MikeKata Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες 3 hours ago, Harrylamb said: πολυ απλα γιατι ετσι εμμεσα τους δινεις την συγκαταθεση σου ......οτι συμφωνησες σαυτο που σε "αναγκαζουν" να κανεις.Τωρα τι γλεντι θα ακολουθησει θα δουν αυτοι που θα δεχτουν τον νεο αριθμο Ξέχασες να γράψεις και "Η παραβίαση της ιδιωτικής ζωής μου, τιμωρείται από το νόμο (UCC 1 1-308 – 308 1 έως 103 και του Καταστατικού της Ρώμης). Το Facebook είναι πλέον μια ανοικτή οντότητα κεφαλαίου...." Ώπα, γράψε λάθος, δεν είμαστε στο Facebook. Δε βαριέσαι μωρέ, με καλύπτει και για τον ΠΑ. 20 minutes ago, stats72 said: Ε, τότε μην την χάνεις Careers: How to Apply & Working With NASA 10
Retromaniac Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες 20 λεπτά πριν, stats72 είπε Βγήκες να κάνεις γρήγορα προπαγάνδα υπέρ της κυβερνήσεως. Μετά ταμείο ή απλώς ....... Ε, τότε μην την χάνεις Καταρχάς δεν ψηφίζω καν ΝΔ. Κατά δεύτερον τα επιχειρήματα σου είναι ανύπαρκτα. Εγώ μιλάω σαν τεχνοκράτης και μηχανικός λογισμικού.
spyros.s Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες 1 ώρα πριν, Nabuko είπε Γιατί οι κακές γλώσσες λένε ότι η παράταση δόθηκε λόγω χαμηλής συμμετοχής του κόσμου? Εδώ κάνεις λάθος...η παράταση δόθηκε διότι το κράτος αδυνατεί να διορθώσει από μόνο του όλα τα λάθη που κρύβονται στις διάφορες βάσεις δεδομένων των δημοσίων υπηρεσιών! Έτσι ουσιαστικά θα βάζει είτε τους ίδιους τους πολίτες να το πράξουν από μόνοι τους για να μπορέσουν να εκδώσουν νέα ταυτότητα, είτε θα τους υποχρεώνει να πάνε σε ΚΕΠ και να τα διορθώσουν εκείνοι όπως έκαναν και με τα ΑΜΚΑ από το 2009! Προσωπική εκτίμηση είναι ότι το όλο νταβαντούρι δεν θα σταματήσει μέχρι να καταργηθούν οι παλαιού τύπου ταυτότητες, όχι τον Αύγουστο του 2026 όπως μας λένε τώρα αλλά το 2027! Ο χρόνος θα δείξει αν έχω δίκιο! 6
ringboy Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες (επεξεργασμένο) Μ αρεσει που καποιοι δεν θελουν να επιλεξουν ΠΑ γιατι πιστευουν οτι ετσι θα κερδισουν την αιωνια βασιλεια των ουρανων και οτι δεν θα τους ενοχλησει ο βελζεβουλ (λεμε τωρα). Γερασιμε μ'εκαψες η υποθεση. Επεξ/σία πριν από 19 ώρες από ringboy 2
hyperspaced Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες Ένα ακόμα primary key σε μία ακόμα βάση δεδομένων, μία ακόμα ευκαιρία να πάρει κάποιος τη μίζα του σε ένα έργο "πληροφορικής" στη χώρα του ΟΠΕΚΕΠΕ.... Ακούστε λογική: βάλε 3 γράμματα (π.χ. AAX) (τα 2 τα διαλέγεις, το 3ο είναι check digit) + το ΑΦΜ σου!! Λες και δεν είναι ΗΔΗ μοναδικός ο ΑΦΜ.... (και που ακόμα στη σπάνια περίπτωση που κάποιος έχει 2 ΑΦΜ, πάλι θα πρέπει να επιλεγεί 1 από τους 2 και να καταργηθεί ο άλλος για να πάρεις ΠΑ) 2
lost2 Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες 13 hours ago, Retromaniac said: Ναι, καθώς και το ΑΜΚΑ και ο αριθμός ταυτότητας κτλ. Απλά επειδή αυτά χρησιμοποιούνται χρόνια σε διάφορα συστήματα και κανένας δεν ξέρει τι και πως και που έχουν γίνει λάθη, ο αριθμός αυτό χρησιμοποιείται στην ουσία, εκτός από την ενοποίηση αλλά και για τη διόρθωση σφαλμάτων που έγιναν πριν τη μηχανογράφηση, ως αμιγώς μηχανογραφημένος αριθμός και σε εποχή που όλα τα στοιχεία έχουν γίνει πια όλα ηλεκτρονικά (το οποίο δεν είχε γίνει όταν βγήκε το ΑΜΚΑ). Επίσης η χρήση τριών ψηφίων και δη γραμμάτων επιτρέπει πολύ περισσότερους συνδυασμούς. Δηλαδή έχεις την ψευδαίσθηση ότι με τον μοναδικό αριθμό θα λυθούν όλα τα προβλήματα που προϋπάρχουν , χωρίς κάποιος να κάτσει να τα διορθώσει ; π.χ. στην πόλη γέννησης μου (για έκδοση νέας ταυτότητας) , είχαν Γερμανία αντί Φρανκφούρτη , έκανα αίτηση για διόρθωση ( τον ιούλ 2025 όλα αυτά) έκαναν τεσσεράμισι εβδομάδες για να το διορθώσουν και πάλι το έκαναν λάθος, (Φραγκφούρτη) , ενημέρωσα ότι είναι λάθος γραμμένη και στο τέλος πάλι λάθος το έγραψαν στην νέα ταυτότητα που έβγαλα (Φραγκνφούρτη) , για εξήγησε μου τώρα εσύ και όλοι οι υποστηρικτές αυτής της βλακείας (που επειδή δεν έχουν να παρουσιάσουν κάτι παρουσιάζουν και καλά έργο οι ανίκανοι) , πως ο μοναδικός αριθμός θα διορθώνει τέτοια λάθη ; γιατί το πρόβλημα στην μπανανία δεν είναι το αφμ ή το αμκα ή ο προσωπικός αριθμός , αλλά τα πολλά τα λάθη που γίνονται κάθε φορά που βγαίνει ένας νέος αριθμός ταυτοποίησης των πολιτών.
manolis940 Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες 6 ώρες πριν, hyperspaced είπε Ένα ακόμα primary key σε μία ακόμα βάση δεδομένων, μία ακόμα ευκαιρία να πάρει κάποιος τη μίζα του σε ένα έργο "πληροφορικής" στη χώρα του ΟΠΕΚΕΠΕ.... Ακούστε λογική: βάλε 3 γράμματα (π.χ. AAX) (τα 2 τα διαλέγεις, το 3ο είναι check digit) + το ΑΦΜ σου!! Λες και δεν είναι ΗΔΗ μοναδικός ο ΑΦΜ.... (και που ακόμα στη σπάνια περίπτωση που κάποιος έχει 2 ΑΦΜ, πάλι θα πρέπει να επιλεγεί 1 από τους 2 και να καταργηθεί ο άλλος για να πάρεις ΠΑ) Ποιος το εξασφαλίζει ότι θα καταργηθεί το άλλο; Πες ότι έχω δύο ΑΦΜ και πάνω σε αυτά έχω δύο κλειδαρίθμους. Τι θα με αποτρέψει αυτή την φορά απ' το να βγάλω δύο ΠΑ; Υπάρχει κάποια δικλείδα ασφαλείας στο σύστημα που δεν έχω δει; 2 ώρες πριν, lost2 είπε Δηλαδή έχεις την ψευδαίσθηση ότι με τον μοναδικό αριθμό θα λυθούν όλα τα προβλήματα που προϋπάρχουν , χωρίς κάποιος να κάτσει να τα διορθώσει ; π.χ. στην πόλη γέννησης μου (για έκδοση νέας ταυτότητας) , είχαν Γερμανία αντί Φρανκφούρτη , έκανα αίτηση για διόρθωση ( τον ιούλ 2025 όλα αυτά) έκαναν τεσσεράμισι εβδομάδες για να το διορθώσουν και πάλι το έκαναν λάθος, (Φραγκφούρτη) , ενημέρωσα ότι είναι λάθος γραμμένη και στο τέλος πάλι λάθος το έγραψαν στην νέα ταυτότητα που έβγαλα (Φραγκνφούρτη) , για εξήγησε μου τώρα εσύ και όλοι οι υποστηρικτές αυτής της βλακείας (που επειδή δεν έχουν να παρουσιάσουν κάτι παρουσιάζουν και καλά έργο οι ανίκανοι) , πως ο μοναδικός αριθμός θα διορθώνει τέτοια λάθη ; γιατί το πρόβλημα στην μπανανία δεν είναι το αφμ ή το αμκα ή ο προσωπικός αριθμός , αλλά τα πολλά τα λάθη που γίνονται κάθε φορά που βγαίνει ένας νέος αριθμός ταυτοποίησης των πολιτών. Τα λάθη δεν θα ήταν πρόβλημα αν η Ελλάδα ήταν πραγματικά ψηφιοποιημένη. Και εγώ δεν βλέπω τι προβλήματα θα λύσει ο νέος ΠΑ μιας και οι υπηρεσίες θα συνεχίσουν να έχουν τους παλιούς αριθμούς και ενδέχεται να δημιουργηθούν και νέα όταν θα υπάρξουν λάθος αντιστοιχίες ΠΑ με έναν άλλο αρθμό πχ ΑΜΚΑ.
Sablj Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες 15 hours ago, Volga said: Να φανταστώ δεν έχετε βγάλει ΑΦΜ, ούτε έχετε κινητό τηλέφωνο σωστά; Ούτε φυσικά Social Media...
ringboy Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, lost2 είπε και πάλι το έκαναν λάθος, (Φραγκφούρτη) , ενημέρωσα ότι είναι λάθος γραμμένη και στο τέλος πάλι λάθος το έγραψαν στην νέα ταυτότητα που έβγαλα (Φραγκνφούρτη) , για εξήγησε μου τώρα εσύ και όλοι οι υποστηρικτές αυτής της βλακείας (που επειδή δεν έχουν να παρουσιάσουν κάτι παρουσιάζουν και καλά έργο οι ανίκανοι) , πως ο μοναδικός αριθμός θα διορθώνει τέτοια λάθη ; γιατί το πρόβλημα στην μπανανία δεν είναι το αφμ ή το αμκα ή ο προσωπικός αριθμός , αλλά τα πολλά τα λάθη που γίνονται κάθε φορά που βγαίνει ένας νέος αριθμός ταυτοποίησης των πολιτών. Ο προσωπικος αριθμος δεν εχει σχεση με τα λαθη που μπορει να κανει ο αστυνομικος υπαλληλος. Και λαθη συμβαινουν και μια και δυο φορες μονο που οφειλονται σε ανθρωπινο παραγοντα και οχι σε ψηφιακο. Και στο φιναλε αν εχει λαθος η ταυτοτητα το αναφερεις στον αστυνομικο υπαλληλο και στην ξαναβγαζει. Και το σωστο ειναι να υπαρχει και ενα επισημο εγγραφο με την σωστη ορθογραφια του στοιχειου. Τουλαχιστον σ'εμενα πριν μου παραδωσουν την ταυτοτητα, μου την δωσανε και μου ειπανε να ελεγξω ολα τα στοιχεια εαν ειναι σωστα. Εαν κατι δεν ηταν σωστο προφανως θα μου την επανεκδιδανε Επεξ/σία πριν από 7 ώρες από ringboy 1
Psycho_Warhead Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες Ακόμα δεν κατάλαβαν μερικοί ότι και να μην τον βγάλουν οι ίδιοι τον ΠΑ, θα τους δοθεί αυτόματα απ' το σύστημα.
Hommer Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες Μια ματιά στη σελίδα (ειδικά σε desktop) του ΠΑ αρκεί: Έτοιμο template της κακιάς ώρας "στολισμένο" από το chatGPT. (dekstop) Εικόνες jpg αντί για png που τις πετάξανε άρον άρον από κάποιο φάκελο από το pc κάποιου υπαλλήλου που τις συναρμολόγησε στο power point 2001. (desktop) Tiling (!!) με gifάκια της κακιάς ώρας που δεν επαναλαμβάνονται κυκλικά. Footer μεγαλύτερο κι από το κούτελό μου. Κουμπί 'back to top' σε άσχετο σημείο (αντί για κάτω δεξιά που είναι παραδοσιακά). Κάτι άσχετα αστεράκια που ξέμειναν από το template όπου τα είχε προφανώς εν είδει αξιολογήσεων πελατών. Αν δεν μπορούν (δεν τους νοιάζει) να στήσουν ένα απλό site, υπάρχει περίπτωση να ξεπλέξουν το κουβάρι των μοναδικών αριθμών και να στήσουν μία σωστή βάση; Προφανώς και χρειάζεται ένα μοναδικός αριθμός (αν και αυτό υποτίθεται θα ήταν και το ΑΜΚΑ) αλλά φαίνεται ότι θα είναι άλλο ένα project ενός διευθυντή κάποιας υπηρεσίας όπου θα το αναλάβει η εταιρεία του και θα το παρατήσουμε μετά από 10 χρόνια όπου θα έχουμε τον, "τελευταία φορά, μπέσα", υπερπροσωπικό αριθμό, μόνο και μόνο για να μου ζητάνε ακόμα τον ΑΜΑ του ΙΚΑ 2
ringboy Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες (επεξεργασμένο) Αυτο που μπορω να γνωριζω ειναι οτι επι του παροντος και μεσα σε ευλογο χρονικο διαστημα η νεα ταυτοτητα εχει καταχωρηθει αυτοματα σε τρεις υπηρεσιες του δημοσιου και στην τραπεζα μου. Εν ολιγοις δεν χρειαζεται να τρεχω πουθενα για να δηλωσω την νεα νεα ταυτοτητα, πλας οτι εχω διορθωσει και τα λαθη της παλιας, πλας οτι μπαινουν βασεις ωστε να δουλεψει ο ΠΑ οταν ολοκληρωθει το project και (ελπιζω) να ξεκαθαρισει το τοπιο απο τον κυκεωνα των αριθμων που ακολουθουν τον πολιτη. Το οτι λειτουργει πλεον η κοινωνια ψηφιακα εδω και αρκετα χρονια δεν ειναι καινουργια ανακαλυψη και αν κατι βγαινει ωστε να διευκολυνεται αυτη η διευρυμενη ψηφιακη επικοινωνια ειναι κερδος για τον πολιτη. Επεξ/σία πριν από 5 ώρες από ringboy 1
hyperspaced Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες 3 ώρες πριν, manolis940 είπε Ποιος το εξασφαλίζει ότι θα καταργηθεί το άλλο; Πες ότι έχω δύο ΑΦΜ και πάνω σε αυτά έχω δύο κλειδαρίθμους. Τι θα με αποτρέψει αυτή την φορά απ' το να βγάλω δύο ΠΑ; Υπάρχει κάποια δικλείδα ασφαλείας στο σύστημα που δεν έχω δει; Το εξασφαλίζει ο Προσωπικός Αριθμός Premium που θα βγει το 2027 (λίγο πριν τις εκλογές) και που θα ενοποιεί όλους τους Προσωπικούς Αριθμούς Standard 1
smart4ever Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες Στις 2 Νοεβρίου θα έχουμε εκλογές. Θα παρει κ άλλη παράταση....μέχρι να λήξει η τετραετία του ΤΡΑΜΠ. ................
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα