Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, gakost είπε

Δεν είναι  υποτιθέμενο δικαίωμα. Είναι νομοθεσία. Έχει κανένας ιδιωτικός υπάλληλος υποχρεωτικές μεταθέσεις και μάλιστα στα σώματα ασφαλείας με φύλλο πορείας που είναι ουσιαστικά διαταγή; 

Εσυ πιστευεις οτι στον ιδιωτικο τομεα αν αποφασισουν σε στειλουν πχ σε αλλο υποκαταστημα οπουδηποτε και πεις δε θελω, θα σου χτυπησουν την πλατη φιλικα και θα σου πουν, "ενταξει ρε μαν αραξε θα βρουμε αλλον δεν πειραζει";

• Like 1
  • Haha 5
  • Απαντ. 85
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, DrLo είπε

Αυτό που έχεις στο μυαλό σου είναι το εξώδικο. Η υπευθυνη δηλωση απευθύνεται σε αυτόν που γράφει πάνω και είναι για δική του χρήση, όχι σε όποιον τύχει να το πάρει στα χέρια του ή στο mail του. Δεν έχει καμία αξία στη χρήση που περιγράφεις. Καταλαβαίνεις ότι αν αυτό που περιγράφεις είχε την αξία της "κοινοποίησης" , ότι εγώ σου είπα κάτι "επίσημα" κλπ δε θα υπήρχαν εξώδικα.

Η υπέυθυνη δήλωση μπρεί πχ να χρησιμοιποιηθεί για να πραστατέψει αυτόν που την ζητά, ως "μαρτυρία"  αν πούμε της άλλης μεριάς (παράδεγμα, κάποια εποχή δίναμε υπευθυνη δήλωση στην εταιρεία που συνεργαζόμαστε ως ελ. επαγγελματίες υπάγόμενοι στη άρθρο Κατρούγκαλού ώστε να μπορεί να παρακρατήσει τις ασφαλιστικές εισφορες, αλλιώς δε θα είχε τέτοιο δικαίωμα - μετά αυτοματοποιήθηκε η διδικασία μέσω ΕΦΚΑ / internet).

Εγώ βέβαια ρώτησα πώς γίνεται, εσύ απαντάς σε άλλον! Δεν καταλαβαίνω την παράθεση στο δικό μου!

Δημοσ.
Μόλις τώρα, 1comment είπε

Εγώ βέβαια ρώτησα πώς γίνεται, εσύ απαντάς σε άλλον! Δεν καταλαβαίνω την παράθεση στο δικό μου!

Απαντάω στην συνομιλία σας.

Αν αυτό που λέω είναι όντως έτσι, δεν έχει αξία να το δεις κι εσύ αφού φάνηκε να σε ενδιαφέρει ως ενδεχόμενο;

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, lector είπε

Εσυ πιστευεις οτι στον ιδιωτικο τομεα αν αποφασισουν σε στειλουν πχ σε αλλο υποκαταστημα οπουδηποτε και πεις δε θελω, θα σου χτυπησουν την πλατη φιλικα και θα σου πουν, "ενταξει ρε μαν αραξε θα βρουμε αλλον δεν πειραζει";

Στον ιδιωτικό τομέα θεωρείται βλαπτική μεταβολή: https://www.kepea.gr/aarticle.php?id=153#

Και όχι δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Διαβάζω τόσες μέρες διάφορα! Από ανακρίβειες μέχρι αμπελοφιλοσοφίες του καθενός!

Πάμε λοιπόν....με βάση τον νόμο (όπως γίνεται σε όλα τα πολιτισμένα κράτη) η κοπέλα έχει ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιο! Δεν μπορείς να πεις στο κράτος ΟΧΙ εκτός αν παραιτηθείς!

Επειδή όμως είμαστε Έλληνες και πολλές φορές μπαίνουν διάφορα πιο "ηθικά" στοιχεία και συναισθηματισμοί.....μόνο τότε μπορεί να πούμε.....εντάξει...ας το κάνω έτσι γιατί και αυτός ήταν ΟΚ! Αλλά αυτό είναι στο χέρι του καθενός αν θέλει ή αν μπορεί να το κάνει!

Οι υπόλοιποι που βγάζετε "κακίες" περί ΔΥ και ΙΥ.....και επειδή η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια...!

1.Πρώτον...η μετάθεση που λέει η κοπέλα είναι μεγάλης χιλιομετρικής απόστασης (στα σώματα ασφαλείας είναι πολύ συχνό το φαινόμενο!) και όχι απλά μέσα στην Αττική που κάνουν τα μαγαζιά στον ιδιωτικό τομέα (εντελώς άκυρο το παράδειγμα κάποιων)! Δεν σε στέλνουν επαρχία! Είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ! Και απ'ότι είδα απάντησε και ο gx2 από πάνω!

2.Δεύτερον ένας ιδιοκτήτης βάζοντας έναν ΔΥ μέσα στο σπίτι του είναι λίγο πιο safe στο θέμα του αν παίρνει το ενοίκιο ή όχι (μιλάω για το ρίσκο)!

3.Τρίτον...από το 2011 και μετά ο Δημόσιος Τομέας είναι υποστελεχωμένος σε πάρα πολλούς τομείς!!!Για αυτό και υπάρχουν τα προγράμματα "κινητικότητας" των υπαλλήλων, για να καλυφθούν οι ανάγκες των υπηρεσιών! Εδώ και 14 χρόνια δεν υπάρχουν δώρα στον Δημόσιο Τομέα (13ος και 14ος μισθός) όπως και η μισθολογική εξέλιξη είναι συγκεκριμένη είτε είσαι καλός είτε κακός επαγγελματίας! Όπως επίσης έχουν κοπεί σχεδόν όλα τα επιδόματα πέρα από τα βασικά (παιδιού, βαρέα και ανθυγιεινά κ.α.)!

4.Το ότι στον Δημόσιο Τομέα μπορείς να παίρνεις ότι δικαιούσαι με βάσει ΤΟΝ ΝΟΜΟ (άδειες κ.α.) ενώ στον ιδιωτικό τομέα μπορεί κάποιος "κακός" εργοδότης να σου κάνει κόλπα.....ε sorry κιόλας αλλά υποτίθεται θέλουμε να γινόμαστε καλύτεροι σε όλους τους τομείς....Δημόσιους και Ιδιωτικούς.....εδώ πέρα στο forum δηλαδή καταδικάζετε το ΝΟΜΙΜΟ κάποιοι;;;

Υ.Γ. Κάτι τελευταίο για να μαθαίνετε κάποιοι που κράζετε τον Δημόσιο Τομέα ΜΟΝΟ....τα λεφτά στο Δημόσιο "κινούνται" κυρίως ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ!!!!!Ιδιωτικές εταιρείες παίρνουν τις δουλειές του Δημοσίου είτε λόγω υποστελέχωσης μιας Δημόσιας Υπηρεσίας είτε γιατί ΔΕΝ υπάρχει κάτι αντίστοιχο για να φέρει την δουλειά εις πέρας!  Και μπορώ να φέρω και άλλα παραδείγματα που με βάσει ΝΟΜΟΥΣ το Δημόσιο ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ!!!!

Επεξ/σία από runner1
  • Like 2
  • Confused 1
  • Haha 2
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, kr0m είπε

ο ενοικιαστης που φτανει σε αυτο το σημειο, δεν ξυπνησε ενα πρωινο μονος του και ειπε "θα πιστολιασω τα τελευταια 1-2 νοικια".  προφανως ο ενοικιαστης τουλαχιστον 2-3 μηνες πριν ληξει το συμβολαιο του επικοινωνει με τον ιδιοκτητη και αφου δει τις προθεσεις του ιδιοκτητη, λογικο το βρισκω να πραξει αναλογα, αν αυτες ειναι παραβιαστικες.

εαν ο ιδιοκτης κοιταει να οικειοποιηθει λεφτα που ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ, οπως αυτα της εγγυησης, αυτο γινεται η αιτια να μην πληρωσει ο ενοικιαστης που οφειλε να πληρωσει. αν ο ιδιοκτητης ανθρωπος που ξερει να τιμα μια συμφωνια (σπανιο) και οχι να κοιταει να χαντακωσει τον αλλον.

η απληστια των ιδιοκτητων προκαλει το πιστολιασμα των ενοικιαστων.

Έλα πες την αλήθεια, μια ζωή στο ενοίκιο ε;;;;

Δημοσ.

Το σωστό είναι να σου επιστρέψει την εγγύηση αφού πρόκειται για ανωτέρα βία και παρέδωσες το σπίτι όπως το παρέλαβες. Ωστόσο, καλό είναι να της δώσεις και εσύ χρόνο από τη στιγμή που ειδοποίησες τελευταία στιγμή. Δεν μπορεία να το ανακοινώνεις ελάχιστες μέρες πριν και να ζητάς να βρει αμέσως τα χρήματα της εγγύησης.

Δημοσ.

Δεν έγραψα πουθενά ότι ζητάω να βρει τα χρήματα της εγγύησης άμεσα.... δεν είναι αυτό το θέμα, πλήρης διαστρέβλωση αυτό που λέτε, δεν έχετε κατανοήσει το θέμα !!! Έγραψα ότι καταχρηστικά χωρίς να γνωρίζει τον νόμο αρνείται να μου  επιστρέψει την εγγύηση ενώ από πλευράς μου είναι όλα πληρωμένα και δεν υφίσταται καμία ζημιά  στο σπίτι λόγω δικής μου υπαιτιότητας! Προ ολίγου τηλεφωνικά μου είπε άλλο αμίμητο... πως αρνείται να έρθει να της παραδώσω κλειδιά συγκεκριμένη μέρα για την οποία είχε συμφωνήσει και όλο αυτό ενώ έχω εξηγήσει πως κυνηγάω προθεσμίες λόγω της μετάθεσης και επείγομαι να βγω... είναι ήδη πρακτικά δύσκολο για μένα και μου βάζει κι άλλα εμπόδια με πρόσχημα ότι εργάζεται .. είναι ελεύθερη επαγγελματίας και ενώ γνωρίζει το επείγον της κατάστασης δεν θέλει απλά να εξυπηρετήσει για ακίνητο δικό της επειδή ξεβολεύτηκε από το ενοίκιο που ήταν μαθημένη μπαμ να πέφτει !!!!! Η ίδια καθορίζει το πρόγραμμα εργασίας της και έχει αυτή την ευελιξία αν ήθελε, αλλά δεν έχει ανθρωπιά! Έχω ενημερώσει όσο πιο άμεσα μπορούσα και αντιμετωπίζω συμπεριφορά ανήκουστη απλά και μόνο επειδή μετατέθηκα υπηρεσιακά και πρέπει να μου το βγάλει ξινό !!!  

Δημοσ.

@giorgosaero Για πες μας λοιπόν μιας και απ'ότι φαίνεται ξέρεις κάτι παραπάνω που δεν ξέρουμε εμείς .....τι είναι τόσο αστείο από αυτά που έγραψα; 

• Haha 3
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, gx2 είπε

Στον ιδιωτικό τομέα θεωρείται βλαπτική μεταβολή: https://www.kepea.gr/aarticle.php?id=153#

Και όχι δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος.

Δε σε χαρακτηρισε κανεις.

Ναι στα χαρτια ωραια ειναι ολα αυτα, αλλα εχουμε δει στην πραξη τι σημεια και τερατα γινονται. 

Ωραια, ναι βλαπτικη μεταβολη ειναι, καταγγελια συμβασης, αποζημιωση, και μετα... ανεργια;

40 λεπτά πριν, runner1 είπε

1.Πρώτον...η μετάθεση που λέει η κοπέλα είναι μεγάλης χιλιομετρικής απόστασης (στα σώματα ασφαλείας είναι πολύ συχνό το φαινόμενο!) και όχι απλά μέσα στην Αττική που κάνουν τα μαγαζιά στον ιδιωτικό τομέα (εντελώς άκυρο το παράδειγμα κάποιων)! Δεν σε στέλνουν επαρχία! Είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ! Και απ'ότι είδα απάντησε και ο gx2 από πάνω!

Πρωτον, οποιος επεδιωξε να γινει καραβανας, ας προσεχε που παει να μπλεξει. 

Δευτερον, οκ στον ιδιωτικο πες δε σε στελνουν επαρχια, ειναι παρανομο. Δουλευεις τζαμπο στο παγκρατι και ξαφνικα σε στελνουν να δουλεψεις στο κορωπι. Αττικη ειναι. Δουλευεις πλαισιο στη στουρναρα και ξαφνικα σε στελνουν στις αποθηκες στη μαγουλα. Εκει που πηγαινες κι ερχοσουν στη δουλεια σου δηλαδη σε μιση ωρα με τα μεσα, ξαφνικα χρειαζεσαι μια ωρα με αμαξι, ή να μετακομισεις.

2.Δεύτερον ένας ιδιοκτήτης βάζοντας έναν ΔΥ μέσα στο σπίτι του είναι λίγο πιο safe στο θέμα του αν παίρνει το ενοίκιο ή όχι (μιλάω για το ρίσκο)!

Γι'αυτο χαλαστηκε η ιδιοκτητρια της TS και κανει νουμερα, διοτι αντε να ξαναβρει τωρα τετοιον ενοικιαστη, που ειναι και δημοσιος, και ειναι και ενταξει στις υποχρεωσεις της.

Υ.Γ. Κάτι τελευταίο για να μαθαίνετε κάποιοι που κράζετε τον Δημόσιο Τομέα ΜΟΝΟ....τα λεφτά στο Δημόσιο "κινούνται" κυρίως ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ!!!!!Ιδιωτικές εταιρείες παίρνουν τις δουλειές του Δημοσίου είτε λόγω υποστελέχωσης μιας Δημόσιας Υπηρεσίας είτε γιατί ΔΕΝ υπάρχει κάτι αντίστοιχο για να φέρει την δουλειά εις πέρας!  Και μπορώ να φέρω και άλλα παραδείγματα που με βάσει ΝΟΜΟΥΣ το Δημόσιο ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ!!!!

Μην ξεχναμε οτι αυτες οι δουλειες γινονται συνηθως με το αζημιωτο...

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, giorgosaero είπε

Έλα πες την αλήθεια, μια ζωή στο ενοίκιο ε;;;;

οχι, αλλα και να ημουν εχει σημασια; αντε να δεχτουμε πως εχεις δικιο λοιπον. βεβαια εσυ απλα ειπες να πεταξεις μια χαζομαρα γιατι νιωθεις οτι πρεπει να μου απαντησεις αλλα παραλληλα δεν εχεις και τιποτα να πεις, αλλα αν εχεις καποιο αντιεπιχειρημα θα χαρουμε να το διαβασουμε.

Επεξ/σία από kr0m
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@lector

1. Δεν μίλησε κανείς για την επιλογή δουλειάς! Άρα λάθος το σχόλιο σου! Είπαμε ότι λόγω της φύσης της δουλειάς είναι ΣΥΧΝΈΣ οι μεταθέσεις εξού και ο νόμος! 

2. Σου απάντησα ήδη... Είσαι μέσα στην Αττική! ΌΧΙ ΕΠΑΡΧΊΑ! Ενημερωτικά... Ακόμα και αυτό είναι στην φύση της δουλειάς! 

Για το ΥΓ: Υπάρχουν πολλά "παρακλάδια" αλλά να ξέρεις ότι τα περισσότερα λεφτά και προϋπολογισμοί γενικά στον Δημόσιο Τομέα σχετίζονται ΚΑΘΑΡΆ με τον Ιδιωτικό. Άρα αφήστε τα περί αμαρτωλού Δημόσιου τομέα και του "καθαρού" ιδιωτικού (ειδικά τα τελευταία 14 Χρόνια όπως ανέλυσα πριν) 

@giorgosaero. Ε φυσικά! Όταν δεν έχουμε επιχειρήματα συνεχίζουμε και trollάρουμε! 

@kr0mΑπλά μην δίνεις σημασία! 

Επεξ/σία από runner1
  • Like 2
  • Haha 2
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, kr0m είπε

οχι, αλλα και να ημουν εχει σημασια; αντε να δεχτουμε πως εχεις δικιο λοιπον. βεβαια εσυ απλα ειπες να πεταξεις μια χαζομαρα γιατι νιωθεις οτι πρεπει να μου απαντησεις αλλα παραλληλα δεν εχεις και τιποτα να πεις, αλλα αν εχεις καποιο αντιεπιχειρημα θα χαρουμε να το διαβασουμε.

Εύχομαι κάποια στιγμή να αποκτήσεις το δικό σου σπίτι και να μην είσαι μια ζωή στο ενοίκιο.🙏

• Haha 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, runner1 είπε

1. Δεν μίλησε κανείς για την επιλογή δουλειάς! Άρα λάθος το σχόλιο σου! Είπαμε ότι λόγω της φύσης της δουλειάς είναι ΣΥΧΝΈΣ οι μεταθέσεις εξού και ο νόμος! 

Ναι ισχυει αυτο που λες, η παρατηρηση μου ειναι οτι δεν πρεπει να διαμαρτυρεται καποιος για τις μεταθεσεις, γιατι ηξερε τι τον περιμενει.

2. Σου απάντησα ήδη... Είσαι μέσα στην Αττική! ΌΧΙ ΕΠΑΡΧΊΑ! Ενημερωτικά... Ακόμα και αυτό είναι στην φύση της δουλειάς! 

Ειπαμε, αττικη ειναι το παγκρατι, αττικη ειναι και το κορωπι. Αν δουλευεις παγκρατι και ξαφνικα σε στελνουν κορωπι, δεν ειναι και ο,τι καλυτερο. 

Για το ΥΓ: Υπάρχουν πολλά "παρακλάδια" αλλά να ξέρεις ότι τα περισσότερα λεφτά και προϋπολογισμοί γενικά στον Δημόσιο Τομέα σχετίζονται ΚΑΘΑΡΆ με τον Ιδιωτικό. Άρα αφήστε τα περί αμαρτωλού Δημόσιου τομέα και του "καθαρού" ιδιωτικού (ειδικά τα τελευταία 14 Χρόνια όπως ανέλυσα πριν) 

Μα δεν ειπε κανενας οτι ο ιδιωτικος ειναι καθαρος. Ισα ισα για να συναλλασσεται με το δημοσιο εχει μεγαλες πιθανοτητες να παιζει βρωμα απο πισω. 

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, giorgosaero είπε

Εύχομαι κάποια στιγμή να αποκτήσεις το δικό σου σπίτι και να μην είσαι μια ζωή στο ενοίκιο.🙏

α καλα, καλη φωτιση φιλε...

• Haha 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...