Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, billdanos είπε

Ναι γιατί το να δεις έναν με κουκούλα στην κάμερα, θα σου φέρει πίσω τα κλεμμένα 😛 

[..]

Πλέον υπάρχει ταυτοποίηση και από τον σωματότυπο του δράστη ή με άλλα χαρακτηριστικά άμεσα ή έμμεσα που μπορεί να είναι ορατά πλην του προσώπου του, οπότε η κουκούλα (full face, μαντίλια, καπέλα, ιατρικές μάσκες κλπ) δυσκολεύει σημαντικά την ταυτοποίηση αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις οι αρχές τα καταφέρνουν με αυτούς τους τρόπους να τον ταυτοποιήσουν οπότε το βιντεοληπτικό υλικό μερικές φορές βοηθάει.

Επεξ/σία από Directx
  • Απαντ. 118
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Super Moderators
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Directx είπε

Πλέον υπάρχει ταυτοποίηση και από τον σωματότυπο του δράστη ή με άλλα χαρακτηριστικά άμεσα ή έμμεσα που μπορεί να είναι ορατά πλην του προσώπου του, οπότε η κουκούλα (full face, μαντίλια, καπέλα, ιατρικές μάσκες κλπ) δυσκολεύει σημαντικά την ταυτοποίηση αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις οι αρχές τα καταφέρνουν με αυτούς τους τρόπους να τον ταυτοποιήσουν οπότε το βιντεοληπτικό υλικό μερικές φορές βοηθάει.

Άρα αυτό αυτόματα μας επιτρέπει να βάζουμε κάμερες όπου θέλουμε; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, billdanos είπε

Άρα αυτό αυτόματα μας επιτρέπει να βάζουμε κάμερες όπου θέλουμε; 

Όχι οφείλουμε να ακολουθούμε απαρέγκλιτος την τρέχουσα νομοθεσία με όλες τις προϋποθέσεις και εξαιρέσεις ή ειδικές περιπτώσεις που προβλέπει.

Αυτό που οφείλουμε να έχουμε υπόψη μας όμως είναι ότι η απόκρυψη των χαρακτηριστικών του προσώπου ενός δράστη δεν σημαίνει αυτόματα και την αδυναμία των διωκτικών αρχών να τον εντοπίσουν και εκεί στόχευε η απάντηση μου ασχέτως αν δεν το αντιλήφθηκες.

Επεξ/σία από Directx
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Klausx είπε

Σε πολύ λίγα χρόνια η συζήτηση αυτή θα είναι για meme, δεν θα υπάρχει μέρος/γωνία χωρίς κάμερα. Και καλά θα κάνουν δεν γίνεται να υπάρχει ένας αστυνομικός για κάθε πολίτη.

Εγώ με μία κάμερα έχω σωθεί πάντως, αποζημιώσεις για φθορές στο αυτοκίνητο από κάδο, από κακούς οδηγούς που είναι ακουστικοί τύποι αντί να βάλουν με 50 ευρώ αισθητήρες και άλλα πολλά.

το διεκδικησες νομικα η' αυτοπροσωπως? την αποζημιωση?

Δημοσ.

Μιας και το συζητάτε δε ρίχνετε και κάποια πρόταση για τοποθέτηση στο μάτι της πόρτας; 

Ιδανικά να βλέπω οπότε θέλω εικόνα απ' το κινητό και να καταγραφεί όταν ανιχνεύει κίνηση. 

Δημοσ.

Οταν σου ανοιξουν το σπιτι και θα τον εχει πιασει η καμερα του γειτονα πες του οτι δεν το θελω το video γιατι εχει προσωπικά δεδομένα και ο κλέφτης δεν συναίνεσε.

22 hours ago, billdanos said:

Ναι γιατί το να δεις έναν με κουκούλα στην κάμερα, θα σου φέρει πίσω τα κλεμμένα 😛 

αν τα εχει καλά με τον γείτονα , αυτος θα παρει ενα alert για movement Και θα δει καπιοος να μπαινει στο διπλα σπίτι και θα παρει την αστυνομια ή και τον φίλο που δεν θελει να εχει καμερα ο γείτονας του γιατι ανοιγει με το σοβρακο να πάρει τα σουβλάκια.

• Like 2
  • Haha 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, great είπε

Οταν σου ανοιξουν το σπιτι και θα τον εχει πιασει η καμερα του γειτονα πες του οτι δεν το θελω το video γιατι εχει προσωπικά δεδομένα και ο κλέφτης δεν συναίνεσε.

αν τα εχει καλά με τον γείτονα , αυτος θα παρει ενα alert για movement Και θα δει καπιοος να μπαινει στο διπλα σπίτι και θα παρει την αστυνομια ή και τον φίλο που δεν θελει να εχει καμερα ο γείτονας του γιατι ανοιγει με το σοβρακο να πάρει τα σουβλάκια.

Αν απλά κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε μόνο και μόνο για να δικαιολογήσετε το αφήγημα, it’s ok. Αλλιώς έχουμε πρόβλημα… :) 

• Like 2
Δημοσ.
15 hours ago, trabakoulas said:

να έχω κάμερα στο αμάξι για ασφάλεια κ.ο.κ. και.

Επίσης απαγορεύεται όπως και αυτή που συζητάς, ακριβώς για τους ίδιους λόγους.

Δημοσ.

το βιντεο με τους κλέφτες τι ακριβώς το θελετε; να το βλέπετε επαιτιακά καθε 10 χρόνια σε βιντεοκασσετα πχ;

ή οτι θα το δει η αστυνομία και θα πει "α, ρε, ο Μάκης ο κλεφτης! παμε σπιτι του να πάρουμε πισω τα κλοπιμαια!"

• Like 1
Δημοσ.
54 minutes ago, billdanos said:

Αν απλά κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε μόνο και μόνο για να δικαιολογήσετε το αφήγημα, it’s ok. Αλλιώς έχουμε πρόβλημα… :) 

το πρόβλημα σίγουρα δεν το έχω εγω ουτε θα το έχω.  Το αφήγημα το δικό "σας" εχει καταρρεύσει εδω και μερικά χρόνια ή θα σου καταρεύσει οταν το χρειαστείς.
Περαστικά.

26 minutes ago, primeragt said:

Επίσης απαγορεύεται όπως και αυτή που συζητάς, ακριβώς για τους ίδιους λόγους.

τσου

3 minutes ago, somt said:

το βιντεο με τους κλέφτες τι ακριβώς το θελετε; να το βλέπετε επαιτιακά καθε 10 χρόνια σε βιντεοκασσετα πχ

Καληνύχτα σας και καλή συνέχεια στο νήμα !

• Haha 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, somt είπε

ναι τα κλοπιμαία πως θα γυρίσουν πισω δεν καταλαβαίνω αν τους έχεις σε βιντεο

Γίνονται οι ίδιοι Ράμπο και τους ακινητοποιούν ή τους πυροβολούν προληπτικά μόλις τους δουν στην κάμερα. Και όλα αυτά φορώντας και μπλουζάκι με στάμπα και καρφίτσα ACAB! 😂

Δημοσ.

Πολλά γράφτηκαν, αλλά ο νόμος είναι σαφής.

Αν θέλεις να προστατεύσεις την περιουσία σου χωρίς να καταγράφεις δημόσιους / κοινόχρηστους χώρους που απαγορεύεται, η λύση είναι η εξής απλή:

Τοποθετείς μία κάμερα ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ, απέναντι από την πόρτα εισόδου. Μόλις μπεί κάποιος μέσα είτε του ανοίξεις εσύ την πόρτα είτε την παραβιάσει και μπεί μόνος του, τον γράφει η κάμερα.

Δεν χρειάζεται να παραβείς το νόμο, βάζεις και μία ταμπέλλα στην πόρτα που να λέει κάτι σαν "Μπαίνετε σε χώρο που μαγνητοσκοπείται" οπότε είσαι καλυμμένος.

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.

Εμένα πιο πολύ temu gadgetακιας μου φαίνεται ο γείτονας, αντί να βάλει εξωτερικές κάμερες 4K κάθεται και παίζει με το ματάκι 🤣

Δημοσ.

Να πω και τη δικιά μου άποψη μιας και το έχω σκεφτεί πολλές φορές. 

Αν ήταν οροφοδιαμέρισμα, δεν θα είχα θέμα ως γείτονας.

Θέλω για παράδειγμα να φέρνω κάθε νύχτα, παράνομες σχέσεις. Έχω την εναλλακτική του ασανσέρ να μην με πάρει κανείς χαμπαρί.

Στη φάση του φίλου τι εναλλακτική έχει? ΌΤΙ και να γίνει, ο άλλος βλέπει. Με ποια λογική ο φίλος να παρακολουθείται και να μην μπορεί να κάνει τα δικά του, όποτε θέλει? Έχει εναλλακτική λύση να μπει στο διαμέρισμα του χωρίς να καταγραφεί ? ΟΧΙ!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...