Tlykog Δημοσ. 30 Αυγούστου Δημοσ. 30 Αυγούστου (επεξεργασμένο) @Lucifer Δεν είναι όλοι υποχρεωμένοι να σπαταλάνε τη ζωή τους ψάχνοντας πχ αν μια εφαρμογή είναι παγίδα. Άλλος έχει σοβαρότερα να ασχοληθεί. Το να θες ασφάλεια από τον κατασκευαστή δεν σε κάνει “ραγιά”, σε κάνει άνθρωπο που δεν γουστάρει να γίνει beta tester. Αν η λογική σου ήταν σωστή, τότε σε κάθε στραβή θα φταίει πάντα ο χρήστης και ποτέ το προϊόν. Δε θα υπήρχε προστασία καταναλωτή ούτε καν σαν ιδέα, πόσο μάλλον σαν νομοσ. Δηλαδή λες ότι πληρώνεις, παθαίνεις ζημιά, και το συμπέρασμα είναι “φταις που εμπιστεύτηκες”. Αυτό δεν είναι ελευθερία, είναι παράλογο. Το να αφήνεις την εταιρεία να διαλέξει για εσένα το τι είναι καλύτερο πες το στη εταιρεία πχ που θα φτιάξει το αυτοκίνητο σου. Καντο custom, βάλε και την οικογένεια σου μέσα κι ότι επαθες επαθες. Θα το πάθεις «ελευθερος» . Η λογική σου ειναι γενικά άτοπη εκτός κι αν θέλεις να πεις κάτι πιο συγκεκριμένο και προσπάθησες να το κρύψεις στη γενικότητα, οπότε να το ξεκαθαρίσεις. Μπορεί εκεί να έχεις δίκιο και να είναι εξαίρεση στους κανόνες της αγοράς. Το να το ανάγεις όλο σε “ελευθερία ή δουλεία” είναι meme-λογική, όχι σοβαρή θέση. Επεξ/σία 30 Αυγούστου από Tlykog 2
Lucifer Δημοσ. 30 Αυγούστου Δημοσ. 30 Αυγούστου @Tlykog μπορείς να σταματήσεις να μου απευθύνεσαι. Είσαι το δίποδο που "διάβασε" 300 σελίδες έρευνας μέσα σε 60 δευτερόλεπτα, η όποια τοποθέτησή σου είναι εσαεί φτηνή και δίχως κύρος, δεν έχεις λόγο να ελπίζεις ξανά σε απάντηση από εμένα. Όποιος αρκείται στου άτοπους, παιδικούς και αβάσιμους παραλληλισμούς σου που πετάνε τακτικά τη μπάλα στην εξέδρα είναι κάποιος που δεν θα είμαι ποτέ εγώ.
Dimitris_1981 Δημοσ. 31 Αυγούστου Δημοσ. 31 Αυγούστου Στις 30/8/2025 στις 4:23 ΜΜ, Lucifer είπε Ειλικρινά το λέω, δε θυμάμαι αν ήταν και δικό σου μήνυμα ανάμεσα σε αυτά που διάβασα και μου ήρθε αναγούλα. Για να ξεκαθαρίσω λοιπόν, το αν ο καθένας επιλέγει Apple ή Pear ή δεν ξέρω κι εγώ τι, είναι δικαίωμά του και πρέπει να είναι δικαίωμά του. Χωρίς να χρειάζεται να εξηγήσει γιατί και πώς. Από εκεί και πέρα, αν κάποιος, για οποιοδήποτε λόγο και σε οποιοδήποτε πλαίσιο, υπερασπίζεται ένδεια επιλογών και δυνατοτήτων επειδή δεν έχει εμπιστοσύνη στον τελικό χρήστη, για εμένα είναι ραγιάς. Επειδή εγώ είμαι άγαρμπος θα απαγορεύσουμε τα ακονιστήρια; Επειδή εγώ είμαι ανεύθυνος οδηγός θα περιορίσουμε τα αυτοκίνητα στα 20χλμ/ω; Επειδή εγώ βαριέμαι να ψάξω αν μια εφαρμογή είναι ασφαλής, θα απαγορευτεί η εφαρμογή; Λέει ο άλλος ο κλόουν "η τάδε τεχνολογία χρησιμοποιείται κυρίως για παρανομίες", θα απαγορεύσουμε την τεχνολογία; Θα απαγορεύσουμε τα μαχαίρια; Θα απαγορεύσουμε τα μετρητά; Επειδή "μπορεί"; Αυτός ο βόθρος είναι η αντίληψή μας για το τι αποτελεί πρόοδο, ελευθερία, ανταγωνισμό και συμμετοχικότητα; Μην το κατεβάσεις ρε φίλε αν δε σου αρέσει, μην μπεις στην τάδε σελίδα αν σε φοβίζει, μην διαβάσεις το τάδε βιβλίο αν σε τσαντίζει. Όμως η απαγόρευση είναι η παρηγοριά του ανεπαρκή. Άνθρωπος που προτιμά να επιλέγει κερδοσκοπικός οργανισμός τι είναι το συμφέρον του αντί να κάτσει ο ίδιος να σκεφτεί, είναι ραγιάς, τελεία. Πρώτα απ' όλα να σου πω ότι χαρακτηρισμοί τύπου κλόουν προς άλλους ειδικά σε ένα θέμα που δεν αφορά κάποια άποψη μισανθρωπισμού δεν σε τιμά. Όλοι μας μπορούμε να το κάνουμε σε μια φάση εκνευρισμού αλλά δείχνεις μια σταθερή τάση στα ποστ σου να σχολιάζεις/χαρακτηρίζεις το πρόσωπο και όχι την άποψη. Το τι χαρακτηρίζει πρόοδο ο καθένας είναι δικαίωμα του. Η ιστορία της ανθρωπότητας έχει αποδείξει ότι η ευκολία νικάει πολλές φορές ακόμα και την ποιότητα. Αν θέλαμε όλοι το customization / freedom τότε οι κονσόλες θα είχαν ελάχιστες πωλήσεις και θα παίζαμε η συντριπτική πλειοψηφία με PC. Γιατί κάποιος να θέλει να αγοράζει από ένα μόνο store παιχνίδια πανάκριβα σε υποδυεστερή ποιότητα και σε ένα λειτουργικό που είναι πιο κλειστό κι από όστρακο; Όπως ανέφερα και πριν οι εταιρίες δεν είναι φίλοι μας και έχουν σκοπό το μέγιστο κέδρος. Δεν μπορείς να τα έχεις όλα. Ο ρεαλισμός είναι καλυτερος από τον ουτοπισμό και επίσης το να συγκρίνεις με την ίδια λογική/κριτήρια. Για να έχεις πχ το καλύτερο privacy της Apple σε σχέση με της Google δεν θα σου δωθεί δωρέαν. Θα βρει τρόπο να το κεφαλοποιήσει και δεν θα εκπλαγει κανείς αν στα μουλοχτά πουλάει τα data μας. Σε ένα ουτοπικό κόσμο η κάθε Apple θα είχε έσοδα μόνο την συντήρηση του Store και ένα μικρό λογικό κέρδος. Δεν θα χρειαζόσουν καν τα 3rd Party Stores. Επίσης δεν θα υπήρχε καν η ανάγκη για το παράνομο μέρος του streaming/emulation/torrenting ώστε να αποτελεί θέμα. Τέλος, η ελευθερία να υποστηρίζει κάποιος αυτό που θέλει ακόμα κι αν τον θεωρείς brainwashed ή εκτός λογικής είναι πιο δημοκρατική από το να θέλεις να τον κάψεις στην πυρά επειδή έχει διαφορετική άποψη. 1
Lucifer Δημοσ. 31 Αυγούστου Δημοσ. 31 Αυγούστου 37 λεπτά πριν, Dimitris_1981 είπε Πρώτα απ' όλα να σου πω ότι χαρακτηρισμοί τύπου κλόουν προς άλλους ειδικά σε ένα θέμα που δεν αφορά κάποια άποψη μισανθρωπισμού δεν σε τιμά. Όλοι μας μπορούμε να το κάνουμε σε μια φάση εκνευρισμού αλλά δείχνεις μια σταθερή τάση στα ποστ σου να σχολιάζεις/χαρακτηρίζεις το πρόσωπο και όχι την άποψη. Το τι χαρακτηρίζει πρόοδο ο καθένας είναι δικαίωμα του. Η ιστορία της ανθρωπότητας έχει αποδείξει ότι η ευκολία νικάει πολλές φορές ακόμα και την ποιότητα. Αν θέλαμε όλοι το customization / freedom τότε οι κονσόλες θα είχαν ελάχιστες πωλήσεις και θα παίζαμε η συντριπτική πλειοψηφία με PC. Γιατί κάποιος να θέλει να αγοράζει από ένα μόνο store παιχνίδια πανάκριβα σε υποδυεστερή ποιότητα και σε ένα λειτουργικό που είναι πιο κλειστό κι από όστρακο; Όπως ανέφερα και πριν οι εταιρίες δεν είναι φίλοι μας και έχουν σκοπό το μέγιστο κέδρος. Δεν μπορείς να τα έχεις όλα. Ο ρεαλισμός είναι καλυτερος από τον ουτοπισμό και επίσης το να συγκρίνεις με την ίδια λογική/κριτήρια. Για να έχεις πχ το καλύτερο privacy της Apple σε σχέση με της Google δεν θα σου δωθεί δωρέαν. Θα βρει τρόπο να το κεφαλοποιήσει και δεν θα εκπλαγει κανείς αν στα μουλοχτά πουλάει τα data μας. Σε ένα ουτοπικό κόσμο η κάθε Apple θα είχε έσοδα μόνο την συντήρηση του Store και ένα μικρό λογικό κέρδος. Δεν θα χρειαζόσουν καν τα 3rd Party Stores. Επίσης δεν θα υπήρχε καν η ανάγκη για το παράνομο μέρος του streaming/emulation/torrenting ώστε να αποτελεί θέμα. Τέλος, η ελευθερία να υποστηρίζει κάποιος αυτό που θέλει ακόμα κι αν τον θεωρείς brainwashed ή εκτός λογικής είναι πιο δημοκρατική από το να θέλεις να τον κάψεις στην πυρά επειδή έχει διαφορετική άποψη. Δημήτρη δεν αναφερόταν σε σένα ο χαρακτηρισμός. Δεν μίλησε κανείς για υποχρεωτικό customization, αυτό είπαν και άλλοι προηγουμένως. Όταν αρχίζεις ένα παιχνίδι μπορείς να πατήσεις απ' ευθείας Play ή να πας στα Options. Σε εκατοντάδες συσκευές και λογισμικό είτε πας με default presets είτε το φτιάχνεις, δεν είσαι όμως αναγκασμένος να κάνεις όποιο από τα δύο υποχρεωτικά. Τα bold στα έχω τονίσει ως αντίφαση. Προσωπικά, μη όντας fanboy είτε της Apple είτε του όποιου αντίπαλου δέους, θα προτιμήσω το πιο open source λόγω διαφάνειας. Αν εσύ δε θες, βεβαίως να μείνεις με το default της Apple. Εγώ γιατί να αναγκαστώ να κάνω αυτό που κάνεις εσύ; Εγώ δε σου επιβάλλω να αλλάξεις την επιλογή σου, εσύ μου αφαιρείς τη δική μου. Επίσης Δημήτρη, αναφορικά με την τελευταία σου πρόταση, όταν η "διαφορετική άποψη" είναι εναντίον της "ελευθερίας" και του "δημοκρατικού", προφανώς και θα την κάψω στην πυρά. Η επιβολή δεν είναι άποψη, εκτός κι αν την ψήφισες.
Tlykog Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Στις 30/8/2025 στις 7:07 ΜΜ, Lucifer είπε @Tlykog μπορείς να σταματήσεις να μου απευθύνεσαι. Είσαι το δίποδο που "διάβασε" 300 σελίδες έρευνας μέσα σε 60 δευτερόλεπτα, η όποια τοποθέτησή σου είναι εσαεί φτηνή και δίχως κύρος, δεν έχεις λόγο να ελπίζεις ξανά σε απάντηση από εμένα. Όποιος αρκείται στου άτοπους, παιδικούς και αβάσιμους παραλληλισμούς σου που πετάνε τακτικά τη μπάλα στην εξέδρα είναι κάποιος που δεν θα είμαι ποτέ εγώ. Το αν θα μου απαντήσεις είναι δικό σου θέμα. Αυτό που παραμένει γεγονός είναι ότι δεν αμφισβήτησες κανένα σημείο που έθεσα. Αντί για επιχειρήματα, διάλεξες χαρακτηρισμούς. Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του. Είναι εντυπωσιακό πάντως το πώς από το «φιλοσοφικό» και πομπώδες ύφος κατέληξες σε ad hominem, που όπως έχω ξαναγράψει με αφήνει παγερά αδιάφορο και το μόνο που δείχνει σε τρίτους είναι το ποιον του καθενός, καθώς και το ότι πιθανότατα έχω δίκιο, γιατί δεν υπάρχουν επιχειρήματα. Όταν υπήρχε η ευκαιρία να απαντήσεις με τεκμήρια, το μόνο που είδα ήταν επίκληση σε «300 σελίδες μελέτης» από άσχετο θέμα. Οι μελέτες έχουν περίληψη και key findings, γι’ αυτό ακριβώς υπάρχουν, δεν διαβάζει κανείς τούβλα για να βρει αν κάτι ισχύει. Αυτό το μαθαίνεις όταν διαβάσεις αρκετές μελέτες: διαβάζεις μόνο τα σημεία που σε ενδιαφέρουν. Αν θες να σταθείς σε αυτό, φέρνεις συγκεκριμένη παραπομπή και συζητάμε πάνω σε αυτή. Όχι γενικότητες που λειτουργούν σαν κάλυψη χωρίς να μπαίνουν στην ουσία. Τη μέλετη που παραθέτεις, όπως σου απάντησα και τότε την είχα διαβάσει (σελίδα 20 στην παρακάτω παραπομπή) και την ήξερα, οπότε δε μου πήρε χρόνο. Όποιος θέλει μπαίνει και το βλέπει στο θέμα συνολικά. Εδώ: https://www.insomnia.gr/articles/internet/piracy/katadiki-gia-parakolouthisi-peiratikou-periechomenou-–-den-ischyei-to-den-ixera/ και σου έφερα και συγκεκριμένα συμπεράσματά της, στη συνέχεια όπου τελικά φάνηκε ότι εσύ δεν την διάβασες σωστά (ή καθόλου). Για την ακρίβεια, τη Googlάρισες πρώτα, σε βόλεψε ο τίτλος, την παράθεσες και μετά, όταν απάντησα, έκατσες και τη διάβασες στα γρήγορα, γι αυτό και έγραφες πράγματα που δεν περιείχε. Ελλείψει επιχειρημάτων, και τότε, αποφάσισες να πατήσεις σε μείωση του συνομιλητή σου. Η λογική σου, εδώ, είναι όλο αντιφάσεις. Πχ λες «ο καθένας μπορεί να διαλέγει ό,τι θέλει» αλλά λίγο μετά χαρακτηρίζει όσους δεν συμμερίζονται τη δική του στάση ως «ραγιάδες». Δηλαδή ενώ υποστηρίζεις την ελευθερία επιλογής, απορρίπτεις τις επιλογές που δεν ταιριάζουν στη δική σου. Πάρε απόφαση που στέκεσαι αρχικά και μετά γράψε. Τελικά το να ανοίξουμε και το δεύτερο λειτουργικό στα κινητά δεν περιορίζει τη δική σου επιλογή, αλλά όσων θέλουν κλειστό λειτουργικό για τους δικούς τους λόγους... Α! Τώρα θυμήθηκα: αυτοί είναι "ραγιάδες" δεν πρέπει να έχουν άποψη... Άλλος τους χαρακτηρίζει άτομα με σύνδρομο Στοκχόλμης... Μες στη δημοκρατία είστε και δεν ξέρω αν θα την αντέξουμε σε τόσο υψηλό επίπεδο. Αν δε θες απάντηση, μην ποστάρεις δημόσια. Όταν το κάνεις, μπαίνει στην κρίση όλων. Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου από Tlykog 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα