vamvakoolas Δημοσ. Τετάρτη στις 05:23 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 05:23 μμ (επεξεργασμένο) Στη Λαμια οντως ανεκδοτο ειναι το rbnb υπαρχει τελευταια το ραλι ακροπολης που για μερικες μερες το χρονο εχουν ζητηση (αλλα για ποσο καιρο;). Σπανια εχει ζητηση για καποιους αγωνες ποδηλασια/τρεξιμο/moto cross αλλα μιλαμε για 1 αντε 2 μερες βαρια σε σ/κ το χρονο και μπορει και οχι καθε μηνα. Αντιθετα στη Λαμια υπαρχει ελλειψη σε μεγαλα διαμερισματα ΣΕ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. Συγγενης μου αναγκαστηκε να βρει σπιτι (ενοικιο) Σταυρο (για οσους δε ξερουν ειναι το πιο κοντινο χωριο) μιας και δεν υπηρχε περυσι τιποτα! Οποτε ο φιλος θα προτεινα να συζητησει με κανενα μεσιτη της περιοχης (δεν ειναι και πολλοι) και να συγκεντρωθει τι θα νοικιασει: 2 διαμερισματα ή ενα μεγαλο. Ετσι και αλλιως ισως χρειαστουν το μεσιτη για να βρουν ενοικιαστη μιας και δε μενουν Λαμια... Επεξ/σία Τετάρτη στις 05:32 μμ από vamvakoolas 2
ougxar Δημοσ. Τετάρτη στις 05:40 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 05:40 μμ Εγω λεω να τα δωσεις αντιπαροχη για 5στερο στη Θηβα 2
gcf Δημοσ. χθες στις 10:28 πμ Δημοσ. χθες στις 10:28 πμ Προτείνω ενοικίαση χωριστά ή και μαζί. Γνωρίζω πολύ καλή μεσίτρια στη Λαμία που μου ενοικιάζει διαμέρισμα εκεί. Αν ενδιαφέρεται ο op, pm.
StamTheMan Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες Στις 27/8/2025 στις 1:32 ΜΜ, MikhailBakurin είπε Εδώ κάποιοι με ακίνητα σε νησιά, σε παραδοσιακό οικισμό, 100 μέτρα από γραφικό λιμανάκι και 300 από παραλία και... μετράμε ξανά και ξανά τα κουκιά για να δούμε αν συμφέρει Δεν κανουν ολοι για το αθλημα. Το abnb ειναι το αντιθετο του παθητικου εισοδηματος. Μαλλον για αυτο δε σας βγαινει.
basilis_k6 Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες airbnb δουλευει ΜΟΝΟ επειδη δεν εχει αρκετα δωματια η παυλιανη που ειναι hot τα τελευταια χρονια. δεν θα κρατησει για παντα αυτο νομιζω. σε καθε περιπτωση δεν αξιζει imo.
MikhailBakurin Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες 1 hour ago, StamTheMan said: Δεν κανουν ολοι για το αθλημα. Το abnb ειναι το αντιθετο του παθητικου εισοδηματος. Μαλλον για αυτο δε σας βγαινει. Εξυπναδούλες. 90 μέρες το χρόνο Χ 100 ευρώ = 9000 εισόδημα. Βάζεις από την τσέπη σου ρεύματα, κοινόχρηστα, τηλέφωνα, νερά, κάτι τέλη που έχουν μπει τώρα για κλιματικές κρίσεις κλπ. Βάζεις από την τσέπη σου καθαρισμό, και αφιερώνεις χρόνο για να καθαρίσεις, ή αν είσαι τεμπέλης, λεφτά κι εκεί για να καθαρίσεις. Ενοίκιο 500/μήνα = 6000 εισόδημα. Ο νοικάρης καθαρίζει, πληρώνει λογαριασμούς, δεν έχεις τέλη πέραν φόρων. Σιγά μην κάτσω, για ένα ψωρο-τριχίλιαρο το χρόνο, να καθαρίζω, να υποδέχομαι, να έχω το νου μου σε κριτικές, να πλερώ λογαριασμούς, να,να,να. Το τριχίλιαρο άμα βάλεις χρόνο - κόπο - 3α έξοδα καταλήγει να μετατρέπεται σε 1000ρικο ή 500ρικο. Ε, εμένα η άνεση και η ψυχική μου υγεία αξίζουν πολύ παραπάνω από 500 και 1000 ευρώ. Όποιος ψωμολυσσάει, μεγειά του με χαρά του, να πά να τα αδράξει. Να μην πέσει ευρουλάκι κάτω. 4 2
Arkin Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες Στις 27/8/2025 στις 8:57 ΠΜ, gokuthelegend είπε Σε αυτό βάλε και 15% φόρο ενοικίου, οπότε σου μένουν καθαρά 3.570 ευρώ. Η Λαμία όμως έχει κάποια τμήματα ΑΕΙ. Αν το χωρίσει πάλι στα 2 και το νοικιάσει σε 2 φοιτητές προς 300 ευρώ στον έναν, θα παίρνει 600 ευρώ τον μήνα ή 7200 το έτος ή 6120 αν αφαιρέσει το 15% φόρο. Το θετικό είναι ότι τους λογαριασμούς θα τους πληρώνουν οι ένοικοι. Το μόνο έξοδο που θα έχει θα είναι ο 15% φόρος. Σαν Airbnb δεν ξέρω τι φόρους θα έχει, και τι έξοδα. Συν ενφια μαζί με το 15% του φόρου.
gokuthelegend Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες 20 λεπτά πριν, Arkin είπε Συν ενφια μαζί με το 15% του φόρου. Και airbnb να το είχες πάλι θα πλήρωνες ένφια, οπότε η διαφορά παραμένει ίδια.
hyperlost Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες Καλά τα λέει όμως φίλε μου ο MikhailBakurin. Γιατί οι 90 (συνεχόμενες) μέρες fully booked είναι ένας στόχος πολύ δυνατός για τα έσοδα και τα δικά σου και των πλατφόρμων. 90 μέρες = Μικρη αδεια ΜΗΤΕ που έπαιρνες απο το Υπουργείο Τουρισμού για να νοικιάσεις ΕΠΙΣΗΜΑ την βιλα-μεζονετα / σπίτι / αποθήκη σου. Επίσημα = όλα να τα βλέπει το κράτος, να μην κρύβεις τίποτα, να δηλώνεις φόρους σαν σωστός πολίτης για να μπορεί να λειτουργήσει το δημόσιο σχολείο, νοσοκομείο κλπ. Για αυτούς που δεν τα δηλώνουν μακάρι να έρθει η στιγμή να τους πιάσει το κράτος (αμην). Το συνολο των πολυτελών βιλών στην Ελλάδα είναι με τέτοιες άδειες, πριν αλλάξει η νομοθεσία και αναγκάσει έναν ιδιοκτήτη με παραπάνω απο 3 βίλες να τον κάνει αναγκαστικά επιχείρηση. Μιλάμε για τις βίλες που φτιάχτηκαν απο την αρχή για αυτόν τον λόγο την τελευταία 15 ετία ή για εξοχικά πολυτελείας που βγήκε η ΜΗΤΕ αδεια για να μπορούν να τα νοικιάσουν με 400-1500 ευρώ / βράδυ για να γλυτώνουν τον ΕΝΦΙΑ. Οι 90 συνεχόμενες μέρες ανάγονται σε 5-6 μήνες σεζον γιατί οι πλατφόρμες & ιδιοκτήτες βάζουν ελάχιστη διαμονή πχ 7-10 μέρες και προετοιμασία και καθάρισμα πριν και μετά την άφιξη. Δεν μπορείς να πιάσεις όλες τις αφιξεις Δευτέρα-Κυριακή αν είναι 7 μέρες ελάχιστο οπότε χάνεις και ενδιάμεσα μέρες. Επίσης μια μεζονέτα των 100-130 τετραγωνικών ΔΕΝ καθαρίζεται τόσο γρήγορα, θες παραπάνω χρόνο για καθάρισμα και προετοιμασία αν πας για το 9.9 στην πλατφόρμα. Συνεπώς οι 90 μέρες ανοίγονται σε σεζόν, 6 μήνες χαλαρά. Το συστηματάκι αυτό που δεν θεωρείς έξυπνο είναι αυτό που δυστυχώς παίζει και στο σύνολο & στα πολλά λεφτά και είναι αυτό που καταστρέφει αυτούς που δεν καταλαβαίνουν ότι οι εποχές έχουν αλλάξει στον τουρισμό. Τέλος πρέπει να σου γράψω ότι υπάρχει έντονος ανταγωνισμός απο τους golden citizens (που έσκασαν λεφτά και αγόρασαν βιλες, οικόπεδα, περιουσίες) και έχουν φτιάξει τρομερά ακίνητα στα καλύτερα φιλετάκια των νησιών Κρήτη, κυκλάδες, κλπ και ο μέσος πλούσιος Έλληνας δεν μπορεί να κλείσει τέτοιο κατάλυμα γιατί 1000 ευρώ / μέρα και ελάχιστη διανυκτέρευση 7 μέρες. Προσθέτεις και τους Ευρωπαίους στο ίδιο παιχνίδι (Γερμανούς, Άγγλους, κλπ) που έχουν χρήμα και έχουν κάνει το ίδιο στην Ελλάδα.
Morosana Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες Με τον ανταγωνισμό και την οικονομική στενότητα που υπάρχει είναι σχεδόν αδύνατον να πιάσει κάποιος σε μη τουριστική περιοχή 80 90 μέρες. Ακόμα και σε νησιά και μέρη με μικρότερη σεζόν. Η κατάσταση γίνεται καλυτερη από τη δεύτερη χρονιά και μετά με returning πελάτες που θα κάνουν κράτηση εκτός πλατφόρμας και με πελάτες που θα επικοινωνήσουν direct μέσω google maps. Τώρα για τη Λαμία που είναι το thread οι θεωρητικοί επισκέπτες που μπορώ να φανταστώ είναι 2 μέρες Ακρόπολις Φοιτητές με γονείς που.ψαχνουν να βρουν σπίτι. Φαντάροι για καμία έξοδο/ διανυκτέρευση Έκθεση Λαμίας 3 μέρες Κάποιο άλλο event (θεατρική παράσταση, συναυλία κτλ ) που θα τραβήξει επισκέπτες τεχνικούς κτλ Κάποιος καλεσμένος σε γάμο που δεν θα θέλει να επιστρέψει αυθημερό μετά από γλέντι πιωμα. κάποιος για επαγγελματική επίσκεψη Όλοι αυτοί μαζί με κάποιον που δεν μπορώ να φανταστώ να δώσουν πάνω από 25 30 κρατήσεις
zio10 Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες Νομίζω σε πρώτη φάση το καλύτερο είναι να πάει για μακροχρόνια ενοικίαση με τις λιγότερες δυνατές επισκευές - συμμαζέματα, αφού ρωτήσουν 1-2 μεσίτες αν υπάρχει ενδιαφέρον.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα