. αυτα ειναι παραπανω απο το ενοικιο. 

Αυτά όμως τα κόστη ειναι άσχετα με το πότε θα φύγει ο προηγούμενος ενοικιαστής. Τι σχέση εχουν με την παρακράτηση της εγγύησης; 

19 hours ago, dtk-386 said:

Άρθρο 613 - Αστικός Κώδικας - Μισθώσεις δημόσιων υπαλλήλων | Νομοθεσία | Lawspot

Οι δημόσιοι υπάλληλοι που μετατίθενται σε άλλον τόπο μπορούν, αφότου μετατεθούν, να καταγγείλουν τη μίσθωση, σύμφωνα με τις διατάξεις για τη μίσθωση αόριστης διάρκειας.

Αυτό νομίζω ισχύει και στην τριετία. 

4 hours ago, polaki said:

Οπότε good luck εσείς οι special snowflakes Δημόσιοι Υπάλληλοι λοιπόν, να πάτε να διεκδικήσετε τη υποτιθέμενα δικαιώματά σας, εξάλλου για όλους τους υπόλοιπους πολίτες της χώρας δηλαδή Ιδ. Υπαλλήλους και ΕΕ υπάρχει άλλος θεός στην Ελλάδα. 

Δεν είναι  υποτιθέμενο δικαίωμα. Είναι νομοθεσία. Έχει κανένας ιδιωτικός υπάλληλος υποχρεωτικές μεταθέσεις και μάλιστα στα σώματα ασφαλείας με φύλλο πορείας που είναι ουσιαστικά διαταγή; 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ideal09 είπε

Επίσης στις υπο-ανάπτυκτες χώρες ο ενοικιαστής θεωρεί πως η εγγύηση συμψηφίζεται με τα τελευταία 1-2 νοίκια ώστε να φεύγει με 0 εκρεμμότητες, άσχετα που το σπίτι ελέγχεται μόλις αποχωρήσει ο ενοικιαστής και όχι δύο μήνες πριν. 

Και οι δύο οι πλευρές πάσχουν, θα έπρεπε να υπάρχουν brokers που αναλαμβάνουν αυτές τις συναλλαγές, τον έλεγχο παραλαβής και παράδοσης και να μην ασχολείται κάνενας όπως νομίζει.

ο ενοικιαστης που φτανει σε αυτο το σημειο, δεν ξυπνησε ενα πρωινο μονος του και ειπε "θα πιστολιασω τα τελευταια 1-2 νοικια".  προφανως ο ενοικιαστης τουλαχιστον 2-3 μηνες πριν ληξει το συμβολαιο του επικοινωνει με τον ιδιοκτητη και αφου δει τις προθεσεις του ιδιοκτητη, λογικο το βρισκω να πραξει αναλογα, αν αυτες ειναι παραβιαστικες.

εαν ο ιδιοκτης κοιταει να οικειοποιηθει λεφτα που ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ, οπως αυτα της εγγυησης, αυτο γινεται η αιτια να μην πληρωσει ο ενοικιαστης που οφειλε να πληρωσει. αν ο ιδιοκτητης ανθρωπος που ξερει να τιμα μια συμφωνια (σπανιο) και οχι να κοιταει να χαντακωσει τον αλλον.

η απληστια των ιδιοκτητων προκαλει το πιστολιασμα των ενοικιαστων.

• Like 1
  • Haha 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...